FVD-senator Paul Frentrop: ‘Rob Jetten wil dat wij garant staan voor Italië… en dus voor Fiat’

Nationale overheden en de Europese Unie zijn doende gigantische geldbedragen uit te geven waar de Marshall hulp van na de Tweede Oorlog bij in het niet zinkt. Was die laatste bedoeld om te zorgen dat Frankrijk en Italië geen communistische regering zouden krijgen, nu is Nederland volgens premier Rutte al in wezen diep socialistisch en gaat het er om gewoon geld over te hevelen naar landen die daar om vragen, zegt Paul Frentrop, lid van de Eerste kamer voor Forum voor Democratie.

Dagelijks zien we nieuwe voorbeelden langs komen. “Fiat Chrysler bijvoorbeeld wil graag dat de Italiaanse regering garant staat voor 6,3 miljard euro aan nieuwe kredieten die Fiat bij de Italiaanse banken op wil nemen,” legt Frentrop uit. “En Rob Jetten wil graag dat wij garant staan voor de Italiaanse overheid. Dus of wij garant willen staan voor de autofabrikant. Fiat belooft om het geld alleen in Italië uit te zullen geven, al is het hoofdkantoor om fiscale redenen gevestigd in een Amsterdamse brievenbus. Het bedrijf is overigens niet zozeer getroffen door Corona als wel door mismanagement.” Fiat produceert in de VS namelijk vooral benzine slurpende modellen zoals de Dodge Ram en zal niet aan de regel voldoen dat iedere autofabrikant voldoende elektrische modellen op de markt brengt. “Dus moet er moet spoed geïnvesteerd worden, maar ja, daar had Fiat dus geen geld voor opzij gezet,” aldus Frentrop.

Er zijn meer handige jongens. De Volkskrant opende maandag met de kop: “Belastingontwijkende brillenreuzen vragen staatssteun en weigeren huur te betalen.” Het gaat om de bedrijven Pearl en Eye Wish, beide eigendom van het Frans-Italiaanse concern EssilorLuxotica. “Rob Jetten vindt dat wij in deze moeilijke tijden solidair moeten zijn met Fransen en Italianen,” gaat Frentrop verder. “We moeten hen steunen, want anders kunnen zij straks niet meer onze kaas en bloemen kopen. Is het niet handiger om hen dan gewoon op onze kosten kaas en bloemen te sturen? Dan weten we zeker waar het geld blijft,” zegt Frentrop terecht.

De Adviesraad Internationale Vraagstukken heeft op verzoek van D66 minister Kaag met extra spoed advies uitgebracht over de vraag of Nederland vanwege Corona meer geld naar Afrika moet sturen. Jazeker, meent de raad: 1 miljard euro. Een mooi rond bedrag waar men in Afrika vast wel raad mee weet. Is de voorzitter van die raad niet CDA kopstuk Jaap de Hoop Scheffer. Is die ook niet commissaris bij Air France KLM? Daar gaat hij over het salaris van de baas. Had hij een paar maanden geleden niet besloten om de Canadese topman een hogere bonus te geven als die erin zou slagen staatssteun los te krijgen?

Sommige mensen zijn ongelooflijk goed in het uitgeven van andermans geld, zegt Frentrop: “Ik bewonder dat. Die mensen weten steeds weer enorme bedragen te vinden die blijkbaar ergens opgesloten lagen. Want zo zeggen ze: dat geld moet worden vrijgemaakt. Frans Timmermans wil 1000 miljard euro voor zijn Green Deal en zijn baas Ursula wil 1000 miljard om gewoon te investeren. Mooie ronde bedragen die snel vrijgemaakt moeten worden.”

Nooit horen we wie uiteindelijk betaalt, maar helaas weten we dat toch wel.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Ik vraag me serieus vaak af of die ronkende FvD-ers wel zelf geloven wat ze allemaal roepen.

  Demagogie kan een sterk retorisch effect hebben als het ongeloofwaardig is, dit is weer over de top.

  1. Kees

   Wat ben je een triest figuur.

  2. werikke

   Jij hebt volgens mij echt niets te doen dan tegendraads stomme reacties te geven.rot toch op hier .jij geniet ervan als mensen pissig reageren.je bent niets anders dan grote klootzakken.

 2. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING
  Op dit forum kunt u een gestoorde tr*l tegenkomen.
  De tr*l gebruikt meestal de naam ALFRED BENTINCK.
  Ook kan hij een van zijn 59 andere namen gebruiken.
  Komt u hem tegen dan is het beter niet op hem te reageren.
  Hij kan niet tegen argumenten van verstandige mensen.
  Dus voeder hem niet en laat hem links liggen.
  Waarschuw ook uw mede-forumleden.

  1. AnnetKlaver

   Zeg @L☻gar, al een jaar ben je bezig met die gestoorde onzin.
   Laat de reaguurders zelf beslissen of ze zijn plempsels willen lezen of negeren.

