Trieste internetgekkies reageren met pure haat op overlijden moeder Rutte: ‘Weet hij ook wat het is, de smeerpijp!’

Niet heel Nederland blijkt het fatsoen en respect te kunnen opbrengen om premier Rutte te condoleren met het gisteren bekend gemaakte overlijden van zijn moeder. Enkele mensen gingen compleet los op de minister-president en wensten dat hij spoedig zijn moeder zou volgen naar de poorten van de hel, kondigden aan geen medelijden te hebben of opperden zelfs dat de regeringsleider zijn eigen moeder vermoord had.

Terwijl zelfs de grootste politieke tegenstanders van premier Rutte zonder mitsen of marten de regeringsleider condoleerden met het verlies van zijn 96-jarige moeder, waren enkele op internet actieve stemmers echter niet in staat om op een fatsoenlijke wijze de innige deelneming met de minister-president te uiten. Sterker nog, ze gingen er prat op dat ze geen medelijden hadden met de premier.

Twitteraar Dirk-Jan Drost verzamelde enkele van de goorste opmerking, die hij eufemistisch ‘reacties van bezorgde burgers’ noemde.

In een PVV-Facebookgroep genaamd “De PVV zegt grenzen dicht” vindt ene Machiel Gunnar Smit dat de moeder van Rutte in een plastic kist moet worden begraven. Emma Jan Versfeld Kerkhof noemt het “carma” (sic!) Jannie van Uffelen vindt dat Rutte nu een fijne “poets” gebakken is: “weet Rutte wat anderen (wederom: sic!) families meemaken.” Marley Vos vindt het “zijn eigen schuld” en Ria Dorst heeft “geen medelijden met hem.” Immers: “weet hij ook hoe het voelt.” Oh, en: “Niks walgelijk, dat is Rutte: walgelijk.”

Sjefke Ajax vindt Rutte echter een “rat” en Magda van der Lans ziet er een politiek complot in: “Ik geloof daar geen woord van,” zegt ze: “Dat is zielig doen, hij hoopt hiermee zieltjes te winnen.” Hanna Lagard scheldt de premier uit voor “Kutte”, en dat hij moet moet worden afgezet, samen met “flutpartijen” CDA, VVD en PvdA. Steven van der Lei tenslotte: “Nu lamlul Rutte de pijp uit.”

Twitteraar Jasper E. Mooren heeft geen goed woord over voor deze hele en halve grafschenders: “STERF. STERF allemaal. Addergebroed,” en deelt ook zelf wat walgelijke reacties. Ook deze komen uit een PVV-Facebookgroep.

Maria Bogaert vindt dat je Rutte niet kan condoleren, want hij is een “moordenaar.” Verder iets met Juncker, Bilderberg en George Soros.

Johan Diekerman: “Mooi nu hij nog naar de HEL.” Marijke Rewinkel gaat Rutte niet condoleren, want hij heeft “al zoveel bloed aan zijn handen.” Willem Nieuwenhuis denkt dat zijn moeder door toedoen van Rutte zelf is overleden: “Hij vermoordt zelf zijn moeder als het hem uitkomt en jullie Nederlanders ook.” Frank Niks: “Weet hij ook is wat het is om te verliezen,” aldus het weinig invoelende commentaar: “De smeerpijp!!!”

Dus ja, laten we allemaal Jasper Mooren nazeggen: STERF. STERF allemaal. Addergebroed. Nog één keertje voor de hardhorende internetvandalen achteraan: ook voor jullie geldt STERF. STERF allemaal. Addergebroed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Marija

  Als er geen sociale media zou zijn, ziet de wereld er toch wat fatsoenlijker uit.
  De foto bij het bericht spreekt boekdelen.
  Mensen die dergelijke beledigende berichten plaatsen, ook in andere zin, sporen niet.

  Rutte ben ik geen fan van, maar ik wens hem heel veel sterkte bij het verlies van zijn moeder. Moeder betekent onvoorwaardelijke liefde, dat is een heel gemis.

  1. Bolland

   Reden dat ik geen twitter, faceboek etc etc heb, is riool.

   Ook bij DDS zag ik “bijzondere” reacties voorbijkomen overigens, maar ja is ook internet, figuren die in het dagelijks leven bij iedere dreiging onder de dekens kruipen, hebben hier en op duizenden andere sites een grote bek .

