Ongelofelijk! Deugcolomniste verdedigt racistische NOS: ‘Discriminatie is soms nodig’

Niet alleen de NOS zelf maar ook de rest van deugpronkend Nederland lijkt het probleem van diversiteitsbeleid maar niet te willen (of kunnen) inzien. Selecteren op huidskleur is slecht wanneer nazi’s het doen. Het is niet voor niets verboden in de grondwet. Maar kennelijk is het prima als de Nederlandse staatsomroep het doet, want de intenties bij de NOS zijn namelijk wél goed. NRC leent zich graag voor zulke bagger.
Foto’s, e-mails en documenten. GeenStijl kreeg alles aangereikt en kon zwart-op-wit bewijzen dat men bij de NOS bezig was met selecteren op huidskleur, geaardheid en al die andere categorieën die volgens de grondwet verboten zijn om mensen op te selecteren.

Daar krijg je namelijk nazi van en nazi = slecht. Maar wat nou als je géén nazi bent en ook niet denkt er één te kunnen worden, mag het dan wel? (hint: NEE!)

Links worstelt blijkbaar totaal niet met dit ‘dilemma’. Sterker nog, links doet wat links het best doet: double down gaan. Want al die gedocumenteerde feiten die exact voldoen aan de definities voor etnisch profileren, discriminatie, identiteitspolitiek en racisme? Dat is gewoon ‘het frame van GeenStijl’. En iedereen die het ook zoals GeenStijl interpreteert? Die ‘gaan mee in het frame’. Ja, echt.

En vooral geen moeite doen om te kijken waarom iedereen meegaat in dat ‘frame’! Nee, in plaats daarvan richt de columniste zich op de vraag: “Maar wat is er mis mee om meer diversiteit in de media te hebben?”

Nee, nee, nee, mevrouwtje. Diversiteit is niet het probleem. Het probleem is het focussen op diversiteit als doel an sich. Het is niet zo dat de ‘witte middelbare man nog steeds de gedroomde gast is’, althans niet puur omdat ‘ie blank, middelbaar of man is. Allereerst omdat het publiek voor het merendeel blank is en kennelijk blijft kijken als men dezelfde soort mensen op het beeldscherm ziet (da’s de hele reden voor het succes van de film Black Panther geweest, die gericht was op zwarte Amerikanen).

En daar gaat het al snel fout bij linkies zoals Mercita. Want die pleiten allemaal doodleuk voor meer representatie in de media, om exact dezelfde reden als waarom die ‘witte middelbare mannen’ zo in trek zijn: publiek dat zich identificeert met de persoon in beeld. Daarom willen ze ook zo graag ‘rolmodellen’ hebben.

Maar ja, voor een rolmodel heb je iemand nodig die ook daadwerkelijk wat kan. En die eis is al lang geleden losgelaten bij het diversiteitscircus van links Nederland. Dus dan krijg je inderdaad alleen maar mensen die er zitten vanwege hun kleur of het hebben van een stel tieten. En dan krijg je ook gedonder met het instellen van quota, want niemand gelooft dan nog dat uitstekende kwaliteiten de doorslag voor het besluit hebben gegeven.

Maar in plaats van daadwerkelijk eens oprecht te vragen waarom men hier zo over valt, kiest mevrouw liever voor de ‘je bent gewoon jaloers/onzeker’ tactiek:

“Wie een beter idee heeft, mag het zeggen. Maar gooi het kind niet met het badwater weg en trek geen rookgordijn op van ‘etnisch profilering’, ‘eliteracisme’ en ‘verongelijkt zijn’ omdat je vreest dat je niet voor je fantastische kwaliteiten bent gekozen, maar voor je kleur (of je vrouw-zijn). Dat zegt meer over de inschatting van jezelf dan over het gewenst beleid.”

En doordat ze hiermee af heeft durven sluiten, denk ik dat de NRC haar ook alleen maar de ruimte heeft gegeven omdat ze een gekleurde vrouw is. Zonde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Lodewijk Raevensburgh

  “ Deugcolomniste ”

  Het blijft wonderlijk dat men hier deugdzaam gedrag veroordeelt.

