Thierry Baudet pleit voor veel meer maatwerk: ‘buiten zou je al lang af kunnen van die anderhalve meter’

Thierry Baudet vindt dat het kabinet tekort schiet, in eerste instantie reageerde het kabinet veel te langzaam en nu leveren ze nauwelijks maatwerk. Veel regels die nog blijven gelden na 1 juni kunnen wat betreft Baudet gewoon worden geschrapt of worden aangepast. De overheid levert totaal geen maatwerk, terwijl dat nu juist nodig is om het land weer langzaamaan op te starten!


Inmiddels weet men dat het niet per se gaat om de anderhalve meter – of welke afstand dan ook. Wat veel belangrijker is zijn de zogeheten aerosolen, oftewel stofdeeltjes. Deze aerosolen verdwijnen vrijwel gelijk in de buitenlucht, maar we weten nog niet precies hoe het zit in gesloten ruimtes. Maar omdat men vrij zeker is dat die anderhalvemeter-regel in de buitenlucht best kan worden heroverwogen. Dit is dan ook iets waar Baudet kritisch naar wil kijken.

Baudet hekelt het feit dat mensen hem nu verwijten dat hij de hele maatschappij in één keer wil openen. Dit is volgens Baudet een verdraaiing van zijn verhaal, wat hij wil is dat er meer maatwerk wordt geleverd. Er moet gericht worden gekeken naar welke groepen er meer risico lopen, en juist die groepen moet de overheid goed beschermen. Maar wat de overheid nu doet is iedereen over één kam scheren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Pijnstiller

  Hopelijk wordt het kartel weldra buiten spel gezet. De huidige kabinetsleden zijn regerechte criminelen

 2. Waldorf_en_Statler

  Thierry Baudet pleit voor veel meer maatwerk

  Goed plan
  Elke gemeente, elke burgemeester, elke veldwachter zijn eigen regeltjes.
  En niemand meer die klaagt over onduidelijkheid of oneerlijkheid.
  Lekker doordacht weer van die toneelspeler.

 3. Lodewijk Raevensburgh

  Baudet riep eerder dat de Overheid, iedereen over één kam, een totale lockdown moest afdwingen.

  Verwarde charlatan.

  1. Willem Wever

   Hij heeft in ieder geval zijn langste tijd gehad. Reeds.

 4. Original NL

  Nauurlijk heeft Baudet gelijk..het virus is over zijn hoogtepunt heen…..en natuurlijk had Baudet gelijk met zijn totale lockdown en sluiten van de grenzen, al weken voordat rutte deze stap durfde te zetten.
  Baudets aanpak had vele doden en economische problemen kunnen voorkomen..maar ja..tis een “fascist” dus negeren.

  1. Pauline Kummer

   U heeft het nog niet gezegd, of er komt een update van het AD. Slachterij direct dicht, arbeiders besmet. Dierenartsen direct vertrokken en iedereen van het personeel in quarantaine. Niemand kan zeggen wanneer het op zijn retour is.

   1. truletwiesje

    Uiteraard kijkt en leest paulientje alleen maar éénzijdig nieuws..

    Lees dit eens voor de gein….

    Leven in een nachtmerrie
    Door Leon de Winter op woensdag 20 mei 2020

    Tienduizend jaar geleden zijn onze verre voorvaderen gemeenschappen gaan vormen van niet door bloed verbonden families. Er ontstonden nederzettingen, dorpen en uiteindelijk, de glorie van de beschaving, steden. Uitgerekend de steden worden momenteel het zwaarst getroffen – niet door het virus maar door de quarantaine die de overheden ons opleggen.

    Pas als de ‘oversterfte’ gezakt is naar normale waarden, weten we of de verwoesting die de quarantaine veroorzaakt heeft een van de grootste vergissingen in de menselijke geschiedenis geweest is, of een verstandige en mensen-reddende ingreep. We leven nu allemaal in holen, wachtend op een teken van de autoriteiten dat we de straat mogen betreden. Het resultaat: we dreigen emotioneel, sociaal, financieel, economisch, te stikken.

    In Nederland zijn er sinds begin maart 9000 meer mensen gestorven dan ‘normaal’. Het is normaal dat er in Nederland 150.000 mensen per jaar sterven: bijna allemaal mensen aan het einde van hun leven, velen met ernstige ziekten, velen die vermoedelijk op korte termijn zouden zijn gestorven, ook zonder Covid-19.

    Hoeveel mensen zouden er gestorven zijn zonder quarantaine? We weten het niet. Dag na dag vertellen virologen ons dat zij het ook niet precies weten. Zij willen veiligheid, zij willen cóntröle, zij willen voorkomen dat de ic’s overbelast raken, en dat kan alleen wanneer 17 miljoen mensen elk direct contact buiten het eigen gezinsverband uitsluiten.
    Vergelijkbaar met een zware griepgolf

    Elk mens in dat oversterftegetal laat geliefden achter en wordt betreurd, maar voor een volk van 17 miljoen mensen met een normaal sterftecijfer van 150.000 per jaar is dat oversterftegetal relatief gering, vergelijkbaar met dat van een zware griepgolf.

    Het wereldwijde sterftecijfer dat samenhangt met Covid-19 is op weg naar 350.000. Dat is de helft van het aantal jaarlijkse malariaslachtoffers. Twee jaar geleden stierven er door complicaties veroorzaakt door tuberculose anderhalf miljoen mensen, ofwel vier keer zoveel als Covid-19 tot nu toe. De mensheid is niet verstoken van massaal lijden en massale sterfte, in tegendeel, elk jaar verliezen we mensen, een continue molen van geboren worden en sterven.

    Er stierven vorig jaar wereldwijd 58 miljoen mensen. Het aantal Covd-19 slachtoffers is in dat kolossale en natuurlijke getal een detail (ik besef, dit klinkt grof). Zou dat detail zonder de enorme inspanningen van overheden uitgegroeid zijn tot een fatale toename van het sterftecijfer? Van 0,6% van het jaarlijkse sterftecijfer naar 6%? We weten het niet.

    Een prof aan het Imperial College in Londen (hij heeft als bijnaam Professor Pantsdown gekregen omdat hij, in weerwil van de door hem gepropageerde anderhalve meter samenleving, toch zijn getrouwde minnares in zijn huis ontving) voorspelde een half miljoen doden alleen al in de UK. Hij zat er dramatisch naast. Het echte cijfer bedraagt momenteel 35.000; overwegend, zoals elders in de wereld, mensen op hoge leeftijd en met ‘onderliggend lijden’, ofwel serieuze ziekten die levensbedreigend kunnen zijn bij longinfecties. Het is dezelfde groep die de oversterftecijfers kenmerkt bij ernstige griepgolven.
    Onaanvaardbare maatschappelijke verschillen

    Ondertussen gaat een groot deel van onze manier van leven ten onder. De verschillen in de samenleving worden nog groter dan ze al waren. Politici en ambtenaren zijn immuun, ook de werknemers van grote bedrijven – maar al die miljoenen mensen die zonder overheidssteun van hun zaak afhankelijk zijn, van hun creativiteit en bevlogenheid, worden door de isolatiemaatregelen naar de afgrond gedreven. Ik kan geen argument bedenken waarom de ene groep dreigt te verhongeren en de andere groep niets voelt – het gaat oorspronkelijk toch om de collectieve bestrijding van een virus? Waarom lijdt die bestrijding tot onaanvaardbare maatschappelijke verschillen?

    Alle podiumkunsten sterven, alle binnensteden, winkels, restaurants, bars, cafés, de hele vakantie- en toerisme-industrie, alles wat met grotere groepen mensen te maken heeft, ofwel met het menselijke theater van het moderne leven, dreigt te creperen.

    Er zijn stemmen die vinden dat we van deze crisis gebruik moeten maken om onze samenleving te saneren, en daarmee wordt bedoeld: we moeten groener, stiller, bescheidener, leven. Ofwel: er klinkt een echo van de romantici in de achttiende en negentiende eeuw, die zich verzetten tegen het lawaai van de stoomtrein, de stoommachines, tegen de ambities van de lagere klassen. Ik ergerde me aan de drukte die veroorzaakt werd door massatoeristen, maar, mijn god, wat mis ik ze nu.
    Zekere mate van roekeloosheid

    Het is onmogelijk om een anderhalvemeter samenleving in stand te houden zonder repressie. En dat niet alleen: die anderhalve meter is gebaseerd op angst, maar onze moderne beschaving eist nieuwsgierigheid, de nabijheid van de ander en de vreemdeling, ongehoorzaamheid, rebellie (al is het alleen al in de geest), en een zekere mate van roekeloosheid.

