Geert Wilders woedend om falende mondkapjes zorgpersoneel: ‘Speel geen Russische roulette met die zorghelden!’

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de mondkapjes die bestemd zijn voor zorgpersoneel niet deugt. Ze werken niet goed, of niet zoals ze moeten werken. 12 van de 25 mondkapjes werkt dus niet naar behoren, dit is natuurlijk schandalig aangezien mensen in de zorg wel degelijk de grootste risico’s lopen op besmetting. 

Neen, Wilders is absoluut niet te spreken over de gang van zaken rondom de inkoop van mondkapjes en de verspreiding van de mondkapjes. In eerste instantie kregen mensen in de zorg de mondkapjes pas veel te laat – de overheid had in feite te laat gereageerd – en nu hebben we eindelijk genoeg mondkapjes en dan blijkt vervolgens de helft eigenlijk helemaal niet geschikt te zijn.

Belangenorganisaties voor zorgpersoneel zijn woedend, want uit het onderzoek blijkt dus dat veel mensen in de zorg wel degelijk grote risico’s lopen. Bij het testen van de mondkapjes zat er zelfs een exemplaar tussen die al een decennium over datum was. Dit kan én mag uiteraard niet gebeuren.

,,Fysiek contact tussen personeel en bewoners op corona-afdelingen is niet te voorkomen. Om op zulke momenten de veiligheid van het personeel te garanderen, moeten de beschermingsmiddelen écht helemaal op orde zijn.”

Het is goed dat de mondkapjes zijn getest, nu weten we namelijk van de risico’s af. Aan de overheid is het nu wel de taak om snel te schakelen; het zorgpersoneel moet zo snel mogelijk betrouwbare mondkapjes krijgen. Volgens de FIOD is de overheid in deze kwestie bewust misleid, laten we het hopen dat ze het nu wel goed doen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Pauline Kummer

  Een zorgheld vertelde op TV : “voor de crisis werden wij nauwelijks opgemerkt door het publiek in werkend Nederland, nu zijn wij helden. Hoe zal het zijn als de crisis is bedwongen en het virus is geelimineerd. Zijn we dan weer held af? Wij hebben altijd al ons best gedaan.

  1. Dirk Derksen

   “Wij hebben altijd al ons best gedaan”

   Uiteraard geldt dit voor alle cruciale beroepen. Maar in het bijzonder de schoonmakers en zelfs monteurs die ook op dezelfde zorglocaties komen. Maar over deze laatste groepen wordt geen woord gerept.

  2. Blitzkrieg

   Pauline Kummer : Jij woont toch praktisch in de reet van Rutte, je hebt vast en zeker een paar mooie woorden voor ze die in de praktijk geen cent waard blijken te zijn.

 2. Bolland

  Mark en z n jongens laten zien niets maar dan ook niets te geven om zowel verplegend personeel, alsook de patienten.

  De onkunde is stuitend, als je nog geen maskertje kunt kopen ben je echt hersendood

 3. Kretoloog

  De propagandamachine van de regering werkt op volle toeren. Binnenkort komen de eerste mondkapjes van Hollands fabrikaat op de markt. Daarin speelt DSM een belangrijke rol. Dat chemieconcern kan gaan cashen. En dat is goed nieuws voor Edith Schippers, lid van de Raad van Commissarissen en voormalig minister van Volksgezondheid. VVD, uiteraard. Ja, Mark Rutte gunt zijn lievelingen wel een bonus. En zijn narcistische sidekick Hugo de Jonge werkt van harte mee.

 4. Pijnstiller

  Al jaren bezuiningen we op onder anderen de zorg om vele miljarden voor Brussel opzij te zetten. Wanneer we met z’n allen kartelpartijen in het pluche blijven helpen, zal er nooit iets veranderen

 5. Lugor

  Verpleeg en zorginstellingen zijn voor het grootste gedeelte particulieren, commerciële instellingen.
  Laten wij vooral de regering, in het bijzonder Rutte aansprakelijk stellen voor het slechte personeelsbeleid van deze bedrijven.
  De dames en heren directie, raad van toezicht en bewonersraden doen in de tussentijd wel een Pontius Pilatus wasje.

  1. Blitzkrieg

   Lugor :
   Quote : “Verpleeg en zorginstellingen zijn voor het grootste gedeelte particulieren, commerciële instellingen. Laten wij vooral de regering, in het bijzonder Rutte aansprakelijk stellen voor het slechte personeelsbeleid van deze bedrijven.”
   Inderdaad was de privatisering van de zorgsector een blunder van je welste.

   1. Lugor

    U heeft het niet zo op de gevolgen van dat vingeraflikkende rechtse beleid?
    Liever een alles bepalende en regelende overheid?

    1. Blitzkrieg

     Lugor :
     Quote : “U heeft het niet zo op de gevolgen van dat vingeraflikkende rechtse beleid?”
     Dit heeft niks met rechts te maken maar is gewoon Ruttiaanse blunderkunde van hogere orde. Voor de rest zijn bepalen en regelen twee totaal verschillende dingen, die je gemakshalve aan elkaar gelijk stelt. Bepalen is het ontnemen van vrijheid doordat de overheid degene is die beslist en regelen is zorgen uit handen nemen van dingen die toch moeten gebeuren. Verder kan je bij onze regering niet spreken van regelen maar eerder van de crisis maximaal uitnutten om het midden,- en kleinbedrijf expres naar de donder te helpen; uiteraard na ze maximaal vol schulden hebben gepompt. Het bepalen van de overheid bestaat op dit moment alleen uit het ontnemen van grondrechten en het Ollongriaans monddood maken van de burger.