  1. Dirk Derksen

   Nee Lodewijk,

   Het blijft verwonderlijk dat deze vorm van etnisch profileren toegepast wordt om een bepaald beeld te vormen die in dit geval de linkse media goed uitkomt. Het toont wederom de politieke kleur van een door belasting gesubsidieerde nieuwsorganisatie.

   1. Lefty

    Wat is er in godsnaam links aan de media. Ik vind ze zo neutraal dat ik er bijna bij in slaap val.

    1. Rene van der Grijp

     Dat ligt er ongetwijfeld aan dat je zelf kneiterlinks bent, Sargasso-boy.

     1. Lefty

      Verrek zeg Rene, ben jij het?

  2. Original NL

   Lodewijk..je heet alfred..onthoud dat nou eens..!

 2. lotje

  Behalve als Geert Wilders wat zegt dan is de wereld te klein. Huichelaars.

 3. Rene van der Grijp

  Ik heb begrepen dat het om een soort kaartenbak gaat met mensen met verschillende achtergronden die vervolgens uitgenodigd kunnen worden voor items waarin zij vanuit hun achtergrond hun visie mogen geven.

  Wat is daar mis mee? Ik snap de ophef niet.

  Er is héél veel op de NOS aan te merken, maar dit? Een storm in een glas water.

  1. RPML

   2 kolommen in die kaartenbak zijn het probleem: etniciteit (‘diversiteit’) en geslacht en dat staat los van kundigheid op het vakgebied

  2. Lodewijk Raevensburgh

   Juist, daar wees ik vorige week ook al op. Deze ophef slaat nergens op.

   1. RPML

    Als je met etnisch profileren geen probleem hebt bij een publieke omroep die neutraal zou moeten verslag doen dan slaat de ophef inderdaad nergens op

   2. RPML

    Jezus wat is die man ziek in zijn hoofd, 50 alter ego’s en maar de hele dag zieken… kan DDS die disclaimer gewoon iedere keer als eerste comment plaatsen met vermelding van zijn alter-ego’s, dan weet je tenminste dat reageren op die psychopaat geen zin heeft

  3. RPML

   Er staat dus letterlijk ‘Libanees’, ‘Indiaas’, ‘Marokkaans’ of ‘Nederlands’
   Onder ‘tags’ staat dan het vakgebied.
   Vervolgens werd er een prijs uitgereikt voor het meest ‘diverse’ programma, waardoor er een trigger kwam te liggen om zoveel mogelijk Marokkanen, Turken of weet ik veel wat uit te nodigen om de prijs in de wacht te slepen.

   Je zult maar een deskundige Turk zijn en in dat lijstje voorkomen, nu wetende dat het de redacteur er alleen maar om ging een prijs intern in de wacht te slepen…

   1. Rene van der Grijp

    @ RPML: die prijs is inderdaad belachelijk. Ik heb begrepen dat deze inmiddels is afgeschaft.

    Ik heb er geen enkele behoefte aan om de NOS te verdedigen want het zijn meer activisten dan journalisten maar achtergrond kan een reden zijn om iemand uit te nodigen (ervaringsdeskundige).

    Het probleem zit hem er meer in dat het merendeel van die kaartenbak ongetwijfeld stijf links is. Nadat Hirsi Ali zich islamkritisch ging uitlaten werd ze niet meer uitgenodigd.

    1. Lefty

     van der Grijp: “Nadat Hirsi Ali zich islamkritisch ging uitlaten werd ze niet meer uitgenodigd.”

     Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ze net als Wilders sinds 2005 tot vervelens toe in herhaling valt. Tot ca 2015 was ze niet van te TV te branden.

