LOL! Julien Rochedy — vriend van Eva Vlaardingerbroek — gaat episch LOS op links Nederland

Julien Rochedy. Tot voor kort kende bijna niemand in Nederland die naam, wat niet zo gek is aangezien hij een (lokale) Franse politicus en denker is. Hij uit zich zelden in het Engels, en dus al helemaal niet in het Nederlands. Hij is bezig met zijn land… en zijn (Frans) conservatisme.

Maar ja, hij is ook de vriend van Eva Vlaardingerbroek. Inderdaad, dat is die (buitengewoon mooie, overigens, maar dat geheel terzijde natuurlijk want in deze barre tijden mogen we helemaal niets meer zeggen over het uiterlijk van vrouwen) dame die tegenwoordig hard aan de weg timmeren is als rechtse houwdegen slash-schuinestreep FVD-jonkvrouwe.

Daarom is links Nederland opeens heel geïnteresseerd in Julien. Want, je gelooft het niet, die heeft in het verleden weleens dingen gezegd waar de linkse Nederlandse Deugmensch niet blij van wordt! En kijk, die uitspraken kunnen dan natuurlijk gebruikt worden tegen Eva én tegen Thierry Baudet.

Wow! Feest! Is het niet geweldig?!

Helaas voor links is Julien niet op zijn mondje gevallen en heeft hij nu op zijn eigen website een artikel geplaatst waarin hij op schitterende wijze de vloer aanveegt met links Nederland.

In dat artikel legt hij uit dat de Deugwereld het tegen hem gebruikt dat hij, meer dan zes jaar geleden, enkele positieve opmerkingen maakte over een Russische wet tegen LHBTIQDP)!)%lSX1234567890-activisme. Wat vond hij daarvan, van zo’n wet? Nou, zei hij, hij wist natuurlijk niet wat er precies instond, maar als het gericht was tegen de verspreiding van zulke “propaganda” op lagere scholen en het publieke domein dan was hij er voor.

“Natuurlijk weten geen van jullie Nederlanders de context, maar net voordat dit interview afgenomen werd was er in Frankrijk een enorm schandaal over een LHBTIQ-organisatie die tegen ‘homofobie’ strijdt, Ligne Azure geheten,” legt Julien uit. “Deze organisatie bezocht allerlei scholen in Frankrijk en gaf daar vervolgens flyers aan jonge kinderen. Op die flyers stond een link naar een website waar ze een questionnaire moesten invullen over hun seksuele voorkeuren, expliciet seksuele praktijken, en hun ‘gender identiteit.’ Dit schandaal ging landelijk en uiteindelijk werd de organisatie zelfs veroordeeld door de Franse versie van de Raad van State omdat zij nooit toegang had moeten krijgen tot scholen.”

“Wat betreft in het publieke domein,” gaat hij verder, “ik begrijp dat een land dat het volkomen normaal en moreel vindt dat mensen als objecten achter ramen gezet worden om seks te verkopen mijn visie misschien niet deelt. Maar ik kan je verzekeren dat, in verreweg de meeste westerse landen, mijn positie niets meer of minder dan de mainstream conservatieve positie is.”

Tja. Daar heeft hij wel een punt mee, natuurlijk. Of mogen we dat ook al niet zeggen?

Hoe dan ook, Julien was nóg niet klaar. Het was hem namelijk ook opgevallen dat Evas vijanden haar ook aanvallen omdat Julien iets over homoseksualiteit zegt in zijn cursus (over seksualiteit vanuit een evolutionair perspectief). “De inhoud van deze cursus is gebaseerd op materiaal van de grootste denkers en wetenschappers op het gebied van evolutionaire biologie. Aangezien deze cursus over ALLE soorten seksueel gedrag vanuit een evolutionair perspectief gaat bespreek ik homoseksualiteit ook. Dat is immers óók een natuurlijk seksueel verschijnsel. Als ik het niet meenam zou ik pas discrimineren.”

“Sterker nog, het grappige is dat als ik homoseksualiteit niet had meegenomen in mijn cursus over natuurlijk seksueel gedrag, Nederlands links me ongetwijfeld óók aangevallen had. Het bewijst maar weer dat ze alleen maar op zoek zijn naar een gemakkelijke vijand en dat ze bereid zijn alle leugens in de wereld te gebruiken om er één te vinden,” gaat Julie verder. “Daar komt nog eens bij dat Eva niets te maken heeft met de inhoud van deze cursus. Ik heb haar alleen gevraagd eens te kijken naar enkele Veel Gestelde Vragen van abonnees. Dat deed ze met alle liefde in een bonusvideo. Dit maakt de aanvallen op haar nóg oneerlijker.”

