Slachterij per direct gesloten vanwege overtreden regels! Bedrijf overtrad regels door tal van busjes VOLGEPROPT met arbeidsmigranten

Slachtbedrijf Vion in Apeldoorn moet per direct haar deuren sluiten. Eerder vandaag kwamen daar namelijk 18 busjes vol met arbeidsmigranten aan, echter hield de werkgever geen enkele rekening met de geldende regels. De busjes zaten volgepropt met arbeidsmigranten, de anderhalvemeter-regel werd totaal niet toegepast. Eerder kwam Vion al slecht in het nieuws doordat er in een vestiging bijna 150 medewerkers besmet bleken te zijn!

Het hele bedrijf is hermetisch afgesloten, handhavers zorgen ervoor dat er geen voertuigen meer naar binnen of buiten rijden. Maandag bleek al dat bij een andere vestiging van Vion ineens 147 medewerkers – van de 657 – besmet waren. Na zo’n groot ‘schandaal’ haal je het als werkgever toch niet in je hoofd om weer doodleuk de regels niet na te leven.

Het is logisch dat bedrijven maar al te graag de werkzaamheden willen oppakken. Maar massaal mensen transporteren in busjes, zonder te denken aan de veiligheid van je werknemers is vragen om problemen. Het is een grote schande om zo te spelen met de levens van je werknemers.

Eerder deze week kwam de CEO nog met de volgende verklaring over de massale besmetting in een andere vestiging:

“De gezondheid en veiligheid van al onze medewerkers zijn prioriteit nummer 1. De schrik zit er in omdat dit de eerste keer is dat er is getest onder een groep mensen die vrij is van gezondheidsklachten. En dan blijken 147 mensen uit deze groep zonder klachten het virus te hebben,”

 

Het lijkt er toch eerder op dat de veiligheid niet bepaalt op 1 staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. lotje

  Waarom mag de overheid zelf dit wel doen. Een maand terug kwamen er ook bussen binnen vol met asielzoekers. Huichelaars.

  1. Antihedo

   Wordt toch een tijd dat wij Nederlanders zelf het vuile werk moeten gaan doen. Pas dan kunnen de arbeidsmigranten thuis blijven. Helaas is het land zo welvarend dat we het vuile werk niet meer zelf willen doen. Dadelijk onder Thierry wordt het beter. Als hij de grenzen dicht gooit, wordt de welvaart vanzelf minder en dan kunnen we zelf weer vuile handen maken.

   1. combat le pelicule

    “Wordt toch een tijd dat wij Nederlanders zelf het vuile werk moeten gaan doen”

    De grootste leugen die er over Nederlanders rond gaat, Nederlanders zijn niet te beroerd om vuil werk te doen, de banen die de zogenaamde arbeidsmigranten hebben betalen niet voldoende om in Nederland je hoofd boven water te houden, wel in Polen of Roemenië

 2. JBoul

  Agenda 2030, de “onafhankelijke” voedselvoorziening moet kapot, lang leven Monsanto en co 🥳🥳

 3. Arbeider65

  Het waren toch arbeidsmigranten? Verantwoordelijkheid voor het uitzendbureau. En hoe wil je 1.5mtr afstand houden in een arbeidsproces? Soms kan dat gewoon niet.

  Was de overheid ook maar zo snel bij het uitleveren van uitgeprocedeerde asielzoekers…..

 4. Bullshit16

  Waarom moet de arbeidsmigranten ons werk doen terwijl we zelf werklozen zat hebben
  Ik zal het je zeggen omdat Nederlanders dom weg te duur zijn maar dat durfen de bazen niet te zeggen.
  Kijk maar en de tuinbouw
  Kijk maar en het transport
  Kijk maar en de kassen enz enz
  Allemaal onder de mom wij kunnen geen Nederlanders krijgen en daarom moete we wel met arbeidsmigranten werken bullshit Nederlanders zijn te duur dat is de waarheid

  1. AnnetKlaver

   Tja @Bull, dat heet nu kapitalisme, de aandeelhouders, eigenaren enz. , willen meer meer…

   Een stem op het FvD is een voor meer kapitalisme.
   De armen armer en de rijken rijker…

   1. Bullshit16

    Annetje
    Lieve schat hoe kom je daar nu weer bij ik vind je steeds leuker worden met je domme uitspraken ik blijf lachen met jij
    Het is precies andersom fvd komt juist op voor mkp zzp’ers boeren visserij dat zootje waar jij het over hebt die laten mkb zzp’ers boeren visserij juist stikken dus kom eens een keer maar een keertje met waarheid

    1. AnnetKlaver

     @Bull, je trapt in de mooie praatjes van Baudet.
     Hij komt en staat voort de super elite, de arbeider zal hem aan zijn reedT roesten.
     Hij zal ze paaien voor eigen gewin.

