kuzu ozturk

De DENK-soap gaat door: Rotterdamse fractie vindt gedwongen vertrek Azarkan "volkomen onacceptabel"

Geen categoriemei 07 2020, 8:38
Het was werkelijk bizar woensdag: het tweekoppige bestuur van DENK kondigde aan dat Farid Azarkan -- opvolger van Tunahan Kuzu als fractieleider in de Tweede Kamer -- uit de partij was gegooid. Meneer had zich namelijk niet lief genoeg opgesteld jegens Selçuk Öztürk. En ja, dat is tegenwoordig blijkbaar een dodelijke zonde in die partij. Werkelijk bizar, vindt ook de lokale Rotterdamse afdeling van DENK.
Volgens 'het bestuur' (lees: Öztürk) heeft Azarkan "de partij bij voortduring op onredelijke wijze benadeeld." Ook zou hij "in strijd met het belang van Denk en gemaakte afspraken en besluiten" handelen. Daarom mag hij niet langer spreken en handelen namens de partij, "noch de partij vertegenwoordigen."
Kort nadat dit besluit publiek werd gemaakt nam de vórige fractieleider van DENK, Tunahan Kuzu, het op voor Azarkan. "Dit is natuurlijk een krankzinnige actie," aldus het Lammetje dat opeens een Leeuw blijkt te zijn. "Een tweede broedermoordaanslag door Öztürk. Rancuneus, ontoerekeningsvatbaar en incompetent. Ik sta tweehonderd procent achter Farid Azarkan."
Kuzu en Azarkan weten zich nu gesteund door Stephan van Baarle, DENK-fractieleider in de gemeente Rotterdam. "Het is onacceptabel en illegitiem dat een bestuur zonder draagvlak de partijleider royeert," aldus van Baarle op Twitter. "De twee overgebleven leden van het partijbestuur dienen in het partijbelang hun zetels per direct ter beschikking te stellen."
In een video bij zijn tweet zegt hij, net als Kuzu, "tweehonderd procent" achter Azarkan te staan.
https://twitter.com/StephanvBaarle/status/1258013252115673091
Van Baarles statement is enigszins verrassend omdat hij, zo heb ik me laten vertellen, in het verleden altijd op de hand van Öztürk is geweest. Blijkbaar gaan de acties van die man zelfs zijn oude bondgenoten te ver.
En zo is Öztürk er op epische wijze in geslaagd om a) iedereen tegen zich in het harnas te jagen én b) DENK op ongekende wijze te beschadigen. Goed gedaan hoor, Selçuk, critici van DENK hadden niet op meer kunnen hopen.
Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 64,95 euro 50 beschermende mondkapjes kopen. Voor 29,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten