LOL! EU verdedigt WHO na kritiek Trump en roept op tot samenwerking en ‘niet met vingers te wijzen’, vlak nadat China de VS beschuldigde van laster

De EU laat wederom zien dat het qua geopolitiek slechts een onnozel kneuzen clubje is. Het bekvechten tussen de Verenigde Staten en China gaat vrolijk door: over het coronavirus, de WHO, de oorzaak van de pandemie en natuurlijk wie er verantwoordelijk moet worden gehouden. De EU komt echter niet verder dan een slappe oproep tot samenwerking: een inmiddels grijsgedraaide plaat.

Trump
De situatie is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Trump voelt spanning vanwege de aankomende verkiezingen en wil z’n tweede termijn. Trump heeft fouten gemaakt toen het coronavirus ook daar aan land kwam, maar heeft ondanks alle kritiek ook een aantal goede beslissingen gemaakt. Voor een deel liggen die fouten bij hem en zijn regering, maar zij baseerden sommige beslissingen ook foutieve informatie, die de WHO vanuit China kreeg.

China
China ligt al sinds het begin van het jaar onder vuur, voornamelijk door hoe men de situatie in het begin aanvloog. In de maanden erna hielp het niet dat de Chinese overheid iedere vorm van kritiek als een belediging beschouwde en zich keer op keer als de gebeten hond heeft gedragen. Australië vroeg herhaaldelijk om een onafhankelijk onderzoek naar de wijze waarop China het virus in het begin heeft aan proberen te pakken. Ze willen dat écht onafhankelijk, dus ook geen WHO (die China toch al niet toe wil laten). China beschuldigde Australië direct van ‘het meedoen aan de Amerikaanse hetze tegen China’ en dreigde zelfs met een boycot. Een hele normale reactie op zo’n verzoek…

Europese Unie en de WHO
Het is dus niet zo gek dat beide grootmachten over en weer lopen modder te gooien. Ongeacht wie er nou gelijk heeft of niet, de motieven zijn redelijk duidelijk. Dan moet je ook niet raar opkijken dat de WHO zich in het oog van deze shitstorm bevindt, want zowel China als de VS subsidiëren die organisatie. En beide landen hebben de WHO wel eens voor het karretje gespannen. De WHO leent zich daar ook gewoon voor (want anders gaat de geldkraan dicht).

Hoe dit zich gaat voltrekken kan denk ik niemand voorspellen. Maar om je daar zomaar in te gaan zitten mengen, zonder echt iets toe te voegen of de feiten te kennen? Dat is wel heel erg dom. En dat is dus precies wat de EU nou doet.

De EU is in deze kwestie een soort bakfietsmoedertje dat niet veel meer heeft geleerd dan ‘samenwerking = goed’. En als dan net twee dronken spierbonken voor haar huis zitten te schelden, te dreigen en te vechten, dan loopt ze zomaar naar buiten. De reden voor het (bek)vechten maakt haar niet uit. Of in ieder geval net zo weinig als dat de spieren en dranklucht haar iets uitmaken. Als het maar ophoudt!

Iedereen met een beetje gezond verstand denkt wel twee keer na om tussen die twee rouwdouwers in te gaan staan, maar zij niet hoor! Gewapend met ‘samenwerking’ en ‘geweld is niet oké’ gaat zij de boel wel even sussen. Of ze ligt straks bloedend, en met haar tanden uit de bek, ergens te creperen in de sloot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING
  Op dit forum kunt u een gestoorde tr*l tegenkomen.
  De tr*l gebruikt meestal de naam ALFRED BENTINCK.
  Ook kan hij een van zijn 59 andere namen gebruiken.
  Komt u hem tegen dan is het beter niet op hem te reageren.
  Hij kan niet tegen argumenten van verstandige mensen.
  Dus voeder hem niet en laat hem links liggen.
  Waarschuw ook uw mede-forumleden.

  1. AnnetKlaver

   WAARSCHUWING
   Op dit forum kunt u een gestoorde tr*l tegenkomen.
   De tr*l gebruikt meestal de naam, Derksen, Pijnstiller, Maurits
   Ook kan hij een van zijn 59 andere namen gebruiken.
   Komt u hem tegen dan is het beter niet op hem te reageren.
   Hij kan niet tegen argumenten van verstandige mensen.
   Dus voeder hem niet en laat hem links liggen.
   Waarschuw ook uw mede-forumleden.

