Rutte wil nog meer Greta Thunberg-schreeuwerds: ‘Ga het schoolhoofd in de weg zitten, als die iets besluit waar je het niet mee eens bent.’

Het is helaas géén verlate 1 april grap, Rutte zei oprecht dat hij hoopte dat jongeren de revolutie ontketenen. Dat ze keihard in gaan op autoriteiten als ze menen dat anderen het verkeerd doen. Want ‘zij zijn de generatie van de toekomst’. Waar hebben we deze retoriek eerder gehoord? Heeft Rutte een spindoctor uit het Groene kamp aangenomen? 


Rutte wil niet dat kinderen alleen met ideeën komen, nee hij wil dat ze in ‘actie komen’. In feite roept Rutte op tot burgerlijke ongehoorzaamheid, want kinderen van 14 of 15 jaar oud weten alles toch wel beter. Of Rutte is helemaal de weg kwijt, of Rutte is er heilig van overtuigd dat de Greta Thunberg-generatie de oplossing is.

“Ga het schoolhoofd in de weg zitten, als die iets besluit waar je het niet mee eens bent. Hetzelfde geldt voor het buurthuis of de sportschool. Begin de revolutie van onderaf.”

Gisteren riep Rutte jongeren nog op om met ideeën te komen. Vandaag kwam hij met een toelichting, hij was gisteren namelijk niet duidelijk genoeg. Als een ware socialist roept Rutte op tot verzet en revolutie. Best opmerkelijke termen, die niet bepaalt bij een liberaal horen. Toch durft Rutte het aan om dit ‘hippe’ jargon te gebruiken…

“Ik heb al heel veel reacties gehoord en gekregen. Maar ik hoop vooral dat jongeren niet alleen ideeën hebben, maar die meteen ook omzetten in actie: confronteer het schoolbestuur ermee of stap naar de gemeenteraad. Het idee is dat zij een beetje de revolutie starten vanuit de jongere generatie. Dat is waar het hier om gaat.”

Om het nog beter te maken: Rutte gaat jongeren uitnodigen in het Catshuis – hopelijk waarborgt hij wel die anderehalvemeter.
Ook heeft Rutte zijn ministers de opdracht gegeven om meer met jongeren te praten over deze problematiek. Want jongeren maken ‘straks de dienst uit’, leuke retoriek meneer de premier maar laten alsjeblieft toch vooral blijven luisteren naar tal van experts. Experts die zich jarenlang hebben verdiept in deze materie en niet naar jongeren…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Maurits Dekker

  Mark Pinokkio Rutte is nu helemaal de weg kwijt.
  Het is nu wel zeker dat hij bij het kruisje tekent op het verdrag van de 2e 500 miljard voor de knoflooklanden.
  Met zo’n minister-president hebben we helemaal geen vijand meer nodig.

 2. lotje

  We zijn al 8 jaar niet met je eens. Sterker nog. Jij hebt nog nooit wat voor het Nederlandse volk gedaan. Vuile landverrader.

  1. Maurits Dekker

   Grote kans dat deze landverrader voor de rechter moet verschijnen.
   Niet voor dit geblaat over het milieu, maar voor zijn leidende rol in o.a. het grove schandaal bij de belastingdienst en het aan de bedelstaf brengen van de Nederlandse bevolking door miljarden weg te sluizen naar de landen aan de middellandse zee.

 3. Vrijedenkert

  Scholieren en studenten moeten nog meer gaan spijbelen, staken, demonstreren, eisen en rellen volgens Pinokkio?
  Het onderwijs is voornamelijk bedoeld om kinderen voor te bereiden op de maatschappij en op te leiden richting een beroep!
  Maar Pinokkio wil dus een gehele generatie kinderen via het onderwijs omvormen tot anarchistische, ongehoorzame, ongemotiveerde en opstandige burgers!
  Als dit de toekomst is die Pinokkio voor ogen heeft met dit land en deze bevolking kan hij beter direct aftreden.
  En over 20 jaar moeten we zeker allemaal verplicht Heil Gretha of Gretha Akbar roepen.

 4. yellow thread street

  Je kunt alleen met dit soort domme uitlatingen komen als je zelf geen kinderen hebt.
  Rutte is imo zelf nog een klein kind, ik ben deze leugenaar helemaal beu.

 5. ikweetwatikwil

  Heb gelezen dat ze kinderen meer inspraak willen geven. Rutte is gestoord bezig.
  Mijn idee is dan , de kinderen na de basisschool maar aan het werk . Inspraak ? Dan moet je eerst geld verdienen.

  Doe in vredesnaam normaal Rutte.

