Rellen Minneapolis escaleren ondanks inzet Nationale Garde: demonstranten bestormen politiegebouw en steken het in brand

De dood van George Floyd, veroorzaakt door een agent die minutenlang met een knie op zijn nek zat, heeft gevolgen voor heel het land. Minneapolis lijkt wel een oorlogsgebied en doet denken aan de L.A. Riots van 1992. De spanning lijkt dit keer misschien nog veel heftiger te zijn als toen.
In Minneapolis zijn ze helemaal gek geworden. De dood van Floyd heeft (volledig terecht) veel teweeggebracht en past binnen een maar al te herkenbaar patroon van excessief politiegeweld jegens de zwarte Amerikaanse bevolking.

De bevolkingsgroepen worden door zo’n voorval lijnrecht tegenover elkaar gezet, met ophitsers aan beide kanten die ‘hun mensen’ voor zich proberen te winnen en mensen van de ‘andere kant’ juist tegen zich in het harnas proberen te jagen. Er ontstaat een soort sociaal-cultureel vacuüm waardoor neutraliteit soms geen optie meer is: je moet een kant kiezen of er wordt voor je gekozen. En omdat het hier om huidskleur gaat, is het knap lastig om hier aan te ontsnappen.

Alle begrip dus voor de ophef die erdoor is ontstaan. Maar momenteel verspelen de meeste betrokken partijen zo’n beetje alle sympathie die ze hebben of nog konden krijgen. De relschoppers richten alleen maar schade aan, waar vooral ‘hun mensen’ last van krijgen: Ondernemers die hun zaak in vlammen op zien gaan; vandalisme van overheidsgebouwen of infrastructuur; en de (dure maar noodzakelijke) reactie van de overheid op al dat geweld.

De Nationale Garde is al ingezet en werd bekogeld. Diverse andere steden worden nu ook met rellen geconfronteerd, dus het is een kwestie van tijd voor er een federale oplossing komt. En president Trump, die is verwikkeld in een bittere verkiezingsstrijd, heeft er alle baat bij om daadkrachtig op te gaan treden:

“Verder heeft Trump commentaar op de demonstranten. Hij noemt ze “tuig” en dreigt met schieten als ze zich niet gaan gedragen. Bij die tweet plaatste Twitter een waarschuwing “voor het verheerlijken van geweld”.”

Met als kers op de taart dus Twitter die zich met de situatie bezighoudt en met dubieuze redenen komt om Trump te ‘censureren’. Het probleem daarmee is namelijk dat het een discussie op doet laaien over censuur, die eigenlijk alleen maar olie op het vuur is van de toch al grote spanningen van de afgelopen dagen. Want wat als bijvoorbeeld Trumps’ tweets wél een waarschuwing krijgen wegens “geweldverheerlijking”, maar de (vergelijkbare) tweets van de Iraanse leider Khamenei niet? Het lijkt in eerste instantie niet gerelateerd aan de rellen, maar het draagt wel degelijk bij aan het creëren en voeden van de identiteitspolitiek, die dus eigenlijk al(weer) ontploft is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Mar

  Nog een rel erbij:
  CNN filmploeg gearresteerd in Minneapolis door politie.

  1. Pijnstiller

   De linkse ratten zijn alweer vrij

  2. Blitzkrieg

   Mar : Hoe lang krijgt de CNN voor hun misdaden tegen de menselijkheid?

   1. Michel Bloemkist

    En Fox??

