Liegend en bedriegend NRC stookt weer tussen samenwerking CDA en FVD: ‘Weerzin lokale CDA’ers groot!’

Het is een feit: in Noord-Brabant zitten het CDA en Forum voor Democratie in een coalitie. Je zou denken: oké, top. Een experiment. Kijken waar dit naartoe gaat, en wat dit iedereen oplevert. 

Nou, links denkt daar net een beetje anders over. Daar zijn ze namelijk doodsbang voor FVD en alles waar die partij voor staat: pro-Nederland, eurosceptisch, kritisch op de massa-immigratie, en zo verder.

Daarom doet het NRC Handelsblad — dé propagandakrant van extreemlinks Nederland — er alles aan om de coalitie nu al meteen op te blazen.

Hoe de ‘krant’ dat vandaag probeert? Door de resultaten te publiceren van een ‘enquete’ die de NRC-NSB’ers gehouden zeggen te hebben onder lokale CDA-bestuurders. Uit die resultaten blijkt, aldus de linkse fopjournalisten, dat die lokale CDA’ers keihard tegen iedere samenwerking met FVD zijn!

Ja, echt waar. Deze lokale CDA’ers vinden, aldus de NSBNRC, dat met name Baudet écht niet bij het CDA past. Ofzo. Lees de introductie maar:

NRC benaderde bijna 160 lokale CDA-politici met de vraag of een landelijke dan wel een lokale samenwerking tot de opties behoort. De weerzin blijkt groot, en dat heeft vooral te maken met één persoon: Thierry Baudet.

Waarom die haat voor Baudet?  Nou, lees maar mee:

„Die wekt afkeer”, zegt Michielsen-Goyvaerts. De tweet waarin hij NS-medewerkers aanzag voor Marokkanen die vrouwen lastigvielen en de aanvallen op rechters worden regelmatig genoemd. Maar veel CDA’ers vatten de uitspraken van Baudet ook persoonlijk op: de uithalen naar het ‘partijkartel’ zien ze als een aanval op hun eigen partij.

Dit is toch ongelooflijk? Lokale CDA’ers die gesproken hebben met de NRC willen niet samenwerken met Baudet omdat hij de euvele moed heeft hun partij en het partijkartel in het algemeen te bekritiseren. Dat vinden ze niet lief. Ja, iedereen mag van alles over Baudet en zijn partij zeggen — inclusief dat het nazi’s zijn — maar zeggen dat het partijkartel alleen aan de eigen belangen denkt en niet die van de Nederlandse kiezer? Out of the question!

Volstrekt idioot, natuurlijk, en tekenend voor de hypocriete kwezels die er rondlopen bij het CDA.

Maar wacht, we zijn er nog niet. Want hoewel de NRC net doet alsof lokale CDA’ers alle mogelijke samenwerking met FVD bij voorbaat uitsluiten moet zelfs die krant tussen de regels door toegeven dat dit niet zo is.

Lees maar mee:

Ongeveer 60 procent vindt dat er onderhandeld zou kunnen worden met FVD, zij het met een hoop mitsen en maren. Maar landelijke coalitievorming is een brug te ver: daar is juist twee derde ronduit tegen.

Wacht eens even. In de eerste paragraaf wordt gesteld dat “de weerzin groot is.” Maar vervolgens wordt er in de body van de tekst toegegeven dat 6 op de 10 lokale CDA’ers lokale (of provinciale) samenwerking met FVD best te doen vinden (als er iets positiefs komt uit de onderhandelingen).

Dan is het echte nieuws dus niet dat “de weerzin” groot is, maar dat een meerderheid van de CDA-bestuurders/politici lokale amenwerking met FVD niet uitsluit. 

Ach ja. De NRC-NSB is weer bezig met zijn gebruikelijke spelletjes. Wat is het toch een zielig clubje.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. AnnetKlaver

  De weerzin die ze tegen de persoon Baudet hebben, ben je vergeten te vermelden.
  Een andere partijleider doet wonderen.

  1. combat le pelicule

   “De weerzin die ze tegen de persoon Baudet hebben, ben je vergeten te vermelden.”