   1. AnnetKlaver

    Haha @Henk, Sarko welbespraakt?
    Nee lieverT,…

   2. Rene van der Grijp

    Henk, Annetje is iemand anders.

    1. AnnetKlaver

     De Friese narcist Lugar weet precies wie ik ben.

    2. truletwiesje

     annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

   3. Rosasolis

    @AnnetKlaver. Beste Annet, ik ben een van de oudste DDS abonees, vanaf het begin. Toen deze belangrijke Nederlandse internet nieuws site begon, waren er geen tr*llen. Wij abonnees gaven gewoon ons mening en je kon reageren als je wilde.
    Maar omdat ik als toenmalige Canadese interesse had om hoe het ging in Noord-Amerika, werd ik ook abonnee van Front-Page Magazine. Maar na twee jaar corresponderen, werd ik uitgestapt. Omdat het werd steeds meer een extreem-rechts site werd. Het allerergste vond ik op Front-Page magazine:
    was dat wat gewone mensen schreven, door de tr*llen omgedraaid werd, zodat de oorspronkelijke schrijver als idioot of dement zou overkomen!
    Bedoeling is duidelijk: om te proberen anders denkers weg te pesten.
    Laten we zorgen dat dit agressief politieke toestand uit Amerika ons DDS niet gaat
    beinvloeden.

  2. AnnetKlaver

   Lugar de gestoorde…

   1. Buiswater

    AnnetKlaver, nummer 47 uit de reeks van Maurits.

    1. AnnetKlaver

     Jij ziet ze dus ook al vliegen ☺

     1. weer woord

      Aarsvetkadaver

      Mens ga koken!

      Trouwens iemand als jij kan beter uit de buurt blijven van messen en open vuur, je zou je maar bezeren met je niet aflatende stompzinnigheid.

      Mens ga wieberen!

  3. AnnetKlaver

   Ach Henk die homo’s haat, ja ja , wie is er gestoord.

 2. Rene van der Grijp

  De EU creëert bewust een vijandsbeeld (Rusland) maar schijt in de broek voor de grootste schurkenstaat ter wereld (China).

  Wat zijn het toch een smerige ratten daar in Brussel.

  1. Pijnstiller

   zonder de USA zouden Nederland en de rest vam Europa inclusief Rusland onder Duits bestuur vallen.

 3. Pijnstiller

  Wanneer ik Trump was, zou ik mezelf geheel terugtrekken uit de NAVO en de WHO.
  Laat de rest van de wereld haar eigen boontjes maar doppen. Eens kijken hoe de EU het dan vol gaat houden

  1. Rene van der Grijp

   En ook uit de VN.

  2. Cycle25

   Gaat ook gebeuren, als eerste gaat de WHO bijdrage er uit, Amerika zal militair met Engeland verder gaan want de EU blijft gewoon schijt hebben aan de 2% defensienorm.

   Europa mag het helemaal zelf regelen, ze hebben gekozen voor het kwaad uit het Oosten.

   Ze steunen biologische terroristen, alweer…

  3. Meriadoc Brandebok

   Trump is zich aan het terugtrekken en door het machtsvacuüm dat hij schept, baant hij de weg voor de Chinese dominantie.

   Dat is nu juist het grootste geopolitieke probleem van deze tijd: het wanbeleid van het Witte Huis om zich te gedragen als wereldmacht – maar dat wel te willen zijn – en zo het machtsbalans in stand te houden.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Correct, Meriadoc. De hopeloze politiek van Trump versnelt de opkomst en werelddominantie van China.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ja, hetgeen uiteindelijk ook negatief zal uitpakken voor de Verenigde Staten.

     1. Beukman

      Maar ook voor de EU, vrees ik.

     2. Meriadoc Brandebok

      Helaas wel ja.

   2. evil knievel

    Blabladieblabla,huil,huil,snik & snotter!😩
    Stelletje zielige sujetjes & meisjesonderbroeken!😘
    Dr Donald is t beste dat de states ooit is overkomen,blijft dat ook n sLinks mag lekker blijven janken!🤣
    Gaat trwns ook hier gebeuren Met onzer grote Geert stelletje grieners!😜
    Maak de borstjes maar nat!😁

 4. Pijnstiller

  dat zou de pijnlijkste manier zijn om de incompetentie van de Europese leiders aan te tonen. Dat doet Trump echter niet, sterker nog hij stelt zich nog mild op tegen dat stelletje idioten in Brussel

  1. AnnetKlaver

   Blinde volger van Trump de waanzinnige, gewoon pijnlijk om te zien…

   1. AS210854

    AK, KIJK DAN OOK NIET.

