LOL, sukkels! Tientallen anti-lockdownactivisten aangehouden in Den Haag

Wat een uilskuikens! Tientallen betogers zijn aangehouden bij een demonstratie in Den Haag. De onaangekondigde demonstratie mocht eerst tóch doorgaan, maar men hield zich niet aan de voorwaarden. Nou, dan niet joh! Stelletje anti-lockdownies.

Eerlijk waar, hier kun je met je verstand toch niet bij? Krijgen ze al toestemming voor hun demonstratie om tóch door te gaan, mits onder (hele redelijke) voorwaarden, en dan weten ze het alsnog te verpesten… Ze hoefden alleen maar anderhalve meter uit elkaar te staan en dan hadden  ze vrolijk verder kunnen blèren over 5G, ‘de elite’ en onze vrijheid ‘die ons is ontnomen’. Maar nee, dat was weer te moeilijk!

Ik hoop dat minister Grapperhaus de boetes voor het niet naleven van de noodmaatregelen flink op gaat schroeven. Die lockdown is voor niemand leuk. Maar dat betekent niet dat je dan maar moedwillig de boel moet gaan lopen ondermijnen. Want er is verrekt weinig voor nodig om een tweede golf te veroorzaken en dan begint het hele riedeltje weer van voor af aan.

En dat zoiets ook kan gebeuren door iets over het hoofd te zien bij het versoepelen van de lockdownmaatregelen, dat is weliswaar vervelend maar nog tot daaraan toe. Als de boel straks weer oplaait door dit soort mafkezen, krijg je een hoop boze Nederlanders. En zelfs dan presteren ze het waarschijnlijk nog om ‘de overheid’ ervan te beschuldigen ze de mond te willen snoeren en hen te beroven van hun recht op vrijheid van meningsuiting en hun demonstratierecht. Zinloos om daar tegenin te gaan. Als (hogere) boetes ook niet werken dan moeten we ze misschien maar gewoon twee à drie weken opsluiten. Demp je meteen die risicofactor én blijven de zendmasten ook meteen wat langer overeind. Bespaart ook weer een hoop ellende!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Politiek Profeet

  Links rapaille en moslimlovers uiteraard in de frontlinie…gaat deze laffe club roverheden nooit tegen optreden.
  foei foei gesprekjes en een halalkoekje bij de thee….

 2. Bockbeer

  Stop de 1.5 meter samenleving! Wees geen zombieslaaf van de elite.

  1. JochemX

   En op alle foto’s zie ik meer politie dan demonstranten. Natuurlijk moet je als overheid maatregelen nemen, maar de meeste zijn echt onzinnig. En dat nieuwe normaal? Ik moet er niet aan denken.

 3. Jack Flash

  Ik heb maar op mijn eigen terras voor mijn huis een biertje gedronken en getoost op de ,,vrijheid” en ,,saamhorigheid” en ,,gezelligheid” in dit Nederland.

 4. Steven Opti

  Ik dacht al. Zal Wout wel zijn. Wat een kwal van een ‘vent’ ben jij. Zeker niet alle faillissementen gelezen. Alle ouderen in eenzaamheid en ook geen idee hoeveel mensen thuis zitten zonder werk. Zeker ook geen idee hoe groot het begroting tekort zal zijn in 2021 wat uiteraard met forsw bezuinigingen terugbetaald dient te worden. Ik geef toe, het gros wat daar in den Haag liep zal vast niet overlopen van verstand maar hoe de Stasi politie tekeer slaat lijkt nergens op. Deden ze dat maar tijdens knokpartijen in azc’s of bij die Turkse pro demo in Rütterdam. Maar deze mensen zijn voor vrijheid. En ik sta achter deze demonstratie. Flapdrol, donder op bij DDS en ga aub naar de NOS.

  1. Rammstein

   Eens Steven Opti. Wout is een 28-jarige nooit volgroeide puber die geen idee heeft wat vrijheid betekent. Daarvoor is hij te strak geformateerd en geprogrammeerd. De sukkelige slavenziel in optima forma.

   1. Michel Bloemkist

    Kom, we gaan maar weer een beetje als een onbenullige stuk analfabeet lopen schelden.
    Daar is vooral alt-rechts goed in.

  2. Lex

   Tientallen anti-lockdownactivisten aangehouden.

   Deze mensen hebben recht om te demonstreren en demonstreren terecht tegen deze belachelijke en onzinnige LOCKDOWN.

