‘Haga Lyceum luisterde onderwijsinspectie af’ – Hoofdverdachte schooldirecteur Atasoy ontkent alles: ‘hebben anderen gedaan!’

Nieuwe ontwikkelingen rondom de onderwijsinspectie en het islamitische Haga Lyceum. Die laatste zou de inspectie namelijk hebben afgeluisterd tijdens hun onderzoek. Schooldirecteur en oprichter Soner Atasoy wordt als schuldige gezien maar zelf ontkent hij alles. Het AD: “De schooldirecteur laat wel weten dat hij opnamen van de gesprekken in bezit heeft. Die kreeg hij op een usb-stick aangeleverd. Van wie weet Atasoy niet, zegt hij.” 
Toen de Inspectie voor het Onderwijs moest gaan onderzoeken of het vermoeden dat het Haga Lyceum een broeinest voor radicaal islamitisch gedachtegoed zou zijn klopte, werden zij al die tijd afgeluisterd. Er zijn opnamen gemaakt vanuit een ruimte die de inspectie, voor de duur van het onderzoek, vanuit het Haga Lyceum toegewezen heeft gekregen. Deze vermoedens waren er vorig jaar al bij de inspectie, die destijds de werkwijze al zou hebben aangepast.

Alles en iedereen wijst naar Atasoy
Schooldirecteur en oprichter Soner Atasoy is de hoofdverdachte. Hij ontkent tegenover NRC iedere betrokkenheid en de usb-stick met opnamemateriaal zou hem anoniem zijn aangeleverd. Hij zegt:

“Als mensen ons met opnameapparatuur hebben zien lopen, dan was het om die vergaderingen op te nemen.” Maar de kamer van de inspectie heeft hij niet afgetapt, houdt hij vol: “Ik ben rechtsstatelijk, dat doe ik gewoon niet.”

Misschien mis ik een paar essentiële details, maar dit klinkt toch als een verdediging van niks? Men heeft het helemaal niet over zichtbare opnameapparatuur, maar over verdekt opgestelde apparatuur.

En wanneer heeft hij die usb-stick dan ontvangen? Als het na het onderzoek was, dan zit je met verouderde én onvolledige informatie, want er wordt natuurlijk nog heel veel meer over gesproken buiten die afgetapte ruimte om. Daar schiet je dus niet perse wat mee op.

Maar als hij die usb-stick al tijdens het onderzoek heeft gekregen, dan roept dat de vraag op waarom hij dit dan niet direct heeft gemeld? En ook is het raar dat het dan, in beide gevallen, één van zijn (bestuurs-)medewerkers zou moeten zijn geweest. Überhaupt al vreemd dat één van je medewerkers zomaar afluisterapparatuur weet te regelen én dat kennelijk, in die toegewezen ruimte, op heeft weten te hangen. Serieus, wat voor volk runt daar die school?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Bullshit16

  Er is maar een oplossing sluit al deze moslim scholen we wonen en Nederland willen ze integreren dan hoord dat gespuis hier niet thuis plus alle moskeeën sluiten
  Probleem opgelost toch of toch niet nee natuurlijk niet daar zijn die linkse ratten het vast niet mee eens die willen nog meer moskeeën nog meer islamitische scholen

  1. Brenda Welsh

   Meer huishoudscholen. Ze kunnen heerliijk koken, fijne geurige gerechten. Geroosterd vlees en kruiden. Dat is weer eens wat anders dan broodje frikandel mayo of een zultbal met een augurk.

   1. NoDoubt

    Islam kent geen democratie (verboden bij Mo) en kent alleen de 3 stappen van jihad. U wilt graag in een land als Iran/Irak of Turkije wonen. Keep on dreaming.

   2. Bockbeer

    Wat ben jij racistisch Brenda Welsh. Ze kunnen wel meer dan alleen koken, en achter het aanrecht staan.

   3. evil knievel

    Pleur dan lekker,incl.je wandelende huishouddoeken op naar t land waar ze van dat heerlijke koken houden,galbak!
    Kun je dagelijks genieten van je koeskoes met dadels!
    Wel goed bereiden,anders krijg je billenkoek,al denk ik dat je dit ook genieten vindt,halve gare!

 2. NoDoubt

  Het klopt wat ze zeggen. Zij hebben het niet geïnstalleerd maar wel opdracht gegeven en inderdaad hebben zij de gesprekken van anderen gekregen, nl de mensen die het hebben geïnstalleerd en de gesprekken hebben opgenomen. Het is maar hoe je het brengt. Dat is precies wat Mo al 1400 jaar geleden zei. 1e stap van de Jihad. In de koran staat dat je namens je ´geloof´ naar niet-moslims mag liegen en bedriegen. Mo heeft ook zo de eerste veldslag vredelievende mensen met het zwaard vermoord in Medina.

  1. Eksteroog

   Nodoubt,

   Waar in de koran staat dat moslims naar hartelust mogen liegen en bedriegen? Of heb je dat opgepikt op een moslimhaat site?
   Dat laatste is het eerste wat bij mij opkwam, toen ik het las. Dat die opmerking een mooi voorbeeld van racisme is.

   1. GroteBozeWolf

    Hoi Eksteroog,

    Niet dat ik een wiki als bron vertrouw, maar om de waarheid hierover boven tafel te halen is https://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya een aardig begin. Alsjeblieft, en nog een fijne dag!

 3. Vrijedenkert

  Heel duidelijk, deze tent had allang gesloten moeten worden!

 4. Angelus pacis

  Waarom verbaasd mij dit niet; ‘de eeuwige Marokkaan’.

 5. combat le pelicule

  Logisch want van de islam mag je immers liegen

  1. Eksteroog

   Waar in de koran staat dat moslims naar hartelust mogen liegen en bedriegen? Of heb je dat opgepikt op een moslimhaat site?
   Wilders is aantoonbaar een groot voorstander van liegen. En zijn aanhang ook zo te zien.

   1. GroteBozeWolf

    Hoi Eksteroog (alweer),

    Zie mijn commentaar hierboven 🙂

   2. Henk Albarda

    De koran bestaat uit een geschreven stuk en de ongeschreven islam regels. De moslim heeft een aantal heilige en ongeschreven regels. Voorop in de ongeschreven regels van de koran staat dat de staat Israel vernietigd moet worden. Daarnaast zijn ongeschreven regels dat homos de doodstraf moeten hebben.
    Vervolgens is een ongeschreven regel dat wie geen moslim is, autmatisch een ongelovige is. Daartegen MOET gelogen worden als dat ter meerdere eer en glorie van de islam nodig is.
    Ik zou eens een jaar als moslim onderduiken in Teheran, Eksteroog, dan bedenkt u zich wel een leven lang voor u onzin aanvoert.

   3. Eksteroog

    @GroteBozeWolf,
    Dank je. Takiyya beperkt moslims tot liegen om je leven te reden als je bedreigt wordt. Joden hebben dit in de Middeleeuwen ook toegepast, bijvoorbeeld in Spanje.

    Dus die opmerking van Nodoubt is niet waar.

    @Henk Albarda
    Als jij iets vindt, dan zegt dat niet dat de moslims dat ook vinden. Het zegt iets over jou. Jouw bijdrage ziet er nu uit als een racistische opmerking.

    1. GroteBozeWolf

     @Eksteroog, jammer dat je het stuk niet gelezen hebt. Misschien dat je toch even de laatste regel van de eerste alinea van
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya#Ontstaansgeschiedenis
     wilt lezen. Ach, weet je, ik quote ‘m hier even: “Later is takiyya breder uitgelegd, volgens sommige moslims is het zelfs altijd toegestaan om te liegen als degene tegen wie gelogen wordt een niet-moslim is.”. Nodoubt heeft gelijk. Niks racisme, gewoon een feit. Nou ja, volgens de wikipedia dan, voor wat dat waard is.. En laten we er geen andere volkeren bij halen, dan is het eind zoek.

     1. Eksteroog

      @GroteBozeWolf
      NoDoubt zegt ‘in de koran staat’. En dat staat dus niet in de koran. En dat sommige moslims die mening hebben, zegt niet dat de juiste mening is. Eerder dat de meeste moslims die mening dus niet delen. Dus niks feit. Lees je eigen tekst nog eens zorgvuldig. Wat NoDoubt deed was gewoon het zwart maken van de moslims.

      Nee, ik moet er geen andere voorbeelden bijhalen. Dat herinnert alleen maar aan de omvang van het probleem van racisme.

    2. GroteBozeWolf

     Welterusten, @Eksteroog.

     1. Eksteroog

      Erg, dat ik niet in de ideologie van de moslimhaat geloof? Dat ik feiten en ideologie probeer te scheiden?

 6. 56RdK

  “Serieus, wat voor vol runt die school?”
  Volk dat met zijn aanhang bezig is dit land onder islamitische overheersing te brengen!
  Met behulp van onze zwakzinnige overheid en overheden die dit in alle opzichten faciliteren en ondersteunen! Die zich met een kluitje het riet in laten sturen.

  En over een paar jaar, als de verantwoordelijken van die Nederlandse overheid niet meer op hun beleid zijn aan te spreken en het volk hier onder islamitische druk zwicht komen ze met hun boek waarin ze bekennen dat ze “het anders hadden moeten doen.”

 7. AntiPartijKartel

  Atasoy is net zo Nederlands als die DENK-coryfeeen…om die Groenlinkser maar niet te vergeten die weg moest van zijn partijleider met Marrokaanse roots.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.