 2. Meriadoc Brandebok

  Presidentschap Trump:

  Gewelddadige rellen in Minneapolis
  Economie in vrije val
  Hoge werkloosheid
  Gezondheidszorg verslechterd
  Impeachment plaatsgevonden
  Opkomst China als supermacht versneld
  Noord-Koreaans vredesproces afgebroken
  Machtsvacuüm door isolement

  1. Pijnstiller

   Dhr Brandebok slaat de plank weer eens volkomen mis.
   Onder Obama
   Rellen in ferguson
   Escalatie conflict Midden Oosten
   Enorm hoge werkloosheid
   Gesjoemel met geboorte certificaat
   China alle ruimte gegeven om supermacht te worden
   Verregaande corrumpering vam de VN en WHO
   Afluisterschandaal repubikeinen door Obama
   Lastenverzwaring burgers

   Do I need say more

   1. Canta

    Pijnstiller
    Rellen Ferguson:
    Na een overval op een supermarkt in het Amerikaanse Ferguson, een voorstad van St. Louis, wordt rond 12 uur ’s middags de zwarte tiener Michael Brown doodgeschoten door een blanke politieagent. Later blijkt dat Brown ongewapend was. Zijn lichaam blijft lange tijd op straat liggen.

    Tijdens het presidentschap van Obama is de werkloosheid aanzienlijk gedaald vanuit de recessieperiode van de kredietcrisis van 2007.

    Afluisterschandaal repubikeinen door Obama.
    Trump heeft daar een steeds terugkerend woord voor: fake news.

    Gesjoemel met geboorte certificaat????
    Trump bleef maar volhouden dat Obama niet in de VS was geboren. Bleek een grove leugen.

    China alle ruimte gegeven om supermacht te worden???
    Alsof de VS de macht zou hebben om China de wet voor te schrijven.

    Lastenverzwaring burgers. Ja daar kregen ze een goed werkende gezondheidszorg voor die Trump weer heeft vernietigd.

    Jij bent degene die de plank misslaat.

  2. combat le pelicule

   occult fantasietje liegt natuurlijk dat hij barst en canta doet daar nog even leugentje of wat bij…

   1. Michel Bloemkist

    En gevechtje antwoordt eens weer met holle frasen.

 3. Beukman

  De bevolkingsgroepen worden door zo’n voorval lijnrecht tegenover elkaar gezet, met ophitsers aan beide kanten die ‘hun mensen’ voor zich proberen te winnen en mensen van de ‘andere kant’ juist tegen zich in het harnas proberen te jagen. Er ontstaat een soort sociaal-cultureel vacuüm waardoor neutraliteit soms geen optie meer is: je moet een kant kiezen of er wordt voor je gekozen. En omdat het hier om huidskleur gaat, is het knap lastig om hier aan te ontsnappen.

  Helder verwoord door Wout.

  Wee America. De toename van de polarisatie leek onder Obama even tot stand gebracht, maar gaat onder Donald dubbel zo hard verder. Het probleem zit helaas heel wat dieper dan de president. Een door en door verrot land.

  1. Ritter

   Beukman

   Juist onder Obama is de polarisatie toegenomen.

   Want Obama steunde de SJW zoals Antifa en andere radicale groepen als Black Lives Matters. Deze radicale groepen hebben de situatie op scherp gezet.

   Obama heeft economisch ook weinig gedaan voor de Afro Amerikanen en Latino’s.

   Onder Trump zijn deze groepen er juist economisch op vooruit gegaan.

   1. Beukman

    @Ritter
    Niet waar. Onder Obama begon de economie weer te groeien, steeg de werkgelegenheid, en profiteerden daar mede Latino’s en Afro-Americanen van. Het aantal rellen daalde, en dat zegt wel iets over de mate van polarisering.

    Donalds presidentschap zal de geschiedenis ingaan als een met historisch hoge werkloosheidscijfers.

  2. Meriadoc Brandebok

   Met je eens, de Verenigde Staten is een door en door verrot land. Compleet failliet. De coronacrisis heeft in het bijzonder ook de inherente zwaktes van het Amerikaanse onbeperkte kapitalisme bootgelegd, terwijl het de kracht van de Europese verzorgingsstaten sterk heeft onderstreept.

   Het zegt veel over de VS dat men slechts kandidaten als Trump en Biden kan presenteren. In Nederland zouden zulke figuren in de bejaardensoos bingo-en en een kaartjes leggen.