   2. truletwiesje

    annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

 5. JFU

  Alles wat Trump zegt of doet wordt door de heersende politiek en linkse media afgekeurd, bewust verdraaid, of negatief beroordeeld. Hij is de enige die niet meeloopt met de heersende leiders, durft te zeggen waar het opstaat, wantoestanden van b.v de WHO benoemd, en maatregelen neemt, en ga zo maar door. Hij doet wat hij zegt, en zegt wat hij doet. Tja…daar houden onze politici niet van, die zijn meer van liegen, bedriegen, en kop in het zand steken. Alleen zijn fouten, die iedereen maakt worden breed uitgemeten, zijn vele successen worden nooit benoemd. Jammer dat er niet meer zoals Trump zijn.

  1. AnnetKlaver

   Tja je bent doof voor zijn fouten en leugens, dat zijn de die Trump nodig heeft.

   1. truletwiesje

    annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

  2. Beukman

   @JFU
   Trump zegt helemaal niet wat hij doet en andersom. Trump voert een uiterst inconsistent beleid, dat hij probeert te verhullen door anderen de schuld van van alles te geven: de Chinezen, de Democraten, de gouverneurs van de staten, Obama, en nu weer de WHO.

   Trump vergeleek corona nog met een eenvoudig griepje op het moment dat de WHO allang had bekend gemaakt dat het een gevaarlijke pandemie was. Trump beval twee maal een “geneesmiddel” aan dat helemaal geen geneesmiddel was. Trump sloot officieel het luchtruim met China, maar liet daarna nog 40.000 Chinezen, allen potentiële coronabommen, zijn land binnen. Trump prees Xi nog in februari en verkocht lulkoek over corona:
   (Xi) will be successful in beating the virus as the weather starts to warm & the virus hopefully becomes weaker, and then gone.
   Trump riep het ene moment:
   When somebody is the president of the United States, the authority is total. And that’s the way it’s got to be. It’s total.
   Terwijl hij het volgende moment riep dat de staten autonoom waren. Trump zei tegen gouverneurs dat hij ze alleen zou helpen als ze hem 100 procent loyaal waren. Trump zei in februari dat hij de situatie volkomen onder contr*le had er binnen een paar dagen geen corona meer zou zijn. Trump zei in maart nog:
   I like this stuff. I really get it. People are surprised that I understand it. Every one of these doctors said, ‘How do you know so much about this?’ Maybe I have a natural ability. Maybe I should have done that instead of running for President.” 

   Trump antwoordde op de waarschuwing van het hoofd van National Center for Immunization and Respiratory Diseases, eind februari, dat “we need to be preparing for significant disruption in our lives”, dat dit bangmakerij was en dat het slecht was voor de beurs om zulke dingen te zeggen.

   Er is echt wel iets aan te merken op de WHO; dat heeft vnl te maken met het feit, zoals Wout al schrijft, dat de organisatie aan de leiband van de grootmachten ligt, maar wie haalt het in zijn hoofd om MIDDEN IN deze crisis hierover te beginnen? Dat is zoiets als de brandweer verantwoordelijk stellen voor wanbeleid TERWIJL ze bezig zijn een brand te blussen.

   Donald wordt door de coronacrisis ontmaskerd als een incompetente egocentrische leider. Daar is deze crisis dan tenminste nog goed voor.

 6. NoDoubt

  Toen Amerika de financiële steun opschortte, stortte NL als eerst dat gat bij. Van uw belastingcenten. De wereld is in crisis door een synthetische virus. in 2017/2018 gingen 670.000 mensen dood, nu is dat door corona 300.000. Je moet toch wel stekeblind zijn. In NL mt de griep 9400 doden ,nu 6000 door corona. Je moet wel stekeblind zijn. De 1,5 meter maatschappij. Veruit het grootste risico ligt bij mensen boven de 70 jaar. Je moet wel stekeblind zijn om een hele economie helemaal kapot te maken op niets af. Al dat de mensheid bestaat, zijn er virussen waarom deze zo bijzonder is? Alleen omdat het nieuw is en de WHO gezegd heeft dat er vele miljoenen zullen sterven. De WHO is een privé org. wordt gefinancierd door farmacie en Bill. Je moet wel stekeblind zijn als je niet een kritische noot plaatst. Maar ondertussen is NL failliet door uw belastingcenten. En waar gaan uw centen naar toe. De multinationals, de farmacie. U wordt arm en bent uw vrijheid kwijt.

