Peilingen! ‘Gigantische opmars VVD gestagneerd, geen verschuivingen in politieke kleur’

In de meest recente peiling van Maurice de Hond zien we geen verschuivingen meer in vergelijking met vorige week. Dat wil zeggen dat het politieke stemklimaat lijkt te zijn gestabiliseerd. De stijgende lijn van de VVD lijkt nu gestagneerd en blijft op een stabiele 32 zetels staan.

Wat de meest recente peiling van De Hond wil zeggen? Het lijkt erop dat de gigantische opmars van de VVD is gestagneerd. De partij van Mark Rutte stond vorige week op 32 zetels en daar is deze week geen verschil in te zien: Geen krimp, maar ook geen groei.

Maurice de Hond / Peil.nl

Het Forum voor Democratie blijft staan op 11 zetels, dat is 1 zetel meer dan de D66 van Rob Jetten. Na de VVD zou, als we de peiling van De Hond als leidraad zouden nemen, de PvdA de tweede partij worden met 19 zetels. Daarna volgen respectievelijk de PVV van Geert Wilders (18), en het CDA (17).

De ex-partij van Henk Krol (50PLUS) staat nu op een marginaal zeteltje en de ruziepartij DENK zou, met de kennis van nu, ook nog een zeteltje KUNNEN scoren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Lugor

  Gigantische opmars VVD gestagneerd
  Of
  Gigantische opmars VVD stabiliseert
  Of
  Gigantische opmars VVD is blijvend
  Of
  Gigantische opmars VVD is een feit.

  1. Blitzkrieg

   Lugor : Als je een kogel de lucht in gooit staat hij op het hoogste punt even stil, voordat hij keihard naar beneden dondert; in deze analoog is de vvd de kogel 🙂 .

   1. Alfred Bentinck

    In deze analogie wordt de kiezersgunst vergeleken met de zwaartekracht. Blitz begint nu mogelijk al een beetje nattigheid te voelen.

    1. Blitzkrieg

     Nou Bunzing, ik maak me werkelijk geen enkele zorgen; als je dat wilt mag je dat uiteraard wel geloven. Zelfs de MSM zegt dat we een crisis krijgen die z’n gelijke niet kent, drie keer raden wie ze doorvoor verantwoordelijk gaan houden.

     1. Alfred Bentinck

      Het lijkt me lastig vol te houden dat de crisis door Rutte werd veroorzaakt. Dat zal de kiezer ook wel snappen, Blitz.

     2. Blitzkrieg

      Alfred Bentinck : Er is altijd een schuldige, ook als hij er niet is. De schuldige in dit verhaal is Rutte, daar kan zelfs barbapappa niks aan veranderen.

   2. Bullshit16

    Biltzwieg
    Ha ha ha wat een gooie

    1. Alfred Bentinck

     🤪

    2. Dion Grauss

     Ja eigen ruite ingooie daar ben jij wel goed in

   3. Lex

    En reken er maar op dat die VVD kogel heel snel naar beneden gaat donderen, De Jensen kijkers onder ons weten al weken dat er een smerig spelletje door dit kabinet word gespeeld met een achterliggend plan.

    Moties en wetten worden er doorheen gedrukt zonder dat de 2e kamer zich hierover kan uitspreken zogenaamd van wegen de corona 1½ meter.

    Ze weten dat de mensen niet dom zijn en dat wel eens opstand kan gaan komen als ze niet snel heel snel de boel open gaan doen en dus weer normaal gaan doen.

    Ze kunnen dan wel een klein groepje demonstranten intimideren en arresteren als er 100.000 man opeens gaan demonstreren dan word het toch wel een stuk moeilijker.

    Het volk is het zat op een steeds kleinere groep Bruikbare idioten na zoals Jensen het zo mooi zegt blijft volhouden.

    Ik houd me nergens aan met uitzondering als ik naar de supermarkt ga dan moet ik wel als ik zelf niet ziek wilt worden. Voorlopig maar even niet met het openbaar vervoer.

    Nederland word geleefd, tijd dat we zelf weer vrij kunnen gaan leven.

    1. Annie Klavan

     Word je daar ook geil van, dat je bij iedereen in de nek staat te hijgen?

  2. leukeditter

   vanaf juni ..juli gaat het net zo hard weer naar beneden, ecdonomische gevolgen zullen dubbel over hem heen gesmeerd worden

 2. ikweetwatikwil

  Welnee lugor. De mensen krijgen heel langzaam hun verstand weer terug en gaan nadenken.

  1. Blitzkrieg

   ikweetwatikwil : Ik blijf het herhalen. Het is een wetmatigheid dat “de zittende premier aan populairiteit wint tijdens een crisis”, maar uiteindelijk zal hij er ook voor worden afgerekent. Ook de cijfers van macron zijn omhoog geschoten tijdens de corona crisis, maar het zit op dit moment alweer op een alltime low; Rutte volgt.