   Die weerzin komt annetje wel even vermelden….simpele ziel…

   1. Original NL

    Annet willem lodewijk goebbels ,ruttes trekpop en nuttige sufferd.

   2. Original NL

    En over persoonlijke haat gesproken…

   3. Pauline Kummer

    Samenwerking is een langzame transformatie van de politek van het FvD naar de “kartel” politiek.
    De brille is eraf. Baudet’s theater krijgt steeds minder de handjes op elkaar. Wil de partij nog invloed hebben is het een kwestie van gewoon meebuigen.

    1. Start

     Pauline Keutel Kummer?

  2. BigBadJohn

   Er is weining christelijks of democratisch aan om de persoonlijke weerzin tegen baudet als reden aan te dragen om samenwerking uit te sluiten.
   Tenzij de naam veranderd is in christen-discriminatie appel kun je jezelf afvragen of deze lokale bestuurders wel bij de juiste partij zitten?

 2. AnnetKlaver

  Verder toon je alleen maar persoonlijke haat tegen de NRC, dat siert je niet.

 3. Kretoloog

  Het lokale CDA-volk bestaat uit softies.
  Zeg maar rustig: geitenwollensokkendragende hippies.
  Hun lijfspreuken zijn: Ook Goedemorgen en Doeslief.

 4. lIN-T

  Goed van DDS dat ze de propaganda praktijken van NRC ontmaskeren.
  Linkse Nazi’s moeten genamed en shamed worden.

 5. Bullshit16

  Cda daar moet ook niemand meer op stemmen wat doen die zogenaamde gelovigen voor de boeren wat doen ze voor de Groningers wat doen ze tegen de biomassacentrales precies niks als ik een CDA’er was dan zou ik mijn grote bek maar houden en fvd omarmen wand dat is nog de énige partij samen met pvv die nog voor Nederland staat de rest is bagger en zijn landverraders en zijn dictators
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Original NL

   Als je als agrariër nog op het cda gaat stemmen…heb je zeker masochistische trekjes….en stel je de toekomst van je bedrijf in de waagschaal.
   Baudet en Wilders gunnen u daarentegen wel een toekomst….dus de keuze is zeer eenvoudig.

 6. George Knight

  Wat een merkwaardig bericht. Van der Galien overtreft zichzelf in verbeeldingskracht door feiten uit zijn duim te zuigen en dwaze aannames te doen. Hij meent dat NRC ‘dé propagandakrant van extreemlinks Nederland’ is. Dat is onzin. NRC Handelsblad is vanouds de krant van centrumlinks (Handelsblad: sociaal-cultureel) en centrumrechts (NRC: sociaal-economisch) Nederland.

  Is het de auteur erom te doen om definitief het terrein van de journalistiek en de feiten te verlaten en zich te begeven op het terrein van het complotdenken en de alternatieve feiten? Hij doet een geslaagde poging. Van der Galien is verregaand geradicaliseerd in zijn denken en zijn taalgebruik (’NRC-NSB’ers’).

  Inhoudelijk klopt weinig van het betoog. De auteur gaat aan de essentie voorbij. Uit de enquete blijkt namelijk helemaal niet dat de CDA’ers tegen elke samenwerking met FVD zijn zoals hij claimt. Op lokaal niveau is een meerderheid van de CDA’ers juist voor samenwerking met FVD.

  Voor de samenwerking op landelijk niveau van het CDA met FVD zien de CDA’ers vrij eensgezind partijleider Thierry Baudet als sta in de weg. Dat is begrijpelijk omdat Baudet niet alleen radicale uitspraken doet over allerlei maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook het CDA ziet als één van de partijen die uit zou zijn ‘op de vernietiging van Nederland’. Dat is nogal een ferme uitspraak. Dat de CDA’ers dat in hun oren geknoopt hebben en afstand nemen van Baudet valt niet de CDA’ers, maar Baudet te verwijten. Het helpt niet als men de partij beledigt waarmee men wil samenwerken

  NRC doet er verslag van. Niet meer en niet minder. Het raadsel is het radicalisme van Van der Galien waarmee hij zich ook binnen DDS als buitenbeentje laat kennen. Hij lijkt zich te richten tot een publiek van één persoon, namelijk Baudet.

