Kunnen we binnenkort weer op vakantie? ‘Europese landen versoepelen coronamaatregelen’

Steeds meer Europese landen versoepelen de coronamaatregelen. Het ‘normale leven’ is nog niet in zicht, maar langzaamaan kunnen steeds meer Europeanen de frisse buitenlucht opsnuiven.

RTL Nieuws schrijft dat Italië, een van de landen die het hardst werd getroffen door de crisis, de lockdown gedeeltelijk heeft opgeheven. Italianen mogen weer zonder geldige reden de deur uit en zelfs het afhalen van pizza en pasta is weer mogelijk.

Ook in Spanje komt het leven weer mondjesmaat op gang. In Duitsland hebben ze inmiddels de scholen weer geopend. Wekenlang konden kinderen daar niet school vanwege de strenge coronamaatregelen van Angela Merkel. Het dragen van een mondkapje is voorlopig wel verplicht voor de kinderen.

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest blijven de strenge lockdown-maatregelen (vanwege de hoge besmettingsgraad in die stad) voorlopig van toepassingen. Maar in de rest van Hongarije mogen musea, restaurants en sommige winkels weer hun deuren openen.

In vergelijking met bovengenoemde landen heeft Nederland relatief gezien nooit zulke strenge maatregelen gekend. Nederland gaat nog altijd gebukt onder een ‘intelligente lockdown’ daar waar andere landen een (bijna) volledige lockdown ondergingen.

De kans dat we dit jaar weer op vakantie kunnen is klein, maar als de trend van het opheffen van de lockdowns in Europa op deze snelheid door blijft gaan, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat we rond kerstmis weer gezellig met elkaar kunnen proosten op een kerstmarkt. Uiteraard wel op anderhalve meter afstand. Dat dan weer wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. fusilier

  Italië leeft van het toerisme ,als het om de centjes gaat ,kan ineens alles. Mij zien ze daar niet dit jaar.

  1. Cootje

   Italië heeft net als de narcostaat Nederland eenderde een zwarte economie , Nederland heeft al 10 jaar een premier die lijd aan geheugenverlies , kan alleen nog erger worden

 2. Neutral

  Ik ga hard en lang lachen als Nederlanders geweerd worden.

  1. Bullshit16

   Neutraal
   Nee joh Italië heeft ons geld nodig het liefst plukken ze ons kaal ik zal zeggen vermijdt Italië ga lekker naar Zweden of Noorwegen

   1. Reinoud van Gelre

    Nu ben ik het eindelijk eens met jouw stelling, Bullshit16!
    Petje af!👍🏻

    1. Bullshit16

     Reinout
     Dankje nu de rest nog we komen er wel

   2. Alfred Bentinck

    Dat sommigen hier niet inzien dat economisch herstel van Italië in ons belang is moeten we maar wijten aan onnozelheid.

    1. Bullshit16

     Alfredje
     Normaal lees ik jij gebrabbel niet
     Maar Kom er nu niet onder uit
     Lul of je nu naar Italië gaat of niet ze hebben en krijgen ons geld toch wel

     1. Alfred Bentinck

      Over gebrabbel gesproken.

    2. lotje

     Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha. Sukkel

    3. Blitzkrieg

     Bunzing : Dat sommige niet inzien dat ons pensioen de komende jaren met 20% gekort gaat worden is een feit. De reden daarvoor zijn de astronomische kosten van de unie en het herstel van failliete landen zoals Italie. We wijten het maar aan onnozelheid.

     1. Alfred Bentinck

      Dat denk ik ook, Blitz, we gaan een periode van verarming tegemoet. De gedachte dat we die onvermijdelijke gevolgen van Corona kunnen voorkomen buiten de EU is een misverstand, maar dat besef je waarschijnlijk zelf ook.

    4. Cootje

     Water naar de zee brengen , Italiaans geld is al ons geld , kijk maar naar de rente op je spaarbank boekje van het monopoliegeld en de pensioenen. De enige die er wijzer van worden zijn de multinationals die hun schulden in die landen altijd betaald krijgen gegarandeerd door de Europese belasting betaler . Zuid Europa is failliet het enige voordeel is dat Corona en een zware recessie dit duidelijk gaat maken , je moet ook eerst door een hele zure appel willen Nederlanders veranderen zit in hun gene om een ander de kastanjes uit het vuur te laten halen , maar deze recessie wordt zo zwaar dat de lijken van zelf uit de kast komen vallen , gemiddeld een 25/30 werkeloosheid en een instorting van het financiële systeem komen er aan .

   3. Heinz

    Noorwegen is oké, alleen duur. Het bier is niet te betalen. Naarmate lager alcohol% hoe goedkoper. Ik ga naar mijn neef in Engeland, in Wales. Llandudno. Vroeger woonde hij in Birmingham. Daar was het ook altijd tof.

 3. Reinoud van Gelre

  Alle tokkies kunnen dus weer een ‘all inclusive resort’ boeken in Spanje?
  Cultureel verrijkend!

  1. Cootje

   Cultuur hebben we zat in Nederland op dinsdag avond een hele uitzending aan besteed opsporing verzocht , het is dat het bij de publieke zenders wordt uitgezonden anders kon je er elke dag een uitzending van maken.

   1. Alfred Bentinck

    Cootje legt zijn begrip van cultuur uit.

    Geestig.

  2. Cootje

   Cultuur in Amsterdam een bekende crimineel is dood geschoten, had zoveel op zijn kerfstok maar wegens goed gedrag zat hij niet vast . Hij had wel een slechte jeugd gehad en Corona is hem bespaard gebleven

 4. ervi

  Schijnbaar is voor de Nederlanders de belangrijkste vraag of en op welk buitenlands strand er dit jaar gratis huidkanker te halen is.
  Veel plezier ermee.

 5. leukeditter

  anderhalve meter hahahaha…hoe gaan we straks weer voetballen bijvoorbeeld. staan er wel lekker veel vrij!!

 6. Tom Bombadil

  Wie heeft er dan nog geld over dan behalve de 1% die van deze verzonnen en gemaakte crisis beter wordt??

  1. Bullshit16

   Tom dat is een gooie vertel je dat even aan alfredje die sukkel

 7. marianne71

  We kunnen misschien op de kerstmarkt weer proosten, maar uiteraard wel op anderhalve meter afstand??

  Je ziet nu al in de straten, supermarkt, winkels etc dat mensen zich nog maar weinig aan de anderhalve meter houden. Mensen gaan en willen er niet aan wennen.

  1. Brenda Welsh

   Een ding is zeker, de dood went nooit! Dus doe maar stoer.

 8. Heras

  Kunnen we Rutte niet op vakantie sturen…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.