   1. Alfred Bentinck

    “Het is een wetmatigheid dat “de zittende premier aan populairiteit wint tijdens een crisis”

    Dat geldt alleen als hij het goed doet.

    1. Blitzkrieg

     Alfred Bentinck :
     Quote : “Dat geldt alleen als hij het goed doet.”
     Nope, daar heeft het niks mee te maken. Mensen zoeken houvast, dat is alles… daarna zien ze dat het hele gezin werkloos is, hun bedrijf failliet is en ze hun huis moeten verkopen met een enorme restschuld; dan gaan ze op zoek naar de schuldige.

     1. Alfred Bentinck

      Als Rutte er een zooitje van had gemaakt was hij niet gestegen in de peilingen, Blitz.

      Er bestaat inderdaad een ‘join the leader-effect’ bij crises maar dat is een tijdelijk effect bij het begin van de crisis. Bij Trump zag je dat effect ook even in de peilingen maar toen hij er een chaos van maakte zag dat even snel weer verdampen.

     2. Alfred Bentinck

      Hetzelfde zie je bij Boris Johnson. Hij pakte de crisis niet goed aan en zijn populariteit is tanende.

      ht*ps://www.theneweuropean.co.uk/top-stories/john-curtice-in-express-on-boris-johnson-and-polling-1-6615985

     3. Blitzkrieg

      Alfred Bentinck :
      Quote : “Als Rutte er een zooitje van had gemaakt was hij niet gestegen in de peilingen, Blitz.”
      Hij heeft er een enorme puinhoop van gemaakt… hij heeft letterlijk geen reet gedaan. Wat dat betreft is Rutte een schoolvoorbeeld van hetgeen ik zeg, namelijk dat: “je kan er nog zo’n puinhoop van maken, in een crisis lopen mensen toch wel achter je aan”.

      Ook Trump is nog ongekend populair, uiteraard hoor je dat niet bij de NOS; dat hoeft natuurlijk ook niet. Gelukkig zijn er nog andere media outlets die niet in de handen van de deepstate zijn.

      Gisteren zag ik een oproep op twitter om de NOS app is uninstallen, gelijk maar even gedaan; opzouten met die overheidspropaganda.

     4. Blitzkrieg

      Bunzing : Wie heeft je de indruk gegeven dat we artikelen van theneweuropean willen lezen? Als ik onafhankelijke berichten wil lezen dan is de theneweuropean ongeveer wel het laatste dat ik lees.

     5. Blitzkrieg

      Mock tombstone placed at Merkel’s electoral office
      h**ps://www.trtworld.com/europe/mock-tombstone-placed-at-merkel-s-electoral-office-36365

     6. Alfred Bentinck

      Interessant voor Blitzkrieg: in tegenstelling tot Rutte die de crisis wél bekwaam aanpakt keldert de populariteit van Johnson. Dat effect waar hij over sprak werkt dus alleen voor regeringsleiders die het goed doen.

      ht*ps://www.theguardian.com/business/2020/may/16/revolt-over-easing-lockdown-spreads-as-poll-slump-hits-prime-minister

     7. Blitzkrieg

      Quote : “Interessant voor Blitzkrieg: in tegenstelling tot Rutte die de crisis wél bekwaam aanpakt keldert de populariteit van Johnson.”
      Algemeen effect, wat je ook zegt; bij macron, de l*l van europa was het eender, hij steeg in populairiteit. Nu een paar weken later kunnen de Fransen letterlijk zijn bloed alweer drinken.

     8. Alfred Bentinck

      “Algemeen effect, wat je ook zegt; bij macron, de l*l van europa was het eender, hij steeg in populairiteit. Nu een paar weken later kunnen de Fransen letterlijk zijn bloed alweer drinken.”

      Precies, Blitzkrieg. Ik zie dat het kwartje is gevallen.

     9. Blitzkrieg

      Bunzing :
      Quote : “Precies, Blitzkrieg. Ik zie dat het kwartje is gevallen.”
      Het is exact dit wat ik al de hele morgen aan het zeggen ben, het kwartje heeft bij jou blijkbaar wat moeite met vallen.

 3. Alfred Bentinck

  De gigantische opmars van de VVD is niet gestagneerd, Kenneth, maar heeft zich gestabiliseerd.

 4. Kretoloog

  Verschil tussen MdH en Ipsos is voor de VVD ook gigantisch: 32 om 43 zetels.

  Wie zit er faliekant naast? Ipsos is de grootste kanshebber.

  1. Alfred Bentinck

   Als partijen enorm stijgen in de kiezersgunst zie je vaak dit soort verschillende peilingen.
   Het enige dat vaststaat is dat de populariteit van Rutten, en daarmee de VVD, enorm is toegenomen vanwege zijn bekwame aanpak van de crisis.