   1. Pijnstiller

    In Nederland hebben we pinokio Rutte.
    In Frankrijk Gerontofiel Macron
    In Duitsland Stasi Merkel

    1. Pijnstiller

     dat zegt wat over het inzicht van de gemiddelde Europeaan

     1. Meriadoc Brandebok

      Precies, Pijnstiller, dat het een aanmerkelijk beter inzicht is dan dat van de Amerikanen.

     2. LifeBuddy

      De maffia groeit uit zijn voegen. KLM . fraude loopt hier over de plinten, zoals buitelanders die al jaren dood zijn, krijgen nog steeds Pensioen, Wao en Aow uitgekeerd . Voor ultra sLinkse oplichters is dat een aanmerkelijk beter inzicht.!

   2. Rammstein

    Meriadoc heeft een eenzijdig, incompleet en gemankeerd beeld van de USA, uitsluitend gebaseerd op berichten uit de linkse bash-media.

    Er valt veel te verbeteren in de US, maar dat is niet minder het geval in Europa. Op vrijwel alle gebieden geeft Amerika nog steeds de toon aan. En dat zal niet gauw veranderen.

    1. Beukman

     Tuurlijk @Rammstein, er is van alles mis met Europa. Met Azië, Afrika, Zuid-America en Antarctica trouwens ook.
     Maar deze draad gaat nu eenmaal over de rellen in de VS. Moeten we het daar dan niet gewoon over hebben?

     1. Rammstein

      Zeg dat ook even tegen Meria Doc: hij lult over de staat van het land, maar geen woord over de rellen.

     2. Meriadoc Brandebok

      De rellen zijn een onderdeel van de staat van het lamd, Rammstein.

     3. Rammstein

      Lul niet zo achterlijk grefo. In jouw reactie komt het woord ‘rellen’ in het geheel niet voor. En de staat van het land die jij schetst is volkomen vertekend weergegeven, wat jouw beperkte, eenzijdige en gemankeerde beeld over de USA volledig onthult aangezien het gebaseerd is op de bash-informatie van de linkse MSM. Precies wat ik in mijn reactie schrijf.

  3. Blitzkrieg

   Beukman : Identiteitspolitiek is vast een zeker de oplossing!

 4. Suidland

  In Suid-Afrika worden onze blanke bloedverwanten afgeslacht door zwarten en je hoort niemand er over! ’t Zijn maar blanken.

  Overigens moeten ze in de VS niet met rubber schieten maar met lood.

  1. Pijnstiller

   helaas wordt Zuid Afrika momenteel door de zwarten om zeep geholpen. Net zoals Rhodesie door de zwarten in een deplorabele staat is veranderd dat nu bekend staat als zimbabwe.
   Ja er is veel veranderd in de wereld door linkse activisten. Helaas niet ten goede

   1. Canta

    Pijnstiller
    Ja want natuurlijk is alles wat goed gaat te danken aan rechts en alles wat misgaat
    de schuld van links. Jij zou zo de prijs voor genuanceerd denken winnen, natuurlijk.

    1. Rosasolis

     Canta. Kom op man, lang niet iedereen op DDS is extreem-rechts en blank.
     Kijk meer naar de opinies van mensen die helemaal niet bekrompen en niet racist zijn. In Trouw vandaag een verhaal over een jong gekleurde meisje die haar diploma bedrijfseconomie heeft gehaald. De foto spreekt boekendelen.
     Op de voorpagina van Tijd, (onderdeel van Trouw) zien we een stralende
     jonge kleurling vrouw onder de confetti! De foto werd gemaakt kort nadat zij haar eind-diploma economie had gekregen. Hopelijk blijft deze bijzonder jonge vrouw in Nederland en dat zij aan velen haar kennis zou kunnen doorgeven. Zulke talent moet nooit onderdrukt worden wegens kleur.
     Zalig Pinkster, iedereen.