 2. Beukman

  Je hoeft niet eens ver te gaan om weerzinwekkende reacties te lezen. Ook hier krijgt de dode nog een trap na. Zoals:

  Wat gij zaait, zult gij oogsten. Helaas ben ik van mening dat mevrouw Rutte indirect deels verantwoordelijk is voor de verloedering van het autochtone Nederlandse volk en land.

  dagelijksestandaard.nl/2020/05/de-moeder-van-mark-rutte-is-overleden/#comment-1286400

  1. Rammstein

   Ja Beuk, het is domme, harteloze smeerpijperij geuit door primitieve primaten.

   Het getuigt ook hoe diep de haat zit tegen Rutte en de teloorgang van het land.

   1. Brenda Welsh

    Ons Nederland is nog steeds een prachtig land. 3 uur vliegen naar Moldavië is het minder. En over die haat? Wie en wat zijn het die paar individuen?

    1. Basko

     Lodewijk Brenda Raevensburgh?

     1. Bullshit19

      666?

  2. Dirk Derksen

   Juist Beukman,

   Het is voor sommige moeilijk te bevatten dat een opvoeding veel invloed kan hebben op de ontwikkeling van een mens. Het zogenaamde heerschap Mark Rutte is een doorgewinterde leugenaar. De appel valt niet ver van de boom.
   Uiteraard vergeet Beukman de aanvulling van het verhaal er even bij te vermelden, om een vertekend beeld te kunnen creëren.

   1. Dirk Derksen

    “Helaas maar misschien wel waar, is dat het liegen van Mark met de paplepel ingegoten, en is zijn moeder deels schuldig aan dit feit.
    Derhalve vind ook ik dat een condoleance op dit moment meer op z’n plaats is.
    Desalniettemin vangen hoge bomen veel wind”

   2. Dirk Derksen

    Het hele verhaal,

    “Wat gij zaait, zult gij oogsten. Helaas ben ik van mening dat mevrouw Rutte indirect deels verantwoordelijk is voor de verloedering van het autochtone Nederlandse volk en land. Derhalve houd ik haar daar niet verantwoordelijk voor. Dit is niet respectloos noch respectvol, het is kritiek.
    DDS is geen condoleance site, maar een weblog”

   3. Meriadoc Brandebok

    Dirk Derksen is de hufterigheid ver gepasseerd. Hij is een zware psychopaat. Op andermans graf trappen vraagt wel enige sadisme.

    1. Dirk Derksen

     Meriadoc is de zelfbeheersing volledig kwijt. De aard van het bokje laat zich volledig gaan in het schelden en tieren, zonder ook maar enige onderbouwende kritiek. Ongetwijfeld te lang moedermelk ontvangen op een te hoge leeftijd, met een oedipuscomplex tot gevolg.

     Trieste vertoning.

     1. Beukman

      Die kritiek heb je allang mogen ontvangen, @Dirk. Doe er wat mee.

     2. Bullshit19

      Dat zal die in de loop der jaren dan wel van typetjes als boellshit geleerd hebben.

 3. Meriadoc Brandebok

  Dat zijn figuren waarbij alles in het leven is mislukt, men heeft nooit iets gepresteerd, dus reageert men hun eigen ellendige leven af op Rutte.

  Een normaal, tevreden mens reageert niet zo debiel. Moeders zijn moeders, ze blijven moeders, van wie dan ook. Daar zit je niet over te zeiken, punt.

 4. eenling

  Ik wens Mark Rutte sterkte met het verlies.

 5. ikweetwatikwil

  Sterkte Rutte . Je moeder verliezen doet veel pijn.

  1. Rosasolis

   @ ikweetwatikwil en eenling. Ben ik met jullie eens. Vorige jaar heb ik mijn zuster
   in Canada verloren. Ik kon haar voordat zij overleed, niet bezoeken.

   1. toetssteen

    U ook gecondoleerd Rosasolis.

 6. Lugor

  Na het lezen van Tim zijn mening ga ik steeds minder begrijpen van de criteria voor het gebruik van het digitale vlakgom.

 7. Kretoloog

  Respectloos gedrag, is wel vaker vertoond.

  Toen in 2013 Margreet Thatcher overleed, gingen Labourpartij-aanhangers de straat op om feest te vieren. Men liep rond met spandoeken: “Hurrah. The witch (bitch) is dead” en meer van dat fraais. De politie is er nog aan te pas gekomen om er een eind aan te maken.