   1. Kretoloog

    Wat ook vaststaat is dat D66ers, ondanks hun progressieve inslag, hun partij liever geleid zien door een geile hetero (Pechtold) dan door een monomane homo (Jetten), die geflankeerd wordt door 2 haatheksen (Kaag en Ollongren). Die zijn dus weer terug in het veilige en traditionele VVD-nest.

    En die malle judoka (Heerma) van het CDA ziet zijn kiezers eveneens terugsluipen naar de lachende leugenaar (Rutte).

 5. LifeBuddy

  Dus met een Minister kWiebes, die een Misdaad tegen de mensheid heeft begaan, door in Estland een milieuramp te plegen, zou de vvd nog zoveel zetels halen volgens de hond. Nou, dan ziet de toekomst er voor onze kinderen er niet zo veilig en gezond uit.
  Dit kabinet kan nu niet meer aanblijven, deze week zal het Malieveld wel vol staan.!

  1. Marija

   Wat deed hij? Sorry is mij ontgaan.

   1. Bullshit16

    Marita
    Je moet het nieuws wel blijven volgen voor iedereen die het niet weet voor dat ze weer op deze landverraders partijen stemmen denk nog even goed na om op vvd of cda pvda GL te stemmen
    Deze partijen zijn bezig om alle bossen te kappen voor die biomassacentrales en je weet als er geen boom overblijft gaat bij de mens ook de kaars uit meede mogelijk gemaakt door groen links die zo groen wil zijn
    Bomen nemen stikstof op en stooten weer zuurstof uit
    STEM FVD OF PVV UIT DE EU

    1. Marija

     Ik weet het weer, danku.
     Voor uw info ik stem al jaaaaaaren pvv.

     1. Bullshit16

      Marita
      Altijd goed mensen met gezond verstand zouden dat meer moeten doen fvd en pvv zijn nog de partijen die voor Nederland zijn. de rest van de partijen hebben ons land verkocht aan Brussel en aan die gelukszoekers
      Hou ook het fvd journaal en de gaten daar kon je horen wat er allemaal gebeurd wat fvd wil en wil veranderen en daar is niks mis mee is niks geen racistisch aan.zo als ze vaak onterecht weg gezet worden
      Stem fvd of PVV uit de eu

    2. Alfred Bentinck

     “Deze partijen zijn bezig om alle bossen te kappen voor die biomassacentrales”

     🙂

     1. Blitzkrieg

      Alfred Bentinck : En wat is daar precies grappig aan? Ah of was het een poging de eeuwige tr*l uit te hangen, joh… je doet je best maar, heb er weinig boodschap aan.

     2. Jezus van Nazareth

      Ach en wee, Ziggydetank voelt zich wederom in het kruis getast.
      Acceptgirootje gekregen wegens achterstallig lidmaatschap, pikkie?

     3. Alfred Bentinck

      Het is grappig omdat het een absurde uitspraak is, Blitzkrieg.

 6. AnnetKlaver

  Zie duidelijk dat PVV, SGP en het FvD volgend jaar een coalitie gaan vormen.
  Krijgen veel reaguurders dan toch gelijk?

  1. Blitzkrieg

   AnnetKlaver : Ja, dat krijgen ze!

   1. AnnetKlaver

    @Blitz,je hepT tenminste humor.

    1. Blitzkrieg

     AnnetKlaver : Dat weet ik Annetje, maak je borst alvast maar nat… na de verkiezingen in maart ga ik helemaal los.

     1. Rosasolis

      Blitzkrieg. Ik doe het nu al. Gisteren heeft radio 4 de hele dag bekend gemaakt, hoe tegen ze zijn van het beleid van de FvD in Brabant om het bedrog voor cultuur af te schaffen…en het in vervolg voor Brabant tot een
      “Vrije Tijds” bestreding maken…waarvan de grootste deel voor amateur sports verenigingen zouden gaan, en wat erover is naar koorverenigingen, amateur orkesten, harmonie orkesten, en muziek opleidingen voor getalenteerde kinderen en tieners…
      Wat merkwaardig is, is dat Baudet een liefhebber van cultuur zou zijn,
      die Schumann op zijn kantoor vleugel speelt, zonder overhemd,
      die hoog boven de vleugel hangt….misschien af te drogen?
      Gisteren heeft alle omroepen op radio 4 de hele dag land optredens van
      Brabantse koren, orkesten, en solisten uitgezonden…allemaal groot talent uit Brabant, die nep-muzikant Baudet en aanhangers veel minder
      willen geven…omdat HIJ misschien meer support voor zijn FvD partij zou krijgen via sports verenigingen. Jammer, heel erg jammer Brabant!

