Leeft Kim Jong-Un dan toch nog, of is dit een afleidingsmanoeuvre?! 'Noord-Korea opent vuur op Zuid-Korea'

Leeft Kim Jong-Un dan toch nog, of is dit een afleidingsmanoeuvre?! 'Noord-Korea opent vuur op Zuid-Korea'

Alexander Khitrov / Shutterstock

De Zuid-Koreanen zeggen dat Noord-Korea de aanval heeft geopend op het democratische buurland. Het nieuws volgt een dag nadat de communistische dictator Kim Jong-Un een teken van leven zou hebben gegeven.

Je weet nooit wat je moet geloven van de propaganda van Noord-Korea, misschien wel het meest gesloten en geheimzinnige land ter wereld. Nadat er al dagen geruchten rondgingen dat Kim Jong-Un zou zijn overleden, of op zijn minst aan de beademing in een ziekenhuis zou liggen, besloot het Noord-Koreaanse regime opeens om haar buurland Zuid-Korea te beschieten.

De timing is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Gisteren nog gaf Kim Jong-Un een teken van leven. Dat werd breed gedeeld door de wereldwijde media. Of hij echt nog in leven is valt te betwijfelen, maar dat Noord-Korea nu een doldwaas spelletje speelt met 'de buitenwereld' is een feit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties