Toerisme kan straks nieuwe coronagolf veroorzaken, financiële druk voor Zuid-Europa te hoog

Het lijkt erop dat de financiële druk de Zuid-Europese landen te hoog wordt. Europees beleid is er niet en Zuid-Europa snakt om geld. Griekenland, Spanje, Italië, Portugal en delen van Frankrijk zijn grotendeels afhankelijk van toerisme om te overleven. Helemaal nu met de aankomende economische crisis.

De Europese Unie kan ‘samen’ roepen wat het wil, er is geen Europees toerismebeleid en die lijkt er ook niet te zullen gaan komen. Griekenland gaat al snel weer open, Spanje lijkt ook hard opzoek naar mogelijkheden en hetzelfde geldt eigenlijk voor de rest van het zuiden. Alles om maar geld binnen te kunnen krijgen. En dat is hartstikke begrijpelijk.

Toerisme is namelijk goed voor ruim 1.300 miljard euro, 27 miljoen banen en voor 90 procent bestaande uit mkb. Voor het overgrote deel is dat Zuid-Europees en door de coronacrisis weggevallen. En zie die sector maar eens om te toveren naar wat anders, dat lukt in ieder geval niet op de korte termijn.

De nood is dus ontzettend hoog. Daarom ben ik ook bang dat er een tweede coronagolf zal gaan ontstaan. Als het er niet direct door gaat ontstaan, dan wordt de eerste de beste kleine uitbraak er wel door versterkt. Zuid-Europa zet wat dat betreft de Europese volksgezondheid op het spel om als land (en misschien ook wel als Unie) te kunnen overleven. Begrijpelijk, kwalijk, lastig en misschien ook wel noodzakelijk. De gevolgen zullen hoe dan ook enorm zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. stoppen

  En waar is deze angstzaaierij nu weer op gebaseerd ? Immers een verkoudheid virus komt en gaat dus een tweede golf voorspellen is net zoiets als een pot goud vinden onder de regenboog.

  Een broodje aap verhaal

  1. toetssteen

   @Stoppen
   Volkomen met u eens.
   Mijn vrouw zat ff te checken ( ze is arts), en ze stelde na wat rondvragen vast dat heel veel jonge mensen de kenmerkende coronaklachten hadden gehad, maar echt ziek, neuk. Ik hel over naar de vooringenomen mening dat veel meer mensen antistoffen hebben dan men meent.
   Ow, mijn vrouw kan het door een andere besmetting in haar jonge jaren al niet eens meer krijgen, dat is ook nog zowat.

 2. Kretoloog

  Wout is bang.
  Nou, wij niet.

  1. Jack Flash

   Een typisch MSM cliché..
   Angst aanjagen met als doel obstructie uit te voeren op de vrijemarkteconomie is een natte droom van communisten.

 3. Tguard

  Tja, we zien toch overal een afname? Het lijkt mij dat we straks heerlijk in zuid Europa even bijkomen en daarna terugkomen en ons schrap zetten op de tweede golf die sowieso gaat komen.

  1. stoppen

   quote en ons schrap zetten op de tweede golf die sowieso gaat komen. end

   lijkt me zo fijn als er ook maar flinter dun vleugje bewijs geleverd zou worden voor dit inhoudsloze geblaat. Zielig hoor

   1. Blitzkrieg

    stoppen : Die tweede golf komt er niet, uiteraard zal het corona dit najaar iets toenemen, maar een golf zoals we die in maart gezien hebben gaat er niet komen.

 4. Cootje

  Horen die landen ook bij Europa ? Zijn toch die landen die hun hele leven al hun hand op houden. Wat is erger ene pandemie of de andere pandemie . Een korte dood of een langzame dood . De Engelsen lachen zich binnen vijf jaar te pletter .

 5. Cootje

  Je zal toch in die ontwikkeling landen in een ziekenhuis komen te liggen. Maar vooruit in Italië mag je nog op de gang . En het ligt er aan wat voor reisverzekering u hebt , in een goedkope doos of een goedkope houten kist , het weer is uitstekend

 6. Thierry FVD

  Griekenland, Spanje, Italië, Portugal en delen van Frankrijk afhankelijk zijn van hun toerisme, wat heb je dan eigenlijk aan deze landen in de EU?
  GEEN FU*K
  Oja ,stand de pe uit de Eu lijkt me dé oplossing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.