We vieren vandaag de vrijheid, maar we zitten op hellend vlak: wij nuttige idioten vallen onze eigen cultuur aan

Vandaag is het 5 mei, Bevrijdingsdag. Reden om de vrijheid nog eens te vieren nadat we gisteren de doden herdachten. Maar we moeten ook waken voor de toekomst, vindt auteur Frits Bosch. Want we zijn onze eigen cultuur van vrijheid momenteel aan het aanvallen, als ‘nuttige idioten’ die terroristen helpen.

2020 begon met excuses van de Nederlandse regering voor het overheidshandelen tijdend de Tweede Wereldoorlog: “ Nu de laatste overlevenden nog onder ons zijn is aan ons, de generaties van na de oorlog, de opdracht te blijven herdenken om de doden met hun volle naam te eren. Steeds opnieuw rekenschap af te leggen” , zei Mark Rutte. Heel terecht punt.

Maar we moeten helaas constateren dat de rechtsstaat wederom in gevaar is. Ditmaal niet door een kracht van buiten, maar we doen het zelf. Professor Paul Cliteur schrijft in mijn boek ‘Schaft ook Nederland zich af’: “De westerse cultuur, tot ontwikkeling gekomen in het oude Griekenland, het oude Rome, vermengd met christelijke elementen in de Middeleeuwen, tot herleving gebracht in de renaissance en geseculariseerd in de Verlichting is de bron van democratie, rechtsstaat en mensenrechten.”

Het is wat wij zijn of waar we ‘vandaan komen’. Maar die cultuur wordt aangevallen, niet alleen door de ideologie van terroristen, maar ook door onszelf. Wij, ‘nuttige idioten’ die we zijn, wij zijn gaan denken dat die eigen ‘cultuur’ relatief is, immers alle culturen zijn gelijk. We zijn gaan denken dat we niet meer van ‘wij’ mogen spreken, immers dat is ‘wij/zij’ denken.

Wij vieren vandaag de bevrijding, maar we mogen ons de woorden van Cliteur aantrekken. We hebben ons op een hellend vlak begeven. Helaas moeten we constateren dat Mark Rutte niets hiertegen heeft opgeworpen. Integendeel, al zijn excuses ten spijt…

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Kretoloog

  Naast de krachtige koning verbleekte Rutte gisteren bij de Dodenherdenking in Amsterdam. Hij stond erbij als een houten Klaas en wist zelfs de tekst van het Wilhelmus niet meer mee te zingen.

  Ik ben wel klaar met deze premier.

  1. Forlan

   Je vraagt je inderdaad af of half Nederland nu echt zo dom is om hem de hemel in te prijzen na een belachelijk beleid, bedacht door het keer op keer falende RIVM

   1. Bertus bumperding

    Ik vraag me niks meer af .
    Het is me duidelijk dat de propagandamachine op volle toeren draait .
    Sterker de propagandamachine raakt haast overspannen zo druk is hij .
    Het is misselijkmakend elke dag nieuwe cijfers , elke dag komt er meer reclame hoe te doen tijdens de corona , elke dag meer reclame om bv de horeca cq andere bedrijven door de crisis te helpen ,elke dag dat meer als de helft van Nederland onze grote Lijer steunt er. etc. etc . Ik word er doodmoe van . Het is links er heel veel aan gelegen om een nieuwe dictatuur in te voeren.

    1. Marija

     De Corona crisis, die er wel degelijk is, wordt helemaal uitgemolken om het volk monddood te maken, bang en volgzaam.

   2. lotje

    Wat een stelletje slemielen. Een beetje schijnheilig doen met de bevrijdingsdag. Overal wordt de tweede wereldoorlog bij gehaald en het volk wordt als kinderen behandeld en zij stonden erbij en keken er naar. Jankende homo met een beleid dat nergens op slaat. Er komt 31 mei een protest om het grondwet te beschermen die deze landverraders kapot willen maken.

    1. lotje

     Demonstratie is 30 mei.

 2. Bullshit16

  En anders ik wel die landverrader moet Opzouten hij doet niks en zal ook niks doen om ons hier uit te halen die lul wacht net zo lang tot dat er een vergif is ontwikkeld mede mogelijk gemaakt door bill gats

 3. ikweetwatikwil

  Frits Bosch en Cliteur hebben gelijk. Een prettige Bevrijdingsdag en laten we zorgen die niet te verliezen.
  Inderdaad Kretoloog Rutte verbleekte bij een krachtige Koning.

  1. Jeaup

   @jeweetniks, Maxima was klasse, die noem jij niet.

 4. Meriadoc Brandebok

  Frits Bosch wenst Bevrijdingsdag aan te wenden voor zijn eigen politieke agenda.

  Beschamend.

  1. Bertus bumperding

   Jammer hoe jij altijd de feiten weet te verdraaien .
   Heb jij wel vrienden en of een gezin ?

  2. Kretoloog

   Onzin Brandebok, wat de auteur doet is wijzen op de gevaren van het huidige cultuurbeleid om in alles maar toe te geven aan de zgn. gekwetste gevoelens van minderheden. Met als gevolg dat onze in vrijheid verworven tradities (Sinterklaas bv.) en gebruiken steeds meer onder druk komen te staan.

   Ja, zelfs onze eigen religie moet er aan geloven: Kerst en Pasen die aangeduid worden als Winter- resp. Voorjaarsfeest. Daarentegen vinden premier Rutte en Minister Kaag het wel weer nodig om de moslimgemeenschap een gezegende Ramadan toe te wensen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Kretoloog bevestigt het nog eens ondubbelzinnig: “wijzen op de gevaren van het huidige cultuurbeleid”, Frits Bosch zet Bevrijdingsdag in voor zijn eigen politiek.

    1. Kretoloog

     Je bent nog te dom om te poepen, Guus.

     1. Meriadoc Brandebok

      En jij bent een stupide sukkel, Kretoloog.

   2. Reinoud van Gelre

    Kretoloog:

    “…Ja, zelfs onze eigen religie moet er aan geloven: Kerst en Pasen die aangeduid worden als Winter- resp. Voorjaarsfeest…”

    Mag ik je erop wijzen dat het altijd een winter en voorjaarsfeest was. Pas na de onderwerping aan het niet-Europese christendom zijn zij die dagen zo gaan noemen. Kerst(kerstening) en Pasen(Pesach) horen wij niet te vieren. Dat doen ze maar in de woestijn.

    1. Kretoloog

     Reinoud: Sinds het Concilie van Nicea (325 na Chr.) worden Kerst en Pasen gevierd. Dat is bijna 17 eeuwen lang. Sinds de kerstening van NL (ergens in de 8e eeuw) worden deze feesten hier te lande gevierd.

     Het zijn christelijke feestdagen. Kerst heeft niks van doen met het Jodendom. Bij Pasen is er wel een verband met het Joodse Pesach.

     Jouw opmerking dat deze feesten in de woestijn horen, toont aan dat je er weinig van weet. En nog veel minder van begrijpt.

     1. Reinoud van Gelre

      Kretoloog:

      “…Kerst heeft niks van doen met het Jodendom…”

      Sorry, Kretoloog. Maar wie was ook alweer de ‘koning der joden’?
      Juist, die snuiter uit nazareth.

     2. Piet51

      @Kretoloog
      Pasen en Pesach hebben inhoudelijk niets met elkaar te maken. De enige overeenkomst is de periode van het jaar waarin ze gevierd worden, namelijk in het voorjaar, maart of april.
      V.w.b. kerst heb je gelijk, dat heeft inhoudelijk niets met de joodse religie te maken.

     3. Reinoud van Gelre

      Piet,
      Het heeft er wel degelijk mee te maken. Of wil je nu gaan ontkennen dat de drie grootste monotheïstische geloofstromingen, dus inclusief het christendom, niet uit het Abrahamisme zijn ontstaan?