     1. Canta

      Rosasolis

      Canta. Kom op man, lang niet iedereen op DDS is extreem-rechts en blank.
      Ik weet niet waar jij het idee vandaan haalt dat ik dat denk. Mijn reactie was op Pijnstiller en die is wel degelijk extreem-rechts als ik naar zijn uitspraken luister.
      Gelukkig zitten er ook mensen bij met andere ideeën en ik vind een multiculturele samenleving eerder een verrijking. Als we bereid zijn naar elkaar te luisteren dan kunnen we heel wat van elkaar leren.

 5. Ritter

  Het bizarre is dat de relschoppers Twitter gebruiken om zich te organiseren en via Twitter oproepen tot geweld.

  Maar Twitter laat deze tweets gewoon staan!!

  Maar als Trump het geweld veroordeeld word Trump door Twitter gecensureerd.

  Dat laat duidelijk zien dat Twitter nu Trump op de korrel neemt en zich met de verkiezingen is gaan bemoeien met als doel de herverkiezing van Trump te ondermijnen.

  1. Beukman

   @Ritter
   Wordt Donald werkelijk gecensureerd, of wordt er alleen maar een disclaimer aan zijn geweldstweets gehangen?
   En hoe weet jij eigenlijk dat geweldstweets van demonstranten niet door twitter worden verwijderd?

   Het kan verder geen kwaad om je even te verdiepen in de richtlijnen van twitter en de reden waarom sommige tweets worden verwijderd, de uitzonderingen die daarop bestaan en, jawel, de uitzonderingen die er op die uitzonderingen bestaan:

   help.twitter.com/nl/rules-and-policies/public-interest

   1. Ritter

    Beukman

    Het veroordelen van geweld (zoals Trump doet) zijn geen “geweldtweets”.

    Nergens roept Trump op tot geweld. Hij roep de burgemeester op om de orde te handhaven en het plunderen en vernielen te stoppen.

    Het bizarre is dat de organisatoren van dit geweld zoals Antifa en BLM via Twitter oproepen tot geweld en dat Twitter deze tweets laat staan.

    Ook tweets van b.v Iran , die oproepen tot Jihad tegen Israël, laat Twitter gewoon staan. Enzovoorts.

    Dit laat duidelijk zien dat Twitter, zoals de andere grote tech bedrijven, zich met politiek inlaten. En in dit geval in anti-Trump politiek.

    1. Rene van der Grijp

     Beste Ritter, Beukman en nog wat van die linkse tr*ollen hier hebben een Trump-obsessie. In hun ogen kan hij niets goed doen.

     Ik bewonder je doorzettingsvermogen, maar je praat tegen een muur.

     Het is sowieso zinloos om met hen in discussie te gaan, want ze zullen nooit een duimbreed toegeven. Vroeger was dat anders op fora. Toen was er nog ruimte voor vruchtbare gedachtenwisselingen. Nu is het een loopgravenoorlog.

     1. Beukman

      Aandoenlijk, @Rene.
      Ritter heeft een Trump-obsessie. In zijn ogen kan hij niets slechts doen. Het is sowieso zinloos om met hem in discussie te gaan, want hij zal nooit een duimbreed toegeven.

     2. Rene van der Grijp

      Beukman komt niet verder dan terugkaatsen. Brugklasniveau.

      QED

    2. Beukman

     Welke tweets zijn er dan gecensureerd, @Ritter? Je hebt nog steeds geen voorbeelden gegeven.
     Zelfs de recente tweet van Donald waarin hij zonder enige grond suggereerde dat een van zijn critici in 2001 een moord had gepleegd, liet twitter gewoon staan.

     1. Alfred Raevensburgh

      ….

  2. Mar

   Voorbeelden, Ritter? Laat eens zien dan.

  3. josemoonen@70

   👍👍👍👍👍

 6. Rene van der Grijp

  “Verder heeft Trump commentaar op de demonstranten. Hij noemt ze “tuig” en dreigt met schieten als ze zich niet gaan gedragen.”

  Nee, hij heeft het over de plunderaars.

 7. Ritter

  Even wat feiten.
  ==================

  Een nieuwe studie, gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences, vernietigt het democratische verhaal met betrekking tot schietpartijen bij rassen en politie, waarin wordt gesteld dat blanke officieren verwikkeld zijn in een epidemie van racistische vooroordelen over zwarte mannen.

  Het blijkt dat blanke officieren niet vaker dan zwarte of Spaanse officieren zwarte burgers zullen neerschieten.

  Het is de gewelddadige misdaad van een raciale groep die de schietpartijen van de politie bepaalt, niet de race van de officier. Hoe vaker agenten gewelddadige verdachten van een bepaalde raciale groep tegenkomen, hoe groter de kans dat leden van die raciale groep worden neergeschoten door een politieagent. In feite, als er een vooroordeel is bij schietpartijen van de politie nadat rekening is gehouden met de misdaadcijfers, is het tegen blanke burgers, zo bleek uit de studie.

  De auteurs, docenten aan de Michigan State University en de Universiteit van Maryland in College Park, hebben in 2015 een database aangemaakt met 917 dodelijke schietpartijen bij officieren van meer dan 650 politiediensten.

  Vijfenvijftig procent van de slachtoffers was blank, 27 procent was zwart en 19 procent was Spaans. Tussen de 90 en 95 procent van de burgers die in 2015 door officieren waren neergeschoten, vielen politie of andere burgers aan; 90 procent was bewapend met een wapen. Zogenaamde misvattingen over dreigingsfouten, waarbij een officier een ongewapende burger neerschiet nadat hij bijvoorbeeld een mobiel voor een pistool had aangezien, waren zeldzaam.

  h**ps://www.nationalreview.com/2019/07/white-cops-dont-commit-more-shootings/

  1. Pijnstiller

   Beste Ritter,
   Fijn dat u deze feiten met ons deelt.
   Helaas zullen de linkse dwazen het wel weer bestrijden. Wetenschap tel slechts dan wanneer het hen uitkomt.

   Kijk naar de onzin die brandenbok hier uitkraamt.
   Dit soort personen is zo vol van zichzelf dat ze vermoedelijk al zachtjes kreunen bij een lorte blik in de spiegel

  2. Mar

   “Het is de gewelddadige misdaad van een raciale groep die de schietpartijen van de politie bepaalt, niet de race van de officier.”

   Lekker vertaald 😀

   Ritter, het gaat om zaken waarbij de dode geen strafbaar feit pleegde, geen verzet pleegde, aanwijzingen opvolgde.

 8. Ritter

  Volgens de Federal Crime Statistics is 12 procent van de door geweld om het leven gekomen blanken gedood door de politie. Bij zwarten is dit slechts 4 procent.

  Er is geen sprake van ’een oorlog tegen zwarten’. Zwarten worden verhoudingsgewijs niet vaker doodgeschoten door de politie. Er zijn gewoonweg vaker confrontaties tussen zwarten en de politie, omdat in de VS de zwarten zeven keer vaker misdrijven plegen dan blanken.

  13 procent van de bevolking is zwart, maar zwarten zijn betrokken bij 26 procent van de misdrijven waarbij wordt geschoten door de daders. 52 procent van de moorden wordt begaan door zwarten. In New York zelfs 75 procent van de moorden en daar is 23 procent van de bevolking zwart. In vergelijking: in New York is 39 procent blank en die zijn slechts voor 2 procent van de moorden verantwoordelijk.

  In de 75 grootste Amerikaanse gemeenten maken de zwarten 15 procent van de bevolking uit en ze zijn verantwoordelijk voor 62 procent van de roofovervallen en 57 procent van de moorden. Het is dus evident dat de politie verhoudingsgewijs vaker moet optreden tegen zwarten en daar zijn nu eenmaal risico’s aan verbonden. Dat desondanks ze relatief gezien minder vaak dan blanke daders door de politie worden gedood, bewijst hoe zorgvuldig de politie is om discriminatie of racisme te vermijden.

