Kustaw Bessems (Volkskrant) eist langere lockdown: want het virus kán-mogelijk-misschien weer losgaan

“Het domste dat we nu kunnen doen is,” aldus Kustaw Bessems in de Volkskrant, is te vroeg uit de lockdown gaan. Want, zegt hij, als we dat doen komt het virus in volle glorie terug waarna we toch weer ín de lockdown moeten.

Schrijvende voor de Volkskrant legt Kustaw Bessems uit dat we te laat de lockdown zijn ingegaan… en dat als die lockdown was ingesteld op een eerder moment — toen Thierry Baudet het wilde, hoewel Bessems zijn naam niet noemt — de lockdown veel minder lang had hoeven duren. Critici van het kabinet hebben daar gelijk in, aldus Bessems. Maar, stelt hij, diezelfde critici hebben ongelijk als ze zeggen dat we nu weer uit de lockdown moeten. Nee, de lockdown moet heel, heel, heel lang duren.

“[E]r is een nieuwe kans om het goed te doen,” schrijft Bessems. “[N]u eerst het aantal besmettingen fors terugbrengen en voldoende vermogen opbouwen om te testen en te traceren en dán pas geleidelijk ontspannen. Weken eerder uit beperking gaan verzacht het leed slechts een beetje, terwijl dat voor het terugdringen van het virus veel meer verschil maakt.”

“Stel je voor dat bedrijven en ondernemers weer openen, met extra investeringen om coronaproof te zijn, en er komt een tweede besmettingsgolf waardoor het land helemaal opnieuw moet beginnen. Ook voor de economie zou een valse start een drama zijn,” schrijft Bessems.

Tegelijkertijd herhaalt hij enkele malen dat de overheid veel te langzaam opereert; dat het veel te lang duurt voordat  de testcapaciteit is uitgebreid en er voldoende beschermende materialen zijn. Die kritiek is terecht, zegt Bessems, maar toch: de lockdown moet wél langer duren.

Nou, ik ben er helemaal klaar mee. Een lockdown had twee, drie weken moeten duren. Door het veel langer te laten duren gaan bedrijven failliet, banen verloren, plegen mensen zelfmoord, en verpieteren ouderen die de hele dag alleen zitten omdat ze zelfs hun kinderen en kleinkinderen niet mogen zien.

De kosten van deze lockdown — financieel én in levensgeluk — zijn veel te hoog. Dit kan en mag zo niet doorgaan. Dat de overheid te weinig doet en ook nog eens te langzaam is geen reden om de lockdown maar te laten voortduren.

De IC-capaciteit is vergroot. We weten min of meer wat dit virus doet en hoeveel mensen eraan overlijden. Nu is het tijd om, met beschermingsmaatregelen, terug naar normaal te gaan. Horecagelegenheden moeten weer open, kappers moeten weer aan het werk. Mondkapje op, anti-bacteriële middelen gebruiken en hop, aan de slag. Iedereen weer naar kantoor, aan het werk, terwijl ze zich goed beschermen.

Doen we dat niet dan is de emotionele én economische schade van deze lockdown veel te groot. We hebben het hier niet over ebola met een dodelijkheid van 50% ofzo.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ritter

  Uitgelekt westers informatiedossier laat zien hoe China de wereld heeft misleid over coronavirus

  Een onderzoeksdossier dat is opgesteld door de zogenaamde “Five Eyes” -alliantie, stelt dat China opzettelijk bewijs van de coronavirusuitbraak heeft verborgen of vernietigd, waardoor tienduizenden levens over de hele wereld verloren zijn gegaan.

  Het document van vijftien pagina’s van de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, werd verkregen door de Australische krant Daily Telegraph en stelt dat de geheimhouding van China neerkwam op een “aanval op internationale transparantie”.

  Het dossier heeft betrekking op thema’s die zijn besproken in mediaberichten over het uitbreken van het virus, waaronder de eerste ontkenning dat het virus tussen mensen kan worden overgedragen, het zwijgen of “verdwijnen” van artsen die probeerden te spreken, de vernietiging van bewijsmateriaal in laboratoria en weigering om levende monsters te verstrekken aan internationale wetenschappers die aan een vaccin werken.

  In het dossier wordt met name vermeld dat China vanaf 31 december begon met het censureren van nieuws over het virus op zoekmachines, waarbij termen als “SARS-variatie,” Wuhan Seafood-markt “en” Wuhan onbekende longontsteking “werden verwijderd.

