Frans Timmermans opent aanval op vlees: ‘EU moet burger helpen juiste keuze te maken’

Frans Timmermans is een échte doorzetter. Keer op keer reageert men negatief op zijn radicale Green Deal-plannen. En toch blijft hij maar proefballonnetjes opwerpen, want “Moeder Aarde heeft er genoeg van”. En ach, het kost weliswaar 260 miljard euro per jaar, maar gelukkig verzekert Timmerfrans ons ervan dat we hier een vrije keuze in hebben: “Maar we hebben geen keuze. En niks doen kost meer.” Oh… shit.
Altijd hetzelfde verhaal
We kennen het riedeltje inmiddels door en door. Ineens wordt er ergens weer een deel van zijn plan ‘gelekt’. Daarin staat een grove schets waar iedereen naar kan kijken en kritiek op kan uiten. Die staat dan vol met wollige teksten als ‘het wordt een lange weg vol obstakels, bla bla bla…’ en als men ergens over valt, dan ‘is het nog maar een concept’. Gek genoeg overleven zinnetjes als ‘niets doen is geen optie’, ‘we hebben geen keuze’ en ‘niets doen kost meer’ (hoeveel dan?) het vrijwel altijd.

EU helpt burger met maken van juiste keuze
Timmermans wil een radicale verandering in ons eetpatroon. En omdat de consument bepaalt wat er geproduceerd wordt, zo redeneert Timmermans, wil hij dat de Europese Unie de burger ‘een handje gaat helpen’ bij het maken van de juiste keuze. Want miljoenen mensen met overgewicht en obesitas? Dat vinden ze bij de EU ook maar fucking ranzig, dus wil Timmermans ze helemaal gezond fatshamen met fruit, groente, noten, zeewier en quinoa-burgers uit Utrecht.

En hier lijken ze best wel ver in te willen gaan. Slecht voedsel moet duurder worden en niet worden gepromoot/gesubsidieerd, het eetgedrag van mensen moet worden aangepast en ook kortingsacties moeten het gaan ontgelden. Allemaal omdat de EU-burger helaas toch te achterlijk is om die keuze zelf te kunnen maken. Maar op de één of andere manier is die burger dan wél weer slim genoeg om op types als Timmermans te hebben gestemd tijdens de verkiezingen… Wat een grap.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. lotje

  Welke eu ? Heeft deze volgevreten grijze tuinkabouter nog steeds niet door dat Nederland volgend jaar nexit is.

  1. Blitzkrieg

   lotje : Ik denk dat de euro klapt nog voordat we een nexit hebben.

  2. LifeBuddy

   De eu die alleen maar maffia ondersteund. Kijk naar italie waar meer dan 200.000 kinderen moeten werken van meer dan 10 uur per dag. En die worden dan vanuit N.korea en china naar italie gestuurd. Daar hoor je de eu niet over. BAH!!!

   1. Reinoud van Gelre

    Geven die Noord-Koreaane nou ook al kindere weg?!!1!
    Tjonge jonge, waar gaat het heen met de wereld!!!

   2. Piet51

    @LifeBuddy
    Mijn info zegt, dat er inderdaad ongeveer 200.000 Noord Koreanen buiten hun land werken. Dat zijn geen kinderen, maar volwassenen en dat is meteen ook het totaal aan “uitgezonden” werknemers. Het zijn in feite slaven, want ze verdienen niets en zijn volledig onderworpen aan Koreaanse regels. Ze werken voor verreweg het grootste deel in Rusland en China en enkelen elders, o.m. in Polen. Daar was een tijd geleden een TV-documentaire over te zien.
    Nepnieuws dus, of je moet een betrouwbare bron kunnen geven.

    1. Piet51

     @LifeBuddy
     Ik heb even in Italië nagevraagd bij mijn vrienden; ik woon en werk er een deel van het jaar. Er werken inderdaad honderdduizenden kinderen in Italië, vooral in het zuiden. Maar dat heeft helemaal niets met Noord Korea te maken. Het zijn Italiaanse kinderen en even sterk af te keuren, natuurlijk. Ook in andere landen komt dit voor, zoals in Griekenland, Portugal, Spanje en zelfs in Engeland. Dat is geen excuus voor Italië, maar wel een signaal dat dit nodig aangepakt moet worden.

