FLASHBACK: op 16 april zei Thierry Baudet iets over (zelfgemaakte) mondkapjes in het OV. Rutte drie weken later…

Dit kabinet loopt voortdurend achter de feiten aan. Eerst kregen we te horen dat een lockdown absoluut niet nodig was. Toen kwam er toch een lockdown. Eerst werd ons verteld dat scholen écht niet dicht hoefden. Toen gingen scholen dicht. En eerst werd ons verteld dat mondkapjes geen zit hadden, maar nu heeft het kabinet aangekondigd dat ze verplicht worden in het openbaar vervoer.

Op 16 april van dit jaar zei Thierry Baudet tijdens de coronabriefing: “Er zijn plekken in de wereld waar burgers geadviseerd wordt om zelf mondkapjes te maken… Kunnen we al bepaalde delen van de samenleving zoals het OV aanwijzen hiervoor?”

Hahahahahaha, reageerden RIVM-opperheer Jaap van Dissel en Markie Mark Rutte daarop. Dat is toch helemaal niet nodig?! Welnee! Mondkapjes zorgen slechts voor “schijnveiligheid.” Want als je een mondkapje opdoet maar vervolgens met je vieze coronahanden over de kapjes veegt en die kapjes thuis dan helemaal nat likt loop je het virus toch nog op! Of als je een kapje op doet maar je neus er boven vrij laat en om de 2 minuten in je neus peutert nadat je zoveel mogelijk producten in de supermarkt of de trein aanraakt, nou ja, dan word je toch ook nog ziek!

Het sloeg natuurlijk nergens op zeker niet als je bedenkt dat uit buitenlands onderzoek na buitenlands onderzoek bleek dat mondkapjes (ja, zelfs de normale, wat simpele variant!) wel degelijk een positief effect hebben op de verspreiding van het virus. Dat is dan ook waarom ze bijna overal al verplicht waren toen Baudet erover begon tijdens de briefing.

Maar Van Dissel en Rutte wilden er niet aan.

Tot gisteren. Want wat gebeurde er woensdag? In hun wekelijkse persconferentie lieten Rutte en minister Hugo de Jonge weten dat we vanaf 1 juni allemaal verplicht een mondkapje moeten dragen in het openbaar vervoer. Oh, en voegde Rutte toe, als mensen liever zelf eentje maken in plaats van een pakket kant-en-klare mondkapjes te kopen kan dat ook — er komt een website met uitleg.

Dat is dus precies wat Baudet opperde… en waar de boven-ons-gestelden van het RIVM en het kabinet drie weken geleden niets mee wilden doen.

Tja. Eigenlijk zegt dat alles over het beleid van het RIVM en het kabinet. Je zou erom lachen als het niet zo vreselijk triest was.

Hoe dan ook, natuurlijk is er wél goed nieuws voor lezers van De Dagelijkse Standaard. Wij voelden al lang aankomen dat er een dergelijke verplichting aankwam, wat dan ook de reden is dat we gepartnerd hebben met Stil.nl om ervoor te zorgen dat u tóch in deze tijden van schaarste goede, professioneel gemaakte mondkapjes kan kopen (en dragen). Dat kan al voor 1,30 euro per kapje!

Oh, en goed nieuws! De KN95-mondkapjes (die weer een niveau beter zijn dan de gewone mondkapjes) zijn tijdelijk in prijs verlaagd. Van 39,95 voor tien van deze duurder kapjes naar 29,95 euro. Dat scheelt dus 10 euro per pakket! Ik zeg: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. AnnetKlaver

  Baudet is natuurlijk een grote ziener, vreemd dat de virtuele kiezer in grote getale wegloopt bij het FvD.

  1. B. Pascal

   virtueel? u ziet, wij zien, iedereen ziet mondkapjes.

  2. cuoretx

   Echt u ziet wat u wilt zien. De peilingen geven u dat voer ervoor. Peilingen zijn onbetrouwbaar en selectief opgezet. en. U lijdt simpelweg aan FvD intolerantie.

   1. CLoVis

    @cuoretx

    Ij zou eerder zeggen ‘FvD-incontinentie’.
    Altijd hetzelfde gezeik.

