Werknemers AZC’s voelen zich onveilig door asielzoekers: ‘Ze hebben echt schijt aan ons’

Personeel van het COA – Centraal Orgaan opvang Asielzoekers – hebben tegenover het DVHN hun zegje gedaan. Zij voelen zich niet meer veilig op hun werkplek, ‘minderjarige’ asielzoekers uit Noord-Afrikaanse landen hebben namelijk geen greintje respect voor het personeel. Deze jongeren weten namelijk dat ze nauwelijks kans maken op een verblijfsvergunning en maken daarom het leven zuur van het COA-personeel. 


Werknemers laten weten dat ze angstig naar werk gaan, het is wachten totdat het een keer flink misgaat. De COA-werknemers hebben namelijk te maken met een steeds groter worden groep van Noord-Afrikanen die geen enkele kans maken op een permanente verblijfsvergunning. Het DVHN stelt dat deze ‘veiligelanders’ de AZC’s gebruiken als een soort van uitvalsbasis voor strooptochten door de regio. Het klopt inderdaad dat jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst bovenaan de zwarte lijstjes staan van de misdaadcijfers onder asielzoekers.

,,Het gaat om geharde straatcriminelen die niks te verliezen hebben. Het is wachten op het eerste incident waarbij een medewerker een mes in de buik krijgt”

Burgemeester Jan Rijpstra ontpopt zich tot een ware beschermheer van het COA-personeel. Hij loopt al langer te pleiten voor een strenger beleid, tot nu toe blijft het bij halfslachtige beloftes van staatssecretaris Broekers-Knol.

,,Er zou een dusdanig beleid moeten komen dat veiligelanders meteen teruggestuurd kunnen worden’’, zei Rijpstra. ,,Want een azc is voor echte vluchtelingen, voor mensen die gevaar lopen in hun eigen land.’’

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Rammstein

  Het vluchtelingenverdrag moet op de helling: het is waanzin dat iedereen overal asiel kan aanvragen. Veiligelanders moet per kerende post uitgezet worden en mogen geen poot over de grens zetten. Weg met dat schorem.

  1. Blitzkrieg

   Een hele steile helling wel te verstaan.

 2. lotje

  Jullie zeggen toch zelf van welkom in Nederland. Dat is een mooi baantje voor die bruine ridder Jetten. Dan eens kijken of hij nog meer van die rotzooi wil hebben.

  1. RvdBe

   Goed dat de linkse weldoeners geconfronteerd worden met hun eigen naïeve wegkijk beleid, of dat helpt weet ik niet, Jetten kan ook tot op het bot beledigd en bedreigd worden door dat spul, hij zal ze toch blijven verdedigen.

 3. Reinoud van Gelre

  Maar de échte asielzoekers zien dit toch ook?
  Waarom grijpen zij niet in en helpen zij het personeel er doorheen. Want de echte asielzoekers zijn toch alleen mensen met goede bedoelingen? Zij zouden het personeel resoluut moeten bijstaan als uiting van dankbaarheid dat zij in ons mooie Nederland asiel aangeboden krijgen.

  1. Peetjoh

   Die bestaan helemaal niet reinoud. Want een echte vluchteling rent maar 10 km weg en gaat dan kijken wat er nog over is van z’n huis. Alles wat hierheen komt komt met andere bedoelingen. 1 daarvan is het uitroeien van de blanke mens.

  2. truletwiesje

   Het utopisch verlangen van achmed reinoud

 4. Peetjoh

  Toevallig ken ik een paar van die werknemers. Zo links zie je ze niet vaak. Ondanks continu geweld en ellende bleven ze ze verdedigen. 1 daarvan werd toen afgetuigt en is ook gestopt. Maar nog de schuld bij zichzelf zoeken. Zeg maar een rasgender ofzo. Ik heb me rot gelachen toen hij daar stond met al dat verband en blauwe plekken. Mooi dat 1 van de veroorzakers van al die ellende eens de klappen ervan opving en dat heb ik hm ook gezegt.

 5. Waarom 1

  Hopelijk ziet coa en cs nu eindelijk in dat je die lui het beste in hun eigen land kan helpen. Als je ze dan per se moet helpen. Maar ze buiten de tijd in luxe uit en als ze geluk hebben krijgen ze zak geld mee. En onze eigen mensen slapen onder de brug. Vele gezinnen leven in armoede buiten hun schuld. Denk aan toeslagen affaire.

 6. Dirk Derksen

  “Het is wachten op het eerste incident waarbij een medewerker een mes in de buik krijgt”

  Indien dat gebeurt zal het als exces worden weggezet. Veel medeleven en een zee aan bloemen. Daar blijft het bij, en er verandert helemaal niets.

 7. Adriaen van Bergen

  Die asielzoekers zijn hele lucratieve handel.
  Ook voor de mensen die werken in een asielzoekers centrum.
  Er zou een speciaal kamp Vught II moeten zijn voor rapaille uit asielzoekerscentra.
  Eenmaal in dat kamp, dan nooit meer eruit behalve naar het land van herkomst.

  1. Dirk Derksen

   Adriaen,

   Ik ben het volledig met deze stelling eens. Deze parasieten zijn een bedreiging voor de samenleving en dienen zo snel mogelijk te worden geconcentreerd en daarna uitgezet te worden. En als het land van herkomst niet mee wil werken dan dwing je ze maar met financiële sancties of maatregelen. Er voor betalen lijkt duur maar is uiteindelijk stukken goedkoper dan hier laten.
   En Sluit de buitengrenzen! Stop de veerdiensten!
   Je zou bijna zeggen dat het een vooropgesteld plan is…

   1. Marija

    Dat is het ook, Google op Resolutie van Straatsburg.

 8. Ben-NIET-Groen-L

  “Ze hebben echt schijt aan ons”

  Nou niet alleen deze “asielzoekers” maar alle Marokkanen, Turken en elke Moslim die je maar kan bedenken, uit welk land dan ook hebben VET schijt aan ons…schijt !!!
  En Den Haag de NPO en foutje van de natuur: Jetten weet dat maar zijn allemaal SCHIJT laf om er ook maar iets openbaar van te zeggen laat staan er ook maar iets aan te doen!
  Nog maximaal 5 jaar en wachten tot de pleuris is uitgebroken in de straten van dit bananenlandje compleet met de bijbehorende criminaliteit, dood en verderf.

  (gelukkig zal het mijn tijd wel duren ) maar ik waarschuw de jongeren en de deugers bij deze.

 9. Bolland

  Is belachelijk kennisje werkt bij COA vroeger zo links als maar zijn kan, na 6 weken volledig omgeturnd 30-40% is naar haar zeggen vullis, en we weten maar topje van de ijsberg

  Iedere medewerker van AZC of Coa heeft verbod met de pers te spreken

 10. NoDoubt

  Dus ook de Marakesh-deal die Rutte erdoor getrapt heeft, werkt niet. Waarom stoppen we niet met die 100den miljoenen aan Marokko te geven (van onze belastingcenten). Ze zullen zich niet aanpassen want dat is in strijd met de Hadith

 11. shidaian

  Brokers-Knol kan ook niks Voor alles wat men wil doen is toestemming ven de EU nodig Zo ver zijn we al ingelijfd door dat ellendige instituut

  1. Bullshit16

   Shida
   Knol kan wel wat maar ze doet niks ze is nog te lui dat ze voor de duffel danst.
   Als dat zo is dat ze niks kan doen door de eu dan is dat de zoveelste reden om uit de eu te gaan
   Stem fvd of PVV uit de eu

 12. harte385

  Dit tuig per direct eruit of opsluiten

 13. Bes Tolen

  We gaan kapot aan de zwendel en onze vijanden zitten tot in de regering en het parlement. We zijn aan hen overgeleverd en de toekomst ziet er dreigend uit.

 14. Sando

  Wel eens in ter-apel geweest nu daar is rotterdam zuid amsterdam en Den haag een speeltuin bij. Maar ja als je er graag wil werken doe je best linkse mensen.

 15. LifeBuddy

  De AZC, de naam zit een C in van concentratiekamp. Waarom zitten die Asielzoekers NIET in Huis bij Al de ultra sLinkse. Ze hadden een prachtig gebaar dat ze [Samen] die lui in huis gingen opvangen. De ultra sLinkse Leugen Regeert in dit Fatsoenlijke land.

 16. Vliegenvanger

  Grenzen dicht, dit tuig mag hier niet komen. Rutte waar ben je nou, je bent toch voor Nederland? Zou je niet eens ingrijpen, en eindelijk je ogen eens openen.

