Hoe dan?! Tweede besmettingsgeval van nerts op mens: opnieuw medewerker besmet

Minister Carola Schouten kwam zojuist met vervelend nieuws: er is opnieuw een medewerker in een nertsfokkerij besmet geraakt door nertsen. Een paar nertsbedrijven in Nederland zijn besmet met het virus. Nu blijkt er een tweede geval te zijn van nerts op mens besmetting. Het kan mogelijk komen doordat de desbetreffende medewerkers geen beschermende kleding droegen toen ze nog niet doorhadden dat de nertsen besmet waren. Toch roept dit vele vragen op. 

Op het betreffende bedrijf zijn er drie besmettingsgevallen ontdekt, één daarvan is al vastgesteld dat het komt door de nertsen. Van de andere twee is dit nog onduidelijk.

“Op grond van de beschikbare informatie is het meest waarschijnlijk dat tenminste één van de drie besmette personen door een nerts is geïnfecteerd. Het is vanuit de gegevens niet mogelijk vast te stellen of meer dan één van deze drie personen vanuit de nertsen is geïnfecteerd.”

Om snel maatregelen te nemen besluit het kabinet om deze week een verbod in te voeren op het bezoeken van nertsenbedrijven. Een goede maatregel aangezien we het ons niet kunnen veroorloven om te veel risico te nemen op dit moment.

In het vervolg kunnen besmettingen worden voorkomen door preventief beschermende kleding te gaan dragen. Toch blijft het apart dat we sinds vorige week ineens een paar gevallen hebben van nerts op mens besmettingen. Hoeveel risico lopen andere mensen die met dieren werken?

Er is nog heel veel onduidelijk over het virus, en het is te hopen dat dit soort dingen snel worden ‘ontrafeld’. Waardoor men zich toch beter kan aanpassen/voorbereiden op eventuele risico’s.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Bullshit16

  Het word steeds gekker peetjoh heeft gelijk de nerts bedrijven moeten ook de nek omgedraaid worden alles onder de mom corona
  Net nog een mooie filmpje gezien op YouTube 4 dagen geleden een duitse journalist zegt wat ik al weken zeg die computer verkoper bill gats is levens gevaarlijk we worden door onze overheid genaaid ik raad DDS ook aan stoo deze angstzaaierij draai een keer een ander plaat en zorg dat de mensen weer wakker worden kijk ook nog maar even naar ongehoord op YouTube
  Alle media kranten staatsomroep staatszenders zijn omgekocht inclusief RIVM door bill gats
  Mensen word waker Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Bullshit16

  Ps op COMMONSENSE tv die duitse journalist bill gata is gevaarlijk kijk en oordeel zelf

 3. Blitzkrieg

  Bart Reijmerink :
  Quote : “Minister Carola Schouten kwam zojuist met vervelend nieuws: er is opnieuw een medewerker in een nertsfokkerij besmet geraakt door nertsen.”
  Weer iemand besmet met corona! Oh Hans, houdt deze waanzin dan nooit op!

  1. Bullshit16

   Biltzwieg
   Kijk jensen
   Kijk Naar de simpsons 2010 waar lijkt deze corona circus op

   1. Blitzkrieg

    Bullshit16 : Ik Jensen fan mis ik geen aflevering, het lijkt inderdaad heel erg veel op de simpsons van 2010; toch ongelofelijk?

    1. Blitzkrieg

     Ik = Als

     Ik weet het Bullshit16, je bent geen taalnazi.

 4. Kretoloog

  Er zal vast wel een soort van protocol zijn dat de minister verplicht om een besmetting te melden aan de Tweede Kamer. Maar verder is dit een puur op angst-aanjagerij gerichte mededeling. Daar heeft Bullshit helemaal gelijk in.

  Er wordt gedaan alsof een besmetting met corona gelijk staat aan een doodsvonnis. Maar de meeste besmette mensen worden niet eens ziek. Als als ze toch ziek worden, dan blijft het beperkt tot milde klachten. Alleen mensen in de risicogroepen lopen kans ernstigere klachten te krijgen. En van die groep met ernstige klachten overlijdt een heel klein deel, max. 1%. Dan heb je het wel over ouderen (75+) met ernstig onderliggend lijden en/of zwaar obesitas.

 5. Lodewijk Raevensburgh

  De nertsfokkerij is een van de meest weerzinwekkende vormen van bio-industrie. Het is terecht verboden maar deze industriëlen kregen nog een paar jaar om hun smerige praktijken af te bouwen.

  Onbegrijpelijk dat men hier geen aanleiding in ziet om er definitief een punt achter te zetten.

  1. Kretoloog

   Kwestie van afspraak, Lodesijk. De nertsenfokkers hebben tot 2024 de tijd gekregen om hun bedrijf af te bouwen. Er is geen enkele reden om, op basis van een paar besmettingen, nu per direct de nertsenfokkerij te verbieden. Dat jij (en vele linksmensen) dit een weerzinwekkende vorm van dierhouderij vinden, doet daar helemaal niks aan toe of af.

 6. ReJa

  @Bart Reijmerink

  Ik lees in uw verhaal: … één daarvan is al vastgesteld dat het komt door de nertsen. Van de andere twee is dit nog onduidelijk.
  En vlak onder de voorgaande zin staat dit
  “Op grond van de beschikbare informatie is het meest waarschijnlijk dat tenminste één van de drie besmette personen door een nerts is geïnfecteerd… .
  In de eerste zin schrijven dat het is vastgesteld en vlak daaronder dat het waarschijnlijk zou kunnen (meest waarschijnlijk is geen zekerheid of bevestiging). De besmetting van de eerste persoon dus net zo goed van een andere bron afkomstig zijn. Zelfde als de politie een bon zou geven omdat ‘het erop leek dat u met uw auto 150 km/u reed waar 50 is toegestaan.

 7. CLoVis

  Als het ook op apen zou kunnen overslaan
  hebben we pas echt een probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.