Resultaat stikstofregelgeving? ‘OM neemt meer rijbewijzen in door snelheidsovertredingen dan alcoholovertredingen’

De afgelopen jaren heeft het OM steeds meer rijbewijzen ingenomen. Dit jaar is er een opmerkelijke stijging te zien bij het aantal innames vanwege snelheidsovertredingen. Hoe zou dit nu komen? Iets met stikstof en maximumsnelheidsverlaging geloof ik…

Het NOS meldt het volgende:

Een eenduidige verklaring voor de stijging is er niet, ook al ging de maximumsnelheid op de snelwegen in maart omlaag naar 100 kilometer per uur.

Het lijkt me vrij evident dat een groot deel van de innames door snelheidsovertredingen toch echt wel komt door de verlaging van de maximumsnelheid. Dat de NOS dit ontkent is overigens niet. Iemand moet de overheidsmaatregelen steunen.

Ondertussen zijn de cijfers van het OM schikbarend, niet alleen vanwege de stijging onder de Nederlandse snelheidsduivels, maar ook de realisatie hoeveel mensen er nog steeds achter het stuur kruipen met flink wat slokken alcohol op.

Aan de cijfers zien we dat de afgelopen jaren het steeds populairder is om extreem hard te rijden in Nederland. Mogelijk kan dit ook komen door het strikter controleren van wegpiraten. De cijfers van dit jaar – gemeten over 5 maanden – spreken boekdelen. Ook dit jaar gaan we weer een negatief record verbreken.

En ja de verlaging van de maximumsnelheid heeft hier zeker mee te maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Heinz

  Interessant. Bei ons is hard rijden populair. Zeker met die grote abstanden. Amersfoort Dresden is een heel eind.

  1. Original NL

   Bei uns auch heinz.

 2. Jack Flash

  Straks 60km op de snelweg tussen allemaal biomassacentrales.
  Lekker fris.Jullie worden bedankt groene imbecielen.

 3. ervi

  Vlieg maar op met die 100 km. max.snelheid.
  Daar houdt mijn auto zich niet aan .En ik ook niet.

  1. Dirk Derksen

   Op de snelweg tijdens de spits is 100 toch al onhaalbaar. Op de buitenwegen daarentegen is 100 mijn standaard, lekker met dieseltje. Deed ik voorheen nooit. Het zal wel opstandigheid zijn.

 4. Fe

  en dat alles onder de drogreden verkeersveiligheid

  hufters

 5. Eksteroog

  Voor Bart Reimerink (en volgelingen) is het evident, dat de verlaging van de maximumsnelheid in maart de oorzaak is van de toename van het aantal boetes voor snelheidsovertredingen.

  Moet hij eens uitleggen, hoe dat ervoor zorgde, dat vorig jaar de stijging van de boetes al zichtaar was. Vooruitziende blik van sommige automobilisten?

  En waarom de maximumsnelheid op de snelweg voor meer boetes op de andere wegen zorgt? Sommige automobilisten zien het verschil niet tussen een 100km weg en een 80km weg?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.