   De 1.5 meter samenleving die gaat er komen, ook is de kans rieel dat we eerdaags verplicht met een mondkapje rond moeten lopen. Wat echt te belachelijk voor woorden is, het sterfgetal wijkt niet zoveel af dan de griep in 2018.

   De hele boel plat wat zorgt dat bedrijven aan de lopende band failliet gaan en dus duizenden mensen aankloppen voor WW. Er gaat een werkeloosheid ontstaan omdat er veel minderwerk is, heel veel is failliet.

   Maar de groene droom van GroenLinks die moet wel doorgaan.

   Ik zie het gebeuren dat Nederland gigantische tekorten gaat krijgen en een enorme staatsschuld. Dat Nederland provincie word van het grote Brusselse rijk.
   Wij dragen in de toekomst geen geld meer af aan de Nederlandse belasting maar aan brussel.

   Kortom De hoogste tijd voor een nextit.

  3. Michel Bloemkist

   Niet tevreden? Sodemieter dan zelf maar op met je anti-vaccinatie-complotten.

 5. perry

  Ik heb geen problemen met de lockdown, wel heb ik zorgen over de economie.
  De anderhalve meter afstand, geen groepjes vormen, mondkapje etc vind ik geen probleem!
  Bier, ijssorbets, milkshakes, frites, barbequeen kan ik allemaal zelf, geen uitbater voor nodig!
  Het is wél een groot probleem voor notoire klepzeikers, die moeten dat maar afleren!

  1. JochemX

   Wat moeten ze afleren? Hun demonstratierecht?

  2. weer woord

   Dus zolang perry maar z’n natje & z’n droogje heeft kunnen diezelfde uitbaters van perry de rambam krijgen?

   Perry klinkt nogal zelfzuchtig

   Wees niet als perry

  3. fisufisu

   Dus heeft Perry wel problemen met de leugenachtige lockdown

 6. inert

  De jeugdige lockdownactivisten demonstreren niet om eindelijk weer aan het werk te kunnen of weer naar school te gaan!
  Nee nee, ze willen enkel weer naar de kroeg tegen elkaar schurken, zuipen en feesten, dat is wel te begrijpen maar geen legitieme reden om te demonstreren!
  De tegenwoordige jeugd is decadent en zónder verantwoordelijkheidsgevoel!

  1. JochemX

   Hoe dat zo? Hebt u uitgebreid onderzoek gedaan dat u dat allemaal zo stellig kunt zeggen?

 7. Kretoloog

  Je gedraagt je steeds meer als een fascist, Wout. Ben er Langzamerhand wel klaar mee, de manier waarop jij andersdenkenden wegzet.

  Sluit je maar liever aan bij Claudia de Breij, ook al zo’n zelfbenoemde deuger. Moet je wel een beetje kunnen zingen (en vechten, huilen, bidden, lachen, werken en bedonderen). Onappetijtelijk uiterlijk geen bezwaar, zelfs een paardenbek wordt geaccepteerd.

  1. Michel Bloemkist

   Dat zal die dan wel van onder anderen jou geleerd hebben.

 8. lotje

  Hoezo lol??? En de politie overtreed alle regels en staan ook naast elkaar. Of mag de overheid de virus wel verspreiden. De politie krijgt het vertrouwen van het volk nooit meer. En die kale nicht grapperhause moeten ze straks ook oppakken. Voor vrijheidsberoving.

 9. Jack Flash

  Wout gooit hier demonstranten van verschillende allure en motieven op een hoop. Het zaait onnodige verdeeldheid en frustraties op onder de reaguurders hier op DDS.Of jij dit uit domheid doet of uit sensatiedrang maakt mij niet uit maar je bent geen haar beter dan de NOS klojo.

 10. FVD

  Nadat dat Rutte en co het besluit hadden genomen om de Nederlandse bevolking een “intelligente lockdown” aan te praten, kan hij natuurlijk niets anders doen dan deze beslissing uit lijfsbehoud tot het einde toe verdedigen. Als hij in het verloop van de lockdown ook maar een spatje van twijfel had laten zien, zou dit door de bevolking als een teken van zwakte opgevat zijn. Al zou het tegen beter weten in zijn, er was voor hem geen weg terug.

  Rutte zit op dit moment met zijn verkooppraatje in een fase van verkopen tegen elke prijs, met het credo “de lockdown is effectief!” Dit verkooppraatje wordt met behulp van de buigende media omgebogen als de enige waarheid, wetenschap of onderbouwde argumenten (kritiek) van “tegenstanders” spelen geen enkele rol. Zoals het een goede manipulator betaamt, laat hij overtuigend bewijs en alles wat hem zou verzwakken weg.

