Verwachting: explosieve stijging belastingen! ‘Overheid komt met tweede steunpakket van 13 miljard euro’

Het is een feit, het tweede steunpakket ligt klaar: 13 miljard trekt het kabinet uit voor de economie. Bedrijven, ondernemers kunnen op meer steun rekenen vanuit de overheid bij het betalen van de vaste lasten. Voor de ondernemers is dit natuurlijk prachtig nieuws. Maar uiteindelijk moet iemand deze rekening gaan betalen. En we weten allemaal wat dat betekent…..


Goed nieuws voor de MKB-ondernemers van bepaalde sectoren – de sectoren die van 1 ‘juno’ hun deuren weer mogen openen – zij krijgen een belastingvrije tegemoetkoming om zo toch die vaste lasten te kunnen blijven betalen. Hartstikke fijne opsteker voor tal van ondernemers!

„Bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving (minimaal 30 procent) een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van 20.000 euro voor de komende drie maanden”

Toch benadrukt het kabinet dat ook ondernemers de komende maand veel verantwoordelijkheid zelf moeten nemen. Ze kunnen immers niet eeuwig op moedertje Staat leunen. Ondernemers die niet volledige omzetten draaien zullen zelf ook moeten wat ze anders kunnen – en dus moeten – doen.

Als het aan de vakbonden lag had het kabinet opnieuw de ontslagboete in het tweede pakket opgenomen. Gelukkig heeft het kabinet niet voor deze optie gekozen – dit tot onvrede bij de vakbonden. Bedrijven zijn zonder die ontslagboete een stuk flexibeler en krijgen gelukkig wat meer bewegingsruimte.

Voor bedrijven, en eenieder die geld kan krijgen van de overheid, is het hartstikke fijn dat ze de komende maanden een buffertje krijgen van de overheid. Echter moeten deze ‘liefdadigheidsacties’ ergens van worden betaald, het kabinet creëert een gigantisch tekort. Wat betekent dat de belastingen enorm zullen gaan stijgen, iemand moet namelijk deze peperdure rekening gaan betalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Pijnstiller

  We zijn al de gekke Henkie vam Europa.
  Als onze roverheid ons zo blijft uitkleden moeten wij straks steun gaan vragen bij de EU

 2. Bullshit16

  Dat is helemaal niet nodig laten ze die 7 a 8 miljard maar houden die jaarlijks naar Brussel gaat laten ze is een keer die gelukszoekers er uit trappen scheelt ook 250 miljoen per week dus er is geld genoeg maar ze geven het verkeerd uit en wat is dan makkelijker de hardwerkende burger op nog hogere kosten jagen
  Het bij komende probleem zal zijm da belasting gaat dik omhoog maar zal nooit meer naar onder gaan althans als rutte aan de macht blíjft
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Appelstroop

  Ik zou maar opschieten Timmermans, van een kale kip kun je niet plukken.

 4. Piet Klein

  Sommige landen doen het beter en ander landen doen het slechter. Wanneer landen het beter doen, minder mensen overlijden dan is ook vaak de lock down korter en de impact op de economie lager. Nederland doet het matig net als Frankrijk, Spanje, Italië. De aantallen zijn wat geflatteerd in Nederland door de manier van tellen. En ook wij hebben dus meer impact op de economie. Als je in termen van de EU fonds denkt dat getroffen landen zou moeten helpen dan zouden de minder getroffen landen dus moeten bijdragen. Oost Europese landen doen het een stuk beter. Maar de plannen die er nu liggen is dat Nederland alhoewel behorend tot de landen die het slechter doen mag bijdragen aan bijvoorbeeld Frankrijk waar het gemiddeld loon hoger ligt en de pensioenleeftijd lager. Een EU die weer op diffuse wijze probeert geld te pompen van noordelijke staten naar zuidelijke staten terwijl wij zelf een economie hebben die behoorlijke klappen krijgt. Het lijkt er meer op dat de corona crisis gebruikt wordt om geld naar Frankrijk en andere landen te pompen omdat de politiek leiders er daar maar nog steeds een potje van maken. Tweede is natuurlijk dat deze cijfertjes boekhouders van coalitie niet verder komen dan het geld weer halen bij de burgers. Je zou de belastingen kunnen verhogen en daarmee de economie weer verder remmen. Na een deuk door de corona zet de overheid er nog eens een rem overheen. Je zou ook de belastingen kunnen verlagen waardoor de economie een impuls krijgt de inkomsten ook voor de overheid stijgen. En ook geen slecht idee is om de kosten te besparen door bijvoorbeeld de overheid te verkleinen. Met al deze nogal mistige voorstellen worden we niet echt geïmponeerd door de visie en de daadkracht van onze overheden. Misschien moeten we een prijsvraag uitschrijven. Wie kan de intelligentie in de aanpak ontdekken bij de EU en bij onze coalitie.

  1. lotje

   Ik kwam een onderzoek tegen. Iemand had onderzoek gedaan naar de EU landen. Al die landen deden voor de EU beter dan in de EU. De EU heeft alle landen kapot gemaakt. De enigste die beter zijn geworden zijn die dictators in Brussel met hun maandloon van 25000 euro. Daarom is de EU ook zo heilig voor hun.

   1. Vrijedenkert

    Als je iets hebt gevonden wat van belang is dan ook graag de link geven naar dat onderzoek of artikel!
    h**ps:// etc…

    1. Piet51

     @Vrijedenkert
     Nog een kleine aanvulling. Ik zou ook willen weten wat er wordt verstaan onder “het beter doen”. Is dat het BBP, gemiddeld inkomen per capita, geluksniveau van de inwoners, koopkracht. Nederland is op al deze punten vooruitgegaan of even hoog gebleven sinds ze deel uitmaakt van de EU.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : Je reinste rien de knots! Vroeger was de eenverdiener de norm, moeder de vrouw zorgde dan meestal voor de kinderen; hoewel dat tegenwoordig met meer mag vanwege de emanci… ehh belastingsdruk, een gemiddeld gezin kon zo’n twee keer per jaar op vakantie. Ook hadden mensen toen nog eigen bezittingen, zoals een huis. Tegenwoordig hebben mensen alleen nog maar schulden, schuld voor de studie, huis, verduurzaming, eigen bedrijf, corona etc. De burger heeft tegenwoordig niet anders meer dan schulden, het is werkelijk een citroen die niet verder uitgeknepen kon worden; totdat “toevallig” corona op kwam duiken. De unie is een ramp en al ons vermogen zit hierin.

      Vind je het niet van de zotte dat wij landen als Italie moeten gaan redden, de overheid heeft weliswaar een gigantische schuld maar de burgers hebben tot 4x meer bezittingen als wij hebben. Nu mogen we onze laatste spaarcenten in de vorm van pensioen ook nog afdragen onder het mom van solidariteit!!!

     2. Dirk Derksen

      Blitz,

      “ maar de burgers hebben tot 4x meer bezittingen als wij hebben”

      Licht toe?

     3. Meriadoc Brandebok

      De levensstandaard is sinds “vroeger” slechts toegenomen, Blitzkrieg.

      Je kletst uit je nek.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “De levensstandaard is sinds “vroeger” slechts toegenomen, Blitzkrieg. Je kletst uit je nek.”
      Kan weinig met zulke commentaren, als er zinninge argumentatie uit komt zal ik je beantwoorden.

     5. Blitzkrieg

      Dirk Derksen
      Quote : “Blitz, “ maar de burgers hebben tot 4x meer bezittingen als wij hebben” Licht toe?”
      Oh, dat wil ik best. Heel veel Italianen bezitten hun huis omdat het reeds langere tijd in de familie zit; dat is de standaard. Indien een italiaan toch een huis koopt is de hypotheek kortlopen, max. 10 jaar. Ook heeft de gemiddelde italiaan veel meer spaargeld dan de Nederlander, in Italie is er buiten de kerk geen sociaal vangnet! Als je daar werkloos wordt heb je gewoon niet te vreten. Dientengevolge hebben Italianen veel minder kinderen omdat de onzekerheid in dat land veel groter is, je neemt pas kinderen als je zeker weet dat je ze tot in lengte van jaren kan onderhouden. Voor dezelfde reden heeft de gemiddelde italiaan vele malen meer spaargeld als de Nederlander, als hij werkloos wordt moet hij dit kunnen opvangen. Vaste contracten in Italie zijn erg zeldzaam moet je weten.

      Zo genoeg info. of wil je verdere toelichting? Geen probleem namelijk!

     6. Piet51

      @Blitzkrieg
      Je presenteert een beeld van een heel andere samenleving dan waar ik in opgegroeid ben en nu leef.
      En ook je beeld van Italië is vertekend. Het redden van Italië is ook zeer in ons eigen belang. We verdienen veel geld aan een goed functionerende en gezonde EU. Dat geldt zeker voor Italië, maar ook voor een paar andere zorglanden. Daar geïnvesteerd geld is goed besteed geld.
      Dat Italianen 4x meer bezittingen hebben is maar hoe je ernaar kijkt. Ik ken er veel mensen die inderdaad een paar huizen hebben, vooral op het platteland in de kleine afgelegen dorpjes. Maar je moet niet vragen hoe die eruit zien. Bovendien zijn het delen van het zelf te creëren financiële vangnet, omdat er verder nauwelijks iets is. Andere delen zijn het groentetuintje en eventueel de olijfboomgaard. AOW bestaat, maar daar kun je niet van leven. Bijstand is een kwestie van de bereidwilligheid en rijkdom van de gemeente waar iemand woont.
      Als iemand een inkomen heeft van € 1000 netto, heeft hij of zij een mooi inkomen. De prijzen voor voeding en kleding zijn wel van hetzelfde niveau als in Nederland. Daarom ook is die omvangrijke zwarte economie van bijna 15% de enige manier om het hoofd boven water te houden.
      Dat Italië komt een crisis nooit op eigen kracht te boven, terwijl ze wel een belangrijke economie in Europa zijn.

  2. Dirk Derksen

   “Wie kan de intelligentie in de aanpak ontdekken bij de EU en bij onze coalitie”

   Rutte kennende gaat bezuinigen en belasting verhogen, en dat is vreemd genoeg een goede ontwikkeling. Ik zit nog te wachten op het ‘zoet na het zuur’, en het zoet gaat echt niet meer komen. Dus Rutte is nu nog voor sommige de Corona held, maar na de zoveelste lastenverzwaringen, en wederom geld naar het Zuiden, is het gedaan met de VVD.

 5. lotje

  Wat een stelletje prutsers. En maar geld blijven weggegeven. Buitenlanders met bussen tegelijk ophalen uit het buitenland. Zoals die heks knol doet. Miljarden naar die groene onzin. Wordt tijd dat de regering oprot en mensen in de regering krijgen die wel verstand van zaken hebben.

 6. RvdBe

  Niks geen belastingverhoging, gewoon net als de rest van de eu je staatsschuld op laten lopen, mss dat Duitsland dan voor gekke Henkie gaat spelen als het weer eens misloopt.

 7. Lex

  En waar doen we het allemaal voor? Voor een zware griep niet minder en niet mee.

  En daar leggen we het hele land voor plat.

  1. Pauline Kummer

   Zolang je niets hebt is het ook geen zware griep. Voor een zware griep ga je niet aan de beademing. Corona is een beetje anders

   1. Blitzkrieg

    Pauline Kummer
    Quote : “Corona is een beetje anders”
    Hmm… laat me raden, het begin met de letter ‘C’! Niet?

 8. LifeBuddy

  Al die advies bedrijfjes kan de regering al afstoten, dat scheeld al 10 miljard.
  Dan kan het Volk al Vrolijk zingen van, ”We zijn d’r bijna, We zijn d’r bijna,…..

 9. Ben-NIET-Groen-L

  Mij als gepensioneerde pakken ze niet…oh wacht effe…….

 10. feitelijk

  tja de enige die geld verdient is de arbeider, Wie de rekening betaald van sinterklaas de overheid moge duidelijk zijn.

  Het regent straks nieuwe belastingen onder de noemer van klimaat, milieu, stikstof, rijken, belasting herziening enz

  vooral op die regerende troep blijven stemmen

 11. truletwiesje

  Uiteraard moeten wij bloeden voor deze hype..

  Het wereldwijde sterftecijfer dat samenhangt met Covid-19 is op weg naar 350.000. Dat is de helft van het aantal jaarlijkse malariaslachtoffers. Twee jaar geleden stierven er door complicaties veroorzaakt door tuberculose anderhalf miljoen mensen, ofwel vier keer zoveel als Covid-19 tot nu toe. De mensheid is niet verstoken van massaal lijden en massale sterfte, in tegendeel, elk jaar verliezen we mensen, een continue molen van geboren worden en sterven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.