  Drie dagen later, op 3 januari, beval de Chinese National Health Commission de virusmonsters te verplaatsen naar de aangewezen testfaciliteiten of te vernietigen, terwijl tegelijkertijd een ‘niet-openbaarmakingsbevel’ met betrekking tot de ziekte werd gehandhaafd.

  Misschien wel het meest verontrustende is dat in het dossier staat dat de Chinese autoriteiten ontkenden dat het virus tot 20 januari tussen mensen kon worden verspreid, ‘ondanks bewijs van overdracht van mens op mens vanaf begin december’.

  Het dossier is evenzeer spaarzaam over de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarin staat dat het de Chinese lijn over de overdracht van mens op mens aanbracht ondanks het feit dat “ambtenaren in Taiwan al op 31 december bezorgdheid uitten, evenals deskundigen in Hong Kong op 4 januari.

  h**ps://www.foxnews.com/world/new-dossier-condemns-china-for-destroying-evidence-of-covid-19-outbreak

  1. Alfred Bentinck

   Ritter plaatst, in een wanhopige poging zijn held Trump te verdedigen, hier steeds weer hetzelfde verhaal dat ons moet overtuigen van het feit dat de Chinezen het hebben gedaan.

   Dit verhaal staat in functie van een poging aan het oog te onttrekken dat Trump de pandemie in zijn eigen land totaal verkeerd heeft aangepakt waardoor er in de V.S. nu meer besmettingen zijn en mensen sterven aan het virus dan waar ook ter wereld.

   Veel zin heeft dit zwarte pieten ook niet. Een verstandig leider richt zich op het oplossen van de problemen, niet op de betrekkelijk irrelevante schuldvraag.

   By the way, de Spaanse griep kwam uit de V.S. Voor de slachtoffers maakte dat ook weinig uit.

   1. Ritter

    @Alfred Bentinck

    In werkelijkheid heeft Trump effectief gereageerd op het virus op basis van de informatie die toen beschikbaar was.

    Al in januari heeft Trump een inreisverbod ingesteld voor China wat toen door de Democraten en hun vriendjes in de media werd veroordeeld. Ook vond de WHO het niet nodig en adviseerde tegen het inreisverbod.

    Door misinformatie van de Chinezen en de WHO heeft de wereld vertraagd gereageerd op het virus. Dat ligt niet aan de regeringen maar aan China en de WHO.

    Nadat de ernst en omvang van het virus duidelijk werd heeft Trump krachtige maatregelen genomen; zowel voor de individuele burger en voor het bedrijfsleven.

    Daarbij is de productie van ventilatoren en tests sterk opgevoerd. Nu zijn er zoveel ventilatoren dat er zelfs aan het buitenland kan worden geleverd.

    Uiteraard is het voor de Democraten en hun vriendjes in de media nooit genoeg. Die blijven klagen over Trump.

    Het is immers verkiezingsjaar en de media gebruiken het virus om Trump te demoniseren.

    Kortom, het maakt niet uit wat Trump doet. De media blijven hem aanvallen en ondermijnen
    ==========
    TIJDLIJN: de beslissende acties van de Trump-administratie om het coronavirus te bestrijden

    h**ps://www.donaldjtrump.com/media/timeline-the-trump-administrations-decisive-actions-to-combat-the-coronavirus/

    1. Alfred Bentinck

     “de beslissende acties van de Trump-administratie om het coronavirus te bestrijden“

     Zijn dat de beslissende acties die veroorzaakten dat er in de V.S. meer besmettingen zijn en doden zijn te betreuren dan waar ook ter wereld?

     1. Bolland

      Zou dat wat te maken kunnen hebben met het feit dat USA evenveel inwoners heeft als bijv Frankrijk, Duitsland,Italie,Spanje UK te samen?

      Duitsland 80 Miljoen 6737 doden
      Frankrijk 63 Miljoen 24 594 doden
      Italie 70 Miljoen 28 236 doden
      Spanje 50 Miljoen 24 824 doden
      UK 67 Miljoen 27 510 doden
      Totaal 330 Miljoen 111.901 doden
      USA 330 miljoen 65.753

      Wel eens van feiten gehoord?

      Of heeft u geblowd?