  2. Kretoloog

   Reageerder Lugor, die zich voorheen kok noemde (Catalaans, EU, Spaans, Zweeds) stelt dat het probleem van de falende mondkapjes een gevolg is van het slechte personeelsbeleid van de verpleeg- en zorginstellingen. Wat een ontstellende onkunde bij deze Europese pensionado. “Ga je in een hoekje maar diep schamen, kok, voor deze valse beschuldiging aan de instellingen voor patiënten- en ouderenzorg”.

   1. Blitzkrieg

    Kretoloog :
    Quote : “Ga je in een hoekje maar diep schamen, kok, voor deze valse beschuldiging aan de instellingen voor patiënten- en ouderenzorg”.
    Schamen? Lugor kent geen enkele schaamte, zoals vele andere basale basis emoties. Hij leeft door te etteren en treiteren, tenminste dat is wat hij denkt. Laat hem lekker, het is zijn manier om zijn dag te vullen; de arme jongen moet toch wat.

   2. LifeBuddy

    kretotoloog, lugor heeft wel gelijk. Bij alle ziekenhuizen zijn alle mond en beschermingsmiddelen gestolen. Overal hangen camera’s in de ziekenhuizen en ze willen geen daders aanwijzen omdat ze dat Niet mogen van de cda. Dan weet je al in welke hoek je het moet zoeken. Je hebt de krant Niet gelezen ,of misschien kan je niet lezen. Welke hoek bedoel je.

 6. ikweetwatikwil

  De regering heeft nu wel laten merken wat ze waard is. NIETS. Geld is het belangrijkste voor hen. Op verkeerde zaken bezuinigen zodat er mensen zijn gestorven wat niet nodig was geweest. Maar vrachtwagens. vol geld naar het buitenland ( Brussel)

  Stem PVV of FVD.

  1. Brenda Welsh

   Met andere woorden, @Blizzard, u bent voor meer overheidsbemoeienissen in de gezondheidszorg? Dat is toch iets wat tegen het democratisch socialisme aanleunt?

   1. Blitzkrieg

    Brenda Welsh :
    Quote : “Met andere woorden, @Blizzard, u bent voor meer overheidsbemoeienissen in de gezondheidszorg?”
    Dat hangt er helemaal vanaf. In principe zou ik het een goede zaak vinden als dit weer in handen zou komen van de overheid. De praktijk echter leert dat alles waar het kabinet met z’n poten aanzit naar de donder wordt geholpen of aan de unie cadeau gegeven wordt. Theorie en praktijk liggen in dit geval mijlen ver uit elkaar. Als na de volgende verkiezingen een kabinet krijgen waarin FvD en PVV vertegenwoordigt zijn, lijkt het me een prima zaak de zorgsector weer te nationaliseren.

    Verder heb je het over “democratisch socialisme”, in de praktijk leven we echter in een dictatuur; de hele natie voor de belangen van een enkeling. Zowel FvD als de PVV hebben vele sociale standpunten, maar ja zoals altijd het is het niet alles of niks.

 7. LifeBuddy

  Als de FIOD Jouw geld moeten hebben staan ze snel met het beukijzer voor je deur en nu laat de FIOD toe, dat de overheid in deze kwestie bewust misleid wordt. De ultra sLinkse zijn de dodelijke fouten die ze gemaakt hebben, op De FIOD aan het afchuiven. Hoe laag bij de grond kan je zijn. Ik wordt dat Applaus op die ultra sLinkse npopropaganda machine kotsbeu.

  1. Lugor

   nu laat de FIOD toe, dat de overheid in deze kwestie bewust misleid wordt.
   Maar door wie?

   Ik wordt dat Applaus op die ultra sLinkse npopropaganda machine kotsbeu.
   Ik wordt?

   1. LifeBuddy

    lugor, begrijpelijk in de zin. Want daarin verwijst ‘ik’ niet naar mij, maar is het een dingetje en dan is het derde persoon enkelvoud en die krijgt wel een t.

    ”nu laat de FIOD toe, dat de overheid in deze kwestie bewust misleid wordt.” De FIOD laat zich de schuld in de schoenen schuiven.

 8. Lodewijk Raevensburgh

  Geert is weer WOEST!

  1. Blitzkrieg

   Lodewijk : Je reaguursels gaan vooruit, vier woorden waarvan één all-caps met uitroepteken. Net als je denkt dat het niet gekker kan komt Lodewijk door de bocht.

 9. 56RdK

  Even de feiten op een rij.
  Het ministerie van VWS heeft van het begin af aan tot op heden gefaald in hun aanpak.
  Het RIVM levert structureel verkeerde adviezen.
  Gevolg tot nu toe: duizenden doden en vele verminkten, sociale en economische ellende.

  Tevens rijst de vraag wat de arbeidsinspectie nog voorstelt, a l s die organisatie al wat voorsteld.
  Want maanden lang schending van de arbeidsomstandigheden die ook tot de dood van werknemers heeft geleid en dan niets doen! Een papieren tijger zonder tanden, die wél miljoenen aan belastinggelden opslurpt!

  Ja Wilders, het i s niet roulette maar Oost-Europese politiek die je in Wit-Rusland aantreft! In die volstrekte corrupte samenleving daar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.