     4. Reinoud van Gelre

      Sterker nog, Pasen en Kerstmis zijn nog steeds doorspekt met de oorspronkelijke Noordse mythologie.
      Want wat had Jezus en zijn christelijke aanhangers nu met de paashaas en dennengroen?

     5. Piet51

      @Reinoud van Gelre
      Je doet wat me hier veel te vaak gebeurt. Er wordt gereageerd op argumenten die ik helemaal niet heb ingezet. Ik schreef alleen: “Pasen en Pesach hebben inhoudelijk niets met elkaar te maken.” En dat klopt ook. Met Pasen wordt de opstanding van Jezus (niet door de Joden erkend) gevierd en met Pesach de uittocht van het Joodse volk uit Egypte. De meer bijbelvaste deelnemers hier zullen dit bevestigen.
      Je opmerkingen over de drie monotheïstische godsdiensten kloppen, maar daar ging het niet over en laat ik daarom maar voor wat ze zijn: niet ter zake doende aanvullende info.

     6. Rosasolis

      Kretoloog. Blijkbaar weet je helemaal niets over de Bijbel, en ook niets over de geschiedenis rondom de geboorte van Jeshua (Jezus). Kerstmis
      heeft alles te doen met het Jodendom. De familie van Maria, de moeder
      van Jeshua waren joden. Haar echtgenoot Josef was joods. Jeshua werd volgens het joodse geloof en tradities opgeleid en werd Rabbi. Mooiste bericht rond de geboorte van Jeshua vind ik het verhaal van de 3 wijze koningen ( of magiers) die uit verschillende landen kwamen en een heel grote ster volgde die boven Bethlehem hing, boven de stal waar het kindje lag. Je kunt alles hierover in de Bijbel lezen.
      Maar vele componisten hebben aandacht aan het verbinding met het joodse geloof en de geboorte van Jezus in hun muziek besteed.
      Als je begrip van Engels goed is, dan luister een keer naar Handel’s
      Messiah die de hele leven van Jezus volgt, en heel veel aandacht besteed over de tijd rond zijn geboorte. Enige twijfel is: was de geboorte wel op 25 december? Kort na de geboorte van Jeshua moest de familie naar Egypte vluchten wegens het besluit van de Romeinse heerser om alle joodse jongens babies te vermoorden…
      want ook hij had die briljante ster boven Bethlehem gezien.

  3. Alfred Bentinck

   Juist, Meriadoc.

   Vieze smaak.

   1. Maks

    Alfred Anus Fallus Bentinck?

   2. Meriadoc Brandebok

    Triest, inderdaad.

 5. B. Pascal

  Gister kreeg ook Wilhelmina wederom weer een veeg uit de pan, door haar kleinzoon. Fel was ze in haar verzet, maar wel met onvoldoende steun, ze hoorde een deel van de bevolking niet. Ja, we zijn op een hellend vlak! 75 jaar bevrijding zonder feest, werkelijk en geestelijk. Wilhelmina was misschien nog, maar ze was wel de laatste echte vorst. Ze zei: waar God en Oranje verdwijnen, daar is beperkte vrijheid. God is al weg, Oranje een linkse manderijn, de vrijheid is tanende. We leven in de dictatuur van de eenmeningsmaatschappij. Als Koning nam ik afstand van de troon! Hij moet de tirannie verdrijven, echter hij brengt ons er onder.

  1. AnnetKlaver

   We zijn dus op de goede weg.

   ‘God is al weg’
   Nu nog het huis van Oranje.

   1. Bertus bumperding

    Aldus onze nedermoslim NSBer en p*dofiel

   2. B. Pascal

    Ach, de praat van een levende dode.

  2. Piet51

   @B. Pascal
   Je moet wel een beetje op de hoogte zijn van de familieverhoudingen bij de Oranjes voor je kritiek gaat spuien. Willem Alexander is geen kleinzoon van Wilhelmina.