  En na de aanslag in 2001 op de Twin Towers, New York (3000 doden) gingen in Islamitische landen honderdduizenden moslims de straat op om die ‘heugelijke gebeurtenis’ uitbundig te vieren. Zelfs in Nederland kwam dat voor, in bepaalde wijken in Den Haag, Ede en Utrecht.

  1. Marija

   Ja dat was puur SCHANDALIG en dat ook vaker gezien bij aanslagen, dat er gejuicht werd.
   Ik denk maar zo: dit soort volk geeft daarmee een visitekaartje af van zichzelf.

 8. Ab Infinitum

  Alles kunnen zeggen nemen sommigen wel heel erg letterlijk. Anoniem braaksel deponeren en daar met tevredenheid naar kijken. Het zijn de maatschappelijke schipbreukelingen.

 9. wolfgang

  Deze haat uitspraken zijn geboren vanuit onmacht, angst en ontevredenheids gevoelens, het blijft incorrect maar is te begrijpen!
  Immers Rutte ondermijnt de sociaal/economische status en welvaart van Nederland, versjacherde de souvereiniteit van ons land aan de EU!
  Men wilt uit machteloze rancune alles vertrappelen en vernietigen wat Rutte liefheeft!

  1. ET007

   Ben ik helemaal mee eens.

  2. Lugor

   Men wilt uit machteloze rancune

   U bedoelt waarschijnlijk de kleine groep ongeciviliseerden.
   Gezien een aantal onderzoeken denkt de Nederlandse bevolking er zeker anders over.

   1. perry

    lugar:
    Wolfgang heeft het duidelijk over de “oorzaken”, de causale verbanden!
    Niet over het aantal haters!
    Begrijpend en analytisch lezen is voor sommigen te moeilijk!

  3. perry

   wolfgang:
   Van Hanegem zei: ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’ !
   Dat geldt alsook voor Rutte, nu kan hij uit de`kast’ komen zonder angst te hebben bestraft te worden door moeders!

 10. ET007

  Het is ontzettend droevig als je een naaste verliest. Mensen horen dan de persoon te condoleren en niet nog meer te kwetsen.
  Maar men moet ook de woede naar Rutte toe begrijpen.
  Er zijn ouderen die gewoon in verpleegtehuizen gescheiden zijn van partner en familie. Ouderen die vooraf al afgeschreven werden door falende RIVM en Rutte. Zorgpersoneel stond ook zonder juiste bescherming met de handen in het haar en zagen hoe ouderen massaal stierven. Media heeft hierover vaker gepubliceerd.
  Dan begrijp ik wel dat vele mensen uit emotie asociaal reageren naar Rutte.
  Het is momenteel een moeilijke tijd voor velen. Dat moet de mens inzien en mee leren leven. Ik ben niet echt christelijk of zo, maar emotionele uitspattingen moet men kunnen vergeven in een dergelijk geval.
  Dus om nu uit te leven op de mensen die bot en kwetsend gereageerd hebben op de dood van Rutte’s moeder, is net zo slecht want je weet de achtergrond niet als lezer.

  1. Marija

   Het past gewoonweg niet en dat is verder moeilijk uit te leggen voor iemand die het niet wil horen.

 11. Duckday

  Vreemd het is niet goed te praten van deze haat mails. Maar waarom alleen de PVV vermelden.

 12. Basko

  Ik wens Rutte een spoedig ontslag en hoop dat ons land een premier en kabinet krijgt dat het volksbelang voorop zal zetten. Nu zijn we in de val van de politiestaat gelopen, beetje bij beetje zijn en worden onze vrijheden ingeperkt en niets wijst erop dat we die terugkrijgen.

  1. Marija

   Daar kan ik hethelemaal mee eens zijn.

 13. Lex

  Ik had liever gezien dat moeder was blijven leven en zoon was overleden maar dat is mijn mening.

  Zoon brengt ons land richting de afgrond.

   1. Lex

    Het heeft zich al bewezen.

 14. ervi

  Is dit onderwerp geplaatst om PVV -aanhangers af te schilderen als normloze asocialen? Makkelijk scoren .

  1. Dirk Derksen

   Ervi,

   DDS wordt gesponsord door FvD, de constante reclame zegt genoeg. FvD wil zich graag onderscheiden van de PVV, door PVVers af te schilderen als zijnde dom. Helaas voor FvD is dit al meerdere malen ontkracht, maar het is wel makkelijk scoren.