  De overgrote meerderheid van vermoorde zwarten werd door zwarten gedood. Op 6000 door geweld gedode zwarten in 2014 werden er 120 gedood door de politie.

  h**ps://www.realclearpolitics.com/video/2016/09/23/heather_macdonald_on_black_lives_matter_does_the_truth_matter.html

  1. Bolland

   @Ritter Geen speld tussen te krijgen, daarbij wordt elk nieuws wat over blank racisme gaat opgeblazen, terwijl gekleurd racisme wordt weggemoffeld

   banned.video/watch?id=5ec85b1d199ea5002497bd04

 9. Augustus

  Als blanke Amerikanen zouden rellen elke keer als een zwarte Amerikaan een van hun zou doden, dan zou Amerika nooit tot rust komen. De rellen en vernielingen komen altijd van één kant.

 10. Alfred Raevensburgh

  Inmiddels is Trump volledig ontspoord:

  Trump threatens to unleash gunfire on Minnesota protesters
  The president’s tweet earned a warning label from Twitter for violating its policies on “glorifying violence.”
  ht*ps://www.politico.com/news/2020/05/29/trump-threatens-to-unleash-gunfire-on-minnesota-protesters-288406

  1. Ritter

   @Alfred Raevensburgh

   Hoe denkt u dat deze relschoppers die de stad platbranden, roven en mensen bedreigen tot staan worden gebracht?

   De burgemeester heeft de zaak totaal uit de hand laten lopen door weinig in te grijpen.

   De linkse media en politici maken zich drukker om Trump dan om de rellen.

   Als de burgemeester niet ingrijpt dat is het de plicht van de President om in te grijpen.

   h*ps://www.foxnews.com/us/minnesota-gov-tim-walz-on-george-floyd-violence

   1. Beukman

    Trump valt de burgemeester van Minneapolis af, in het openbaar zelfs. Die burgemeester ontploft van woede, logisch.
    Denkt Donald dat zijn kritiek bijdraagt aan het bestrijden van deze crisis?

    Donald is nog in staat om een brandweercommandant te bekritiseren terwijl deze bezig is aan het bestrijden van een brand.

    1. Ritter

     Beukman

     Trump ( en anderen) bekritiseren de burgemeester omdat die de toestand uit de hand heeft laten oplopen.

     Trump heeft de burgemeester opgeroepen tot actie en zijn steun beloofd.

     1. Beukman

      @Ritter
      Zoals gezegd, Donald gooit alleen maar olie op het vuur met zijn tweets. Bovendien ondermijnt hij het gezag van de burgemeester notabene tijdens deze crisis, door hem the very weak Radical Left Mayor te noemen.
      Dat doe je niet, zeker niet in het openbaar, het draagt op geen enkele manier bij tot het beëindigen van de rellen, in tegendeel.

      Donald laat opnieuw zien dat hij een zwakke president is, wiens al te grote ego de benodigde oplossingsgerichte attitude in de weg zit.

     2. Alfred Raevensburgh

      Trump is druk bezig met het voeren van een oorlog met Twitter, Obama en het ophitsen van rassenrellen.

      Het dodental van Corona liep inmiddels op tot 103.000 doden.

      Verschrikkelijk voor de V.S. om in deze gruwelijke crisis met zo’n incompetente president opgescheept te zitten.

     3. Rene van der Grijp

      “…het ophitsen van rassenrellen.”

      Ziehier de agent provocateur die alles aan elkaar liegt wat los en vast zit.

     4. combat le pelicule

      De USA heeft 328.000.000 inwoners en nog geen 0,004% is daarvan overleden

     5. josemoonen@70

      Laat maar Ritter .. sommige mensen zijn zo vervuld van haat tegen Trump dat ze de waarheid gewoon niet meer willen zien . Het heeft geen zin om hier mee in een fatsoenlijke discussie te gaan .

 11. Winfrida

  Links wil graag de boel ontregelen en neemt daar volop gebruik van. Nu met de coronacrisis en de witte agent en het bruine slachtoffer komt men wel heel goed uit. Ik heb hier echt geen woorden voor, schandalig!