  3. Alfred Bentinck

   Inderdaad, Baudet is een Ziener, een Staatsman, Verlicht Bestuurder mitsgaders Groot Denker en Circusartiest.

   Een Profeet wordt in zijn eigen land niet geëerd.

   Ondankbaar benepen volk!

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

    Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
    ~Lao Tse aka Alfred Welsh etc~

    1. fisufisu

     achmed alfred jodokus kwak de aandoenlijke?

   2. Racerfirst

    Nee jij trekt volle zalen!? Pipo

  4. Ben-NIET-Groen-L

   AnnetKlaver,

   Hoe kan dit?? VVD staat virtueel op 39 zetels. Van harte gefeliciteerd, maar hoe kan dit?! Ik begrijp niets van Nederlanders. Wat zijn we toch een onnozel volkje. Een verzameling domoren. We bleven te lang open en nu blijven we te lang dicht. We worden voortdurend verkeerd ingelicht over het Corona-virus. Er komen geen mondkapjes, geen tests, geen apps. De IC capaciteit was onvoldoende en onduidelijk is wie steun krijgt en wie niet. Kortom, het is een complete chaos. En toch staat VVD virtueel op 39 zetels! Waarom?
   Omdat die charmeur in het torentje zo onverdroten overkomt: “Nederland is een waanzinnig gaaf land” en “als je visie wil, moet je naar de opticien” [1]. We trappen erin, in deze onzin. Deze visieloze prutser komt werkelijk met alles weg. Ik weet het: het is één van die geheimen van de politieke business waarachter je geen vinger krijgt. Het is met geen macht rationeel te verklaren. Je kunt blijkbaar alles verkloten en toch de volle waardering krijgen van het Nederlandse volk. Nederlanders laten zich o zo gemakkelijk inpakken met gladde praatjes. Wat een verzameling sufferds! Ook dat heeft de Corona-crisis opnieuw duidelijk gemaakt.

  5. Appelstroop

   Weet je.. soms heb ik wel eens het gevoel dat je Baudet niet zo hoog hebt zitten.

  6. Blitzkrieg

   AnnetKlaver
   Quote : “Baudet is natuurlijk een grote ziener, vreemd dat de virtuele kiezer in grote getale wegloopt bij het FvD.”
   De virtuele kiezer zie je bij de NOS en de andere MSM, de echte kiezer zie je in het stemhokje. Leef vooral in je eigen wereld, je virtuele wereld zoals je zelf zegt dan houd ik me bezig met de echte wereld.

   1. Pauline Kummer

    Meer het geweld van de dag.

  7. Tom Bombadil

   Weg lopen?? Van 2 naar 10 is niet weg lopen. Maar blijf ons maar uit dagen en belachelijk maken. Al zal het nog jaren duren het echte geluid zal overwinnen.

  8. Racerfirst

   U ziet het juist! Baudet zit op het goede pad!
   Wat hem kiezers kost is het constant extreem rechts proberen te framen, wat met hulp van berichten van jongere fvd aardig lukt!
   Dus ook u (en andere link(s)e lui hier gefeliciteerd!

 2. Kretoloog

  Ik voel geen enkele behoefte om dit kabinet in de verdediging te nemen. Toch behoeft het verhaal van MvdG enige nuancering.

  1. Het sluiten van de scholen was en is overbodig. Dat hiertoe toch werd besloten, kwam door het massale verzet van leerkrachten en ouders om de scholen open te houden, zoals RIVM aanvankelijk adviseerde.

  2. Het kabinet besloot tot verplichte mondkapjes in het OV, omdat dit een snoeiharde voorwaarde is van de vervoerders van trein, tram, bus en metro. Het is een onzinmaatregel, die enkel schijnveiligheid biedt. Maar goed, niemand heeft zin om honderden euro’s boete te betalen. Dan maar een mondkapje voor 0,50 ct aangeschaft.

  1. Beukman

   @Kreet
   Heldere samenvatting.