     1. M. Brandenburg

      Lijkt mij dat een ervaringsdeskundige, een vrouw en van buitenlandse afkomst perfect in het etnische plaatje van de NOS zou moeten passne, maar nee, want ze kwam uit voor de wat er werkelijk binnen de islam gebeurd, heert en gedacht word en hoe daar door de aanhnager daden aan worden verbonden die bij de beesten af zijn, en dan ben je niet meer welkom.

  4. Dirk Derksen

   René,

   Om het te verduidelijken,

   Tijdens verkiezingen wordt een kale enigszins domme, blanke jongeman geïnterviewd wat hij gestemd heeft. De jongeman antwoord vol trots; de PVV, omdat ik tegen buitenlanders ben.

   De volgende die geïnterviewd wordt met dezelfde vraag is een vriendelijk spontane jongedame met een kleurtje, deze antwoord met Groen Links, omdat ik voor het milieu ben.

   En de kijker kan hieruit een oordeel vellen.

   1. Beukman

    Dat is inderdaad geen moeilijke keus.

  5. Original NL

   Jerry afriyie zit in de bak met zwarte piet deskundigen, samen met silvana,diewertje blok en van muiswinkel….deze specialisten kunnen in oktober weer een uitnodiging van de nos tegemoet zien….
   Dat is er mis.

 4. Dirk Derksen

  “Daar krijg je namelijk nazi van en nazi = slecht”

  Om de definitie Nazi even te ontleden,

  Nazi betekent in het Nederlands Nationaal Socialisme. Dus socialistisch op nationaal niveau.

  Dit houdt dan dus eigenlijk in dat de SP slecht is, blijkbaar gelijk aan de moordende Duitsers in WO2. Tevens in mindere maten PvdA en GL, deze zijn namelijk ook socialistisch maar dan meer op Europees niveau, kort door de bocht internazis, waar eigenlijk de dan CU dan ook nog onder valt.

  Kortom, volgens de NOS zijn deze linkse partijen zijn slecht, maar ze maken er indirect volop reclame voor. Snapt u het nog?

  1. Jack Flash

   Nationaal socialisme is sinds de tweede wereldoorlog tot scheldwoord verklaard.

  2. Lodewijk Raevensburgh

   Dirk transformeert via een redekunstige salto mortale extreem-rechts naar links.

   Knap hoor.

   1. Dirk Derksen

    Ondanks een breed vocabularia is begrijpend lezen niet voor eenieder weggelegd.

    1. Dirk Derksen

     Henk,

     Ik ben reeds bekend met de fratsen van Alfred, in vroegere tijden genaamd Quispel, het zuurdesem van DDS. Helaas heb ik de zwakte soms toch even te reageren.

 5. Cycle25

  Zodra links racistisch bezig is >>> “discriminatie”

  Zodra rechts racistisch bezig is >>> “racisme”

  Links heeft me toch een onderbuik van heb ik jou daar…

  1. Jack Flash

   Gut alweer heeft ie een nieuwe nick.
   Wat moet dat figuur toch een saai bestaan hebben.

   1. Cycle25

    alweer heeft ie een nieuwe nick..

    O, spannend..vertel eens welke nick, of heb je je fabeltjeskrant bril opgezet ?

 6. Bullshit16

  Het is mij de mooite niet waard om het te lezen die heele npo die linkse ratten zooitje weg er mee niks anders dan angst zaaien en smetvrees kweken bah ik ben er klaar mee 24 uur per dag 7 dagen en de week word je er dood mee gegooid negeer die handel en kijk naar on of blue tiger studio of jensen.nl of café weltschmers daar hoor je het echte nieuws
  Nieuws wat de buitenwereld niet mag horen nieuws dat verwijderd word als het te dicht bij de waarheid komt

  1. Lefty

   Luister naar alle nieuws en trek je eigen conclusies zou ik zeggen.

