shutterstock 1684240054

Corona-oekaze van KLM: alle passagiers en werknemers moeten verplicht mondkapjes dragen!

Geen categoriemei 05 2020, 11:00
Terwijl de Nederlandse overheid nog altijd adviseert om mondkapjes zoveel mogelijk links te laten liggen, kiezen vervoermaatschappijen eieren voor hun geld. KLM gaat het aantal vluchten weer opvoeren, maar verplicht daarbij passagiers en personeelsleden wél om de zo door het kabinet verfoeide mondkapjes te dragen.
Het openbaar vervoer in Nederland smeekt zich suf bij premier Rutte om alsjeblieft mondkapjes te verplichten, zodat de boel weer kan worden opgestart. Tot dusverre hebben ze alleen te horen gekregen dat zoiets echter zou "knellen," en daar moeten ze het voorlopig mee doen.
KLM gaat niet afwachten totdat het kabinet eindelijk eens een keer in actie komt, en gaat zowel reizigers als KLM-werknemers verplichten een mondkapje te dragen tijdens vluchten:

"KLM stelt het dragen van neus- en mondbedekking vanaf volgende week verplicht op al zijn vluchten. Reizigers moeten zelf zorgen voor goede bescherming. "Het gaat om gezichtsbescherming in de breedste zin van het woord", zegt een woordvoerder. "Een sjaal is ook goed als die stevig zit."

De aankondiging van KLM valt samen met het voorzichtig opstarten van het aantal Europese vluchten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf vandaag dagelijks één keer op Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki."

Het coronavirus kan ook op andere plekken dan vliegtuigen en -velden worden opgelopen. Mondkapjes kunnen dus ook levens redden voor niet-KLM-werknemers en mensen die letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond blijven staan. Bij onze partners van Stil.nl kan je voor een redelijke prijs mondkapjes kopen voor jezelf en je gezin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten