Kabinet wil maximum op huurverhoging, wet al in de maak

Het kabinet probeert een grote onzekerheid bij de mensen weg te nemen, want wat gebeurt er straks met de huur? Een forse stijging moet niet mogelijk zijn, vindt het kabinet, dus willen zij dit maximeren tot een verhoging van 2,5 procent per jaar.
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken moest weer even een goede beurt maken bij de bevolking. Want direct na terugkeer weer alarm beginnen te slaan over Russische beïnvloeding, was niet zo’n beste move. En al helemaal omdat de bewijsvoering nogal gebrekkig was, die kwam niet verder dan ‘dat zegt de AIVD’ (Rusland mocht het bewijs trouwens niet zien).

Hè, vervelend, gaat het wéér daar over. Terwijl D66-minister Ollongren nu eindelijk eens ‘iets leuks’ doet voor het volk: de vrije sector aan banden leggen. Flink veel investeren in de vrije sector voor een lekker rendement? BAM! Straks nog slechts 2,5 procent huurverhoging toegestaan. Is dat even zuur als de kosten straks harder stijgen dan de toegestane verhoging!

Voor huurders is het goed nieuws. Investeerders die zich rijk rekenden, komen er bekaaid vanaf. Maar ja, die hebben toch genoeg geld dus is het voor deze liberale D66-minister geen enkele probleem om als overheid zijnde nog verder in de ‘vrije markt’ in te grijpen. Want laten we eerlijk zijn, het is toch al een dikke bende. Grotendeels veroorzaakt (en verergerd) door de overheid zelf, trouwens. Ben benieuwd hoe men hierop gaat reageren, want men investeert natuurlijk niet in panden die maar maximaal 2,5 procent meer per jaar op mogen gaan leveren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Original NL

  Volkomen terecht..de domme maatregel tegen scheefwonen sloeg ook nergens op..zonder woningen heeft een huurder geen keuze.

 2. Politiek Profeet

  Als profeet…..tja…is nu eenmaal zo….kan ik de nederlandse bevolking garanderen dat de benzine,diesel,gas tax/belasting/heffingen gigantisch verhoogd gaan worden….nu rond de 1,40 euro, binnenkort in het nederlands theater gaat dit rond de 1,70 euro worden…
  Zodat onze puppetregering weer miljarden extra kan uitstrooien naar moslimlanden,terreurgroepen,en de zwakke zuidelijke landen in europa…

  1. Original NL

   Dat zowiezo..de poen wordt gewoon onder een andere naam binnengeharkt.

 3. Lugor

  D66 voorstel, dus per definitie afkeuren.
  Gewoon echt rechtse vrije marktwerking lijkt mij het beste.

 4. Alfred Bentinck

  Prima en zorgvuldig.

 5. fisufisu

  Tja die jaarlijkse 1,7 miljard hè…

 6. RPML

  Om de verhuurders vervolgens een verplichte warmtepomp in de mik te schuiven…

  1. Alfred Bentinck

   Inderdaad, warmtepompen zijn niet alleen rendabel maar leveren ook een belangrijke bijdrage aan de noodzakelijke klimaattransitie. Win-win.

   Never spoil a good crisis.

   1. Vrijedenkert

    Warmtepompen leveren in de praktijk heel veel ellende op en zeer storingsgevoelig met hoge uitval en zeer hoge aanschafs, onderhoud en vervangingskosten en niet rendabel op zowel korte als langere termijn!

   2. fisufisu

    “warmtepompen zijn niet alleen rendabel maar leveren ook een belangrijke bijdrage aan de noodzakelijke klimaattransitie.”

    1ste leugen warmtepompen zijn rendabel
    2de leugen leveren een belangrijke bijdrage
    3de leugen noodzakelijke klimaattransitie

   3. Maks

    Alfred Anus Bentinck?

    1. fisufisu

     achmed anus alfred bunzing?

  2. Lugor

   De een ziet spoken, een ander vliegende spaghettimonsters en een enkeling geniepige warmtepompen achter elke boom.

   1. Vrijedenkert

    Warmtepompen zijn geweldige dingen als je hier in 10 of 20 jaar geen problemen mee krijgt, maar de praktijk is anders…

    h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1825496084/geluid-warmtepompen-nieuwe-golf-van-ellende
    h**ps://www.installatie.nl/nieuws/warmtepomp-klachten-onopgelost/
    h**ps://www.vakbladwarmtepompen.nl/projecten/artikel/2019/03/warmtepompgebruiker-bij-radar-wat-ging-er-mis-1014414?_ga=2.134267697.1125862035.1589570163-
    h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/de-warmtepomp-is-een-waardeloze-peperdure-oplossing-voor-het-co2-probleem/
    h**ps://www.gawalo.nl/klimaattechniek/artikel/2019/07/ik-ben-geen-voorstander-van-luchtwarmtepompen-1017573?_ga=2.161745788.1125862035.1589570163-616951909.1589570163
    h**ps://www.ew-installatietechniek.nl/artikelen/open/bewoners-ontevreden-over-warmtepompen

 7. Rosasolis

  Al lang voordat Ollengren terugkeerden in haar functies, hebben we weken geleden brieven van onze huurders vereniging gekregen over nog meer werkzaamheden op deze oude woning, die in augustus zullen beginnen. En over de nieuwe jaarlijkse huur verhoging; die in plaats van juli naar oktober zou zijn. Na de vele binnenshuis
  isolatie, vloeren isolatie, en dubbele-ramen, komt er nu ook buitenshuis isolatie, en een nieuwe voordeur. Ook wordt buiten de hele woning geschilderd. Onze huur wordt nu rond 8 euro duurder…Maar tot ons grote verassing kregen we gisteren een brief van
  Vattenfall dat wij rond 100 euro terug krijgen. Terwijl wij gedurende de afgelopen jaar
  gewoon net als altijd duurzaam met de energie omgingen. Dus huurder zijn heeft
  ook z’n voordelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.