  1. Henk Albarda

   George knight, kennelijk schurkt u graag tegen links extremisme aan en daarmee bewijst u oa anti-semiet te zijn.
   Sinds het aantreden van een Belgische Waalse Groep die links extremist peter vandermeersch als hoofd van NRC hebben aangesteld, krijg ik uit mijn hele omgeving honderden reacties dat men het 100 % met mij eens is dat NRC vanaf dat moment het groen links en islamitisch dagblad van nederland is verworden.
   Ongefundeerde scheldpartijen op alles en iedereen die het durft een rechtse mening te uiten, goedpraten van islamitische wandaden, goedpraten aanslag op het Israelisch restaurant in Amsterdam en zo kan ik een reeks doorgaan.
   Houdt u vooral uw anti-semitische kop diep in het linkse zand; NRC is al 18 jaar een racistisch vod.
   Dit verhaal is met gemanipuleerde vraagstelling door NRC uit de duim gezogen en dat weet u. Net als rutte gelooft u uw eigen leugens.
   Ga met dit soort onzin commentaren naar joop.nl of nu.nl, uw voordeel daar, u wordt niet tegen gesproken, aangezien die 2 iedere mening die hen niet bevalt verwijderen.

   1. Beukman

    @Henk
    Jouw reactie zegt veel over de mate van diversiteit van jouw omgeving.
    Verder is het wel duidelijk dat jij de afgelopen jaren nimmer een NRC hebt opengeslagen en gelezen.

    Tot slot verraadt je reactie grote onverdraagzaamheid: jij wil hier geen mening lezen die verschilt van de jouwe, en meent al projecterend dat die ander dat liever ook niet wil.

    Al met al een fraai inkijkje in jouw perfecte bubbel. Besef je wel dat jouw leider Baudet wél graag in gersprek gaat met andersdenkenden, en die intellectuele uitdaging ook opzoekt?

    1. Henk Albarda

     Voor u de heer Albarda.
     Vooral inhoudsloze kreten slaken, blijft uw specialiteit. Geef eens 5 concrete voorbeelden van artikelen in het NRC waarin het solide rechts liberale program van FvD wordt gecomplimenteerd?
     Kennelijk vind u het prettig met woord bubbel te smijten.

     1. Beukman

      @Henk
      QED.
      Ik zou zeggen: ga die krant eens lezen, Henk. Niet de gratis versie maar de uitgebreide betaalde. Bijvoorbeeld die van vandaag.

     2. Henk Albarda

      Tjonge geachte heer Beukman, geen enkel fatsoen, heer Beukman. Ik ken u niet, dus gaan we niet tutoyeren, zoals wijlen mijn vader consequent aanhield.
      Weer slechts inhoudsloze kreten en geen argumenten.
      U heeft mijn voorbeelden op basis waarvan miljoenen Nederlanders menen dat het NRC een vod geworden is. Ik lees geen antwoord op mijn vraag.
      Waarschijnlijk heeft u net net gebeld met de propaganda functionarissen van NRC en Groen Links.
      Daar komt bij dat 1 exemplaar van 1 dag een zeer slechte moment opname is. Slechts na tenminste een jaar dagelijks lezen kan men een indruk hebben. Dat heeft u duidelijk niet gedaan.
      Peter vanderMeersch heeft tenminste 2 bewezen anti-semitische salafisten als columnisten aangenomen bij NRC.
      Ik zou het maar accepteren, heer Beukman, u en ik zullen het nooit bij benadering eens worden.

     3. Beukman

      Ik heb jouw vader niet gekend, @Henk, maar hopelijk heeft ook hij net als mijn eigen vader begrepen dat echt fatsoen in heel andere dingen zit dan in u of jij. Op DDS tutoyeer ik iedereen zonder uitzondering, om uiting te geven aan mijn gevoelen dat op deze plek iedereen voor mij gelijk is. Arm en rijk, blank en zwart, jong en oud, geschoold en ongeschoold, dergelijke verschillen vallen hier allemaal weg. Wat dat betreft kun je DDS vergelijken met de dood. Wen er dus maar aan. Derhalve mag je mij ook gerust tutoyeren, maar als je je beter voelt bij vousvoyeren, is mij dat ook prima.