  3. Piet51

   @lotje
   Timmermans is een heel slimme en intelligente tuinkabouter die heel goed gezien heeft, dat Brexit zelfs na vele jaren nog steeds niet gelukt is en de kans op een succesvolle afronding met de dag afneemt.

 2. Rene van der Grijp

  Laat Timmerfrans zelf maar eens het goede voorbeeld geven en een kilo of 40 af te slanken.

  1. Jack Flash

   Aanval op vlees?
   Aanval op hemzelf dus, de vleeshomp.
   Dit getuigt echt van stupiditeit.

  2. Dirk Derksen

   Inderdaad René,

   Goed voorbeeld geven doet volgen.
   Maar helaas vind ik wel dat Timmermans hier een punt heeft. Roken is tot staatsvijand verklaard, en alcohol tot doodzonde. Dit zie je terug in ongehoord hoge prijzen.
   Maar aangezien ook obesitas in de top 5 van de belangrijkste doodsoorzaken staat vind ik het niet verwonderlijk dat deze waarschijnlijk ook belast gaan worden. Vlees is een onmisbare schakel in de voeding van de mens, maar overdaad schaadt. Daarbij heb ik respect voor bijna alles wat leeft, en vind ik een fatsoenlijke prijs voor een fatsoenlijk dierenwelzijn wel op zijn plek. Uiteraard moet de meerprijs voor vlees wel bij de dieren terecht komen, en niet in de schatkist van de roverheid.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Eens met het betoog van Dirk maar ik betwist dat vlees een onmisbare schakel is in de voeding van de mens. Vegetariërs kunnen aantoonbaar prima zonder vlees en zijn gemiddeld beduidend gezonder.

    1. Dirk Derksen

     -Als je eet volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon, of een vegetarisch voedingspatroon, dan heeft dat gezondheidsvoordelen. Het verlaagt je bloeddruk en verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Of een vegetarisch voedingspatroon gunstiger is voor je gezondheid dan een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke voedingsmiddelen, is niet onderzocht.

     Bron; Voedingscentrum.

     Minder vlees eten is verstandig. Vegetarisch eten met alleen een aanvulling met vitamine B12 is tot op heden onvoldoende onderzocht, en dus ook onverstandig.

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Een vegetariër heeft in zijn menu geen aanvulling met B12 nodig, dat geldt wel voor veganisten.

    2. Reinoud van Gelre

     Voor de mens als soort(H. sapiens) is vlees niet geheel onmisbaar. Het is namelijk goed voor onze hersens.
     Dat er tegenwoordig prima vleesvervangers te verkrijgen zijn, wil niet zeggen dat we het vlees eten maar op moeten geven of geheel weg moeten laten.
     Ons brein wil vlees, uitzonderingen daar gelaten.

     1. Jack Flash

      Reinoud@ Vegetariërs komen vaak uit linkse hoek. Dat verklaart dus waarom ze zo dom zijn ha ha!

    3. Volume

     Lodewijk Reuzel Raevensburgh?

   2. Vraagtekentje

    Dacht je dan echt dat er 1 eurootje naar het dierenwelzijn gaat???

 3. Vrijedenkert

  Ik kan heel goed zelf bepalen wat ik wil vreten, daar ben ik geen volgevreten EU-kabouter Plop bij nodig!

 4. Lodewijk Raevensburgh

  Ik zie dat het vleesprobleem, een manier van consumeren die onmogelijk op dezelfde wijze kan worden voortgezet, door de reaguurders op dit blog wordt verstaan als de vermeende obesitas van Timmermans.

  Dat is een originele manier om het probleem dat hier terecht wordt aangesneden te ontlopen.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Ook in deze reactie wordt opzichtig afgeweken van de probleemstelling in het artikel. De primitieve en agressieve manier waarop dit gebeurt is mogelijk een aanwijzing van het ongemak dat de vraagstelling oproept: we zullen allemaal minder vlees moeten gaan eten maar dat is geen vrolijk vooruitzicht.