   Als Thierry er drie weken geleden bij had gezegd dat reizigers in het OV rustig van een ouwe sok een mondkapje mogen knippen, dan was hij nu op het schild gehezen als een Ziener.

  2. ikweetwatikwil

   Mee eens Kretoloog . De mondkapjes voor de gewone burgers is schijnveiligheid. Zeker de zelfgemaakte kapjes. Ik denk dan ook dat die bekeuring wel mee zal vallen.
   Hoewel ik niets van Rutte moet hebben heeft hij de vervoerbazen maar hun zin gegeven , dat kon je aan zijn gezicht zien.
   Ik denk maar zo, laat alleen de mensen die MOETEN reizen met OV gaan dan hoeven ze geen kapje op. Het zijn vreselijk onhandige dingen en je krijgt het er spaans benauwd achter.

  3. Racerfirst

   Wie gaat er nog met ov???
   Ze rijden nu alleen met zorg mensen en komen tot 25% en straks naar 40%! Poepoeh
   Lekker met de auto! Alle vrijheid en goedkoper! Ov al jaren een kostenverslindende hobby van links!

 3. feitelijk

  prutte , pruttelt vrolijk verder. Heeft de miesgasser al een datum bekent gemaakt wanneer alle noodmaatregelen terug getrokken worden ?

  Een onsamehangend verhaal over 10 man zo en 30 man zo . Uitgebreid naar 100 maar met hoeveel man je nu in de auto mag zitten is volledig onduidelijk.

  Ze zijn knettergek

 4. Lex

  Wat een onzinnige onzin.

  Wat worden we toch geleefd in Nederland Vrijheid, welke Vrijheid dan.

  Je kunt niet eens reizen met de trein.

  Hoelang duurt het nog voordat we voor onze vrijheid gaan vechten en het terug veroveren.

  Hoeveel bedrijven moeten er nog failliet gaan. Hebben mensen straks nog wel een baan. Ik hoop het voor die mensen met een peperduur koophuis.

  Dit is gewoon veel te ver doorgeschoten het neemt bizarre proporties aan.

  En ze gaan dit nog maanden uitrekken tot net voor de verkiezingen.

  Go wat is Mark Rutte toch een fantastische premier.

  1. B. Pascal

   Er staan veel bedrijven op de tocht. In de tapijt industrie 60% minder omzet. In de visindustrie 30% minder. In de houtverwerkende industrie 35% minder. Winkels als action 23% minder. Als we de economie in juli – augustus niet open gooien …… dan kan Nederland als overheid door de WW aanvraag in een keer failliet zijn omdat de vraag in de piek te groot is.

   Echt eerst alle risico willen lopen, nu niets, decadentie is overal zo groot. Maar schuld besef ….. Nee als Denk lopen we gewoon door.

  2. AnnetKlaver

   ‘Je kunt niet eens reizen met de trein.’

   Oh gij onwetende …

   1. Lex

    Go uw bruikbare ziel.

 5. lotje

  Dat baudet iedere keer gelijk had is al vanaf januari. Mensen zijn dom als ze hier niet doorheen prikken en dat rutte alle eer wil hebben.

  1. B. Pascal

   Dat is de mens. Leugen geloofd men liever dan de waarheid. De mens is slecht vanuit hem zelf. Een zelf hater, alleen dat gelooft hij niet.

   1. AnnetKlaver

    ☺Gooi de bijbel uit uwen leven, uwen zicht zal helder zijn, gelijk een ieder..☺

  2. JFU

   Zolang Rutte de onzin die het RIVM verkondigd slikt als koek, en daar naar handheld, blijft het een ,zwalkend beleid.
   Veel onnodige maatregelen zorgen voor het failliet van de economie, waar we jaren lang de wrange vruchten van zullen plukken.

 6. Bullshit16

  Test

 7. cuoretx

  Rutte 3 en RIVM beide handelsonbenwaam dat kan men zien doordat ze continue achter cfeiten aan lopen.

  1. Waldorf_en_Statler

   Rutte 3 en RIVM missen beide dierbare en betrouwbare vriendinnen welke hen van de benodigde juiste informatie voorzien.