  2. Lodewijk Raevensburgh

   PVV-aanhangers blinken inderdaad zelden uit in beschaving.

   1. Rammstein

    Daar weet moraal-socioloog Max Weber Raevensburg natuurlijk alles van: hij heeft zelf het veldonderzoek gedaan!

    1. Beukman

     Ach @Ramm, het is net als bij Marokkanen. Maar een miniem groepje van hen vertoont crimineel gedrag, maar zij verpesten het voor de rest.

     Hier hebben we een paar dozijn PVV-aanhangers die kwetsende tweets rondstuurt. Zij verpesten het voor alle andere PVV-ers, ook voor de voorbeeldige model-PVV-ers zoals jij.

    2. Lodewijk Raevensburgh

     Dat veldonderzoek was niet nodig, lees het verslag van Tim in het artikel.

   2. Basko

    Lodewijk Brenda Raevensburgh?

   3. ervi

    Lodewijk, beschaving laat zich ook gelden in het niet hopeloos proberen anderen te muggenziften, af te zeiken en proberen te vernederen.
    Wat dat betreft is de beschaving aan jou voorbij gegaan.

   4. Blitzkrieg

    Lodewijk Raevensburgh :
    Quote : “PVV-aanhangers blinken inderdaad zelden uit in beschaving.”
    Dat is nu precies die kwaadaardige NPO framing die ik bedoel, gelukkig zegt het minder over de gemiddelde PVV’er maar meer over de arrogantie van het over het paard getrokken riftuig van de NPO.

  3. Marija

   Oeps, ik ben PVV aanhanger, blond, en dus DOM.

   1. Blitzkrieg

    Marija :
    Quote : “Oeps, ik ben PVV aanhanger, blond, en dus DOM.”
    Je intuïtie is in ieder geval prima in orde, makes you ok in my book 🙂 .

    1. Marija

     Thans !

    2. Marija

     + k

   2. Lodewijk Raevensburgh

    Die indruk bestond al.

   3. Heinz

    Ik ben een Aliën en kom vannacht bij je langs om bij te praten.

    1. Marija

     😁

 15. Rosasolis

  Volste lof voor Rutte, die ook vast hield aan het corona reglement. Toen zijn moeder enkele weken geleden in het verpleegtehuis achteruit is gegaan, heeft hij haar geen bezoek gebracht. Hij heeft aan niemand buiten zijn familie bekend gemaakt dat zijn moeder snel achteruit ging. Alweer bewijs van een sterke, eerlijke karakter.
  Meer dan wat je zou kunnen zeggen over de assistent van B. Johnson, die alle corona regels negeerde; en nu veel kritiek van de bevolking van krijgt, om af te treden. En ook is er nu een minister in N. Ierland die de corona reglement negerde. Hij is
  inmiddels wel afgetreden.

  1. Blitzkrieg

   Rosasolis :
   Quote : “Volste lof voor Rutte, die ook vast hield aan het corona reglement. Toen zijn moeder enkele weken geleden in het verpleegtehuis achteruit is gegaan, heeft hij haar geen bezoek gebracht.”
   Ben blij dat ik een ander soort mensen om me heen verzamelt heb.

   1. Brenda Welsh

    Allemaal taalfanaten? (verzamelT..)

    1. Blitzkrieg

     Brenda Welsh : Ik zou het niet weten, ik leg mijn prioriteiten ergens anders.

  2. Bolland

   @Rosalis “Alweer bewijs van een sterke, eerlijke karakter.”

   serieus?

   1. Meriadoc Brandebok

    Het getuigt in elk geval van een enorm plichtsbesef ten opzichte van volk en vaderland als je doorkachelt als regeringsleider terwijl je moeder op sterven ligt.

    1. Rammstein

     Of harteloosheid en gewetenloosheid, dat kan natuurlijk ook. Ik acht Rutte niet tot veel -laat staan: intense- gevoelsuitingen in staat.

     1. Beukman

      Ik acht Rutte niet tot veel -laat staan: intense- gevoelsuitingen in staat.

      Dat verbaast me niets, @Rammstein.

     2. Rammstein

      Beuk, je kent me een beetje: ik ben een hartstochtelijk gevoelsmens. Vol temperament, altijd tot schelden en tieren bereid en vol emoties aangaande zielige vogeltjes, jonge hondjes en knuffelbare medemensen.