     1. Bullshit16

      Annetje
      Bullshit geloof jij die kartel partijen maar dat zijn de leugenaars
      Maar ik weet nu wel jij weet het verschil niet tussen waarheid en leugens dus lieve schat ik denk toch dat jij een probleem hebt wand jij roept wel wat maar inhoudelijks komt er niks uit en dat is jammer

 5. Brenda Welsh

  En de besmetting neemt gestaag af. Dit alles omdat wij een goedkoop stukkie vlees op de BBQ willen en een vakkundige slachter/slager te duur is. Het wordt door onszelf in de hand gewerkt. (de consument)

  1. toetssteen

   @BW
   In de slachthuizen is alles okidoki, het gaat om de behuizing om het vervoer!!!!

 6. Kretoloog

  Dit zaakje stinkt. En niet zo’n klein beetje ook. Iedereen wijst naar iedereen: De politie naar de gemeente. De gemeente naar het ministerie. Het ministerie naar de Veiligheidsregio. En de Veiligheidsregio naar het RIVM.

  Maar de slacht moet wel doorgaan. Anders overtreedt men weer andere regels. En dan komt de NVWA handhaven.

  Het bedrijf zit nu tussen 2 vuren. Hele slechte beurt van het ministerie van Landbouw. Want dat zou de regie moeten nemen.

 7. pakwatjepakkenkan

  welkom in het nieuwe normaal. oftewel dictatuur.

 8. Ploppert

  Gelukkig zijn er in deze slagerijen arbeidsmigranten.Nederlanders zouden het soms ook kunnen doen.
  De lonen zijn redelijk goed, dus dat is het probleem over het algemeen niet.
  Maar aan de lopende band staan, dus op een vierkante meter werken, en dan onder tijdsdruk snel en accuraat werken, in een vochtige, koude, wegens koeling, luidruchtige omgeving, dat valt echt niet mee. Dat sloopt je. En dat hebben de Nederlanders snel door, en haken vervolgens af. Helaas.

 9. rujoleki

  Weer een stok gevonden om uiteindelijk de boerenbedrijven te sluiten. Slachterijen sluiten geeft veel problemen voor de boeren. Laat u niet in de maling nemen. Coronavirus is bangmakerij.

 10. Bes Tolen

  De immigratie op zich is ook een financiële ramp. Dat komt omdat veel kosten op de particuliere belastingbetalers en bedrijven, die niet of niet veel met vreemdelingen werken, worden afgewenteld. Vaak gaat het om de minste bedrijven. Nog erger is dat er zoveel vreemdelingen te meer zijn, die helemaal of duidelijk onvoldoende financieel bijdragen aan de maatschappij hier. Dezen hebben zich hier meest illegaal gevestigd. Zwaar onvoldoende optreden van de overheid is daar aan fors schuldig.
  Wat ook een factor is, is de overbodigheid van bepaalde productie hier. De maatschappelijke kosten daarvan zijn vaak hoog en de opbrengsten dito laag. We hebben niet alles nodig en zeker niet als het welvaart en welzijn kost.
  Nederland is genoeg bevolkt en het is bepaald beroerder geworden met de komst van veel vreemdelingen. Heel wat minder gezellig en dergelijk meer. Regeringen, actiegroepen van kerken en scholen, bedrijfstakken dringen ons op wat we als burgers nooit gewild hebben en dat opdringen doen die regeringen en klerelijers nota bene op gestuctureerde vieze manieren. Politieke onderdrukking sinds jaren. Sfeer bedervend sinds jaren.
  Eén voorbeeld: Jetten vindt het nodig dat Nederland veel sierbloemen exporteert en dat daarvoor buitenlandse arbeiders worden aangetrokken. Antwoord: dat moet helemaal niet. Die liefst € 600 miljoen euro subsidie per jaar kan zo al vervallen. Die kost onze burgers onnodig veel geld. Weg met die subsidie. De teelt kan juist beperkt worden. Dat is namelijk veel beter voor het milieu. En om maatschappelijke ellende tegen te gaan, natuurlijk. Het is ook nog zo, dat overproductie van bepaalde landbouw en veeteelt, chemische en nog veel meer producten ernstige schade berokkenen aan de gezondheid van veel mensen. Daar is nog niet het laatste woord over gezegd. Maar het mag niet zo door gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.