   Ook in de rest van je schotschrift laat je zien geen enkel idee te hebben van de werkelijkheid om je heen. Wilhelmina de laatste echte vorst? En hoe beoordeel je dan de brede waardering voor Juliana en Beatrix? De vroegere god, de jouwe waarschijnlijk, is inderdaad op de terugtocht, maar Nederland is niet minder spiritueel geworden, alleen anders. Overigens was dat de afgelopen eeuwen nooit anders, want alles ontwikkelt. Het koningshuis wordt bepaald niet minder gewaardeerd sinds Willem Alexander koning is. Dus tanende? Eenmeningmaatschappij??? En wat dacht je van PVV, FvD, e.a. buitenparlementaire groeperingen en de gelegenheid die zij krijgen om alles te uiten wat ze vinden. hoe verfoeilijk ook? En natuurlijk krijgenhze kritiek, maar dat hoort er dan ook bij.

 6. perry

  Wat een verbale smurrie, tjongejonge!
  ” immers alle culturen zijn gelijk”?
  Er zijn nog énkele kannibalistische culturen op onze aardkloot te vinden, alsook de gevreesde salafistische cultuur, waaruit de koppensnellende ISIS cultuur is ontsproten, verder nog de negroïde luiheids culturen der nuttelozen!
  En in de westerse `beschaafde’ landen hebben we de cultuur van arbeidsethos, moderniteit en decadentie, die absoluut niet te mengen valt met het voorgaande uitschot der aarde en mutaties der mensheid!

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Hoorde ik Willem pils nou gisteren zeggen dat Nederland door een gevaarlijke ideologie bezet was tijdens de tweede wereldoorlog en iets over wegkijken?
  Een gevaarlijke ideologie, hey, ach laat ook maar…als ik dat woord van een nog gevaarlijke ideologie die wereldwijd dagelijks slachtoffers maakt hier neerzet word dit bericht niet eens geplaatst.

  1. Marija

   Probeer het eens, ik leeshoek graag.

   1. Marija

    Correctie: ik lees het graag.

 8. rexm

  WO -2
  Wist U hoeveel SS ers in Nederland waren.??
  Wist U dat Nederland de meeste NSB ers had van heel Europa.??
  Hoeveel burgers zijn er toen afgevoerd door onze eigen politie.??
  Laten we ook eens denken aan de miljoenen Russen burgers en soldaten die er zijn gesneuveld, zonder hun waren we niet vrij.!!
  Of kijken we weer de andere kant op ??, ja we leggen links en rechts wat kransen en zie zo, daar zijn we weer van af.

  1. Reinoud van Gelre

   rexm:

   “…Wist U hoeveel SS ers in Nederland waren?…”

   Wat, Duitse SS’ers? Of doelt u op de Nederlandse SS’ers? Dat waren er zo’n 7000.

   “…Wist U dat Nederland de meeste NSB ers had van heel Europa?…”

   Dat klopt, rexm. Sterker nog, Nederland had als enige alle NSB’ers. Het was dan ook een puur Nederlandse beweging.

   “…Laten we ook eens denken aan de miljoenen Russen burgers en soldaten die er zijn gesneuveld, zonder hun waren we niet vrij…”

   De Russen hadden gelukkig(!!!) niets van doen aan de bevrijding in onze contreien!

   “…Of kijken we weer de andere kant op? ja, we leggen links en rechts wat kransen en zie zo, daar zijn we weer van af…”

   Had jij een beter plan?

   1. Blitzkrieg

    Reinoud van Gelre
    Quote : “Had jij een beter plan?”
    Wat dacht je van het ontvlechten van de euro? Dat is nog eens wat anders dan een krans die gelegd wordt door de onderdrukker die de surveillance drones bestuurt.

    1. Reinoud van Gelre

     Dat de EU op de schop moet staat buiten kijf, Blitzkrieg.
     Maar dan kunnen we toch wel onze doden eren met een krans, zo’n een keer per jaar?

     1. Blitzkrieg

      Reinoud van Gelre : Uiteraard, wat dacht je dan! Ik ben elk jaar opnieuw stil en herdenk de doden. De wezelijke essentie van het herdenken van de doden is naast een eerbetoon en een uiting van dankbaarheid vooral het besef “dat dit nooit meer mag gebeuren”. Snap je dat ik een nogal bittere smaak in mijn mond zie als ik figuren als Rutte een kransje zie leggen. Snap je dat de gedachten in mijn hoofd niet samengaan met het plaatje dat je op de tv te zien krijgt?

   2. rexm

    De offers die Rusland heeft gebracht, gaf andere de kans om te proeven van de vrijheid ,vergeet dat niet.
    Het gaat om 13 miljoen burgers en soldaten en toch kijken we weer weg en vernoemen het niet.
    NSB, juist in andere landen waren het de bruin en zwart hemden.
    Vernoem eens een keer, wat er gebeurd is, het is elk jaar koek koek een zang.
    Het is niet alleen om met een Amerikaans vlaggetje te zwaaien en een krans te leggen, respect ja, maar dan voor iedereen.

 9. Fortiori

  Het wegvoeren van de joden waarbij de burger toekeek was erg. Nog erger was de thuiskomst van de enkeling uit de kampen. Huis bezet door andere bewoners, huisraad geconfisceerd of gewoonweg gestolen. En dan het verwijt: “daar heb je hem ook weer” of sterker nog “hebben ze jou vergeten”

  1. feitelijk

   tja , de nsb had vele gezichten en was goed ingevoerd in de socialistische politieke kringen. Was voor de socialisten een mooie gelegenheid hun politieke concurrentie uit te schakelen.

   1. Reinoud van Gelre

    Je verwart het socialisme met het Nationaal Socialisme.
    Twee totaal verschillende dingen, Feitelijk

  2. Marija

   Weet u dat het ook zo is gegaan met de dwangarbeiders?
   Die konden ook niet onderduiken en werden gewoon uit hun huis gehaald.
   Toen ze jarenlang als beesten zijn gebruikt door de moffen, en weer thuis kwamen werden ze ook niet hartelijk ontvangen.

   1. Marija

    Ik weet nog dat er een actie werd begonnen om dwangarbeiders een vergoeding te geven, weet je wat? Die kregen ze niet want de dwangarbeider ontving een schamel schandalig klein loontje in de fabriek waar hij tewerk werd gestald, kreeg nauwelijks te eten en sliepen barakken met een strozak waar de luizen hen letterlijk opvraten. Ik heb de littekens van die wonden gezien. Daarom werd bij thuiskomst iedere dwangarbeider met een grote flitsspuit helemaal ontsmet.

    Ons land wordt nu verkwanseld door een stel egotrippers aan nieuwe bezetters n.l. Moslims.

 10. feitelijk

  We verloochenen onze zwaar bevochten vrijheid aan de islam en de politiek idioten die de meest stompzinnige ideeën op tafel gooien. We vullen 33.000 km2 met zogenaamde arbeids migranten die geen enkele behoefte hebben de vrijheid te respecteren maar wensen te leven onder de islamitische wetten waar ze juist voor gevlucht zijn.

  Heel langzaam leveren wij de vrijheid volledig in door politiek correcten en de islam. Veel succes in het stemhokje

  1. Original NL

   Vrijheid en islam = water en vuur!

 11. shidaian

  citaat uit de boodschap van Burgemeester Remkes van Den Haag……….
  “En ons te blijven inzetten voor vrede, recht en vrijheid. Om te beginnen uit respect voor de miljoenen slachtoffers. Maar ook met het oog op de toekomst. De geschiedenis van het nazisme en de bezetting van Nederland heeft geleerd hoe geleidelijk, ja soms bijna onmerkbaar, de rechtsstaat kan worden uitgehold. Hoe mensen stapje voor stapje van hun rechten kunnen worden ontdaan en tot tweederangs burgers verklaard.

  Ook 75 jaar na dato moeten we waakzaam blijven. Want in tegenstelling tot wat sommigen zeggen, kunnen we leren van de geschiedenis. Doorgronden op welke momenten men had kunnen ingrijpen, het onheil had kunnen afwenden. Daaruit kunnen we lering trekken voor vandaag en morgen.” einde citaat
  Maar is dit niet nu ook al gaande door de machtsuitbreiding van de EU. hebben we nog een souverein land? Zijn we niet een “bezet” land? Niet door wapengekletter maar juist door het stapje voor stapje inleveren van onze vrijheid.. souvereiniteit?

  1. Marija

   Ja, dat ziet u goed, maar die wetenschap helpt niet.
   Er gaat zo vreselijk veel mis dat ik niet weet wat de oplossing kan brengen.
   Wel ben ik er zeker van dat de macht die links heeft, moet verdwijnen.

 12. Bes Tolen

  Rosasolis. Maria is een Romeinse naam. De mannelijke vorm is Marius. Jozef komt wel uit het Hebreeuws (West Semitisch), in iets andere vorm. De meeste namen in het Nieuwe Testament zijn Romeins of Romeinse namen zijn gebruikt in hun Griekse vorm.
  Mattheüs (Grieks: Matthias), Lucas (Romeins: Lucius), enzovoort.

  1. Rosasolis

   Bes Tolen De echte naam van Maria, de moeder van Jeshua (Jezus) was Miriam.
   Na de zuster van Mozes.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Feit blijft dat hele verhaal bij elkaar gejat is uit andere mythologieën !

 13. Bes Tolen

  Wat had die koning nu weer voor iets? Terwijl zijn directe voorgeslacht veilig en wel in de vreemde zat. Of aan de verkeerde kant met de oorlog mee moest doen. Maar daarvoor kan hij toch ook zijn excuses maken? Hij is toch net bezig.
  Blijkbaar dat er overal joden woonden? Nee, ze zaten geconcentreerd. Dus in de meeste oorden zaten geen joden.
  Maar van nog meer belang: het ging vaak anders toe dan ons wordt verteld. Zo wisten in het dorp vrij veel mensen waar een landelijk bekende jood zich schuil hield. Bij de buren van mijn grootouders. Heeft die man de oorlog overleefd? Ja. Tegenover waren ook joden ondergedoken. Alleen gingen die al te vaak de straat op (waarvoor ze gewaarschuwd werden) en dat betekende hun einde. De huiseigenaren, die de mensen verborgen hielden, moesten naar een concentratiekamp. De één stierf er en de ander verloor zijn gezondheid en stierf daardoor te jong. Overigens hebben de families nooit iets van de Nederlandse overheid gehoord. Daar zaten ze ook niet op te wachten.
  Nu mag de koning vertellen hoe het heel precies toe ging want dat heb ik nog niet voldoende gehoord.
  Wie ook niet op excuses zaten te wachten, is de nu bijna uitgestorven generatie dienstplichtig militairen, die naar Indië moesten. Maar de Nederlandse overheid? Ja, die denkt niet aan echte Nederlanders. Die heeft liever anders. Al lang. Of denken ze maar altijd over het volk heen te kunnen lopen? Dat kunnen ze inderdaad. Maar waar zitten we op te wachten? Niets!

 14. RvdBe

  Rutte de man die vrijheid zo belangrijk vind: defensie kapot bezuinigd, jaarlijks 80.000 intolerante immigranten erbij, homo,s kunnen niet veilig over straat, politici moeten continue beveiligd worden, joden worden bedreigd, land wordt weggegeven aan de eu.
  Gaaf he Rutte die vrijheid.

 15. Sando

  Het komt wel weer goed als de MOSLIMS er niet meer zijn in de wereld. Nog even geduld!

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Voor Pampa Max is deze hele beschamende charade niets meer dan een mode-momentje ! En Willum hangt er bij !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.