Het is en blijft een mysterie: ‘Leeft Kim Jong Un nog of is hij dood?’

Het is het grootste mysterie van de dag: Is de Noord-Koreaanse leider dictator Kim Jong Un nu overleden of ligt hij nog in kritieke toestand aan de beademing in een ziekenhuis?

We schreven er vandaag al eerder over: De geruchten gaan dat Kim Jong Un zou zijn overleden. Media uit Hong Kong -over het algemeen vrij betrouwbaar- maakten gisteren melding van het overlijden van de Noord-Koreaanse dictator.

Kim Jong Un zou overleden zijn na complicaties na een hartoperatie. Ook geruchten dat hij besmet zou zijn (geweest) met het coronavirus worden breed uitgemeten in de media. Feit is en blijft dat er iets aan de hand is in Noord-Korea. Anders had het staatspersbureau allang een (al dan niet geforceerde) verklaring naar buiten gebracht. Echter is het tot nu toe stil gebleven in het stalinistische land.

De Amerikaanse president Donald Trump, de eerste president die wist te zorgen voor enige verbroedering met het Noord-Koreaanse land, denkt dat Kim Jong Un nog in leven is en dat alle aandacht omtrent zijn gezondheid schromelijk overdreven word. “Fakenews van CNN”, zo noemde Trump de berichten.

De Chinese overheid zei tegenover persbureau Reuters dat ze een team van medische experts naar Noord-Korea te hebben gestuurd. Dat bericht zou er op duiden dat Kim Jong Un nog in leven is, maar de berichtgeving is uiterst tegenstrijdig en moeilijk te filteren vanuit een land waar een absolute dictatuur heerst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. fusilier

  Was mij al opgevallen,de eerste ontmoeting met Trump was hij kortademig .

 2. Pijnstiller

  Als ie dood is staat de volgende linkse dictator al in de startblokken

 3. Alfred Bentinck

  Verhelderend artikel weer van onze Kenneth.

 4. EvertB

  Als Donald iets typeert als “fake news” is het dat ook.

 5. Waldorf_en_Statler

  Normaal gesproken wordt dit blog bevolkt door artsen, virologen, epidemiologen en andere wetenschappers.
  Helaas nu niemand die ons de juiste diagnose kan geven.
  Teleurstellend.

  1. Willem Bever

   Misschien niet zo belangrijk…er zijn andere dingen

 6. Tinus Trotyl

  Weet niet of het daar veel verandering zal brengen maar Zoals Hans van Breukelen ooit zei tegen Mattheus “ich hoffe das du fucking sterbst”

 7. Rosasolis

  Met Noord-Korea is het moeilijk achter de waarheid te komen. Zo ging het toen met het overleden met de vader van Kim Jung Un, die door de bevolking als een demi-god werd aanbeden. Voor meer dan twee jaar moest het hele land in rouw bleven.
  Met Trump was er geen enkele sprake van “verbroedering” met N.Korea. In feite ging de raket testen gewoon door, tot deze dag. En de raketten worden steeds groter en krachtiger…Waarom is er gisteren plotseling een Chinees delegatie naar N. korea gegaan.
  Er werd op de nieuws verteld dat Kim nu in zijn buitenshuis woning blijft, om te herstellen van zijn recente operatie…Maar als dat zo is, waarom de Chinees delegatie op bezoek?
  Normaal krijgen ernstig zieke mensen die aan het herstellen zijn, bezoek (als het van artsen toegestaan is), alleen van enkele familieleden. Vreemde zaak momenteel
  tussen N Korea en China.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.