   2. Mario44

    schaamteloos varken

  2. Beukman

   Extra opvallend is dat pas dagen nadat de Democraten Trump hadden gewaarschuwd, Trump tot actie kwam: hij sloot het luchtruim met China.
   Dat luchtruim had echter veel weg van een vergiet, want bronnen melden dat Donald daarna nog 40.000 Chinezen heeft binnengelaten. Ieder van die 40.000 Chinezen was een potentiële coronavirusdrager.

   Hardnekkig bleef Trump daarna corona vergelijken met een verkoudheidje dat je rustig op je werk kon uitzieken.

   De feiten zijn verder dat president Trump gedurende de maand februari 900 tweets schreef of deelde.
   Slechts 20 van die tweets hadden corona als onderwerp, en elk van die 20 tweets gingen over hoe geweldig goed hij en zijn regering het deden mbt het virus, of hoe slecht de Democraten en de media waren.

   Tussen 1 en 23 februari tweette president Trump slechts twee keer over corona. In beide tweets prees hij president Xi van China. Zo schreef Donald: (Xi) will be successful in beating the virus as the weather starts to warm & the virus hopefully becomes weaker, and then gone.

   Terwijl president Trump recent nog rondbazuinde dat hij de allereerste was geweest die de ernst van corona had herkend, tegenwoordig bazuint hij juist rond dat hij nooit de ernst van de situatie had kunnen inschatten. Terwijl hij in februari nog meldde dat de situatie very much under contr*l was en dat het aantal besmettingen within a couple of days is going to be down to close to zero.

   Ondertussen sterven in New York mensen op straat, en worden in Georgia werknemers ontslagen die niet op hun werk durven te komen omdat hun werkgever niets doet om hen te beschermen.

   1. Ritter

    Beukman

    Toen Trump een inreisverbod in januari instelde voor China werd hij door Biden uitgemaakt voor “racist” en/of dat soort dingen.

    Want Biden vond een inreisverbod niet nodig.

    Kortom, als Biden President was er geen inreisverbod gekomen en was er nog meer besmetting uit China geweest.
    Pelosi promootte Chinatown-toerisme terwijl Trump het reisverbod in China uitvaardigde

    Huisspreker Nancy Pelosi (D) promootte het toerisme naar San Franciso, Chinatown in Californië, en ging door met wetgeving om te voorkomen dat presidenten reisverboden uitvaardigden, terwijl president Trump een reisverbod uit China implementeerde om de verspreiding van het Chinese coronavirus te stoppen.

    Op zondag bekritiseerde Pelosi het reisverbod van Trump omdat het niet expansief genoeg was om het reizen vanuit China te stoppen midden in de coronaviruscrisis, en vertelde CNN “tienduizenden mensen waren nog steeds toegestaan ​​uit China. Dus het was niet zoals het wordt beschreven als dit geweldige moment. ”

    Terwijl Trump het reisverbod implementeerde, promootte Pelosi het toerisme naar Chinatown in San Francisco en werkte hij samen met House Democrats om te proberen het vermogen van Trump om reisverboden uit te voeren, te blokkeren.

    Op 24 februari sprak Pelosi met lokale media in Chinatown om toeristen en Californiërs aan te sporen de buurt te blijven bezoeken:

    “We moeten naar Chinatown komen. Onze stad heeft voorzorgsmaatregelen genomen. We weten dat er bezorgdheid bestaat over toerisme, reizen over de hele wereld, maar we denken dat het heel veilig is om in Chinatown te zijn en hopen dat anderen komen. Het is hier heerlijk. Het eten is heerlijk, de winkels bloeien, de parade was geweldig. Wandeltochten blijven doorgaan. Kom alsjeblieft op bezoek en geniet van Chinatown.”

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=YZBFUA0JjFk&feature=emb_title

    1. Beukman

     Moet ik mezelf blijven herhalen, @Ritter? Biden maakte Trump niet uit voor racist. Gisteren kwam je daar ook al mee, met zogenaamd bewijs. Ik heb al aangetoond dit niet klopte.

     Ook het verhaal over Pelosi die toerisme zou promoten klopt niet; zij bezocht Chinatown in SF op het moment dat er nog helemaal geen sprake was van een lock down daar.

     Donald vaardigde aan de “voorkant” een inreisverbod uit China uit, maar liet aan de “achterkant” nog 40.000 Chinezen toe. Dat zijn de feiten. Ik kan ze niet mooier maken dan ze zijn. Of beter gezegd: ik kan het wel, maar ik doe het niet.