“Concluderend, deze methode van links Nederland om mijn woorden te verdraaien in een poging om Eva en Thierry aan te vallen maakt me letterlijk kots- maar dan ook echt kotsmisselijk. Als ze een probleem met mij hebben, laat ze dan naar mij komen in plaats van op stalinistische wijze guilt bij association te gebruiken om mensen kapot te maken. In tegenstelling tot die linkse autocraten zijn Eva en ik altijd bereid om het democratische debat te voeren met onze opponenten.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Arbeider65

  Een Fransman en en uiterst recht, Graag zo snel mogelijk het land uitzetten. Kan hij zich bemoeien met de Franse politiek en niet in Nederland. Franse Kikker.

  1. Original NL

   Je stottert ervan arbeider…zo boos?

 2. Original NL

  Het grote voordeel van hømosèxualiteit, rutte en jetten planten zich gelukkig niet voort.

 3. Alfred Bentinck

  Daar hebben we de volgende extreem-rechtse bellenblazer uit de stal van Baudet.

  Gelukkig gaat het helemaal nergens over.

  1. Original NL

   En daar is de volgende linkse gutmensch, uit de stal van D66.
   Gelukkig wordt deze groep kleiner en kleiner.

  2. Gerda2

   Ik dacht dat jij altijd zo goed geargumenteerd
   tevoorschijn treedt. Bij dit onderwerp zeker even vergeten.

   1. Gerda2

    Ik reageer op bericht A.. Bentink

    1. Alfred Bentinck

     Ik beperkte me inderdaad tot een kwalificatie, Gerda. Verderop in de draad kwam ik tot een meer inhoudelijke onderbouwing.

   2. Steiner

    Ach,het is de 24/7 zwakzinnige van DDS.

 4. AnnetKlaver

  Zijn naam is weer genoemd.

  1. Original NL

   Je vergeet allah annetniet.

 5. Alfred Bentinck

  Toch nog even gegoogeld op deze vrolijke rechtse jongen.

  ” Julien Rochedy – de 25-jarige jeugdleider van het Front National – heeft in een radioprogramma gepleit voor de invoering in Frankrijk van een anti-homowet naar Russisch model. Hij noemt berichten over toenemend geweld tegen LHBT’s in Rusland ‘complete onzin’.”

  h*tps://www.coc.nl/internationaal/jeugdleider-front-national-pleit-voor-franse-anti-homowet

  Fris kereltje.

  1. Gerda2

   Zal deze eens bestuderen.

 6. Alfred Bentinck

  Rochedy wordt ook genoemd als FN-vriend van Baudet in dit informatieve artikel.

  ht*ps://chrisklomp.nl/thierry-baudet-gelooft-wel-degelijk-in-omvolking/

  1. Gerda2

   Weinig overtuigend Chris Klomp.
   Heb een poosje terug optreden van Baudet in Buitenhof gezien, niets aan mis.
   Er worden Baudet wel heel makkelijk dingen in de mond gelegd.
   Vooral door de linkse kerk, die al allergisch reageert bij het noemen van zijn naam.

 7. Original NL

  Alfred heeft weer gegoogled op een linkse site…en weer iets gevonden, bravo knul.

 8. Tguard

  Arbeider de beste man woont gewoon in Frankrijk maar dat had je waarschijnlijk nog niet door. Linkse domoor

 9. ReneR

  Boemmmm eat that, linkse losers

 10. Rene van der Grijp

  Ah, het betreft Sydney Smeets, de linkse lasteraar.

  Eva lust hem rauw.

  1. Alfred Bentinck

   René kwam nog niet tot een inhoudelijke reactie, maar dat gaat vast nog een keer lukken.

   🙂

   1. Rene van der Grijp

    Klik even op de link, snuggere. Die Smeets zit gewoon laster te verspreiden:

    “Genoeg is genoeg,
    @advocaatsmeets
    . Als u laster over mij blijft verspreiden, heb dan ook de ballen om mij te taggen. Dus vertelt u mij eens, ik geef anti-homocursussen? Mag ik dat eens zien? Beeld en geluid? Of bent u gewoon de leugenachtige beroepsagitator die u altijd bent?

    1. Alfred Bentinck

     Uit de link:

     “Geld naar Amnesty vond de partij belachelijk omdat die organisatie aan homopropaganda doet. En daar houden ze niet van getuige de innige band met Rochedy die anti-homowetgeving naar Russisch model wil en met zijn vriendin anti-homo cursussen geeft”

     Die feiten zijn in deze draad door mij inhoudelijk onderbouwd. Ga daar eens op in, in plaats van te tr*llen met meerdere accounts.

 11. Alfred Bentinck

  De relatie tussen Baudet en Rochedy is eerder gedocumenteerd:

  “Baudets fascinatie voor radicaal en extreem-rechts is onverminderd. Zo sluit hij vriendschap met Julien Rochedy, tussen 2012 en 2014 voorzitter van de jongerenafdeling van het Front National en een discipel van Jean-Marie Le Pen.
  Op het moment dat Baudet hem leert kennen, rond 2015, is Rochedy weliswaar nog steeds loyaal aan het Front National, maar heeft hij een grondige afkeer gekregen van de openlijk homoseksuele Florian Philippot, na Marine de nummer 2 van het FN, en de ‘ettertjes’ in diens entourage.
  Rochedy verwijt hen kwaad te spreken over ‘Jean-Marie’ en zou ze graag een paar ‘rake klappen’ willen geven. Hij staat dicht bij de GUD, een militante nationalistische studentenvereniging. In 2016 duikt hij plotseling op in Damascus aan de zijde van de Syrische dictator Assad.
  Rochedy is een romantische ziel, die van mening is dat de viriliteit door feministen wordt ondergraven
  Tegelijk is Rochedy een romantische ziel, die maar slecht kan aarden in de moderniteit en van mening is dat het mannelijk ideaal van viriliteit door feministen wordt ondergraven – thema’s die Baudet na aan het hart liggen.
  Met Rochedy maakt Baudet goed wat hem eerder met Le Pen niet lukte: hem in Elsevier een podium bieden waar hij vrijelijk zijn visie kan ontvouwen.
  Eind 2015 verschijnt een interview van Baudets hand in Juist, het maandblad van Elsevier. Rochedy gaat er ongehinderd tekeer tegen niet-westerse immigratie en de ‘volksvervanging’ die daar het gevolg van is, en tegen het homohuwelijk. ‘Straks mag je ook trouwen met je zus of met je hond’.”

  ht*ps://decorrespondent.nl/7955/hoe-thierry-baudet-aan-de-lippen-hing-van-jean-marie-le-pen/811713530980-29774dcf

  1. Rene van der Grijp

   Ah, De Correspondent. Een uiterst betrouwbare bron.

   Proest…

   1. Alfred Bentinck

    René Eindbaas weet het verder ook niet meer.

  2. Rammstein

   Zinnige dingen die die Rochedy zegt. Althans, voor iedereen met een grammetjes hersens in zijn hoofd.

  3. Rammstein

   Dit artikel wordt u gratis aangeboden door de Correspondent, in samenwerking met trouwe abonnee A. Bentinck.

   1. Alfred Bentinck

    Nee hoor, op de Correspondent heb ik geen abonnement. Wel een keer een proefabonnement aangemaakt waarmee ik hier veel pret heb beleefd.

    🙂

    1. Sleipnir

     Komt hij weer met zijn kutsmoes, alsof we daar ingetrapt waren, hilarisch.

     1. Alfred Bentinck

      Ja, je trapte er met beide benen in, lieverd, maar je bent ook niet de slimste.

      🙂

    2. Rammstein

     Ja, we hebben er inderdaad met z’n allen enorm om moeten lachen hoe jij jezelf voor schut zette, je identiteit onthulde en op alle manieren probeerde weg te kronkelen zonder dat dat lukte.

     Dolle pret!

     1. Alfred Bentinck

      R*mmstein weet als boertje uit de Eiffel met kiespijn toch nog te schaterlachen.

      Een levensgenieter!

      🙂

     2. Sleipnir

      Gelukkig beheerst hij

      De kunst van het niet door snijden

      Whoeahaha

     3. Rammstein

      Ook nu weer probeert Bentinck wanhopig overeind te blijven – maar dat lukt slecht met de broek op zijn enkels.

      Wrijf nog even door in je zelfgemaakte vlek – kunnen we blijven lachen.

     4. Alfred Bentinck

      Moet je niet zweten in die Lederhosen, R*mstein? Je zit jezelf zo op te pijpen.

      🙂

     5. Rammstein

      Wat vooral zo leuk was van die blunder met de Correspondent was dat je zo naief je naam open en bloot prijs gaf. Het zoeken naar de rest van je gegevens was natuurlijk een fluitje van een cent. Vanaf dat moment wist iedereen wie je was.

      Op dezelfde manier als nu, probeerde je toen ook de aandacht af te leiden. Niemand die daar in trapte natuurlijk.

     6. Alfred Bentinck

      “Het zoeken naar de rest van je gegevens was natuurlijk een fluitje van een cent. Vanaf dat moment wist iedereen wie je was.”

      Ik begrijp dat je er veel tijd in hebt gestoken, R*mmstein, net zoals vele andere topdebaters hier (René was er jaren mee bezig en stalkte andere mensen die het waagden hem tegen te spreken tot aan familie en werkgever) maar de hilarische grap is dat niemand hier weet wie ik ben.

      Dat was nou precies de grap met dat proefabonnement op de Correspondent, waar jij kennelijk ook met beide benen in trapte.

      Het kan me verder ook niet zoveel schelen, vind het hoogstens amusant. Wat me wel bezig houdt is waarom oudere mannen als Sleipnir, René en jij de man zoveel belangrijker vinden dan de bal. Zou het kunnen komen omdat de balbeheersing niet zo goed ontwikkeld is?

      Je zet jezelf totaal voor lul, R*mmstein maar het is goed mogelijk dat je dat zelf niet ziet.

     7. Rene van der Grijp

      “René was er jaren mee bezig en stalkte andere mensen die het waagden hem tegen te spreken tot aan familie en werkgever”.

      De psychopaat blijft deze flagrante leugen tot in het oneindige herhalen. De volgende keer zal ik het bij de redactie melden. Genoeg is genoeg.

     8. Alfred Bentinck

      De leugen is dat je het botweg ontkent, René. Jij hebt je op het (gelukkig ter ziele gegane forum Uitingsvrij van de zieke Demartelaere) jarenlang schuldig gemaakt in het stalken en publiceren van privé-informatie over mensen waar je het op fora mee aan de stok had. In zeker één geval (je weet over welke D66-er ik het heb) heeft dat nare consequenties voor betrokkene geleid.

      Je bent een zwakke debater die liever op de man dan op de bal speelt. Ik ken je al jaren en je bent geen fijne jongen.

     9. Rene van der Grijp

      Je laat me dus geen andere keus. De D66er op wie je doelt, ene PG, heb ik nooit gestalkt. Ik vraag me echt af hoe je daar bij komt.

      In jouw geval lag je identiteit al jaren op straat voordat ik überhaupt ging deelnemen aan fora.

      Laatste waarschuwing: stop met deze absurde beschuldigingen.

     10. Alfred Bentinck

      Je weet dus donders goed over wie ik het had, René.

      I rest my case.

     11. Rene van der Grijp

      Natuurlijk weet ik dat. Je hebt die valse beschuldiging immers al talloze keren (zonder enige onderbouwing) geuit.

      Je bent een gewetenloze lasteraar. Een zeldzame schoft.

      Morgen gaat er een klacht naar de redactie.

      @ Beukman: ik hoop dat je dit leest. Heb je nu nog steeds niet door wat voor vuilnis jij steunt?

     12. Alfred Bentinck

      @René,

      Ik zal het maar eerlijk, zeggen, je liegt dat het gedrukt staat en ik beschouw je als een zielige loser.

     13. Rene van der Grijp

      “Ik zal het maar eerlijk, zeggen”

      Je hebt nog niet eens het begin van een besef wat eerlijkheid is.

 12. Beukman

  Leuk dat Julien bovenop zijn website een plaatje heeft gezet van Odysseus, hard bezig met het afslachten van de kerels die hadden geprobeerd om zijn vrouw te versieren.
  Julien lijkt inderdaad wel wat op Odysseus zoals deze vaak wordt afgebeeld. Identificeert hij zich met deze listige man die steeds weer iedereen te slim af is? Dat mag ik wel.

  De discussie zelf vind ik weinig zindelijk. Er valt vast van alles te lullen over Julien, maar doe dat zonder context van zijn vriendin. Dat “links” (wtf is dat) dit óók doet, is geen excuus om dat na te apen.

  1. Alfred Bentinck

   Eens, Beukman, ik legde die relatie met zijn vriendin ook niet. Wat de man allemaal beweert en vindt en hoe hij verknoopt is met Baudet is wel politiek-inhoudelijk relevant. Daar was mijn documentatie op gericht. Dit soort kereltjes deugen voor geen meter.

   1. Beukman

    @Alfred
    Het is duidelijk een geestverwant van Baudet, en net als Baudet onderscheidt hij van Wilders met gezever over feminisme en met uitspraken doen zodanig dat hij er niet op te pakken is. Geboren voor de politiek, kortom.

    1. Rene van der Grijp

     Wat Eva over het hedendaagse feminisme te zeggen heeft (ik neem aan dat je daarmee bekend bent) snijdt hout.

     Heb je daar nog iets over te zeggen?

     1. Beukman

      @Rene
      Ik heb wel eens een interview met haar gelezen waar dit ter sprake kwam.
      Als ik me goed herinner vond ik dat ze iets te veel de neiging had om de uitwassen binnen het feminisme te misbruiken om het hele feminisme mee om de oren te slaan.
      Maar hou me ten goede, het interview heeft kennelijk geen blijvende indruk op me achtergelaten.

     2. Rene van der Grijp

      Neem 7 minuutjes en je bent volledig op de hoogte:

      ht*ps://www.youtube.com/watch?v=wBPedPGEMjA

     3. Beukman

      @Rene
      Eva “verwart” het moderne feminisme met een demonstratie waarin verkeerde vlaggen worden meegezeuld, richt vervolgens haar pijlen op het laatste, en zegt dat dit “het” moderne feminisme is. Hoe heet die debatteertruc ook alweer?

      En dan het in haar kringen gebruikelijke discours over het cultuurmarxisme, een spook dat zich via de oren van Sid Lukkassen een weg uit diens brein heeft gebaand en vervolgens zijn omgeving vergiftigd heeft.

      Op het einde fulmineert ze over het veranderende taalgebruik: de NS die tegenwoordig “beste reizigers” zegt, het woordje “bemensen”, etc.
      “Heren in de zaal, als u een deur openhoudt voor een vrouw, dan bent u volgens de feministen van vandaag een seksist.” Wat een onzin. Ik hou zo vaak deuren open voor vrouwen en zelfs mensen in het algemeen, voor feministen maak ik geen uitzondering, en ik heb daar nimmer kritiek over ontvangen.

      Inderdaad: ze maakt een karikatuur van het moderne feminisme. Een inhoudsloze, teleurstellende speech. Ik heb haar niet op een oorspronkelijke gedachte kunnen betrappen. Laten we hopen dat ze zich ontwikkelt tot een onafhankelijke kritische geest. Ik vrees alleen dat er dan binnen Forum voor haar geen plaats meer zal zijn.

     4. Rene van der Grijp

      “Ik heb haar niet op een oorspronkelijke gedachte kunnen betrappen. Laten we hopen dat ze zich ontwikkelt tot een onafhankelijke kritische geest.”

      Tja, Beukman, dan houdt het op. Als we zo lijnrecht tegenover elkaar staan dan is elke verdere discussie compleet zinloos.

     5. Beukman

      Prima, @Rene.
      Ik zat toevallig net een interessant stuk van Jia Tolentino te lezen over het uiterlijk van de vrouw, en hoe dit door vrouwen en de aanhakende industrie wordt ingezet als kapitaal, ondanks de twee generaties feminisme die we achter ons hebben liggen. Internet en sociale media werken ook nog eens als katalysator.
      Het is een controversieel onderwerp waarover ook binnen “het” feminisme diverse opvattingen bestaan.
      Het prettige van Tolentino is dat ze niet zo verdomde stellig is, maar de lezer zelf laat nadenken.

      Hopelijk ontdekt Vlaardingerbroek op een dag dat er nog wel meer feminisme onder de zon is dan de karikatuur die zij ervan maakt.