  Rutte sprak over een duivels dilemma, de economische ramp van een lockdown zou buiten proportioneel zijn, en dat is inmiddels wel duidelijk. Kleine bedrijven staat het water aan de lippen, doordat ze van de ene op de andere dag geen inkomsten meer genereren, maar de kosten van personeel en huur vrolijk doorgaan.
  Grote bedrijven bedelen om miljarden om gered te worden, je hoeft echt geen bedrijfskundige of econoom te zijn, want zelfs Jan met de pet begrijpt de omvang van dit drama.

  Aan de medische kant vraagt men zich inmiddels ook af, of Rutte zijn “intelligente lockdown” wel echt zo effectief is om het coronavirus in te dammen. Behalve de z.g. effectiviteit is het inzetten van een zwaar middel als dat van de lockdown alleen te rechtvaardigen als het coronavirus een rampzalig effect op het aantal overledenen zou hebben. Er is tot nog toe geen overtuigend bewijs dat een lockdown de verspreiding van het coronavirus effectief tegengaat. Als men de beschikbare feiten en cijfers bekijkt dan blijkt het angst zaaien van de overheid en de media gebaseerd op drijfzand. Of Rutte zijn “intelligente lockdown” wel zo intelligent was als hij zelf dacht laten we maar in het midden, maar het is overduidelijk dat dit fenomeen een enorme economische en maatschappelijke schade teweeg brengt in alle lagen van onze bevolking. Deze lockdown kuur is duidelijk erger dan de kwaal.

  Nadat ik hierboven mijn “bescheiden menig” kenbaar heb gemaakt, zal ik maar gaan schuilen voor de notoire “rotte vis” roepers van het politiek spectrum.

  1. Willem Bever

   En flutte is toch zon fan van de WHO; nou die adviseren zweedse aanpak….hoor graag waarom niet want daar zal het wel op uitdraaien

  2. Willem Bever

   Wout het zou je sieren eerst eens de legitimiteit van de lockdown te onderzoeken voordat je begint te blaaten als een dom schaap….wellicht dat je dan inziet dat de burger hier in zen recht staat en de overheid de wet overtreed

  3. Steven Opti

   Hoi FVD. Eindelijk iemand met normaal commentaar zonder gescheld of getier of een anders denkende de dood wenst..

   Waardering voor jou statement waar geen speld tussen is te krijgen. Hopelijk zien 17 mlj Nederlanders dit ook in het komende verkiezingsjaar.

  4. Meriadoc Brandebok

   “…als dat van de lockdown alleen te rechtvaardigen als het coronavirus een rampzalig effect op het aantal overledenen zou hebben.”

   Deze opmerking raakt kant noch wal. De afsluiting heeft slechts deels iets met de overledenen te maken. Het ging om de op dat moment disproportionele groei van het aantal coronapatiënten. De zorg, en met name de Intensive Care, dreigde in West-Europa onder de toename van de patiënten te bezwijken. Wat dat betreft is de afsluiting succesvol geweest om het virus af te vlakken.

   De (economische) schade was veel groter geweest als men geen afsluiting had grorganiseerd, gezien de verstedelijking en bevolkheidsdichtheid,

   “Als men de beschikbare feiten en cijfers bekijkt dan blijkt het angst zaaien van de overheid en de media gebaseerd op drijfzand.”

   Ook dit slaat nergens op. De overheid laat zich adviseren door externe specialisten, zoals Diederik Gommers, de intensivist, of Jaap van Dissel, de viroloog. Intensivisten zaaien geen paniek als dat niet nodig is. Waarom zouden ze?

   Dit lijkt een opzichtige poging Rutte-bashen. Je nickname is niet bijster objectief.

   1. fisufisu

    “Het ging om de op dat moment disproportionele groei van het aantal coronapatiënten.”

    Er is nu een disproportionele daling gaande dus blijf niet hangen, hoeveel mensen sterven er niet op een gewone dag in Nederland?
    Het “bij houden” van het aantal doden elke dag is een achterlijk ding waar coronahypers maar geen genoeg van kunnen krijgen…

   2. arnoud

    het RIVM zijn betaalt door de Bill Gates hoor, en trouwens, heb jij Leave a Reply. er is bij stil gestaan, waarom ze geheim houden hoe zij.. RIVM aan hun data en aannames en feiten komen, nee he, ik zal het je simpel zeggen, als je iets te verbergen hebt.. deugt er iets niet, en dat is zeker het geval bij het RIVM.

  5. weer woord

   FVD

   Nee hoor, u krijgt een pluim voor uw werk!
   Ga vooral zo door!