     Opvallend nieuws: de kritische dr. Fauci heeft een voorlopig verbod gekregen om te getuigen bij het onderzoek dat het Huis van Afgevaardigden doet naar de wijze waarop de Regering-Trump omgaat met de uitbraak van corona. Zogenaamd omdat de man het te druk zou hebben, maar hij moet wel bijna dagelijks aanwezig zijn bij de urenlange persco’s van de president.

     1. Alfred Bentinck

      “Moet ik mezelf blijven herhalen, @Ritter?”

      Ik vrees van wel. Mijn ervaring is dat Ritter zijn boodschap op autistische wijze blijft herhalen en nauwelijks reageert op feiten en argumenten die zijn boodschap ontkrachten.

     2. Beukman

      @Alfred
      Wordt Robot Ritter betaald om hier, op geenstijl en bij Bron propaganda te bedrijven?
      Zoja, krijgt hij elke maand salaris, of schuift het per pots? En contr*leert zijn werkgever steekproefsgewijs of hij zich aan de opdrachten houdt?

     3. Alfred Bentinck

      Mogelijk, @Beukman, in elk geval vertoont zijn communicatiestijl grote overeenkomsten met die van zijn held Trump: je liegt vanuit je eigen wereldbeeld gewoon stug door en je negeert elk feit of argument.

   2. LifeBuddy

    ”Dat luchtruim had echter veel weg van een vergiet, want bronnen melden dat Donald daarna nog 40.000 Chinezen heeft binnengelaten”. Kijk maar hoe lang nederland nog op NY heeft gevlogen ,toen daar het luchtruim al lang dicht was. In een woord Schandalig

  3. LifeBuddy

   Ritter, Je hebt helemaal gelijk wat betreft alle punten die je opnoemt. Het gaat er steeds meer op lijken dat china expres het virus verspreid heeft. Het sars kwam daar ook vandaan, maar dat was lang niet zo schadelijk als corona. Er zijn ook kranten die schrijven dat de derde wereldoorlog is uitgebroken. Om aan de Macht te blijven, zijn leiers tot Alles toe in staat. Zie maar hoe hier de slinkse Propaganda machine werkt.!

 2. Ritter

  Fauci: Chinese “verkeerde informatie” vertraagde Amerikaanse reactie op coronavirus

  Dr. Anthony Fauci, de beste expert op het gebied van infectieziekten van de taskforce coronavirus van het Witte Huis, verscheen zondagavond op MSNBC om te spreken over de conclusie van de regering dat coronavirus een bedreiging was en hoe Chinese “verkeerde informatie” over de vraag of het virus zich van persoon tot persoon zou kunnen verspreiden -persoon stelde de reactie van de VS uit.

  Fauci zei dat hij besloot dat het een gevaar voor Amerika was nadat “het duidelijk was dat een deel van de verkeerde informatie die we aanvankelijk uit China kregen – hun eerste gevallen werden eind december gemeld … Ze zeiden dat het ongeveer 24 gevallen waren in deze ‘natte markt’ waar deze exotische dieren worden verkocht. ”

  h**ps://www.realclearpolitics.com/video/2020/04/13/fauci_chinese_misinformation_delayed_us_response_to_coronavirus.html

 3. fisufisu

  De wereld wordt geregeerd door angst en leugens..

 4. Ritter

  Dr. Deborah Birx, responscoördinator van de White House Coronavirus Task Force, zei dinsdag dat de VS traag reageerde op de Wuhan-coronaviruspandemie vanwege door China gerapporteerde onjuiste gegevens.

  ‘Toen je oorspronkelijk naar de Chinese gegevens keek’, met 50.000 geïnfecteerden in een gebied van China met 80 miljoen mensen, ‘begin je dit meer als SARS te beschouwen dan als een wereldwijde pandemie’, zei Birx op een persconferentie.