      Hier de link naar het artikel, mocht je interesse hebben.
      groene.nl/artikel/altijd-blijven-optimaliseren

     6. Rene van der Grijp

      Zolang jij stelt dat zij er een karikatuur van maakt, zonder dit deugdelijk te onderbouwen, is er geen basis meer voor een redelijk gesprek tussen ons, Beukman.

      In haar toespraak hamert ze de ene na de andere spijker op z’n kop.

      Als dat bij jou niet binnenkomt, houdt het op.

      Dit is overigens typerend voor de enorme kloof die inmiddels is ontstaan tussen “links” en “rechts”. Die is niet meer met praten te dichten.

     7. Beukman

      Ik heb in mijn antwoord een paar van die karikaturen benoemd, @Rene, sterker nog: het grootste deel van mijn antwoord gaat erover. Dat jij daar overheen leest is misschien niet direct veelzeggend, maar het valt wel op.
      Ik hoop dat jij en Eva op een dag zullen ontdekken dat feminisme nog wel meer is dan dat.

     8. Rene van der Grijp

      Nou Beukman, over “eroverheen lezen/luisteren” gesproken: jij laat haar hele betoog van je rug afglijden en doet het af als een “karikatuur”. Zonder argumenten die hout snijden.

      Snap je nou echt niet dat veel rechtse mensen klaar zijn met deze holle linkse retoriek?

      Misschien geloof je er zelf nog in.

      Misschien wint die retoriek het pleit zelfs. Dat acht ik niet onmogelijk omdat de media dag in dag uit dezelfde holle retoriek de ether in sturen. De invloed van de media is gigantisch.

      Helaas zijn de westerse media een broeinest van linkse activisten waar Stalin en/of Goebbels jaloers op zou zijn.

      En jij steunt dat, terwijl je jezelf notabene een “grijsdenker” durft te noemen. Is dat om te lachen of om te huilen?

     9. Alfred Bentinck

      Zou René zelf nog kunnen zien dat zijn reactie op Beukman, die wel feitelijk argumenteerde, feit noch argument bevat?

     10. Beukman

      Voor de laatste keer @Rene, ik schreef: Ze maakt een karikatuur van het moderne feminisme.. Daar maak jij van dat ik haar betoog afdoe als een karikatuur, zonder argumenten die hout snijden.

      Je verdraait mijn woorden dus. Gevraagde voorbeelden heb ik vervolgens gewoon gegeven. Als jij vindt dat die geen hout snijden: sorry, maar de voorbeelden komen gewoon uit Eva´s betoog.

      Ga dat stuk in de Groene maar lekker lezen. Wat een verademing, wat een wereld van verschil is dat met het dogmatische populistische betoog van Eva, meer bedoeld om de zaal te pleasen dan om werkelijk inzicht te bieden in het hedendaagse feminisme.

     11. Rene van der Grijp

      “wat een wereld van verschil is dat met het dogmatische populistische betoog van Eva, meer bedoeld om de zaal te pleasen dan om werkelijk inzicht te bieden in het hedendaagse feminisme.”

      Eva meent elk woord wat ze zegt, Beukman. En gelukkig zijn er steeds meer vrouwen die op haar lijn zitten, zoals Kim Boon. Ook al zo’n hoog opgeleide vrouw die klaar is met het hedendaagse feminisme dat volledig is overgenomen door extreemlinks.

      Maar zoals ik al zei, de tijd van praten is voorbij, OMDAT extremisten zoals jij (die zich godbetere zelfs nog beschouwen als genuanceerde grijsdenkers) niet meer voor rede vatbaar zijn.

  2. Rene van der Grijp

   Helena was de vrouw van Menelaos, de broer van Agamemnon.

   1. Beukman

    Ja, maar dit is toch gewoon Odysseus die de zgn “vrijers” doodprikt?

    1. Rene van der Grijp

     Je had het over zijn vrouw. Helena was zijn vrouw niet. Ken je klassiekers, Beukman.

     1. Beukman

      Wie beweert er dan dat Helena de vrouw van Odysseus was, @Rene?

     2. Alfred Bentinck

      🙂

     3. Rene van der Grijp

      I stand corrected, Beukman. Ik ging er vanuit dat het een scene uit de Trojaanse oorlog betrof, maar het speelt erna.

     4. Beukman

      Yep @Rene, ik dacht zo’n 10 jaar na het einde van de oorlog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.