  1. Bullshit16

   Vliegenvanget
   Verwacht niks van rutte die heeft ons land al verkocht aan Brussel en aan die gelukszoekers we moeten het nu hebben van fvd en pvv die kunnen ons land nog redden verwacht verder niks van deze landverraders kabinet stem daarom
   Fvd OF PVV UIT DE EU

 17. Bes Tolen

  LifrBuddfy. Dat gebeurt al. In het Groningse gat Froombosch: “wij zijn christelijk en het zijn ook mensen”. In dit geval gaat het om een Turks echtpaar, Gülen aanhangers. Niet bepaald een verrijking voor Nederland zulke primitieven, die geen gevaar zouden lopen in Turkije. Maar ja de handel blijft. Gods greep blijkbaar.

 18. Politiek Profeet

  Geen medelijden met die deugkneuzen….je gaat toch niet in een azc werken?
  lekker deugen voor de opvreters van nu…..iesz koeltoer ja….

 19. 56RdK

  Elke Janlul in dit land weet al tientallen jaren dat we door die zogenaamde vluchtelingen besodemieterd worden! Alleen al het feit dat ze uit een vliegtuig kwamen zonder paspoort! Een normaal denkend mens had ze gelijk dat vliegtuig weer ingegooid.
  Maar neen, die lui waren zoooo zielig.

  Toen kwamen ze per boot, leggen een dood kind in de branding en heel het deug is volledig ongesteld. Want zoo eerruuugg, zooo zielig.

  Inmiddels zijn we met die zogenaamde vluchtelingen overspoeld, wordt er hier geroofd en gemoord. En kan die ‘fijne’ Rutte niets doen wegens allerlei deugverdragen die elk optreden, al was het maar opsluiten onder een sober regime, verbiedt!

  Maar schijnbaar vind het ondervindende volk het allemaal prima, want de partijen die hiervoor verantwoordelijk zijn stijgen in de peilingen: CDA, D66, PvdA, VVD, dus ….

 20. Peter Loosduinen

  Vergeet niet bij de volgende verkiezingen welke partijen medeplichtig zijn aan het asieldebacle !
  Opzouten met de veiligelanders en liefst een beetje snel.
  Helaas zal de parelkettingdragende VVD-oma dit niet waarmaken.

 21. yellow thread street

  Bij het COA werken kansloze types die nergens anders voor geschikt zijn.
  Bovendien schijnt het goed te betalen.
  Zeur niet gasten, je hebt er zelf voor gekozen.
  Ze zien dus dagelijks met eigen ogen wat van een ellende de gelukszoekers veroorzaken, wat een baan heb je dan, lekker betaald door de overheid.
  Dit soort figuren wil je toch niet in Nederland.
  Helaas komen er steeds meer, ik heb nog niet gehoord dat er 1 het land uitgezet is.
  Procedure op procedure, net zo lang tot ze een verblijfsvergunning krijgen.
  Flikker toch op met die zeurpieten, ga lekker naar Afrika en neem dat gespuis mee.
  Ga ze daar maar helpen, maar waarschijnlijk word je daar zelf flink genomen.

  1. rujoleki

   Volkomen gelijk. Oprotten met dat gezeur. Jullie willen graag de stront opruimen van dat soort .Dus niet zeuren.

 22. rujoleki

  Ze willen een AZC. Ze krijgen een AZC.
  Hopelijk wordt het nog veel erger. Dat komt door jarenlang wegkijken en meehuichelen met de islam en de asielparasieten.

 23. DennisEijs

  Ja, die lui komen uit landen met strenge regimes. Die lachen om de sancties die hier worden opgelegd. Natuurlijk nemen ze geitenwollensokken niet serieus. Wie wel?
  ‘we moeten uitgaan van het goede van de mens’, yep, maar als ze bewijzen het niet verdienen, dan moet de platte kant van het sabel erover.

  1. weer woord

   Wat mij dan wel weer opvalt is dat geen enkeling van het deugkneus dozijn zich laat zien in dit onderwerp.
   Het is bijna alsof ze het weten hoe kansloos hun wegkijkerij is.
   Natuurlijk heb ik het over de volgenden, raad u mee?

   Melige bafbok
   Boehoe beukventje
   Malle pietje 50+
   Alfred ben ’n tikkie verward
   Prozasolis
   Anna kadaver
   Brenda walgt
   Eikel bloembol
   Van duin (maar dan absoluut ongrappig)
   Maffe muffe muppetman
   Van nicht
   MARsupilami

   Merendeel van die josties zal vast meerdere namen hanteren maar het is een begin toch?

   1. Volume

    @WW: Dus vooral negeren en nooit op reageren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.