      Maar, gek misschien: die basale eigenschappen zie ik nergens terug in dat uitgestreken gladde smoel en de lichaamstaal van Rutte. Ik vind het een tamelijk grote engerd met veel robotachtige skills. Niet mijn type.

     3. Beukman

      Dat vind ik ook mooie eigenschappen die je vanzelf noemt, @Rammstein, op dat schelden na dan misschien. Maar daarvan weet ik inmiddels dat je nu eenmaal van je hart geen moordkuil maakt, en je het meestal allemaal niet zo meent als je het op dat moment voelt.

      Maar misschien is dat temperamentvolle karakter van jou ook wel je valkuil: jij kan je niet voorstellen dat er in een man die weinig passie vertoont, een enorme gedrevenheid en plichtsbesef huist; het gaat er bij jou niet in dat Rutte zó overloopt van verantwoordelijkheidsgevoel, dat hij bereid, nee: verplicht is om ieder eigenbelang hiervoor opzij te zetten, en zich op te offeren voor de zaak waar hij in gelooft, allemaal voortkomend uit de taakopvatting passend bij zijn functie.

      Helpt het je voor een beter begrip misschien om te weten dat de koele kikker en massamoordenaar H. Himmler ook veel verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef had?

     4. Rammstein

      Je brengt het mooi, Beukman – waarachtig dat moet ik je nageven. Maar je overromantiseert de vermeende eigenschappen van Rutte wel een beetje: het zijn uitsluitend aannames van je en geen feiten met draagkracht. Jij vindt Rutte verantwoordelijk en opofferend – ik vind hem een wegduikende slijmbal en hypocriete robopaat. Vanzelfsprekend zijn onze meningen over hem daarop afgestemd.

      Dat staat naar mijn idee onze verstandhouding niet in de weg: ik vind jou een boerenlul en jij mij idem dito met een sterretje. Dan zijn we er toch uit!

     5. Beukman

      Dat staat naar mijn idee onze verstandhouding niet in de weg: ik vind jou een boerenlul en jij mij idem dito met een sterretje. Dan zijn we er toch uit!

      Zo is het, @Rammelstein, en verder heb ik natuurlijk gewoon gelijk.

     6. Rammstein

      Beuk, omdat ik weet dat het jouw dwangmatige behoefte is om gelijk te krijgen en het laatste woord te hebben, geef ik jou beide van harte.

      Het is een mooie zomeravond, dan gaan we elkaar toch geen vliegen afvangen?

     7. Lodewijk Raevensburgh

      “ik ben een hartstochtelijk gevoelsmens. Vol temperament, altijd tot schelden en tieren bereid en vol emoties ”

      De bijdragen van de heer R*mmstein variëren onvoorspelbaar en grillig van grof, plat en agressief naar genuanceerd en verstandig. Er is eigenlijk geen peil op te trekken, temeer omdat hij zichzelf net zo makkelijk tegenspreekt.

      Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier gebruik van middelen aan ten grondslag ligt. Dit onevenwichtige gezwalk van zwart naar wit, van hysterisch en kleingeestig boos naar redelijk en vriendelijk en van politiek extreem fascistisch rechts naar gematigd liberaal wijst op een bi-polaire stoornis (Waar ik niet vanuit wil gaan) of middelengebruik. Een normaal evenwichtig mens, zeker op zijn leeftijd, gedraagt zich niet zo.

     8. Rammstein

      Het moge duidelijk zijn dat de narcistische en megalomane psychopaat Lodewijk Raevenburgh niet in staat mag worden geacht een psychiatrische diagnose te stellen ten aanzien van andere reaguurders op dit blog. Hoewel het natuurlijk geheel bij het patientenbeeld past waaronder hij gebukt gaat.

      Los daarvan geeft hij er duidelijk blijk van niet te weten en te begrijpen wat een bi-polaire stoornis inhoudt. Gevalletje klok en klepel zullen we maar zeggen.

     9. Lodewijk Raevensburgh

      Ik ga ook niet uit van een psychiatrische stoornis, en ik ben, inderdaad, niet in staat en bevoegd op dit punt een diagnose te stellen. Dat geldt ook voor de heer R*mmstein die op dit punt geen terughoudendheid toont.

      Ik probeer de verwarrende onevenwichtigheid in je berichten te begrijpen, R*mmstein, en herinner me dat je hier wel vaak een lans brak voor het gebruik van geestverruimende middelen. Misschien kun je er zelf iets over zeggen. Je kunt toch niet ontkennen dat je bijdragen blijk geven van opmerkelijke stemmingswisselingen?

     10. Rammstein

      Helaas gebruik ik al meer dan 9 jaar geen verruimende middelen meer, Raevensburg. Wel enigszins een gemis, maar ik compenseer het met lange, meditatieve wandelingen door de prachtige wouden in de directe omgeving van mijn bergwoning. Zoals afgelopen middag.

      Alle andere aspecten van mijn uitingen zijn toe te schrijven aan mijn creatieve, laterale en speelse karakter dat leeftijdsloos is en waar ik gedurende mijn hele beroepsleven mijn brood mee heb verdiend. Juist het onvoorspelbare heeft me rijk gemaakt.

     11. Beukman

      Het is een mooie zomeravond, dan gaan we elkaar toch geen vliegen afvangen?

      Sportief van je @Rammstein, laten we inderdaad genieten van de mooie avond. En om die avond voor jou nóg mooier te maken, beloof ik jou bij deze plechtig dat ik niet op Rutte ga stemmen de komende Verzeikingen.

     12. Lodewijk Raevensburgh

      Een creatieve onvoorspelbaarheid kan in bepaalde omstandigheden als een deugd of talent worden beschouwd maar hoe verhoudt zich dat tot je hysterische, rancuneuze en vaak kleingeestige woedeaanvallen, beste R*mmstein? Dat schelden en tieren is nergens voor nodig en duidt wat mij betreft niet op creativiteit maar veeleer op onzekerheid en gebrek aan beschaving en beheersing.

      Maar je doet maar wat je grillige karakter je ingeeft, beste man, ik verwijt je niets en soms kan ik er wel om lachen.

     13. Rammstein

      Dank je Beukman, een ontroerend gebaar. Dit zal ik niet gauw vergeten.

 16. Blitzkrieg

  Weet je wat mij nogal stoort? De foto die ze boven het bericht geplakt hebben. Dit is de constante framing richting de PVV, DDS had ook een hele andere foto kunnen gebruiken.

  Het zegt wat mij betreft heel veel over de communicatie methode van Tim Engelbart als je blijkbaar dit soort middelen nodig hebt om je punt te maken.

  1. Beukman

   Ha, ik zie het nu pas! 🙂
   Het is wel precies zoals ik me een halve gare voorstel die zo los gaat op de dood van mevrouw Rutte.
   Maar je hebt gelijk. Mogelijk berust dat op een voordeel, en dragen die figuren net zo vaak driedelige pakken en vers gestreken collegejurkjes.

   1. stoppen

    tja , gewauwel zonder te weten waarover gewauweld word maar toch wat onzin wauwelen.

   2. Blitzkrieg

    Beukman : Dit is het enige beeld dat de media geeft van een PVV of Trump stemmer, framing van het ergste soort. Dit is het beeld wat de media in de hoofden van mensen wil vastleggen, kijk zo ziet de gemiddelde PVV’er eruit; stom en schreeuwt valt. Een kwalijk frame, maar de media hebben alle normale vorm van communicatie verloren als het om tegenstanders gaat.

    Laatst vroeg je aan Rammstein of hij je iets kon aanraden van een oorlog reeds verloren, of weltschmerz.

    Wellicht vind je dit aardig, een eerlijk gesprek met Jort Kelder. Misschien wat lang, maar je bepaald zelf hoe lang je kijkt. Vind je het niks, geeft niks… het is alleen een goed bedoelde suggestie.

    De gekte van groepsdenken | Crisis met Kelder #1
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=J5SZS3AREZc

    Unie van schuld en schending | Crisis met Kelder #2
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=yqLQ7iSnLK4

    Liberté, egalité, autorité | Crisis met Kelder #3
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=jU8YntqlAp8

    1. Beukman

     Dank je @Oor. Ik heb inmiddels een paar afleveringen van Weltschmerz als podcast beluisterd, en zal dat ook doen met 1 of meer van jouw links.

     Overigens met de ironiserende keus van Tim werd niet “een PVV stemmer” bedoeld maar een prototype debiel die weerzinwekkende taal uitslaat over Ruttes zojuist overleden moeder. Tim illustreert dit met citaten van PVV-aanhangers. Gelukkig is hij niet zo politiek correct om dit uit zijn bericht dan maar weg te laten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.