Nederland bijna onderaan het lijstje met 8800 coronaboetes: Frankrijk en Spanje bijna miljoen boetes uitgedeeld

Nederland valt qua beboeten bij overtreding van coronamaatregelen echt ontzettend mee. Met bijna 9.000 boetes valt ons land in het niet bij de compleet doorgedraaide praktijken die in Frankrijk, Spanje en Italië plaatsvinden. Die zitten ongeveer tussen de 500.000 en maar liefst 1 miljoen coronaboetes!

Ieder land hanteert weer andere maatregelen. En ieder land verschilt ook weer van elkaar in het handhavingsbeleid. In Frankrijk mag je momenteel alleen met een schriftelijke verklaring buitenshuis zijn. Ja, een gangpasje voor op straat inderdaad. Dat verklaart waarschijnlijk voor een groot deel de 915.000 boetes die tot nu toe in dat land zijn uitgegeven. Heeft ze al 123 miljoen euro opgeleverd, mon dieu!

België (27.000) en het Verenigd Koninkrijk (6000) zijn wat dat betreft een stuk relaxter. Al ligt dat in België vooral aan het vooraf vriendelijk waarschuwen, want de regels zijn daar nog best wel streng. Spanje daarentegen tikt, zonder moeite, de 15.000 boetes per dag aan. Voor een totaal van maar liefst 837.000 boetes! En die beginnen bij 600 euro, maar kunnen makkelijk oplopen tot 10.000 euro. Italië telt tot nu toe 418.222 boetes.

De Zuid-Europese landen lijken de eigen burgers wel kaal te plukken zeg. Ontzettend strenge regels waarvan ze weten dat die op een gegeven moment minder zullen worden nageleefd. En dan met enorm hoge boetes het geld zo uit de zak kloppen. Had allemaal voorkomen kunnen worden als Nederland gewoon pro-eurobonds was geweest! Jammer maar helaas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. feitelijk

  NIET BETALEN,

  vraag toch eens aan de rechter hoe de verbalisant het heeft vast gesteld !

  Was het nu 149 centimeter of 151 centimeter. Ze hebben geen poot om op te staan als er geen vlakverdeling is aangegeven.

  1. Original NL

   Precies..geen rechter die je kan veroordelen.

   1. Mickel Bloemkust

    Allemaal omgekocht

 2. Kretoloog

  8800 boetes in NL. Dat zijn er nog 8800 te veel. Puur willekeur van de verbalisanten. Betaal niet, maar maak bezwaar bij de rechter. Want de boetes zijn gebaseerd op een noodverordening die tot stand is gekomen in strijd met de Grondwet. En dus onrechtmatig is.

 3. JFU

  Dat is dus de nieuwe generatie ‘gestapo’ die overal aanwezig is. Churchill waarschuwde in 1945, dat de extreem linkse fascisten nog onder ons zijn, ook in de toekomst.
  Helaas heeft hij gelijk, het kunnen je naaste buren zijn. Alles herhaalt zich.

  1. lotje

   En ze verraden iedereen aan de politie kijk maar bij de kappers waar ze invallen hebben gedaan. Het zijn van die vuile linkse NSB’ers.

   1. Mickel Bloemkust

    Moeilijk he, links en rechts uit elkaar houden Ga je lagere schoolgeld terughalen.

    1. Fortiori

     Tel daarbij op het gedrag van de ongediciplineerde Nederlander, het type wat kan mij dat verdommen en je hebt het compleet. Dus een correctief optreden, boetes opleggen is op zijn plaats. Eigenlijk nog te weinig.

 4. lotje

  Het gaat ze puur om het geld. Daarom willen ze de grondwet ook veranderen dan hebben ze nog meer recht om geld te stelen.

 5. inert

  “Nederland bijna onderaan het lijstje met 8800 coronaboetes”
  Wie vindt dat gek?
  Nederland het land van gedogen, álles wordt oogluikend toegestaan en handhaven is een vreemd woord dat in onze vocabulaire niet voorkomt!
  De wet op gezichtsbedekking? géén handhaving!
  Soft/harddr*gs? het zal wel loslopen beleid!
  Moord en doodslag? na 4 jaartjes weer op vrije voeten!
  Nederland, wereldberoemd mbt criminele tolerantie, witwassen en vermenging boven/onderwereld!

  1. Lugor

   Inert ziet graag dat die vuile linkse NSB’ers of de nieuwe generatie ‘gestapo’ nog meer recht krijgen om geld te stelen.

   1. Antihedo

    Wacht maar tot onder vurige aanvoering van Thierry en deze site de mondkapjes verplicht worden. Dan is er weer een reden om mensen een boete te geven.

 6. Original NL

  De politie in nederland flitst liever..kunnen ze zittend redden.

 7. Bullshit16

  Makelijker kunnen ze het niet verdienen wand ja er moet toch geld naar de staat toe zodat die de feestvierende landen weer betaald kunnen worden zodat de gelukszoekers elke week 200 miljoen kunnen krijgen en brusssl 7 tot 8 miljard kan krijgen en kabouter timerfrans zijn miljarden deal na noem het maar op
  Tegen die vieze smerige verraders die hun buren verlinken zou ik willen zeggen krijg de corona en sterf vieze smerige nsbers

  1. Fortiori

   Noem het maar op. En gebruik dan wel zo af en toe een komma of een punt. Het maakt het leesbaarder @Shitty

   1. Politiek Profeet

    De nsb,ers komen nu ook op straat, hebben bijna eenzelfde uniform aan…..de schijngeilige baasjes zitten in de tweede kamer en rukken zich spontaan af bij elke boete uitgedeeld door hun troepen….

    1. Ab Infinitum

     De burger die lak heeft aan de richtlijnen van de overheid krijgt een boete. Hij is van te voren hiervan in kennis gesteld. Niks NSB.

 8. Steven Opti

  Pro Eurobonds??? Je bent nog idioter en linkser dan ik al dacht. Enig idee dat NL dan een veel hogere rente gaat betalen en wij nóg meer de rekening voor zuid Europa toegeschoven krijgen. Wat een smerige globalist ben jij zeg. D66 freak. Rot op.

 9. fusilier

  Corona boete met tegelijk een strafblad,hoe verzinnen die gekken dat in Den Haag

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.