    De stranden zijn verboden gebied. Het openbaar vervoer is strikt gelimiteerd. We bedekken ons gezicht, we trekken handschoenen aan, als we naar buiten gaan. We lezen over mensen die met hun vieren voor de deur op gepaste afstand van elkaar van een taartje willen genieten – en 1600 euro boete krijgen van overheidstirannen.

    Dit is geen antwoord op een ziekte. We leven in een door mensen opgelegde nachtmerrie.

    Telegraaf

  2. Robert75

   Is complete onzin natuurlijk wat je beweert. Ten eerste weet je niet of Baudet gelijk zou hebben gehad en of je vele doden had kunnen voorkomen. Die maatregelen zijn niet toegepast geweest dus je weet ook niet wat de consequenties daarvan zouden zijn geweest. Ten tweede is landen waar ze wel een totale lockdown hadden die hadden soms nog meer doden als in Nederland. Dus eigenlijk is het nergens op gebaseerd dat dat zou hebben geholpen. Een virus beperkt zich niet tot landsgrenzen.

   Sterker nog stel dat ze inderdaad zouden hebben gedaan wat Baudet en Wilders riepen. Een totale lockdown voor pak em beet drie a vier weken, want dat is wat ze wilde. Dan zou die lockdown natuurlijk niet opgeheven kunnen worden na die periode aangezien de bevolking dan bloot had gesteld aan de mogelijkheid besmet te raken. Dan was die korte lockdown uiteindelijk ook een korte lockdown geworden.

   Iedereen roept over Rutte weet ik wat allemaal. Maar ik persoonlijk vind dat die het best goed heeft aangepakt in deze crisis. Hij heeft een dikke voldoende vind ik persoonlijk. Niemand die het beter had kunnen doen hoor.

 5. Brenda Welsh

  De artiest geeft weer preview hoe “men” het zou moeten aanpakken. Er zal hem wel wat toegefluiterd zijn door een van zijn maten. Heel dat FvD is een studentengrap. Een ding is zeker, als MP zou hij al in de branding zijn omgekomen.

  1. Jack Flash

   Brenda toch,wat een primitieve opvatting voor het fenomeen FVD met Baudet. Steeds meer mensen beginnen aardig wakker te worden.
   Misschien wat veel binnen gezeten?

 6. Ad Fundum

  Thierry kreeg een aanmerking aan zijn broek van de kamervoorzitster, Khadiya Arib. Het is niet de eerste keer. Wanneer gaat men het doorkrijgen dat deze nar alleen maar voor de show gaat. Tegen de tijd van de verkiezingen wordt zijn inbreng gezien als een dolletje.

 7. truletwiesje

  Zwz moeten we zsm terug naar het oude normaal, het “nieuwe normaal” is namelijk gebaseerd op angst…

  1. Original NL

   En angst is een slechte raadgever….

   1. truletwiesje

    Ik doe niet aan het “nieuwe normaal” ik heb immers ook geen angst en als mensen dat wel hebben moeten ze lekker thuis blijven en mij daar niet mee lastig vallen…

 8. Vogel

  Boudet moet ook eens zijn mond kunnen houden.
  Hij heeft nu overal kritiek op
  Hij komt nu net zo over als Rutte en Wilders. steeds maar zeiken om te zeiken.
  Op deze manier verliest hij alleen maar stemmen.
  Ga je richten op Maart 2021

  1. Lefty

   De mens verspreid het virus, en het virus lift alleen maar mee. Wie of wat is dus de ziekte? Politiek doet helemaal niet ter zake, maar gelul in de marge, van links tot rechts.

   1. truletwiesje

    Twee jaar geleden stierven er door complicaties veroorzaakt door tuberculose anderhalf miljoen mensen, ofwel vier keer zoveel als Covid-19 tot nu toe.

 9. Heras

  Gewoon zelf je eigen leven weer oppakken. Wanneer de terrassen opengaan, neem ik echt geen 1,5 meter afstand. Trouwens, doe ik in winkels ook niet. Dit virus bestaat al jaren, ik zal ook wel besmet zijn. Nou en, gaat wel weer over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.