      NRC lees ik al jaren. Ik heb er geen problemen mee als columnisten over bepaalde zaken anders denken dan ik, zolang ze maar een samenhangende mening hebben en deze goed kunnen verwoorden. Maar verder ben ik het met je eens. Wil je een beter beeld van NRC krijgen, dan zou ik het zeker niet bij 1 exemplaar laten maar meteen een jaarabonnement nemen.

      Ik heb zojuist niet alleen gebeld met propaganda functionarissen van NRC en Groen Links, maar ook meteen even met Thierry zelf, die gewoon tussen mijn contacten zit. Wie toch die rare snuiter Henk Albarda is? wilde ik weten. Helaas, hij kon die vraag niet beantwoorden.

     4. Original NL

      Ook ik ben niet gelijk aan jou beukman (god bewaar me)…mijn hoofd zit niet 3 m diep in het zand!
      Btw god is dood.

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Verder is het wel duidelijk dat jij de afgelopen jaren nimmer een NRC hebt opengeslagen en gelezen.”
     Wat te bewonderen valt!

     1. Beukman

      In deze heb ik Thierry aan mijn zijde, @Oor. Je kan van hem zeggen wat je wil, maar van de zwartekousenkerk is hij niet.

  2. Original NL

   Extreem links of midden links….zelfde deugkneuzen.

 7. Lampje7

  NRC Handelsblad wegzetten als extreemlinks lijkt me wat overdreven. Dan heb je die krant nog nooit gelezen. Ook de kwalificatie ‘NSB’, aan de andere kant van het politieke spectrum, is niet helemaal correct. Dat er bij de journalisten, columnisten en lezers van dit dagblad weerzin bestaat tegen de figuur Baudet (korte tijd zelf NRC-scribent) kan echter niet worden ontkend.

 8. Beukman

  Lokale CDA’ers die gesproken hebben met de NRC willen niet samenwerken met Baudet omdat hij de euvele moed heeft hun partij en het partijkartel in het algemeen te bekritiseren. , aldus MvdG.

  Het gaat nog wel iets verder dan “bekritiseren”. Wat zei Thierry onlangs?
  VVD en CDA zijn er als onderdeel van de ‘cultuurmarxistische linkse mainstream’ op uit om Nederland te vernietigen.

  Zoals in het NRC-artikel opgemerkt wordt in de provincie de soep niet zo heet gegeten als ze in Den Haag wordt opgediend.
  Evengoed is de huivering binnen het CDA, ook op Provinciaal niveau, om te gaan samenwerken met een partij waarvan de voorman beweert dat het CDA tot oogmerk heeft om Nederland te vernietigen, alleszins begrijpelijk. Dat maar 60 procent van de CDA-politici dit zien zitten, is echt heel weinig, aangezien 90 procent of meer normaal zou moeten zijn. Hieruit blijkt dat Baudet zijn beweging met zijn puberale uitspraken buiten de politieke orde heeft gezet.

  1. Henk Albarda

   Beukman, moeilijk toch, te erkennen dat uw ‘lieve’ groen links zo bang is voor ons, oprukkende weldenkenden, dat u nu voortdurend uw toevlucht neemt tot manipulatie en of parafraseren. Het CDA schijnt 5000 leden te hebben in Brabant. Van die 5000 leden hebben 800 leden het nodig gevonden te reageren op de samenwerking met FvD. Zelfs van die 800 activistische leden was nog een meerderheid VOOR samenwerking. Normaal zijn activistische leden de leden met linkse inslag en zijn dus onbeargumenteerd tegen alles wat maar rechts is. Dat betekent dat 4200 CDA leden in Brabant het prima of minstens wel okay vinden om met FvD samen te werken, anders hadden ze gereageerd.
   Het NRC is al 18 berucht voor het voortdurend manipuleren van berictgeving ivm rechts. Het laatste jaar dat het NRC een neutrale krant was, was enkele jaren VOOR Peter vanderMeersch aantrad als eind-verantwoordelijke. Deze man is in Nederland gedurende zijn NRC tijd lid geweest van de SP.