  ‘De medische gemeenschap interpreteerde de Chinese gegevens als, dit was ernstig, maar kleiner dan iedereen had verwacht’, vervolgde Birx. “Omdat we waarschijnlijk … een aanzienlijk deel van de gegevens misten, nu we zien wat er met Italië is gebeurd en we zien wat er met Spanje is gebeurd.”

  h**ps://www.nationalreview.com/news/dr-birx-claims-u-s-was-slow-to-respond-to-coronavirus-outbreak-because-china-withheld-a-significant-amount-of-data/

 5. Bullshit16

  Zo laf is die lul om baudet niet te noemen stel je eens voor
  Ik heb altijd al gezegd dat het veel eerder moeten doen dan waren we er nu van af geweest zo wie zo en januari februari is het toch niet zo druk
  Maar nu en de drukte tijd van het jaar ook nog vakantie tijd waar campings hotels kroegen etc etc dank zij die landverraders kabinet niks meer verdienen en dan ook nog zeggen dat Rutte het goed doet

  1. Fortiori

   Vanaf de zijlijn roepen kan iedereen @Bully16, maar of er verstandige taal aan te pas komt is afwachten. Denk je dat het virus een omweg maakt wanneer hier iedereen gekapt naar buiten gaat? Het gaat erom hoe ga je er mee om? Zit mijn kapje goed? Steeds met de handen eraan zitten !

   1. Bullshit16

    Fotoni
    Dat was niet van de zijlaan roepen baudet wilde en januari al de grenzen dicht het vliegverkeer te stoppen uit die besmettelijke gebieden maar dat werd genegeerd als baudet het voor het zeggen had dan was het gebeurd dan had het hoog uit 3 weken geduurd

 6. Peetjoh

  Toen Wilders en baudet opriepen tot lockdown was de krant nog ontkennend. De Volkskrant loopt dus achter de feiten aan. Zeker geadviseerd door het rivm.

  1. ikweetwatikwil

   Het was Wilders die als eerste zei en toen samen met Baudet een lock down. Maar omdat het van hen kwam, werd er niet op gereageerd. Een paar week later kwam er een “intelligente” lock down waar Rutte zelf niet opgekomen was ,maar op aanraden van v Dissel. Het ging er rommelig aan toe.

   1. Fortiori

    Wilders heeft wel meer geroepen. Hij staat dan ook altijd roeptoeterend afgebeeld. Zo riep hij ooit onzin over hoofddoeken. En nu wil hij dat wij wel aan de monddoeken moeten. Een grappenmaker, en dat is hij!

    1. ikweetwatikwil

     Fortiori. En laat die “grappenmaker” ook altijd gelijk hebben. Een monddoek de eerste tijd in openbare gelegenheden waar veel mensen zijn is niet verkeerd. Die anderhalve meter red je daar niet.
     Zelf kom ik niet in een bus of trein . Voor de rest doe ik geen monddoek voor . Zie ze hier ook niet. Iedereen houd afstand. Maar we wonen dan ook in Groningen.
     Wat die hoofddoeken betreft, je krijgt nu een bekeuring als je te dicht bij elkaar loopt een groepje vormt al kom je ook uit het zelfde huis . Nou ja zeg, da’s pas normaal. En nu willen ze noodmaatregelen verankeren in een wet. Geef mij Wilders maar.

 7. Kretoloog

  Angst, angst, angst.

  Niet gehinderd door enige kennis zijn het vooral de media die in deze coronatijden handelaars zijn in angst. Wat een laf volk is het toch, die journalisten.

 8. Piet51

  Van de Galien: “Mondkapje op, anti-bacteriële middelen gebruiken en hop, aan de slag. Iedereen weer naar kantoor, aan het werk, ….”

  Ik vraag me af wat antibacteriële middelen, behalve zeep dan, doen tegen verspreiding van een virus. Kwaad kan het niet, behalve dan dat mensen zich goed beschermd voelen, maar niet zijn, terwijl die antibacteriële middelen, andere dan zeep,helemaal niets betekenen.

 9. lotje

  Hebben deze gasten nu ook ineens verstand van lockdown en virussen. De staatskrant.

 10. Alfred Bentinck

  Er lijken met betrekking tot het beleid rond de lockdown nu grofweg twee strategieën te bestaan.

  De eerste is dat we de lockdown zover moeten doorvoeren dat we teruggaan naar een zodanig laag aantal besmettingen dat we elk geval kunnen lokaliseren, testen en isoleren, de situatie die we even hadden in het begin van de uitbraak. Deze lijn lijkt Merkel te bepleiten en te volgen.

  De tweede strategie is de bevolking geleidelijk aan het virus bloot te stellen zodanig dat het aantal ziektegevallen behapbaar blijft voor de medische zorg. Feitelijk is dit ‘flattening the curve’ binnen de beschikbare IC-capaciteit.