 8. Piet Klein

  We noemen ons graag nuchtere Nederlanders maar dat klopt niet. Positief is dat Rutte uiteindelijk deze maatregelen neemt en daarmee eigenlijk steeds later dan gekund overstapt op maatregelen die het FvD al eerder bepleitte. Omdat we opgescheept zitten met main stream media waaruit alle nuchterheid verdampt is en de politieke correctheid over de randen klotst is er niemand die Rutte en de Jonge ter verantwoording roept en dus daarmee de credits aan FvD geeft. Nuchterheid bestaat niet meer in NL. EN dat is jammer want als we wel het debat in gaan wel politici ter verantwoording roepen dan gaan we het met z’n allen beter doen. De positieve kant is dat Rutte volgt. Aandachtspunt is dat de versoepeling waar we naar hunkeren mogelijk te vroeg wordt ingezet, maar dat zal moeten blijken. De beste aanpak zowel qua gezondheid, aantal doden dus, en de economie is een korte strenge lockdown en daarna een veel testen dat vraagt om veel testen die beschikbaar moeten zijn en een bevolking die adeqaute reageert. Als je een volledige lock down voor elkaar zou kunnen krijgen (al dan niet met flink testen op essentiele beroepen) dan is het virus binnenkort tijd zeer sterk teruggedrongen en moet je daarna instroom goed bewaken. Dat levert korte lockdown op en daarmee minste effect op de economie. Het zijn kansen die we, nou ja Rutte en ons weinig nuchtere te politiek correcte media, voorbij hebben laten gaan.

  1. Antihedo

   Hoe kort is een korte lockdown?

 9. Alfred Bentinck

  Van Dissel geeft op dit moment een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek naar mondkapjes.
  Conclusie, als je je er goed bij voelt moet je maar zo’n ding opzetten maar je hebt er weinig aan.

  Baudet is afwezig op de hoorzitting. De Profeet is aan het pianospelen.

  1. Stopperspil

   Dat heb je met een fractie van twee man. Hiddema zit er wel.

   1. Alfred Bentinck

    Ik zag de oude Hiddema zitten hoor.

    1. Maks

     Alfred Anus Bentinck?

     Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
     ~Lao Tse aka Alfred Welsh etc~

  2. Stanly2000

   Alfredje, hij wordt vervangen door zijn partijgenoot, de heer Hiddema. Dus eerst informeren voordat je kwaakt!

  3. leukeditter

   wat ben jij ongelooflijk stom..hahaha nog nooit zoiets gezien

  4. Maurits Dekker

   AB
   U gelooft dat mondkapjes geen bescherming bieden?
   Dan moet u deze stupide stelling maar even onderbouwen door onbeschermd een intensive care afdeling vol corona-patiënten te gaan bezoeken.
   Maar dan niet na afloop van uw ziekte (als u dan nog leeft tenminste) gaan zeiken dat u niet voldoende gewaarschuwd was.

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Hoe dan ook, natuurlijk is er ook goed nieuws.Ik voelde al lang aankomen dat er een dergelijke verplichting aankwam, want één of andere website heeft gepartnerd met Stil.nl om ervoor te zorgen dat ik tóch in deze tijden van schaarste goede, professioneel gemaakte mondkapjes kan kopen (en dragen). Dat kan al voor 1,30 euro per kapje! Oh, en goed nieuws! De KN95-mondkapjes (die weer een niveau beter zijn dan de gewone mondkapjes) zijn tijdelijk in prijs verlaagd. Van 39,95 voor tien van deze duurder kapjes naar 29,95 euro. Dat scheelt dus 10 euro per pakket Ik zeg: NIET doen, laat onze overheid dat maar betalen die miljarden over de balk aan onzinnige dingen smijt alsof het niks is!

 11. Jan58

  “na buitenlands onderzoek bleek dat mondkapjes (ja, zelfs de normale, wat simpele variant!) wel degelijk een positief effect hebben op de verspreiding van het virus”. Hier wordt waarschijnlijk een negatief effect bedoeld.