  6. fisufisu

   @ FVD je verwoord precies wie leugenclown Rutte is

  7. arnoud

   Nee hoor FVD, je hebt groot gelijk, van mij wel tenminste.

 11. Meriadoc Brandebok

  “…over 5G, ‘de elite’ en onze vrijheid ‘die ons is ontnomen’. Maar nee, dat was weer te moeilijk!”

  Inderdaad, Wout, deze crisis is door complotgekkies aangegrepen om de meest bizarre theorieën het internet op te slingeren over de “elite” die het volk de vrijheid wenst af te pakken. Het slaat nergens op. Aangezien de zorg in elkaar dreigde te zakken, waren er maatregelen nodig om de zorg te beschermen tegen overbelasting, in het grootste gedeelte vsn Europa. Zelfs Duitsland, het land met de meeste IC-bedden, moest eraan geloven.

  Het probleem is dat zulke complottheorieën wortel schieten bij mensen die bereid zijn alles te geloven, zolang het niet overeenstemt met hetgeen premier Rutte zegt, zoals Jensen en co.

  Als er na de crisis een parlrmentaire enquete gaat plaatsvinden moeten ook de complotgekkies is wprden onderzocht.

  1. Bertus bumperding

   Het probleem is dat zulke complottheorieën wortel schieten bij mensen die bereid zijn alles te geloven, zolang het maar overeenstemt met hetgeen premier Rutte zegt, zoals branderige het cockje en alfredje.
   Deze lieden hebben er alles.voor over de feiten te verdraaien in hun eigen voordeel .
   Dit zijn zeer gevaarlijke mensen die nu nog als het kon in het gelid zouden springen voor der fuhrer.

   1. Bertus bumperding

    branderige is natuurlijk brandegeit

    1. weer woord

     Uiteraard, daar je van die melige bok z’n geblaat ook zo’n jeuk krijgt is de link snel gelegd toch?

   2. Michel Bloemkist

    Een fascist Bertusje kan het niet weer laten om meteen met nazi-termen te gaan smijten.
    En zijn eigen straatje schoon te vegen.
    Simpele stakker.

  2. fisufisu

   Het kapen van het woordcomplot gekkie door ons 5g gekkie occult fantasietje zegt genoeg

  3. arnoud

   Het probleem is dat zulke complottheorieën wortel schieten bij mensen die bereid zijn alles te geloven, zolang het niet overeenstemt met hetgeen premier Rutte zegt, zoals Jensen en co.

   Nog zo een. ook jij bent een ongelooflijk dom iemand. ook jij moet je is verdiepen in de echte waarheid en waar het werkelijk om gaat, SUKKEL. ja ik geef dit stevige commentaar omdat ik boos maak, om personen als jij. kijk jij ook maar is eerst naar de Jensen show. en verdiep je verder.

 12. Paardenmiddel

  Nou, het virus schijnt al sinds 1960 te bestaan, dus een nieuwe griepgolf komt er echt wel aan.
  Petje af voor die demonstranten. Dit bananenkabinet neemt nooit de juiste beslissingen. Baudet had gezegd: zorg nu 3 weken voor een lockdown, kijk wat het is, en beslis daana.
  Maar rutje en co, laat het rivm beslissen, waardoor we nog steeds in een lockdown zitten
  EN WE KOMEN ER MAAR NIET UIT..

 13. RCS

  Hou nou eens een keer op met het angst zaaien over een tweede golf.

 14. feitelijk

  Kan je ook onderbouwen waarom mensen sukkels zijn als ze vechten voor hun vrijheid ? De lockdown heeft niets gebracht als je al het cijfer materiaal vergelijkt.

  Wat wel vast staat is dat het overlijden van 0,03 % van de bevolking (minder dan de helft van de griepgolf van 2018/2019) er voor zorgt dat 99.97 % van de bevolking gegijzeld wordt in zijn eigen huis. Ik mag aannemen dat je even gaat toelichten waarom je deze mensen als sukkels bestempeld sukkel !

 15. Bullshit16

  Mensen die geen verstand hebben worden nooit wakker mensen die al wakker zijn die zien dat er meer aan de hand is en dat er meer staat te gebeuren onze overheid is er voor ons om angst te zaaien net zo als die nep journalisten die ons de waarheid niet verteld die demonstranten mogen van mij doorgaan weg met die anderhalve meter weg met deze onzinnige loc dow mensen laat je niet bang maken er komt steeds meer nieuws dat ons overheid corupt is niet alleen en Nederland maar ook en Duitsland

  1. arnoud

   zo !! is het Bullshit16.