  1. Beukman

   @No doubt:
   De WHO is een privé org. wordt gefinancierd door farmacie en Bill.

   De WHO is opgericht door de VN, en ontvangt financiële bijdragen van de lidstaten.

   De rest van je pots is trouwens ook onzin.

   1. Original NL

    De VN..een clubje multigetinte hysterische wijven en transgenders…maakt zich druk over onze zwarte piet..dan weet je wel hoe laat het is…niets beters te doen.

  2. Brenda Welsh

   Is het de bedoeling dat ik en vele anderen dit voor waarheid moeten aannemen? Waarschijnlijk bent u sinds de crisis de eerste die beweert dat een land aan belastingcenten failliet kan gaan. Wat gaat er om in uw brein.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Prima Henk, als je maar met je fikken van kleine kinderen afblijft.

 7. feitelijk

  who ??? dat zooitje ongeregeld , mexicaanse griep blunder , sars blunder , covid-19 blunder , de blunder club bij uitstek , en ome bill draait zijn kont erin voor een patentje op zijn vaccin

 8. fusilier

  Geen rotzooi meer kopen wat uit China komt. Het is grondstoffen en materiaal vernietiging. En tenslotte bezorgen zij ons wereldwijd ook nog van allerlei ziektes. Boycotten dat land,net zolang tot de eigen bevolking in opstand komt tegen die vieze dictator Xi Jinping.

 9. Meriadoc Brandebok

  De EU is niet opgericht als politie-agent van de wereld, maar als project om de Europese vrede te bestendigen en de Europese samenwerking te faciliteren. De oproep van de EU is volstrekt helder en logisch. Wouts artikel niet.

  1. truletwiesje

   “maar als project om de Europese vrede te bestendigen en de Europese samenwerking te faciliteren.”

   Nee hoor de EU is er op gebrand om landen te ondermijnen en hun soevereiniteit af te nemen, je bent natuurlijk als globalistische eurofiel helemaal in je nopjes als het gaat om de EU

 10. Bolland

  Eindelijk eens een stukje dat realistisch is, Trump behartigd belangen USA, punt.

  Hij heeft groot gelijk dat hij China aansprakelijk stelt, zouden wij ook moeten doen

 11. M. Brandenburg

  Ook hier weer dezelfde onzin als in de media over Trump, Trump werd in Januari al aangevallen omdat hij maatregelen nam, niet alleen schrapte hij alk vluchten van en naar China toen iedereen nog braaf aan de halsband van het WHO liep, en de WHO al vanaf begin december Taiwan negeerde die wees op een virus uitbraak in Vhina,maar ook Japan die daarop wees eind December. Trump werd voor van alles uitgemaakt omdat hij vanaf Januari al maatregelen nam, maar hij wordt nog steeds voor van alles uitgemaakt ondanks dat hij met allerlei problemen te maken kreeg omdat bijvoorbeeld de Obama administratie niets had gedaan na de Sars uitbraak om de noodmaterialen aan te vullen of zelfs maar te verversen, zoadat zelfs mondkapjes die er voor nood waren ver over de datum waren. In twee weken zorgde Trump er niet alleen voor dat er zat beademingsapparaten waren, maar creeerde ook maar liefst 23.000 noodbedden die uiteindelijk totaal niet nodig waren, vergelijk dat met Nederland waar we in paniekraken en nog geen 900 extra bedden kunnen creeren in een week.

 12. perry

  Trump lacht om de EU, de verenigde naties van Europa.
  Het machteloze, door Brussel aangestuurde bolwerk, bewapend met houten geweertjes en een heel grote mond haha!
  De strontvlieg in de wereldpolitiek!

 13. EvertB

  @Beukman,
  ++++++++++

 14. Heras

  Wat mij steeds vaker opvalt, is dat de eu verkeerde mensen/ideologieen/ organisaties e.d. steunt. Zo gooide kaag gewoon 100 miljoen naar de who, want zielig..
  Over een paar jaar zal weer blijken dat Trump gelijk had.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.