 12. FJ

  Het is moeilijk voor het kabinet te moeten vertellen, dat onze dikbetaalde en altijd om meer salaris schreeuwende ambtenaren gewoon verzaakt hebben en daarmee hun salaris belangrijker vonden dan een oorlogsvoorraad beschermingsmiddelen. De gezondheid van de bevolking en werknemers in de zorg speelden helemaal geen rol.
  Deze ambtenaren zitten er enkel voor zichzelf en niet voor een bevolking, die ze tenslotte heeft ingehuurd.
  Alles wat men in het jaren zogenaamd heeft uitgewerkt, kon na 2 dagen zo de put in, omdat de beschermingsmiddelen er niet waren.
  De ambtenaren gingen thuis achter het beeldscherm zitten en stuurden zorgmedewerkers de oorlog in.
  Bij ambtenaren wordt vooral gedacht in termen als het papier is geduldig.

  Er moet toch bezuinigd worden, dus kan de grote bezem voordat er belastingverhogingen komen eerst even door het ambtenarenbestel en alle overbodige luxe en ambtenaren kunnen worden weggesaneerd.
  Ze hebben bewezen overbodig te zijn.

 13. Response

  Het gebeurt wel vaker dat visionairs op een later moment aan het langste eind trekken. Ik kijk uit naar het moment dat alle zwaar gesubsidieerde zonneparken en windmolens aan het einde van hun economische levensduur zijn beland om te zien hoe er dan wordt omgegaan met de dan ontstane afvalberg en de daaraan gerelateerde kosten van demontage, afvoeren en verwerken van het restmateriaal, etc. Eens zien of de linkse partijen dan ook vooraan staan om te juichen. Regeren is vooruitzien maar die competenties moet je dan wel hebben.

 14. Pauline Kummer

  Garantie tot aan de brievenbus. Meer niet. Vandaar die grijns met Theooo Hiddema op de foto.

  1. Maurits Dekker

   PK
   Ach, u doelt op de innemende glimlach van deze heer van stand?
   Ja, hadden we daar maar meer van in onze volksvertegenwoordiging.

 15. Rosasolis

  Wat een show dat Baudet maakt over de corona crisis, terwijl hij geen enkele medische
  bevoegdheid heeft. Alles om zieltjes te winnen. In eerste instantie is het 1.5 afstand
  maatregel het allerbelangrijkste. Mondkapjes van de beste kwaliteit worden al jarenlang gebruikt in de ziekenhuizen, en verzorgingshuizen. Al wekenlang is er geen openbare vervoer geweest. Vanaf 1 juni zal de OV alweer van start gaan… Ik zie nu al de bui hangen. Een handel in goedkope mondkapjes.
  Hopelijk dat de meeste OV reizigers verstandig zijn om advies van hun huisarts te krijgen over welke soort mondkapje je zou moeten gebruiken.

 16. Maurits Dekker

  Als er in Nederland voldoende getest was en er was voldoende beschermingsmateriaal geweest, vooral in de verzorgingshuizen, dan waren er geen ruim 5200 doden te betreuren geweest maar slechts 1600.
  Vergelijk hiertoe de besmettingen in Duitsland en Nederland en de daarbij behorende percentages dodelijke slachtoffers.
  Als Duitsland exact hetzelfde had gedaan om het coronavirus te beteugelen als men in Nederland deed dan waren er bij onze oosterburen meer dan 30.000 doden gevallen. Er vielen daar echter maar 7220 doden.
  Het ging dus verschrikkelijk fout in Nederland.
  Na de crisis dient er z.s.m. een parlementaire enquete te komen om de verantwoordelijken met hun daden (of ontbreken daarvan) te confronteren en verantwoording af te laten leggen.

  1. fisufisu

   Er zijn minder doden als een gemiddelde griepvirus dus wat zeurt iedereen nou…

 17. Tuinpaden

  De genocide wat Rutte doorvoerde voor oudere en zwakkere onder ons kan ik nog begrijpen.
  Niet dat ik daar achter sta, dat is echt een brug te ver.

 18. Kwetsnat

  De allerslimste onder ons blijkt koning Willem de ergste te zijn. Hij keek niet weg en liet al voor de Corona crisis al een mondkapje groeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.