Richard de Mos zit vol met nieuwe ambities! Wil de Tweede Kamer in: ‘Ik ben geen corrupte klootzak!’

Het was een ellendig jaar voor De Mos, maar De Mos is niet zo maar uit het veld geslagen. In een interview vertelt hij vol trots over zijn nieuwe ambities. Ook De Mos ambieert het Kamerlidmaatschap, en verder is hij bezig met het schrijven van een boek. Maar voor welke partij zal hij kiezen? De partij van Henk Krol, of toch bij Forum voor Democratie? 

De Mos is helemaal terug was weggeweest, na een donkere periode dat begon met de inval van zijn huis zit hij nu weer vol energie. Over hetgeen wat afgelopen jaar gebeurde schrijft hij nu een boek.

,,Het gaat heel goed met me. Ik zit vol ambitie, werklust en power. De oude Richard de Mos is gewoon weer terug. En de coronatijd heb ik benut door thuis veel te werken. Ik ben een boek aan het schrijven, over de opkomst van Groep de Mos, over de inval begin oktober door de rijksrecherche. Ik heb veel te vertellen. Het is een boek dat me is overkomen. Terugblikken en vooral vooruitblikken. Met een duidelijke keuze voor hoe ik wil leven: je kan ervoor kiezen om aandacht te geven aan wat je hebt verloren of aan wat je nog hebt en in de toekomst nog zult krijgen. Ik kies voor dat laatste.’’

De Mos baalt er enorm van dat hij niet een van de kandidaten is voor het burgemeesterschap. Hij had gesolliciteerd voor de functie, maar kreeg het helaas niet. Nu zien we een ware soap in Den Haag over de toekomstige burgemeester. De ene na de andere naam wordt geopperd.

,,Het gaat niet om de persoon Richard de Mos, maar dat ik niet de burgemeester geworden ben, is jammer voor de stad. Ik ben er wel vol voor gegaan. En ik denk dat ik als burgemeester de stad zeker meer elan had kunnen geven. Mijn grote voorbeeld is burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, met zijn Rotterdam-first-gedachte. Hij heeft Rotterdam op de kaart gezet. Voor het arme Rotterdam-Zuid heeft het rijk de geldkraan opengedraaid. Den Haag Zuidwest, qua problematiek gelijk, moet het doen met een schijntje.’’

De Mos blijft uiterst mysterieus over zijn gooi naar het Kamerlidmaatschap. Want voor welke partij wil hij dan op de kieslijst gaan staan? Of gaat hij zelf een partij beginnen? Deze zomer gaat hij zijn volgende stap bekend maken!

,,Ik ga er niks over zeggen. Ik heb het in overweging. Het sterkt mij in mijn gedachte dat ik er nog steeds toe doe. De ombudspolitiek is ook voor hen interessant. Traditionele partijen denken in termen van liberaal, sociaaldemocratisch, christen-conservatief. Ik denk dat die tijd van politiek bedrijven voorbij is. Je moet gewoon problemen signaleren en die oplossen. Doen wat goed is voor Nederland.’’

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. AnnetKlaver

  Lijkt mij geen figuur voor het FvD.
  Baudet ziet een volkse basisonderwijzer echt niet zitten

  PVV is natuurlijk uitgesloten, toch de nieuwe partij van Henk Krol?

  1. AnnetKlaver

   Oh wacht, een veroordeling wegens corruptie, tja dan heP je een streepje voor bij de VVD en het CDA.

 2. Kretoloog

  Als Kamerlid deed Richard de Mos het best wel goed. Jammer dat hij ruzie kreeg met Geert Wilders. Dan lig je er bij de PVV nu eenmaal uit.

  Voor het Forum zou Richard een geweldige aanwinst zijn. Hij is een stemmentrekker en populair bij de media.

  Voor de nieuwe club van Henk Krol/Femke Merel is hij niet de juiste persoon. Richard is recht-door-zee. Aan politieke spelletjes heeft hij een pesthekel.

 3. lotje

  De corrupte bende hebben we al genoeg in de tweede kamer. Hielenlikkers ten top. Dit is wel een goeie en die zijn schaars. Dan heb je Baudet en Geert Wilders en de Mos en nu houd het ook wel op. De rest zijn schreeuwende nietszeggende arrogante graaiende hielenlikkende landverraders.

  1. Kretoloog

   Niet mee eens. Oké, het gros is onder de maat.
   Maar ik kan toch zo 10 – 20 goede Kamerleden aanwijzen.

 4. Lugor

  Na de acceptatie van van Haga kan de Mos probleemloos toetreden tot het gilde van dakloze politici

 5. Duckday

  We moeten hem ook niet in de TWEEDE kamer hebben. Kijk maar naar het meziek theater waar hij eerst tegen was maar later volmondig ja gaf Ook de verkoop van ENECO was hij een voorstander. Zou hij toch met de verkeerde omgaan. OOk voor het FvD zal het een lijdensweg zijn dus niet doen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.