   1. Volume

    Lodewijk Reuzel Raevensburgh?

   2. truletwiesje

    “we zullen allemaal minder vlees moeten gaan eten maar dat is geen vrolijk vooruitzicht.”

    Nee hoor dat moeten wij helemaal niet, sterker nog, er is helemaal geen vlees probleem…

  2. ervi

   Het overgewichtprobleem van de Westerse wereld is te danken aan de overmatige consumptie van suiker en junkfood in combinatie met weinig of geen beweging.
   Vleesconsumptie heeft daar weinig mee van doen.
   Het komt overigens wel wat hypocriet over als iemand met een morbide overgewicht anderen wil gaan voorschrijven wat zij wel of niet mogen eten.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Die junkfood heeft alles met vlees te maken, ervi.

    1. Volume

     Lodewijk Reuzel Raevensburgh?

    2. ervi

     Loden R.je hebt een smalle kijk op wat junkfood omvat behalve de door de Mac gegarandeerde 90 procent vleesafval, snavels en klauwen in hun burgers
     Gemodificeerd zetmeel is wat mensen lekker vinden.
     Hetzelfde spul wat zich rijkelijk in jouw hersenen bevindt, ouwe dyslecticus.

 5. feitelijk

  Ik maak me eigen keuzes wel dik vet vol gevreten te veel betaald lui varken. Waar haalt dit figuur de arrogantie vandaan ?

  nexit aub , stem sociaal , stem PVV

 6. fusilier

  Van gezond vlees eten wordt je niet dik. Timmer fransie lijkt al op een echte Duitser ,zijn grote bek past precies in dat dikke hoofd van hem.

 7. Bullshit16

  Laat die volgevreten kabouter zijn bek houden ik bepaal wat ik eet niet die opgepompte kabouter.
  Wie naar die Nederlandse arts HEEFT geluisterd die weet dat een goed stuk vlees gezond is gezonder dan al dat nep vlees het moet gvd niet gekker worden dat die dik zak mij moet vertellen wat ik moet eten gvd en dat hij zelf wel aan de kaviaar en aan de biefstuk zit stop deze idioot stem fvd of PVV uit de eu

  1. Bullshit17

   Laat die dike volgefreten kabauter maar barsten stemp fvd of pvv uit de eu goed vlees is gesond en het moet niet geker worden vieze dik zak stop deze idioot wand hij eet te veel en nep vlees moet gvd niet stop de bief stuk stemp fvd nexit. uit de EU!!!!!

   1. Reinoud van Gelre

    Bullshit17,
    Je maakte een zgreivvaud. Wat is dat voor raar leestekentje na het woordje ‘nexit’ in jouw tekst?
    Die hoort daar niet!

 8. Waarom 1

  Ik wordt hier kotsberoerd van. Roken is extreem duur, alcohol word duurder, vlees moet vervangen worden door plastic groentebagger, suiker willen ze verbieden. Autorijden onbetaalbaar. Huis verwarmen eerstdaags onbetaalbaar. Zorg onbetaalbaar. Pensioen onbereikbaar. Sparen voor pensioen onmogelijk. Waarom bemoeit iedereen zich met mijn leven. Ik wil roken ,vlees eten,gebak eten en auto rijden. Ik wil leven. Mijn pensioen over 15 jaar is teweinig om van te leven. Daarom wil ik het nu. Ik hoef geen super gezond ubermensch te worden.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   “Ik wil roken ,vlees eten,gebak eten en auto rijden. Ik wil leven.”

   De vraag is dan wel of dat een lang leven gaat worden.

   1. JochemX

    Nee Lodewijk, maar dat gaat jou toch geen donder aan. Net of het zo wenselijk is dat iedereen 100 wordt. Is alleen maar uitstel van zorgkosten, want kapot gaan we allemaal en het heel oud worden kost veel meer AOW en pensioen.