  2. Lugor

   Onze p*dojager Ziggy is ook weer van de partij.
   Andere naam, zelfde paranoïde gedrag.

  3. Rosasolis

   AnnetKlaver. PVV, SGP, en FvD zullen het nooit lukken om een heersende coalitie te vormen. Er zijn grote problemen met deze partijen:
   1. PVV is niet een politieke partij, maar een societeit die alleen een lid heeft:
   Geert Wilders. Medewerkers van de PVV hebben geen stemrecht, net als gewone leden die ook niet hebben. Er is bij de PVV nooit een ledenvergadering omdat zij geen leden hebben!
   2. Zowel PVV als FvD zijn extreem-rechts partijen die tegen buitenlanders zijn.
   De FvD heeft duidelijk verklaard dat kleurlingen een minder hoog IQ zouden hebben.
   Thierry Baudet heeft verklaard een aantal keer dat vrouwen zouden nooit een hoge
   functie mogen krijgen. Deze vrij nieuwe mannen partij willen ons hoog-opgeleide vrouwen terug steuren naar de keuken en de kraamkamer. De FvD partij heeft
   mannenleden met extreem-rechts idealen, net als de nu illegale neo-nazi AFD partij
   van Duitsland.
   3. De SGP is een streng gereformeerde ouwe mannetjes partij die ook geen vrouwen willen toelaten in hun heilige mannenraad. Natuurlijk krijgen zij niet veel stemmen omdat zij de helft van onze bewolking (vrouwen) willen blijven onderdrukken! Dus via
   een coalitie met de andere vrouwen-onderdrukking partij, de FvD, hopen ze om wat meer steun de krijgen voor hun oude kereltjes partij…zodat het helemaal niet zou gaan verdwijnen.
   Laten Nederland ons bekende gezicht houden van humanitaire waardering,
   gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en geen rassendiscriminatie.

   1. Lefty

    Tja, ik vraag me inderdaad af hoe mensen het in hun hoofd halen om op dit soort partijen te stemmen. Waarschijnlijk een moeilijke jeugd gehad en nooit in therapie gegaan.

 7. rexm

  Als na de corona crisis vragen worden gesteld, zal de VVD wel eens in de vrije val terecht komen.
  De PVDA is zo miserabel bezig dat ze momenteel een score uit mede leiden krijgen.

 8. Peetjoh

  Wie doet er hier mee aan de peilingen? Want dat is het natuurlijk met peilingen. Het zegt niks en is nergens op gebaseerd. Peilingen is een mooi woord voor manipulatie.

 9. Lugor

  Als de VVD straks op een magere 10 zeteltjes staat

  Ik neem aan dat u zich tot de weldenkenden/realisten rekent?

 10. Genoeg van linkse dictatuur

  Al die jaren wanbeleid van Rutte, VVD, zal de burgers echt niet op die landverrader gaan stemmen, deze peiling zegt mij niks. Ik lees en ken niemand die positief is over Rutte en de VVD. Hij heeft Nederland kapot gemaakt. Stem Wilders, Baudet om Nederland weer menselijk en sociaal te maken.

 11. Scaldis

  Huh? Stond de vvd een paar dagen terug niet op 43 zetels in de peilingen, als ik me goed herinner?
  Geen peil op te trekken dus.

  1. Piet51

   @Scaldis
   Inderdaad 45 zetels, maar dat was bij de peilingwijzer, waar De Hond niet aan meedoet. Maar je moet ook niet de verschillende peilingen onderling qua zetelaantallen vergelijken. Je kunt wel bij één peiler de trend volgen en dan zie je overal min of meer dezelfde trends. De VVD groeide extreem, maar lijkt nu te stabiliseren. Dat is overigens naar verwachting. FvD was sterk dalend, maar stabiliseert wellicht, hoewel dit nog alle kanten op kan. PVV lijkt een stabiele factor te zijn geworden.

   1. Bullshit16

    Piet51
    Je moet vaker naar fvd journaal kijken dan stap je wel over van pvda naar fvd nederland moet gered worden dat kan alleen met fvd of pvv
    Stem fvd of PVV uit de eu

 12. Maurits Dekker

  @Lugor
  “Gigantische opmars VVD is een feit.”

  Straks, in de zware economische crisis en vlak voor de verkiezingen moeten we medelijdend lachen om zoveel naïviteit.

 13. Bolland

  Dit is het begin van de ellende voor Rutte cs

  Meer en meer mensen zetten kritische kanttekeningen bij “beleid” van onze “leiders” en komen op allerlei manieren in opstand

  Ze hebben hun hand overspeelt

 14. Florissa

  Mensen zouden eens op naam van Arno Wellens moeten zoeken,en de moeite nemen om even naar hem te luisteren,staat de VVD binnen een maand op 15 Zetels .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.