   Je komt nu over als een ziekelijk gestoorde…

   1. Bullshit16

    Annetje
    Hij heeft gelijk huilbaby

   2. CLoVis

    @lamlul

    Dat is het verschil met jou;
    jij bènt een ziekelijke gestoorde.

   3. weer woord

    Annetkadaver moet maar lekker met alfredje een weekendje weg.

    Laat je het wel je vriendin weten annie?
    En vertel haar dan ook maar meteen dat je haar hier etaleert als deugtrofee….

  2. Buiswater

   Inderdaad Maurits, zouden meer reaguurders moeten doen.

  3. Pijnstiller

   U doelt waarschijnlijk op Chlamydia Juvenalis. De nachtmerrie van iedere ouder en droom kandidaat voor diverse ant..sem..t..sche clubjes met een perverse voorkeur voor de M-metjes van diverse voetbalverenigingen.

   Het heeft geen zin om hem te negeren, benoemen van zijn tekortkomingen is beter.

   Onder een andere naam heeft hij al zijn steun uitgesproken voor het geweld tegen dit restaurant em haar uitbaters.

   Een abject mannetje met perverse gedachten

   1. Politiek Profeet

    Negeren is toch de beste methode….indien iedereen met een gezond verstand die tr^ll negeert is het snel voorbij met die onzin….

 3. Bullshit16

  Paul flentrop heeft gelijk maar ik denk ik weet het wel zeker dat die landverrader die eurofille Rutte het geld al weggegeven heeft wand hoekstra heeft dat al toegezegt en die veto willen ze niet gebruiken helaas fvd kan heel hard schreeuwen maar tegen houden zal ze helaas niet lukken
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. Cootje

  Is niet meer nodig . De banken gaan ploffen aan het einde van het jaar , als Nederlandse banken het niet gaan redden welke banken dan wel. Er komt een ravage aan het einde van het jaar en een ieder valt over elkaar , de hele wereld gaat op zijn kop en in Europa krijgen de noordelijke lidstaten te maken met een werkeloosheid van 7/8% maar in zuid Europa van 25/35 % die landen zijn failliet plus een heleboel opkomende economieën , de banken hebben het geld niet in kas om alle faillisementen te dekken , en hun foute investeringen /schalie gas/ en als het dominosteentjes gaat rollen in zuid Europa dan is er geen houden meer aan, Erdogan kan ook niet als gastheer blijven spelen en gaat de grenzen wijd open zetten , de Engelse moeten ook door een zware recessie heen , dan gelijk maar met een harde brexit en zo gaat 2020 de geschiedenisboekjes halen , Nederland was een rijke provincie van Europa

  1. Bullshit16

   Cootje
   Was ja maar we worden nu de armste land van heel europa daar zorgen die linkse ratten partijen en brussel wel voor we worden uitgeknepen net zo lang dat we niks meer hebben dan lachen Italië Griekenland Frankrijk ons uit en spat Europa uit elkaar en die landen die al onze miljarden hebben gekregen die zijn rijk en wij zien er geen cent meer van terug hoe dom moet je gvd zijn stop deze onzin Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Marija

    In vervolg daarop wil ik graag mijn grote zorg uitspreken over de vergunningen aan Fattenfal voor het bouwen van de grootste biomassa centrale in Diemen.
    Dagelijks komen 5 a 6 grote vrachtwagens bomen leveren voor de biomassa, gezonde bomen, tegen de regels, geen houtsnippers of afvalhout dus.
    Ik vind het godgeklaagd dat dit zomaar kan blijven doorgaan, overal worden bossen gesloopt hiervoor.
    Tegen beter weten in gaat dit maar door.
    Kunnen wij alleen nog de verkeerde beslissingen nemen?
    Het lijkt er wel heel erg op.

 5. ajamhavermans

  Het is toch ongelooflijk, politici kunnen goed knoeien met onze centen, en ons gunnen ze niets. Zelfs een kleuter weet dat garant staan voor een failliet land waar ze op onverantwoorde manier omgaan met regels en geld een verloren zaak is. Jette weet schijnbaar niet wat hij doet en moet zo snel mogelijk verdwijnen uit onze politiek. En wij snel uit de E.U.

 6. Ploppert

  Democratie is ten einde, wanneer het geld van de ander is uitgegeven.

 7. Bes Tolen

  Wij betalen straks de pensioenen van de Italianen terwijl onze gepensioneerden al sinds een jaar of vijftien geen enkele compensatie hebben gehad en de pensioenleeftijd hier veel hoger is. Trouwens Italië is eigenlijk geen democratie. Berlusconi is vier keer na twee jaar regeren afgezet. Alle laster en verdachtmakingen heeft hij altijd ontkend maar dat hielp niet omdat altijd wel een president hem kon dwars bomen of een rechter valselijk hem veroordeelde zoals in geval van een winstverschuiving van 4 miljoen euro naar een ander land. Een gezocht onderwerp. Dat bij een bedrijf met een miljarden omzet per jaar.
  In Italië zijn alle hervormingen geblokkeerd. De macht, die dat kan. Ja, die. Die gaat altijd vrij uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.