Islamitische Staat weer volop actief in Irak en Syrië! Waren verantwoordelijk voor tal van aanslagen dit weekend

Terwijl de hele wereld bezig is met het coronavirus en de naderende economische crisis wordt ISIS langzaamaan weer sterker in Irak en Syrië. Afgelopen weekend heeft ISIS zo’n 260 aanslagen in Irak opgeëist, hierbij vielen 426 doden en vele gewonden. Voorlopig zijn we nog niet af van deze religieuze zeloten, die het Midden-Oosten nu weer volop teisteren.

De propagandakanalen van ISIS verkondigde trots dat een soort van ‘uitputtingscampagne’ hadden ontketend in ‘hun’ voormalig kalifaat. Naast tal van aanslagen in Syrië en Irak werden er ook aanslagen gepleegd in andere landen zoals Egypte, Nigeria en Congo.

ISIS lijkt de grote tegenslagen van afgelopen maanden weer te boven, ze proberen weer gebieden terug te veroveren. Terwijl de wereld bezig was met het bestrijden van het coronavirus zijn de religieuze fanaten weer uit hun grotten gekropen. Kenners vrezen dan ook dat we weer serieus rekening moeten houden met een heropleving van ISIS.

‘IS heeft sinds het verlies van zijn territorium de aanvallen in Syrië en Irak nooit opgegeven, maar de recente operaties zijn bijzonder slecht nieuws’, schrijft de kenner. ‘Afgezien van die aanslagen is de terreurorganisatie weer zichtbaarder in dorpen en voorsteden van Irak en Syrië. De manier waarop sommige van de aanvallen zijn uitgevoerd, laat zien dat men weer toegang heeft tot informatie over troepenbewegingen en individuen die men wil aanvallen. Dat wijst op vastigheid in het gebied en ook dat men de tijd en de middelen heeft om de aanvallen uit te voeren.’

Het is en blijft enorm onrustig in het Midden-Oosten. We moeten ons daadwerkelijk zorgen maken voor serieuze heropleving van deze knotsgekke groep. Als we kijken naar de schade die ze hebben aangericht in het continent, dan beseffen we dat we ze ditmaal een stap voor moeten blijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Moslims zijn niet gewoon verward, maar knetter-knettergek.

  1. hans-e-pans

   Zolang de Islam in mensen zit blijft dit soort omstandigheden.

 2. Dirk Derksen

  “dan beseffen we dat we ze ditmaal een stap voor moeten blijven”

  Neen, Europa en met name de VN zal toch eens moeten leren dat het MO een brandhaard was, is en zal blijven. Beveilig Europa, (buiten)grenzen dicht. Laat moslims zelf maar vechten voor de zogenaamde religie van de vrede.

  1. B. Pascal

   Tja, Saddam Hoessein wierp gifgas op de slechte dorpen.
   Zal wel het beste blijken te zijn.

 3. denktenk

  Lekker laten socializen, die IS-ers.
  Gaan ze vanzelf de pijp uit.
  Alloe Kakmaar.

 4. evil knievel

  N wij ontvangen dit gespuis met open armen!!
  Claudia de Breij zelfs met open benen!!
  Gaaf land zijn we toch he!?😩

 5. Wim Vreeswijk

  Daar lees je dus in de mainstreammedia helemaal niets over. De wereld is alleen maar druk bezig met ruzie en elkaar verdacht maken over corona.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.