Vertegenwoordiging EU hangt regenboogvlag uit in Bagdad – Irakezen woedend en eisen excuses

Het immer tolerante Irak heeft zijn beste kant weer laten zien. Gisteren tijdens de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie besloot de EU-vertegenwoordiging om solidair te zijn met deze groep en daarom uit respect de regenboogvlag uit te hangen. Nou dit hadden ze beter niet kunnen, want de Irakese overheid is woedend. Homo- en transrechten hebben niks te zoeken in het oerconservatieve bolwerk. Eigenlijk dus een hartstikke goede demonstratieve actie van de EU wel! 


De overheid van Irak is woedend, want hoe durft de EU een regenboogvlag uit te hangen in Irak. Volgens de overheid is dit een schending van de sociale waarden en normen die gelden in dit land. Ondertussen denk ik: top actie van de EU-ambtenaren in Irak. Het is toch te zot voor woorden dat de hele overheid zo tekeer gaat tegen een demonstratieve actie van een paar EU-ambtenaren. Waar zijn ze bang voor?

Politiek leider Muqtada al-Sadr sprak over ‘agressie tegen het recht en de religie van Irak’, het blijkt maar weer dat er geen sprake is van tolerantie binnen Irak.

In vele delen van de wereld zal het nog decennia duren voordat men homorechten zal gaan accepteren. Als overheden van achterlijke culturen zo reageren op een vlag, dan weet je dat het een bijna verloren strijd lijkt. Gelukkig heeft de EU er goed aangedaan om toch die vlag uit te hangen. De wereld krijgt nu duidelijk te zien wat voor een middeleeuws land Irak wel niet is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Alle geldstromen naar Irak meteen blokkeren.

 2. Dirk Derksen

  “Homofobie en Transfobie”

  Ik begin een beetje moe te worden met de term fobie. Indien iemand het niet eens is met een bepaalde gang van zaken, of simpelweg iets niet wil of afkeurt, heeft een fobie.
  Ik heb een hekel aan paars, dus blijkbaar ben ik paarsofoob, en met die gedachte zijn blanke racisten dus eigenlijk zwartofoben…. Of zwarte racisten blankofoben.

 3. Hatseflats

  Achterlijke barbaten. Meteen alle banden mee verbreken.

  1. ikweetwatikwil

   Je bent natuurlijk wel in Irak. Wij willen ook niet opgedrongen krijgen van de islam.

   1. Gerda2

    Ikweetwatikwil
    Je bent natuurlijk wel in Irak. Wij willen ook niet opgedrongen krijgen van de islam.

    Zo in het maar net.
    Een dom artikel.
    Net of wij het fijn zouden vinden als we een vlag zouden zien hangen van een door ons verfoeid regime.
    Kijk even verder dan je neus lang is, makkelijk te reageren vanuit je luie stoel.

    1. Gerda2

     Moeten we de EU vertegenwoordigers nu gaan bewieroken voor hun heldendaad?
     Weer een voorbeeld van een onbenullige EU.

 4. Blitzkrieg

  Joh… wat mij betreft gaat iedereen lekker homo zitten wezen, wat interesseert mij dat. Al dat gedoe met vlaggen en ander LGBTQ gedoe moet maar eens afgelopen zijn. Ben wat je ben en ga daar een ander vooral niet mee lastig vallen. Ik ben niet degene die iemand lastig valt maar andersom. Altijd maar het ge-he-joehoe ik ben nicht wordt je ook wel eens moe van, opzouten met die vlaggen.

 5. Dirk Derksen

  “Gelukkig heeft de EU er goed aangedaan om toch die vlag uit te hangen”

  Uh neen. Indien de meerderheid (in dit geval een zeer grote meerderheid net zoals in heel veel moslimlanden) van het volk dit anders ziet moet de EU haar zin niet doordrijven. Tegelijkertijd schept het wel duidelijkheid dat moslims weinig op hebben met homo’s en transgenders, en dus alles behalve tolerant zijn met andersdenkenden.
  Maar als er een grote meerderheid in Nederland voor Zwarte Piet is, ben je volgens ‘de deuger’ een racist, en wordt het toch langzaam afgebouwd. Democratie? Alleen als het even uitkomt.

  1. Vit

   @Dirk Derksen

   “Tegelijkertijd schept het wel duidelijkheid dat moslims weinig op hebben met homo’s en transgenders, en dus alles behalve tolerant zijn met andersdenkenden.”

   Moslims hebben weinig met wetenschap, het is geen keuze.

   1. Dirk Derksen

    Vit,

    Dat klopt en is hun goed recht. Het zoveelste voorbeeld dat ze hier niet thuishoren.

 6. Kretoloog

  Zo’n actie noemen ze provoceren. De EU is daar best wel goed in.

  Dit doet me denken aan oud-minister Liliane Ploumen. Die ging kerkdiensten verstoren vanwege de doofpotaffaire. Maar dezelfde Ploumen barstte zowat van heilige verontwaardiging toen ‘Schreeuw-om-Leven’-sympathisanten gingen demonstreren bij abortusklinieken.