 16. Peetjoh

  Wie zijn vrijheid inleverde voor veiligheid is beide niet waard. Stop de lockdown en leugens omtrent niks.

  1. Michel Bloemkist

   Fusifisi??

 17. George Knight

  Eens met het commentaar. Deze anti-lockdown demonstranten lieten zich kennen als het afvoerputje van de samenleving. Zonder argumenten, zonder begrip, zonder politiek realisme en met wit nationalisme en complottheorieën. Als COVID-19 een griepje is zoals ze stellen, dan zijn deze demonstranten idioten. Nederland kan ze goed missen.

  1. weer woord

   Je komt niet echt ridderlijk over, George nicht

  2. Rammstein

   Sjors voelt zich ver verheven boven het maatschappij-droesem zonder argumenten. Wat ben je toch een walgelijke pedante lul. DDS kan jou goed missen.

   1. Alfred Bentinck

    R*mmstein is weer met zijn beste been uit bed gestapt.

    🙂

  3. arnoud

   Nog zo een. ook jij bent een ongelooflijk dom iemand. ook jij moet je is verdiepen in de echte waarheid en waar het werkelijk om gaat, SUKKEL. ja ik geef dit stevige commentaar omdat ik boos maak, om personen als jij. kijk jij ook maar is eerst naar de Jensen show. en verdiep je verder.

 18. arnoud

  Wout Willemsen . WAT BEN JIJ VOOR IEMAND. HEB JIJ SOMS GEEN JENSEN SHOWS GEZIEN. EN HEB JIJ JE NIET VERDIEPT IN DE WAARHEID, !! EN WAT ER WERKELIJK AAN DE HAND IS, EN WAAR HET WERKELIJK OMGAAT. WIE !! IS HIER DE SUKKEL. JIJ UILSKUIKEN.. ik zet dit met grote letters neer, omdat ik hier heel boos om ben om zo een DOM !!!! iemand als Wout Willemsen, en dat op deze site als DDS. grrrrr

  1. Reinoud van Gelre

   Arnoud, rustig aan joh! Haha!
   Ik ben zelf rechts, behoorlijk rechts al zeg ik het zelf. Maar Jensen kan en mag je niet serieus nemen.
   Dan kun je nog beter naar het roze brillenjournaal van de NOS kijken!

  2. Alfred Bentinck

   Mensen die Jensen serieus nemen plaatsen zich buiten elke redelijke discussie.

   1. Bolland

    Heeft u geblowd?

  3. Alfred Bentinck

   Met dit soort dwazen hebben we hier te maken.

   ht*ps://youtu.be/CIEY8pG5X20

  4. Heinz

   @arnoud, …als Wout zijnde zou ik schuddebuikend van het lachen onder de tafel liggen. Ik hoop dat hij dat ook heeft gedaan. Verder geen commentaar, neem Valdispert of Clenbuterol (tegen het steigeren)

 19. Rosasolis

  Gisteren hebben mijn man en ik meer dan een uur in onze voortuin gewerkt. Veel onkruid uitgehaald en heb ik vele geurende ouderwetse roos struiken in vorm gesnoeid.
  De eerste zullen binnenkort gaan bloeien. Vele buren liepen langs. Familie leden bij elkaar, maar ook individuelen die de 1.5 meter afstand hield. Vele vlaggen hingen erbij om de bevrijding te vieren. Geen groep gesprekken, maar tenminste was iedereen gister middag eventjes buiten voor een korte wandeling, of op de fiets, of in hun tuin bezig.
  Een trieste bericht vandaag vanuit Frankrijk: te veel volwassen zijn dik geworden.
  Het resultaat van wekenlang gedwongen opsluiten in hun woningen. Te veel eten van te veel lekkere gebak en snacks in de middag en avond uren, en geen bewegingen.
  Gelukkig komen er nu steeds meer versoepelingen in ons land met de nodige bescherming. Mensen moeten naar buiten kunnen komen om frisse lucht te ademen, en wat beweging te doen…Wij mogen wegens de corona niet vegeteren!
  Stil staan is achteruit gaan.

 20. Lex

  Hier krijgen we nog een uitkering inkomsten, Heel veel landen als Amerika als je daar niet voor verzekerd bent is het geen werk geen geld.

  Als een minimum aantal jaren hebt gewerkt krijg je 3 maanden een soort uitkering.
  Heel veel landen daar protesteren ze tegen de Lockdown geen wonder ze hebben geen cent te makken en rammelen van de honger.

  De rijke stinkers die redden zich wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.