  Deze lijn lijkt Rutte en het RIVM aan te houden.

 11. Rosasolis

  Het allerergste dat nu kan gebeuren is te snel alle maatregelen tegen de corona, achter elkaar in een keer versoepelen. Dan zullen velen denken dat de grootse besmetting afgelopen is, en daardoor slordig gaan worden. Vandaag was er onvoorstelbaar nieuws uit Spanje bekend gemaakt. In Spanje, naast Italie het zwaarst corona getroffen land van Europa, doet vanaf vandaag de meeste openbare activiteiten weer open! Ook winkels en restauranten gaan gewoon open. Terwijl de kans voor opnieuw een enorme golf van besmetting en ziekten terugkeert…vraagt Spanje geld van individuele EU landen; die strenge regels nog steeds blijven handhaven. K. Bessems heeft gelijk. Totale versoepeling kan nog niet…het moet stap voor stap gaan.

 12. Cycle25

  ht*ps://commonsensetv.nl/longarts-luidt-de-klok-over-covid19/

  Het registratie/afhandel proces, bijna iedereen die nu dood gaat aan longaandoeningen krijgt een corona registratie.

 13. Wim Vreeswijk

  Wat ook super dom is als je de Nederlandse economie in elkaar laat zakken wat een massa faillissementen, echtscheidingen en huiselijk geweld gaat veroorzaken.

  1. Cycle25

   Globalisten moeten toch wat om van Trump af te komen, om dit te bewerkstelligen moet de hele wereld jarenlang op slot.

 14. RPML

  Voor de doemdenkers die nog in staat zijn ook eens de andere kant belicht te zien is dit wellicht lezenswaardig:

  h++ps://www-knack-be.cdn.ampproject.org/c/s/www.knack.be/nieuws/belgie/het-virus-zou-niet-discrimineren-en-iedereen-treffen-niets-blijkt-minder-waar/article-opinion-1589023.html.amp

  We schuiven van solidair naar dictatoriaal, onder aanvoering van de media die corona als goedkope bladvulling kunnen gebruiken en de boel ophitsen.

  FEIT is dat ‘slechts’ (ieder individu is er 1 te veel) 54 doden zijn gevallen onder de 70 jaar ZONDER onderliggend lijden en dat statistieken op dit moment hevig worden gemanipuleerd om het erger te doen lijken dan dat het is. In België wordt gewoon iedere overleden bejaarde onder ‘corona’ geschoven. Een kankerpatiënt die in Nederland komt te overlijden staat onder de corona-doden (met de opmerking ‘onderliggend lijden’).

  De samenleving wordt op dit moment aangestuurd door virologen die denken dat Nederland een laboratorium is, en politici die geen enkel benul hebben welk bloedbad ze in de samenleving aan het veroorzaken zijn, sociaal, economisch en psychisch.

  1. Alfred Bentinck

   “ De samenleving wordt op dit moment aangestuurd door virologen die denken dat Nederland een laboratorium is, en politici die geen enkel benul hebben welk bloedbad ze in de samenleving aan het veroorzaken zijn, sociaal, economisch en psychisch.”

   Dat gebeurt dan in goed gezelschap, in nagenoeg alle andere landen wordt in grote lijnen hetzelfde beleid gevoerd.

   1. Bolland

    Oh dan is het goed als de rest het doet, volgen wij,gelukkig stel je voor dat we afwijken van Belgie of Spanje (resp 665 en 531 doden per miljoen) of Godbeter het Zweden zouden volgen (263 per miljoen)

    Dat is t punt Bentinck/Hummelding Rutte volgt

    Nog steeds geen reactie op Jaap z n smetje van je…

 15. RCS

  Waar bangmakerij allemaal niet toe leidt.

  1. Cycle25

   ht*ps://commonsensetv.nl/longarts-luidt-de-klok-over-covid19/

   Bekijk dit filmpje eens, de zwendelarij slaat hard toe tijdens een pandemie.

   Totdat youpoep ‘m verwijderd, laat deze specialist even iets horen wat niet voor burger-oortjes bestemd is.

   1. RPML

    Holy shit!

 16. Alfred Bentinck

  ht*ps://pbs.twimg.com/media/EXAzkDbWsAIrfOQ?format=jpg&name=small

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.