 6. Bockbeer

  Meester Meester!! Ik moet steeds mijn handen wassen hier op school. Die antibacteriële zeep zorgt ervoor dat mijn handen nu beschadigd en verbrand zijn.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Misschien ben je nog wat te jong voor dit blog, Bockbeer.

   Naar je huiswerk!

   1. Maurits Dekker

    Bent u een van de 59 koppen van de draak genaamd Alfred Bentinck?

   2. Volume

    Pauline Kots Kummer Lodewijk Raevensburgh Bentinck?

 7. Jack Flash

  Misschien kunnen die kinderen de leerkrachten eens aanspreken over de linkse indoctrinatie en klimaatleugens.
  Ze hebben immers de tijd gehad om er geducht over te googelen.

 8. Peetjoh

  Begin onderaan en begin de revolutie. Is dit goedkeuring om met onze wapens naar den haag te gaan? Dat zou mooi wezen want het word tijd dat er geruimd gaat worden. En om te beginnen met de mensen die ons al jaren bestelen is een goed plan. Dan daarna alles wat het slecht voor heeft met Nederland. Nou fijn dat onze minister dat ook inziet.

 9. Kretoloog

  Rutte wordt overmoedig. Bewijs dat hij de feeling van wat leeft in de samenleving steeds meer aan het verliezen is.

  Hoogste tijd dat Rutte plaats gaat maken voor een opvolger. Over een maand of 10?

 10. ikweetwatikwil

  Dat was ook wat bij mij op kwam, Rutte wordt overmoedig. Eerst laat hij de ouderen in de steek. En nu probeert hij kinderen tegen volwassenen op te zetten. Hoe durft hij.
  Het is nog altijd de taak van de ouders om hun kind de weg te wijzen.
  Heb altijd al gedacht dat er een steekje los is bij Rutte. Het wordt dan ook steeds duidelijker. Hij moet weg voor hij er een nog grotere puinhoop van maakt.

 11. Duckday

  Hij is volledig de weg kwijt met dit voorstel. Zorgt voor onrust.Zelf heeft hij aan alles lak
  en maakt er een rotzooi van Hoe is het mogenlijk dat de mensen nog op de VVD hun stem uitbrengen met zo,n persoon die meer kapot gemaakt heeft in Nederland.Een man met leugens en bedrog hoogmoed en waanzin en die niks om de bevolking geeft alleen eigen ik telt.
  breek het KARTEL en stem PVV of FvD die opkopmen voor de belangen van dit land en zijn bewoners. Stuur dit huidige kabinet naar huis

 12. Original NL

  Helemaal mee eens..dus hup kids..de straat op en niet stoppen tot dit kabinet rutte weg is en gr links en d66 het land uit zijn gejaagd..jullie toekomst gaat er anders weinig rooskleurig uitzien.

 13. truletwiesje

  Leugenclown Rutte moet even normaal doen, volwassen leraren te kakken zetten door zo’n stel jongeren die geen idee hebben en niet kunne overzien wat zij denken te moeten inbrengen.
  Mooi voorbeeld zijn de gezond klimaat ontkennende spijbelende kindertjes die schreeuwen maar nog nooit in hun zeer korte leventje 1 energierekening hebben betaald…

  Rutte is bezig met de multilaterale wereldorde en hij begint nu kinderen te indoctrineren en op te zetten tegen ouderen…

  1. truletwiesje

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=738

 14. feitelijk

  blinde vol idioot gesouffleerd door Angela en Emanuel

 15. Niemandalletje

  Geweldig hoor Rutte.
  De eerste twee die al in actie wilden komen, kwamen onlangs al in het nieuws.
  Kochten items om te “prikken”.

  Oh wacht…. dat bedoelde u niet?

 16. Heras

  Ja kinderen opstoken; kijk dat is pas leiding geven.
  En hij kan het weten want hij heeft….geen kinderen. O wacht.

 17. Vliegenvanger

  Rutte is nog gekker als het achtereind van een varken. Wat een mafklapper hebben wij als mp. mp met kleine letters, want van mij mag hij vandaag al van deze wereld verdwijnen. Dat zo iemand zoveel stemmen zou krijgen geloof ik niks van. Allemaal doorgestoken kaart, pas op voor die slinkse linkse graaiers. Die Nederland verraden en de afgrond in helpen ten gunste van die verrotte EU.

 18. Mastiffan

  ‘K wist niet dat ik als man ongesteld kon worden.
  Spontaan bij deze uitspraak van pinokio.
  Dat heb ik weer……
  Wat een windvlaggetje die Rutte. Braak….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.