    1. Reinoud van Gelre

     JochemX:

     “…want kapot gaan we allemaal…”

     Eensch! Voor op een tegeltje, JochemX.
     😁

   2. Cootje

    Maar er zijn mensen van 95 die alles gedaan hebben wat God verboden heeft , en gewoon nog zelfstandig wonen , dus wie het langste leeft heeft alles en alle moraalridders liggen vaak uit te rusten in een hemd zonder zakken. Stres om financiële beslommeringen brengen meer leed met zich mee dan kan je zien dat diabetische Frans Timmermans daar geen last van heeft,

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Iedereen kent wel een oud opaatje die zijn hele leven rookte, varkensvlees verslond en zoop als een Maastrichter maar nochtans stokoud werd in goede gezondheid.

     Die uitzonderingen bestaan inderdaad.

   3. ET007

    Wat is een gezonde levensstijl? Leef je korter als je ongezonder leeft?
    Ik wil ook leven als Waarom 1. Enkele jaren terug afscheid van een oude kennis (topsporter) genomen die inmiddels overleden is aan ALS (met zijn freaky diëten) en een andere van de sportclub aan leukemie. Ik was een sporter met een zwart kantje.
    Indien je graag een gezonde levensstijl wilt hebben, ga vooral je gang.
    Maar ga mij niet vertellen hoe ik te leven heb!
    Ik sterf als ik een verbitterd leven moet lijden met een selderiestengel in mijn hand ipv een dikke toeter.

    1. Brenda Welsh

     Dikke toeter? Leg dat nog even uit. Ik denk dat anderen daar ook wel benieuwd naar zullen zijn.

   4. Waarom 1

    Lang leven mag ook niet. Tenzij je 100% blijft werken. Daarom nu corona. Het oude zieke NL wordt nu uit geselecteerd. De rest mag tot zijn dood werken want pensioen is er straks niet meer.

 9. ET007

  Als ik hard moet werken, mag ik dan wel mijn stuk vlees aub?
  Of moet ik 25 KG zakken slepen op basis van een soja-hapje?

  1. Bolland

   @ET007 Nee man geen toeter, geen vlees, wipverbod van RIVM, rokertje onbetaalbaar, autorijden onbetaalbaar, vliegen alleen voor de elite kortom wordt leuker en leuker

 10. Bolland

  Net zo geloofwaardig als Keith Richard die zegt dat drank en drukkes slecht voor je zijn, ongelooflijk een man met zo n 30 kg overgewicht die anderen de maat neemt over hun eetgewoonten

 11. Michael M

  Zodat Timmermans nog de enige is dat aan een flinke kippenpoot kluift en een grote hap neemt in een flink stuk dure biefstuk. Dan zal hij eens het goede voorbeeld moeten geven door elk jaar 5 ton van zijn 6 ton aan salaris aan een goed doel te geven en zelf vast overstapt op een vegetarische burger. En leg ook even de gelovigen uit te stoppen met vlees eten, want dat zien we niet echt gebeuren.

 12. truletwiesje

  De EU moet oprotten om voor mij te bepalen wat ik eet, net als al die zogenaamde vegamutsen (dit is overigens vrouwelijk)

 13. JFU

  En dat zegt die volgevreten blaaskaak. Wat een nitwit, net als al die afgekeurde politici, die allemaal in Brussel na hun ‘carriere’ een nutteloze baan krijgen, en zich daar vol zitten te vreten op kosten van de belasting betaler. Gelukkig komt het einde van dit dictatoriaal regiem in zicht.

 14. perry

  ‘EU moet burger helpen juiste keuze te maken’
  Hij bedoelt in het Jip&janneke vertaald ” álle EU burgers dwingen en verplichten tot de dictatoriale EU doelstellingen”!
  Befehl ist befehl!

 15. Heras

  de eu moet helemaal niets…nexit. De bemoeials zitten nu al op mijn bord te kijken. Rot ff lekker op met je onzin.

  Wat heeft timmerfransje nu eigenlijk bereikt met zijn riante salaris. O ja, geen plastic wattenstaafjes meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.