   1. Beukman

    Je kan rekenen tot je een ons weegt @Henk, maar je aanname klopt niet. We weten niet wat de 4200 CDA-leden vinden van samenwerking met Forum. Wél weten we wat 160 lokale CDA-politici ervan vinden. 60 procent acht samenwerking mogelijk op provinciaal niveau. Dat is een bedroevend magere basis.

    70 procent ziet niets in samenwerking op landelijk niveau. Ook jij zal begrijpen dat Thierry’s ronduit vijandige uitspraken over het CDA hieraan debet zijn.

    NRC tenslotte is op het moment de krant die de journalistieke waarden “pluriformiteit” en “hoor en wederhoor” nog het beste in praktijk brengt, alsmede een herkenbare scheiding tussen nieuws en opinie. Ik lees hem graag juist omdat ik er ook meningen in tegenkom die niet de mijne zijn.
    Vergis ik me, of schrikt jou dit juist af?

    1. Henk Albarda

     Onfatsoen tot het bittere einde heer Beukman. Door en door onbeschoft om iemand die u niet kent te blijven tutoyeren.
     Om op z’n NRC’s te reageren, uw racistische en anti-semitische houding schrikken mij af.
     Lees DDS van de afgelopen 18 maanden en u weet dat u een groen links antisemiet bent.
     U heeft mijn argumentatie niet gelezen en gaat door ongefundeerde meningen over anti-semitisch NRC hier te plaatsen.

     1. Beukman

      Kijk eens in de spiegel, @Henk. Je bent zelf uiterst onbeschoft met je kwalificaties. En dan een beetje gaan miepen dat ik geen “u” zeg.

     2. Lugor

      Google geeft een mooi overzicht van Hilarische Henk, zijn racistische posting op diverse platforms en een plaatje van zijn droge broodwinning.

     3. Start

      @Henk, je bedient een bejaarde zuiger.

  2. Theo345

   Het voortdurend overdragen van bevoegdheden aan Brussel, en het sturen van grote bedragen naar de EU lijkt mij toch niet een manier om Nederland als zelfstandig land overeind te houden.

 9. rexm

  Het CDA clubje was vroeger toch het KVP clubje, die hadden een motto: Voor het zingen de kerk uit.
  En die mentaliteit heerst er nog.

 10. Vogel

  . Nrc is net die Franse courant
  Charlie ebdo.
  Stoken en stoken, net zolang er een of andere gek weer opstaat die gekke dingen doet.
  En dan weten ze van niets,
  We hebben het gezien in het verleden.
  Kan best begrijpen dat je ergens tegen bent. Maar anderen opruimen??

 11. Vogel

  Ik bedoel op ruien

  1. Original NL

   In de rui is normaal bij vogels.

 12. Bullshit16

  Heeft nog niemand door dat er geen Nederlandse kranten meer zijn
  Heeft er nog niemand door dat er geen onafhankelijke journalisten meer zijn
  Nog een keer dan
  Kranten hebben België opgekocht en journalisten worden betaald door brussel
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 13. Rosasolis

  Als leden van de CDA weten we dat de enige steun dat Baudet in Brabant krijgt is van
  enkele boeren die lid van deze partij zijn. Noord-Brabant is de enige provincie waarin er een coalitie met FvD is. Vele bekende CDA leden zijn tegen welke samenwerken met FvD dan ook, waaronder: E. Hirsch-Ballin, K. Ferrier, R. Ploum, P. Omtzicht, P.Heerma.
  Er zijn tijdens het 4 jaar bestaan van FvD teveel racistisch opmerkingen, en ook heeft
  Baudet een aantal keer verklaart dat hij tegen vrouwen in hoge posities zijn. Er zijn
  verschillende kleurlingen in ons partij, velen met joods achtergrond, en vrouwen in
  hoge posities.

