Nederland kan zijn portemonnee trekken! ‘EU wil 750 miljard euro uittrekken voor bestrijding coronacrisis’

Het gaat er dan toch waarschijnlijk van gekomen; de EU gaat een ‘coronabonds’ starten. 750 miljard euro zal er beschikbaar worden gesteld in een noodfonds, landen die zwaar getroffen zijn door de crisis kunnen een beroep doen op dit fonds. De zuidelijke lidstaten krijgen toch nog hun zin. Ondertussen zal de begroting van de EU flink moeten worden verhoogd, wat betekent dat we met z’n allen de portemonnee mogen trekken. 

Het federale Europa komt zo wel heel dichtbij, dit is daadwerkelijk een kantelpunt voor de EU. De begroting van de EU zal drastisch moeten worden verhoogd om dit te kunnen bekostigen. De Europese Commissie wil lidstaten vragen dit geld bij te ‘lenen’ – kijkend naar het verleden weten we allemaal wat deze ‘lening’ zal betekenen.

Van de 750 miljard euro zal 500 miljard euro beschikbaar worden gemaakt als ‘gift’, de overige 250 miljard euro in het fonds bestaat uit een lening. De leningen kunnen worden gebruikt om grote bedrijven, die vitaal voor de economie zijn, een steuntje in de rug te geven.

De lidstaten zullen nu gaan stemmen over dit voorstel, de belangrijkste vraag zal zijn: wat gaan de noordelijke lidstaten doen? Afgelopen weken werd ons land al het middelpunt van heksenjacht door Zuid-Europa. Nederland was namelijk niet ‘solidair’. De ogen zullen dus gericht zijn op Rutte en consorten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Cootje

  Als Nederland gaat toegeven mag Corona blijven , dan maar goed naar de kloten

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Cootje ziet ook in dat zijn voorspellingen scheetjes in een netje waren.

   Geeft niet, vergissen is menselijk.

   1. Basko

    Lodewijk Brenda Smetvlek Raevensburgh?

    1. Original NL

     Mede mogelijk gemaakt door bullshit en- helaas ook cootje.

     1. Original NL

      En de moderator van DDS…jammer.

   2. Cootje

    Die scheetjes zijn dat we samen naar de kloten gaan binnen 1/2 jaar met een zeer zware recessie die hier uitmond in 7/8% werkeloosheid maar die in zuid Europa de 20/30% gaat naderen , dan blijft er niet veel over van de gemeenschap die ze Europa noemen , hier in Nederland gaat de polderde familie met 7% werkeloosheid het gewoon ondergaan die armoede , maar de Fransen breken hun land af en de Italianen zijn binnen 2 jaar failliet dus Corona doet zijn werk uitstekend , die vergroot de tweedeling en maakt de verschillen goed zichtbaar ,.dus die zuid Europese landen gaan failliet en mij is nooit gevraagd of ik een Europeaan bent die voor klootzakken moet zorgen dat was me opgedrongen net als het mee betalen er aan , dus dan maar samen naar de kloten

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Elke simpele ziel, en dus ook Cootje, kan voorspellen dat we na Corona in een economische recessie verzeild zullen raken.
     Ik noteer dat hij zijn eerdere voorspelling dat de EU zal ontploffen niet meer herhaalt.
     Dat is verstandig.

     1. toetssteen

      @LR
      U antwoordt niet, maar raaskalt slechts.

     2. Lodewijk Raevensburgh

      U argumenteert niet, Toetssteen, zoals gebruikelijk komt u niet verder dan het werpen van een drol over de schutting.

      U bent niet serieus te nemen.

     3. Basko

      Lodewijk Rufter Raevensburgh?

    2. toetssteen

     Nogmaals, maar wat ander geformuleerd. @LR, geeft een adequaat antwoord en stop met dat schoppen!

   3. combat le pelicule

    lodewijk vind het allemaal niet zo heel erg en vindt dat vergissen menselijk is, een dommer figuur heb ik niet getroffen hier..

 2. Bolland

  Totale waanzin, onuitvoerbaar, luchtfietserij .

