Kijk toch eens, nu kan het ineens wel! IND verlengt beslissingstermijn voor asielaanvraag met half jaar

Door het coronavirus zit zo’n beetje het hele land op slot en kan niemand ook maar iets meer. Behalve de overheid! Daar ervaart men ineens een zee van nieuwe mogelijkheden. Zo ook de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Jarenlang problemen met de beslissingstermijn voor asielaanvragen, voornamelijk door onderbezetting, en nu kan de termijn gewoon met een half jaar worden verlengd!
Hier is toch geen touw meer aan vast te knopen? Een zwaar onderbemande IND moest jarenlang de beslissingstermijn van zes maanden aanhouden, ongeacht de drukte en hoeveelheid personeel. Dat was natuurlijk vragen om problemen. Maar die termijn aanpassen was allemaal te moeilijk of kon gewoon niet. Meer personeel aannemen kon ook niet. Eisen dat asielzoekers actief meewerken aan hun procedure trouwens ook niet.

Eigenlijk was het bij de IND maar gewoon één dikke bende en viel er niets van te maken. Nederland moest maar gewoon hopen dat asielzoekers liever in Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk rond wilden lopen. Want als ze hier aan zouden komen dan had de IND over een half jaar weer een rechtszaak waar men toch praktisch geen verweer tegen zou plegen.

De Europese Commissie heeft dan nu eindelijk besloten dat de termijn voor de behandeling van de aanvragen mag worden verlengd met maximaal negen maanden. Want het werk dat men al niet aankan in zes maanden tijd (omdat praktisch niemand meewerkt), kan men straks met een paar maanden extra opeens wél aan. Alsof asielzoekers natrekken en terugsturen het komende anderhalf jaar ineens wél een stuk makkelijker gaat worden. Eerder het tegenovergestelde. Heeft Nederland alleen al dit jaar dik 70 miljoen euro aan dwangsommen gekost. Lekker cashen hoor, snap wel dat ze hierheen blijven komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Dirk Derksen

  Een goede volksomvorming kan alleen maar als de ‘gasten’ in een gezond leefklimaat terecht komen. Dit is de basiskennis van elke parasiet.

 2. Willem Bever

  Dat politielogo in de banner begint nu wel echt te storen

  1. Meriadoc Brandebok

   Daadkrachtig logo, teken van autoriteit, wet en orde.

 3. Bullshit16

  Op YouTube fvd journaal kijk en oordeel zelf

 4. Bullshit16

  Kijk op YouTube jensen.nl

 5. Bes Tolen

  Het asielzoekerswezen is politiek wanbeleid, dat elke regering diskwalificeert en tot rechtsvervolging zou moeten leiden omdat zulks al jaren het geval is. In ieder geval kan het leger net zo goed worden afgeschaft en zo ook allerlei instituten, Clingendael bijvoorbeeld, en het ministerie van buitenlandse zaken, de hele ontwikkelingshulp e.d., wat zich met de Nederlandse stem en steun in de wereld bezig houdt. Alles is zo zinloos. De oplossingen kunnen eenvoudig zijn maar de wil ontbreekt. Wat niet ontbreekt is een leger zaakwaarnemers van allerlei slag en advocaten voor asielzoekers, die al te serieus moeten worden genomen en handen vol geld kosten. Daar moet hoognodig een eind aan komen.

  1. AS210854

   Bes, 👍👍👍👍👍👍👍

 6. RS

  waarom een half jaar ? Omdat de azielige zoekers die nog wachten op een “status “, gewoon iemand zwanger maken en dat dat kind hier zal worden geboren.Dus kan het kind niet uitgezet worden. pappa en moe blij, want een kind kan hier niet alleen aarden, dus familiehereniging. ik begrijp dat de IND nu een jaar ACHTER loopt? Heeft Oma Knol al gereageerd???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.