  1. Kretoloog

   Helaas, mevr. Rosa heeft het weer eens mis.

   In Limburg zit al bijna een jaar een coalitie met VVD, CDA, en Forum voor Democratie. Er zit ook een GroenLinks-mevrouw in, maar die is stande pede uit die partij gegooid toen zij Gedeputeerde werd.

   1. Rosasolis

    krekeltje. Zoals ik heb geschreven zijn er geen partijen in de provincies die reden zien om samen met de FvD samen te werken. Jammer is het dat u ALTIJD
    zo’n hekel heeft aan hoog-opgeleide vrouwen die deel maken aan besturen van onze maatschappij. Uw heeft blijkbaar niets anders gedaan dan voor de geboorte van veel kinderen gezorgd. Vrouwen in uw denkbeeld zijn alleen om 5 kinderen te baren !!!, en verder alleen achter de aanrecht te staan om te zorgen dat jij en al je vele nakomelingen lekker gaan etah! Dat doet ma-lief voor jullie kl–t zakken,
    totdat op een dag je heerlijke huisvrouw- wezen in elkaar klapt!!
    Je zal haar niet eens missen. Als je niet TE oud ben, dan zoek je een andere vrouw
    die voor je 5 kinderen kan zorgen, je was doen , en voor je een heerlijke
    maaltijd (volgens jou wens) zou gaan koken. Ik ken jou langer dan vandaag,
    om te weten dat u een vrouwen hater ben. Veel plezier met uw steun aan de FVD
    die ook vrouwen discriminatie steunt.

    1. Kretoloog

     Het is vandaag niet uw dag, mevr. Rosa. Want opnieuw slaat u de plank helemaal mis met dat vrouwenhater. Wel heeft u een ongebreidelde fantasie over mijn persoontje. U droomt toch niet van mij?

     Mijn lijfspreuk heb ik ontleend aan het lied van Hans de Booij: “Ik hou van alle vrouwen”. Zelfs van u. Maar ik mag u graag een beetje plagen. Want u hapt altijd zo lekker…Ga daar svp mee door, u kunt mij geen groter plezier doen!

 14. Theo345

  Als je naar concrete redenen vraagt voor de weerzin tegen de FvD, dan komt alleen het treintweetje van Baudet naar voren.
  Zieliger dan dat kan ik niet bedenken.

  1. Beukman

   Alles goed, @Theo?
   Je vergeet even het eindeloze gezeur over het “partijkartel”, en natuurlijk de ronduit vijandige uitspraak van Thierry:

   VVD en CDA zijn er als onderdeel van de ‘cultuurmarxistische linkse mainstream’ op uit om Nederland te vernietigen.

   Het zal je maar gezegd worden! Je gaat je bijna afvragen of Baudet eigenlijk zelf wel geïnteresseerd is in samwnerking met VVD en CDA.

 15. Eksteroog

  Wat Van der Galien bekritiseren noemt is het lanceren van beschuldigingen zonder serieuze onderbouwing. Dat ‘uit zijn op de vernietiging van Nederland’ is een echte complottheorie van de soort ‘uit een duim gezogen’.

  En iedereen, die tegen dat soort onzinnige beschuldigingen is, deugt niet? Dit zegt vooral iets over het karakter van Van der Galien.

  PS Ik zie ‘Michael Van Der Galiën’ staan met vier hoofdletters. Is het ook een Belg?

 16. macsjang

  Van sommig krantenpapier krijg je een mooi fikkie. Al pers je van deze pulp briketjes, er komt alleen maar een stinkende walm vanaf.

 17. Yannon

  NRC NSB. Hoe sneu ben je?

 18. toetssteen

  Het gaat om, de Provinciale Staten en niet de Tweede Kamer, dus samenwerken!!!!

 19. Genoeg van linkse dictatuur

  Het C D A is toch een zielige achterhaalde partij, die geen meerwaarde heeft. Die mensen leven in het verleden en proberen hun positie vast te houden. Die staan democratie in de weg. Ze accepteren andere wel nadenkend mensen niet die op een partij hebben gestem, die wel opkomt vd belangen van Nederlanders. Triest volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.