Openbaar Ministerie eist ‘leerstraf’ puberende homo-pester! “Iedereen moet in vrijheid met een geliefde hand in hand kunnen lopen”

De 15-jarige jongen die vorige maand een homostel in Amsterdam aan het pesten was moet een schadevergoeding betalen én krijgt een ‘leerstraf’. Een leerstraf heeft als doel om jongeren een training te geven om zo hun gedrag te veranderen. Wellicht dat de mensen die deze training geven deze jonge knaap wel wat respect voor de LHBT-mensen kan bij brengen. Want bij de opvoeding is het klaarblijkelijk misgegaan. 

De beelden gingen vorige maand viraal, heel Nederland kon zien hoe een homostel door een trieste puber werd uitgescholden. De jongen kon het niet laten om zijn hele scheld-jargon te openbaren. Heel Nederland kon zien dat in sommige delen van Nederland homofobie nog de normaalste zaak is helaas.

Gelukkig besloot het OM voor een redelijk pittige straf te pleiten. Een schadevergoeding van 850 euro en een taakstraf van 35 uur.

“Het is een groot goed in ons land om te kunnen zijn wie je bent en daarbij uiting te geven aan je gevoelens”, zo sprak de officier van justitie vandaag in de strafzaak. “Iedereen moet in vrijheid met een geliefde hand in hand kunnen lopen. Door de gebeurtenissen van 13 april wordt deze vrijheid ernstig geweld aangedaan.”

De advocaat van het bedreigde stel geeft aan dat het koppel de strafeis ‘passend’ vindt. Voor een minderjarige is dit waarschijnlijk de beste les; geef hem maar een flinke leerstraf om hem zo hopelijk toch nog iets bij te brengen.

“Zij hopen dat de rechtbank met de uitspraak in deze zaak een duidelijk signaal zal afgeven ten aanzien van het homofobe gedrag zoals ten laste is gelegd.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bolland

  Gaaf land

 2. evil knievel

  & NLse pas afnemen & terug schoppen naar t land van Moeke/Paake!
  Vriendjes n resterende familie mogen ook mee!
  Doeoeowoeiii!👋🏼👋🏼

  1. Toverkol

   Goed plan ! Kunnen we het d66 sleepwet principe niet toepassen ?
   Kunnen buren, vrienden en familie ook gelijk terug gestuurd worden !

 3. Robert75

  Respect is iets wat je krijgt of verdient en niet iets wat vanzelfsprekend is. Dus nu gaan ze iemand onderwijzen om ergens respect voor te hebben. Zo kan je natuurlijk alles dwangmatig respecteren.

  1. Adriaen van Bergen

   Het respect voor Allah wordt hen ander met het kromzwaard op de keel bijgebracht.
   Zo doen alle dictators het ook.

 4. Fe

  echt weer een straf die werkt , we weten toch dat dit tuig de democratie door hun reet haalt !

 5. Brenda Welsh

  Deze jongeren krijgen rugdekking vanuit de maatschappij. Bezie de fora. Ik dacht even aan Rob Jetten…

  1. Start

   Brenda Lodewijk Et cetera?

 6. LifeBuddy

  Die younes is zelf een grote antisemitist en die moet de andere antisemitist de leer van allaaaah en de ultra sLinkse bijbrengen. En de koning zei nog ”Niet wegkijken”

 7. Adriaen van Bergen

  De koran en zijn verspreiders verbieden, want daar komt de reactie van deze kinderen vandaan.

  1. Fortiori

   De club van Kees van der Staaij weet er ook alles van maar gooit het dan op de bijbel.

   1. Start

    Brenda Fortiori?

 8. Original NL

  Het is maar èèn van de vele fijne trekjes binnen de moslim kultuur…een kursus homo liefde opleggen geeft aan hoe naïef onze overheid is.

 9. 1zeven1

  Ik ben ook voor een leerstraf. Dit kanspareltje mag leren hoe lang een zwemvakantie naar New York duurt. Of hoe warm een actieve vulkaan binnenin is. Of hoe hongerig een kudde wilde zwijnen na een week opsluiten is.

 10. Start

  Verplicht een paar weken met een homo-stel samenwerken.

  1. Jopie

   En 3 keer daags laten pijpen net zo lang tot ie het lekker vindt.

 11. ervi

  Van een openbare geseling leert deze minderjarige waarschijnlijk meer.

 12. Vit

  Moslims hebben niets met wetenschap, het is geen vrije keuze s*xueel anders geaard te zijn.

  1. Vit

   Zie ‘Wij zijn ons brein’ van Dick Swaab.

   Dick Swaab is de beroemdste neurobioloog van Nederland en omstreken. Hij is hoogleraar in Amsterdam en Hangzhou (China).

  2. Vit

   “Moslims hebben niets met wetenschap”, dat geldt overigens voor elke door primitieven verzonnen religie.

 13. M. Brandenburg

  Owwwwwh taakstraf en een boete voor het volledig verwoesten van het leven en veiligheidsgevoel van anderen, ja dat is een strafwaar daadkracht uitspreekt. Een werkeloze een taakstraf geven ja dat is iets waar ze niet van terughebben.

  Waarom zou je zulke figuren opsluiten in een internaat en met keiharde dicipline en dagen vol taken en huiswerk de juiste richting in duwen. Nee laten we ze 35 uur nietsnutten en rondhangen, dat zal ze leren. En waarom de ouders niet aansprakelijkhouden voor hun kind zijn gedrag, immers hij is pas 15 dus waarom niet tot zijn 18e naar een internaat ,met zijn ouders via loonbeslaag (hahahaha) of beslag op uitkering bij laten dragen in de kosten??? Oh ja en direct alle gevens van hun dubbele nationaliteit vastleggen en organisaties als Western Union per wet dwingen om niet alleen elke transfer van hen met een Nederlands paspoort door te geven aan de overheid maar ook hen met een buitenlands paspoort, want om een of andere reden gebeurd dat na jaren van fraude met uitkeringen nog steeds niet. OP deze manier kan ook direct worden bijgehouden wie geld giraal het land uit loodst.

 14. RWB51

  De wereld op zijn kop!! En dan die goed prater ook nog. Beide terug naar de zandbak!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.