 7. NoDoubt

  En toch zet de EU de grenzen wagenwijd open voor deze cultuur en zij krijgen ook een creditcard en een paspoort. Het is idioterie ten top en wij betalen dat alles en met hun komst ook de ellende. Hoeveel mensen hebben ze in hun eigen huis al opgevangen. Ik gok 0. Zo zijn ze begaan. Maar wel zakken vullen van onze centen.

  1. Vit

   @NoDoubt

   Ho ho, Annabel Nanninga (FvD) heeft een vluchteling opgevangen, een homoseksueel die zijn leven niet zeker was in het AZC.

   “Hoeveel mensen hebben ze in hun eigen huis al opgevangen. Ik gok 0.”

   De topvrouw heeft er geen ruchtbaarheid aan gegeven.

 8. shidaian

  Laat de EU nu eens binnen de EU landen zelf zoveel lef tonen!

 9. Sabreur

  Waar halen wij toch telkens weer het gore lef vandaan om andere culturen onze normen en waarden op te leggen? Ben ik een voorstander van homohaat? Nee! Maar ik maak dan ook deel uit van ónze cultuur.
  Zullen we gewoon eens afspreken dat elk volk in zijn eigen gebied zijn eigen cultuur mag beleven en voor die paar, die daar niet inpassen de mogelijkheid geven om zich elders te vestigen.

  1. Dirk Derksen

   “Zullen we gewoon eens afspreken dat elk volk in zijn eigen gebied zijn eigen cultuur mag beleven”

   De EU kan alleen functioneren als de landen in de EU veel overeenkomsten hebben. Met name nationalisme is de doodsteek voor de EU, maw maak de bevolkingen zo divers mogelijk dat het nationalisme tot een minimum wordt beperkt, en dus uiteindelijk ook geen probleem meer is voor een grote verenigende Unie.

 10. Brenda Welsh

  Nu DDS nog ! Geen valse homo vriendelijkheid, maar strak en stijf achter de homo beweging. Geen laatdunkende reacties meer. De regenboogvlag ipv de Hiddema Baudet posters. Oké ?

  1. Rammstein

   “…. strak en stijf achter de homo beweging..”. Voor actievoerende milf Brenda is geen woordspeling te dol.

  2. Gerda2

   Predendeert DDS dan objectief te zijn?
   Ben jij toch ook niet?

   Het is geen landelijk dagblad, over objectiviteit gesproken😁

 11. B. Pascal

  Geslachtsgemeenschap is de norm, dat zal altijd zo blijven. Wanneer een man en een vrouw gemeenschap hebben ontstaat er nieuw leven. Wanneer mensen van hetzelfde geslacht omgang hebben hebben ze alleen een orgasme. Dus man-vrouw is de norm.

  Dat betekend niet dat we homo’s en de lhbt moeten haten, maar het promoten van de homo beweging is laakbaar.

  1. Beukman

   @Blaise n*kt alleen functioneel.

   1. B. Pascal

    Beukhmmm we leven toch in de nuttigheid cultuur? Utilisme! Maar omtrent de seksuele omgang is alles ineens tegendraads. Een bewijs dat we leven in een verdraaide maatschappij. Ze geloven er in, maar waar is het niet.

    1. Beukman

     Je weet het leuk te brengen @Blaise, maar er zit een denkfout in je betoog. We leven helemaal niet in een nuttigheidscultuur. Niet alleen het feit dat mensen n*ken met voorbehoedsmiddelen duidt hierop, ook dat biologisch niet-reproductieve stellen seks met elkaar hebben wijst daarop.

     Trouwens, ook ook potsen op DDS ondergraaft het hele idee van een utilitaire maatschappij. Het is immers een totaal zinloze bezigheid.

  2. truletwiesje

   Precies Pascal, het is tegennatuurlijk en ik vind het als man ook gewoon smerig..
   En wie denkt de EU dat ze zijn om iedereen op een agressief progressieve manier die smeerlapperij op te dringen aan iedereen.
   Ik ben er niet van gediend en als mensen denken dat ik homo’s haat heeft het niet begrepen oftewel is te dom om te begrijpen hoe ik het zie….

 12. truletwiesje

  En terecht dat die mensen boos zijn in Irak wie denkt de EU wel niet dat ze zijn…..

  1. Cycle25

   De EU is een wassen neus, leunend op de spierballen van de Angelsaksen proberen ze het westerse poldermodel a la LGBTY op te dringen in oerconservatieve religieuze landen.

   Links weet daar wel raad mee, want zodra deze gestoorde zieke groep mensen hier aanslagen pleegt, gaat hun beschuldigende vinger toch weer naar de autochtone bevolking.

   Brussel moet eens stoer doen en Bagdad dwingen om een guyparade te houden, met de hele EU stoet in kleurtjes in geurtjes erbij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.