  1. Cycle25

   Links wil een opschoning van Amerika, desnoods een burgeroorlog en uitroeiing van alle republikeinen.

 12. Fe

  Dit gaat finaal uit de hand lopen door wat oproerkraaiers die misbruik maken van een dode.

  De organisaties die de drijvende kracht achter de oproeren moet je direct tot criminele organisatie veroordelen

 13. Bolland

  Incident in Mineapolis is verschrikkelijk agenten behoren knetterhard te worden gestraft, maar wat me wel verbaasd is dat deze video nergens te zien is, vorige week in bejaardenhuis opgenomen hoor je helemaal niets over

  banned.video/watch?id=5ec85b1d199ea5002497bd04 is mensonterend vanaf 15.03

 14. josemoonen@70

  De Moordenaar van George Floyd had al tientallen klachten aan zijn broek wegens overmatig geweld en machts misbruik . Deze man hoort in mijn ogen levenslang achter de tralies . De rellen die uitgebroken zijn door doorgeslagen tuig is natuurlijk aan geen enkele kant goed te praten . De President stelt terecht dat daar hard tegen moet worden opgetreden .. Wat de Main Stream Media er ook weer van maakt .. het is toch nooit goed . Weer een rede voor hun om hun president door de stront te halen . Ik heb nog nooit zo weinig respect gezien . Het zijn veelal linkse activisten onder het mom van journalisten . De Journalistiek is helaas ver te zoeken . ..De Deep State in de USA heeft ze allemaal omgekocht . Met geld bereik je alles .. zelfs integere verslaggevers ..

 15. Rosasolis

  Er zijn nu dag en nacht overal enorme demonstraties in ieder stad en dorp door heel Amerika. Gisteren waren er 7 mensen dood geschoten en vele anderen zwaar verwond
  in Kentucky. Momenteel zijn er honderd-duizenden demonstranten in Atlanta, Georgia.
  Het allerergste dat Trump kan doen is dreigen met schieten op de demonstranten.
  De Nationale Garde van honderden scherpschutters staat klaar om naar alle steden gestuurd worden. Trump’s oplossing is heel eenvoudig: schiet op de demonstranten. Hij heeft onlangs op Twitter een bekende citaat gebruikt van een racistisch politiechef uit Miami, die in 1967 uitspraak “when the looting starts, the shooting starts”.
  Deze politiechef bedoelde dat zwarten plunderen, maar niet de blanken! Terwijl de gevangenissen ook met blanken vol zijn.
  De laatste enorme landelijke demonstratie dat ik kan herinneren was tijdens de
  Vietnam oorlog. Maar toen ik geen uur geleden de laatste nieuws op de radio hoorde,
  namelijk dat in ieder stad en dorp er nu enorme demonstraties aan de gang zijn,
  kreeg ik het gevoel dat deze keer gaat het helemaal fout in dit zeer verdeelde, grote,
  arme land…Er komt alweer opnieuw een burger oorlog in Amerika. Deze keer niet
  de noordelijke staten tegen de zuidelijke, maar tegen het discriminatie tegen kleurlingen, en het brede verschil tussen armen en rijken. Te veel mensen lijden
  onder extreem armoede en een ongezonde leven, dat escaleert onder het beleid van Trump.

  1. Cycle25

   Het allerergste dat Trump kan doen is dreigen met schieten op de demonstranten.
   De Nationale Garde van honderden scherpschutters staat klaar om naar alle steden gestuurd worden. Trump’s oplossing is heel eenvoudig: schiet op de demonstranten.

   Je kletst uit je nek, Amerika ligt onder vuur door antifa en consorten die klaar staan om elke staat in de fik te zetten. De autoriteit zit er bovenop : h*tps://twitter.com/NBCNews/status/1266741567961825284

   80% of hoger van de gearresteerde demonstranten komen uit andere staten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.