 7. Piet Klein

  Het bijzondere aan het civersiteitsbeleid van de NPO is de spookgedachte dat het niet goed zit met maatschappij. Dat er discriminatie is. Dat de blanke man zich superieur zou voelen en de andere als inferieur beschouwt. Dat is helemaal niet het geval. Het merendeel van de Nederlanders is niet racistisch en vindt zich zelf niet superieur. Dat betekent overigens niet dat verschillende bevolkingsgroepen sterk mengen. Er is een segregatie. Groepen leven voor een deel in hoge mate afzonderlijk. Ook is er of was de aansluiting op de arbeidsmarkt niet homogeen, maar niet omdat racisme een rol speelde maar simpelweg omdat aansluiting soms minder succesvol was of is. Het diversiteitsbeleid van de NPO wil vooral doen geloven dat er racisme is, maar dat is er niet. Door dan voortdurend de suggesties te wekken dat het er wel is verscherp je tegenstellingen, stimuleer je slachtofferrol. De inbreng van de NPO is contraproductief of misschien wel destructief. Er zijn genoeg voorbeelden waarin de Nederlandse samenleving laat zien dat ze een brede acceptatie hebben. Ali B, Simonis in vroegere tijden, Macroy etc. De racisme stelling van de NPO is een spookgedachte. De NPO vecht tegen een beeld dat ze zelf schept maar feitelijk niet in de samenleving leeft. Natuurlijk er zijn altijd racistisch incidenten te vinden, maar misschien nog wel meer incidenten waarbij ten onrechte niet opgetreden wordt, zoals bijvoorbeeld niet kan Halsema optreden tegen het homogeweld waarin bepaalde bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd zijn. Het is ook wel makkelijk, je creëert een fictief beeld van discriminatie en ga daarna zelf de held uithangen omdat je de groepen in bescherming neemt die in jou beeld gediscrimineerd worden. In dit opzicht is de NPO een grote mislukking voor NL. Maar gelukkig laten de meeste mensen zich niet intimideren en blijven net zo niet racistisch als ze al waren.

  1. JFU

   Prima uiteen gezet, niets aan toe te voegen!

  2. Willem Bever

   Piet volgens mij ben je al een tijdje niet meer in de stad geweest.
   Je uiteenzetting is mooi, helaas ben je een dromer en de realiteit is net ff wat anders
   dan waarin jij geloofd

  3. Drostemannetje

   Helemaal mee eens Piet. De meeste mensen zoals ik staan gewoon in het midden, maar worden door linkse mensen naar rechts gedrukt. Puur omdat je een andere mening hebt over bepaalde zaken.

 8. Vliegenvanger

  Voor eens en altijd, we moeten van die geldverslindende NOS af, demoniseren, liegen en bedriegen daar daar ons belastinggeld naar toe, dat zooitje in Den Haag beslist daar over. Belachelijk dat er subsidie gaat naar een omroep die er niet staat voor de burgers, maar voor de regering.
  Omkoping noemen ze dat hier in Brabant.

 9. Heras

  Er wordt geselecteerd op grond van meningen. Iedereen wordt weggehouden die een andere mening heeft: de partij ON, Baudet, Wilders, M. De Hondt over corona etcetra. En als ze uitgenodigd worden, dan worden ze overschreeuwd.
  De nos is geen nieuwszender meer, ondanks de dikke overheidsgelden.

 10. Rosasolis

  Ik snap helemaal niets van bovenstaande zeer onduidelijke artikel. Aan welke NOS “mevrouwtje” is het gericht? Ik volg ieder avond het nationale NOS 8:00 nieuwsdienst.
  Nergens merk ik wat dan ook over racen discriminatie. Ik wil geen namen hier noemen,
  maar praktisch ieder avond is er een reportage van een van de NOS rapporters
  met kleur. Een zeer bescheiden kleurling jonge man was begonnen enkele jaren jaren geleden om buiten de studio reportages te geven, overal in Nederland. Hij is nu tot een van de allerbeste in z’n vaak uitgegroeid, vaak te zien op de NOS avond nieuws.
  Jammer dat Noraly Beier nu gepensioneerd is. Wat spraak zij mooi Nederlands, zonder
  platte dialect.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.