  Zinkend schip, snel verlaten

  1. Fe

   yeppo NEXIT zo snel mogelijk

   750 miljard op de 1000 miljard energietransitie en daar bovenop 500 miljard voor de stikstof race. Doodziek die krankzinnige despoten

   NEXIT AUB. stem PVV

 3. Cootje

  Er is geen redding meer mogelijk Corona laat zo spoor van vernieling achter , daar kan de ECB en het ondemocratische gedrocht in Brussel niets meer aan veranderen , Corona heeft op pijnlijke wijzen de buitensporige op de pot levende zuid Europese begrotingen aangeduid , de nu wereldwijde recessie die al gauw een jaar of 10 gaat duren gaat gelukkig de zuid Europese landen slopen , die krijgen zulke onwijze werkeloosheid dat welk geld je er ook heen brengt het water naar de middellandse zee brengen is , de noord zuid tegenstellingen gaan alleen maar groter worden , en in Frankrijk gaan gele hesjes het verschil maken , want Frankrijk gaat nog eerder failliet dan Italië , want die hebben nog crimineel geld , net als de narcotica staat Nederland , de Engelsen lachen zich binnen vijf jaar te pletter

 4. Lodewijk Raevensburgh

  Hier zie je het mechanisme van de wording van de EU in werking: elke crisis die individuele lidstaten niet zelfstandig kunnen oplossen (en dat geldt in een globaliserende wereld voor elk probleem van enige betekenis) leidt tot versterking van de EU. De Corona gaat dus leiden tot een nog sterkere economische regie vanuit Brussel, zoals de economische crisis van 2008, de vluchtelingenproblematiek en de klimaatproblemen dat deden.

  1. Sleipnir

   Je bent weer aan het wensdenken lullo en brengt het als een feit! De meerderheid wil geen versterking van die fascisten in Brussel.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Meent Sleipnir dat de internering van de Nederlandse moslims en het instralen van Halal-voedsel teneinde moslimmannnen onvruchtbaar te maken ook met EU-geld moet worden gefinancierd?

    1. Sleipnir

     Nee dat mogen zij zelf betalen zakkenwasser.

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Dus we moeten de interneringskampen voor een kleine miljoen moslims op kosten van de Nederlandse belastingbetaler gaan inrichten, Sleipnir? En de moslims moeten voor hun eigen gedwongen sterilisatie betalen?

      Niet realistisch, beste kerel. Dat wordt een enorm kostbare operatie. Daar zullen we EU-steun voor nodig hebben.

     2. Sleipnir

      Nuttige zaken kosten nu eenmaal geld Quispel, een moslimrein Nederland is wat waard.

    2. combat le pelicule

     lodewijk! het domste die hier rondloopt, hij meent te moeten poepen maar doet dat in zijn eigen broekje..

  2. Jack Flash

   Whoehaha! Einbildung ist auch eine Bildung.

  3. Cycle25

   Door een totale lockdown ? Opvallend dat landen met zware schulden alles op slot gooiden, om vervolgens te bedelen/dwingen om een corona fonds.

   Ze weten toch dat het noorden betaalt anders dreigen ze met een vertrek.

 5. Piet Klein

  Ik doneer een potlood en een stuk karton aan de EU voorzitter. Dan kan ze uitrekenen dat ze nu vraagt om 500 miljard te doneren. Met ongeveer 500 miljoen Europeanen is dat 1000 euro per Europeaan. Als het er op neer komt dat de ‘rijke’ landen (met burgers die gemiddeld minder verdienen dan de landgenoten uit niet rijke landen zoals Italie en Frankrijk en die ook nog eens eerder met pensioen mogen) dan is dat 2000 euro per Nederlander. Heeft u een gezin met twee kinderen dan mag uw gezin 8000 euro doneren. En daarmee komen we dan de corona crisis uit. En het maakt niet uit of dit nu eerst geleend wordt en geschonken dan zult u toch een keer die 8000 euro moeten opbrengen met uw gezin om deze lening af te lossen. Waar zit een greintje gezond verstand bij deze bestuurders?

  1. lotje

   Vertel dat maar eens aan rutte. Die gaat zeker betalen.

   1. Original NL

    Rutte betaalt niets lotje…WIJ betalen.

  2. Original NL

   Om nog maar te zwijgen over de eu begroting..want dat geld moet er ook nog komen Piet k.

 6. Rammstein

  500 miljard aan giften, geleend (en afgelost) door de noordelijke landen, geschonken aan de zuidelijke landen: een werkelijk briljant plan! Zo kunnen de Italianen, Spanjolen en Frambozen tenminste hun goud- en persoonlijke kapitaal veilig stellen en hun vroege pensioenleeftijd en maffiose industrie gewoon voortzetten.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   “een werkelijk briljant plan! ”

   Briljant is overdreven, maar wel logisch.

   1. Rammstein

    Het is een noodgreep Raevensburgh, omdat anders de EU in elkaar gedonderd zou zijn. En dat wil Angela niet hebben in haar regeerperiode op haar geweten hebben. Dat weet jij ook.

    Een noodplan, waardoor de bloedarmoede van de EU onbarmhartig aan de kaak wordt gesteld: totaal verschillende culturen en talen, verschillende moraal, mentaliteit en instelling – dat laat zich nooit dwingen in een keurslijf. De EU is al lang mislukt (zeggen vele economen) en alles wat er in gepompt wordt verzwakt alleen maar de kracht van die paar noordelijke staten die de boel overeind houden. En ook dat weet jij.

    1. Basko

     Een kansloze zuiglaaf voeren, triest als je dat nodig hebt.

     1. Heinz

      @…di Gama, wat is een zuiglaaf ?

     2. Original NL

      Das idd zinloos en zielig.

    2. Lodewijk Raevensburgh

     “Het is een noodgreep Raevensburgh, omdat anders de EU in elkaar gedonderd zou zijn. ”

     Dat zég ik, het is logisch.

     1. Rammstein

      Een noodgreep komt voort uit onbeheersbare paniek en de daaruit voortvloeiende maatregelen -paniekvoetbal- hebben nooit iets met logica te maken, maar alles met een schot in het wilde weg. Dat dit in 90% van de gevallen mijlenver naast het doel is weet jij ook.

     2. Lodewijk Raevensburgh

      Nee hoor, men kan met rationele logica een noodgreep uitvoeren als men na rustige overweging tot de conclusie komt dat het niet ingrijpen leidt tot groter onheil.
      Ik zie staatsmensen van het kaliber Merkel, Macron, von der Leyen en Rutte ook niet zo snel in paniek raken. Ze doen gewoon wat nodig en onvermijdelijk is.

     3. combat le pelicule

      “Ze doen gewoon wat nodig en onvermijdelijk is.”

      Andermans geld uitgeven is niet zo heel moeilijk, je bent natuurlijk te dom zelfs dit te begrijpen…

     4. Rammstein

      Twee weken geleden was Merkel nog fel en faliekant tegen eurobonds. Dat ze binnen 14 dagen een wending maakt van 180 graden duidt erop dat dit geen rustige beslissing en keus is, maar een actie die ze tegen haar zin en logica gedwongen is te nemen. Dat heet paniekvoetbal.

     5. Lodewijk Raevensburgh

      “twee weken geleden was Merkel nog fel en faliekant tegen eurobonds.”

      Nee hoor, ze nam al weken geleden heel duidelijk afstand tegen het verzet van de Nederlandse regering tegen de eurobonds. Ze achtte die opstelling zowel onverstandig als onjuist.

      Ik adviseer R*mmstein ook de reguliere media te raadplegen.

     6. Rammstein

      Het is geen twee weken geleden, maar vier weken geleden: tot 20 april was Merkel fel tegen gemeenschappelijk financiering van de Europese schulden.

      Wat ik beweer blijft verder volledig overeind.

   2. combat le pelicule

    “Briljant is overdreven, maar wel logisch.”

    Je hebt dom en je hebt dom, de definitie van dom is lodewijk

    1. Lodewijk Raevensburgh

     pellicule

     1. combat le pelicule

      Domme lodewijk doet een lodewijkje

     2. Basko

      Lodewijk Leugenaar Raevensburgh?

  2. Marija

   Wij als een klein eurolandje hebben helemaal niets in te brengen “de kreet dat gaan wij niet doen” past uit de tijd dat wij zelf onze beslissingen namen. Die tijd is voorgoed voorbij.
   Tjongejonge jonge wat hebben onze hersenloze regeringsleiders zich in de maling laten nemen.

 7. Bullshit16

  We moeten zo snel mogelijk van dit zinkende schip af nu weer 750 miljard voor die zogenaamde corona 100 miljard voor die boskabouter timermans waar is het einde en dat voor die feestvierende landen waar wij gvd krom voor moeten liggen ik zeg stop dit wanbeleid en laat Rutte de corona krijgen wand die mongool weet niet meer wat hij doet met zijn korte geheugen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. RobVerhoeven

  Was voor dit soort gevallen niet het ESM opgericht?

 9. Meriadoc Brandebok

  Nederland zal waarschijnlijk opnieuw tegen zijn em opnieuw de paria van de EU zijn.

 10. Meriadoc Brandebok

  Deze Europese Commissie is een waardeloze commissie van flierefluiters zonder enige visie op de Europese toekomst. Het enige wat er telt is geld, geld en nog eens geld. En Merkel is een dwaas dat ze hierin meegaat.

  De commissie zou nog geschikter zijn als organisator van een verjaardagspartijtje.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Binnenkort is er helemaal geen euro meer, nog dit jaar begint de ontbinding. De competentie van de commissie doet er dus ook eigenlijk niet meer toe, binnenkort is de hele puinzooi verleden tijd.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik verwacht het niet.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Wie gelooft nu een tr*l?

  2. Bullshit16

   Meri
   Kan je zien dat je niet weet wat je zegt van de ene kant ben je voor de eu en dan en eens weer tegen de eu
   Ik zal je een raad geven wil je uit de eu Stem dan fvd of pvv wand dat zijn de enige partijen die er uit willen dus stop er mee om baudet de grond en te trappen wand je weet niet wat je zegt ik heb je bij de vorige bericht al gevraagd noem eens wat waarover baudet liegt maar dan weet je niks onnozele gans

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ben voor een liberale, niet-federale EU en het opknippen van de Euro in een Noordelijke en Zuidelijke variant. Maar ik ben niet voor een Nexit.

    1. Bullshit16

     Meri
     Niks opknippen dat is lapwerk hopa de beuk er en uit de eu is ons enige redding nog die 7 tot 8 miljard kunnen we zelf OOK wel gebruiken
     Maar goed vertel eens wat heeft de eu ons tot dus ver gebracht

  3. Original NL

   Ik flikkerde bijna uit mijn stoel fantasietje..zonnesteek??

 11. Paardenmiddel

  Wie weet nu nog niet dat het niet om corona gaat, maar om banken te redden, zuid europa, de rijken te betalen. Kortom geld verspillen doordat gekke macron manipuleert.
  Ze waren dit allang van plan. Nog meer mensen failliet, nog meer naar de voedselbank, meer ww uitkeringen, hogere kosten. Waar eindigt dit.

  1. Janna47

   Ja precies Paardenmiddel, dit heeft niks met corona te maken…maar dat hebben velen niet door die geloven alles wat NPO en Den Haag ze vertelt…stakkers….

 12. Vrijedenkert

  Dus 500 Miljard als cadeau opgebracht door noordelijke lidstaten en 250 Miljard als leningen die nooit terugbetaald gaan worden dus ook opgebracht door noordelijke landen…
  Dus de zogenaamde “gierige vier” hebben het nakijken en zijn gezwigd onder druk!
  Dit is definitief het einde van nog enigzins soevereine landen binnen de EU, het vetorecht die nog maar op enkele onderwerpen van toepassing was wordt hier onder druk niet gebruikt…
  Komende jaren zal de EU er alles aan doen om het vetorecht op alle onderdelen te schrappen, en zelfs op onderwerpen waar het geen EU-bevoegdheden zal men dit zich gaan toe-eigenen!

  Enkele voorbeelden wat nu speelt en hoe het in de toekomst zal gaan verlopen:

  h**ps://www.trouw.nl/nieuws/brussel-wil-einde-aan-vetorecht-eu-landen-bij-belastingbeleid~bbe899c5/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

  h**ps://d66.nl/schaf-vetorecht-europese-unie-af/

 13. Toverkol

  Tja, na ruim 30 jaar bezuinigd te hebben in dit prachtige land zullen we straks misschien een europese kers op de taart krijgen. Zo kunnen we de Franse pensioenen en de zuidelijke landen financieren zonder dat daaraan voorwaarden aan verbonden zijn. Het lijkt een beetje op het verhaal van de drie biggetjes. Het is onacceptabel, op geen enkele wijze kan dit gerechtvaardigd worden. Mocht onze regering bestaand uit slapzakken hiermee akkoord gaan denk ik dat een nexit bij de volgende verkiezingen zeker een speerpunt gaat worden.

  1. Original NL

   Q….Mocht onze regering bestaand uit slapzakken hiermee akkoord gaan…….
   U geeft zelf al het antwoordt.

 14. lotje

  Eerst doen niets. En nu willen ze geld. Dit geld kunnen de landen zelf wel gebruiken. Daar hebben ze de EU niet nodig. Ik wil toch hopen dat ze niet betalen. De zoveelste crisis dat de EU niet weet wat ze moeten doen. Corrupte instantie

 15. JFU

  Die knofllook landen gaan een flink feestje bouwen en lachen zich slap. Op naar de volgen de gift.

  1. Original NL

   Tis daar toch ook veel te lekker weer om te werken…jfu.

 16. Bunky01

  Het enige antwoord op dit plan is NJET. Nu niet en nooit niet. Uit de EU en wel NU.
  Volg de koers van Engeland. Maar ja na veel overleg gaat Rutte met het nodige gepruttel toch wel wel het kruisje tekenen. Vaarwel Nederland, wij bezuinigen en hervormen nog wel even verder. Wat een walgelijk gedoe. Schandalig en alle schaamte voorbij. Reken allemaal met de eerstvolgende verkiezingen met alle eu-partijen af.

 17. fusilier

  Wij zijn al ingelijfd door voormalig nazi Duitsland. Rutte heeft ons land verkwanselt voor een appel en een ei .

  1. combat le pelicule

   Zelfs die appel en ei heeft hij niet gekregen

   1. Original NL

    Wel …maar hij heeft ze voor zichzelf gehouden…combat.

 18. Genoeg van linkse dictatuur

  Oplossing is heel simpel, stuur er een brief heen met exxit E. U. Weg uit die maffia, ben er helemaal klaar mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.