meivakantie

Kunnen we binnenkort weer op vakantie? 'Europese landen versoepelen coronamaatregelen'

Geen categoriemei 03 2020, 11:00
Steeds meer Europese landen versoepelen de coronamaatregelen. Het 'normale leven' is nog niet in zicht, maar langzaamaan kunnen steeds meer Europeanen de frisse buitenlucht opsnuiven.
RTL Nieuws schrijft dat Italië, een van de landen die het hardst werd getroffen door de crisis, de lockdown gedeeltelijk heeft opgeheven. Italianen mogen weer zonder geldige reden de deur uit en zelfs het afhalen van pizza en pasta is weer mogelijk.
Ook in Spanje komt het leven weer mondjesmaat op gang. In Duitsland hebben ze inmiddels de scholen weer geopend. Wekenlang konden kinderen daar niet school vanwege de strenge coronamaatregelen van Angela Merkel. Het dragen van een mondkapje is voorlopig wel verplicht voor de kinderen.
In de Hongaarse hoofdstad Boedapest blijven de strenge lockdown-maatregelen (vanwege de hoge besmettingsgraad in die stad) voorlopig van toepassingen. Maar in de rest van Hongarije mogen musea, restaurants en sommige winkels weer hun deuren openen.
In vergelijking met bovengenoemde landen heeft Nederland relatief gezien nooit zulke strenge maatregelen gekend. Nederland gaat nog altijd gebukt onder een 'intelligente lockdown' daar waar andere landen een (bijna) volledige lockdown ondergingen.
De kans dat we dit jaar weer op vakantie kunnen is klein, maar als de trend van het opheffen van de lockdowns in Europa op deze snelheid door blijft gaan, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat we rond kerstmis weer gezellig met elkaar kunnen proosten op een kerstmarkt. Uiteraard wel op anderhalve meter afstand. Dat dan weer wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten