Zet je maar vast schrap voor een nieuwe klap: ‘hogere belasting wordt onontkoombaar’

Martin Wolf, columnist van de Britse zakenkrant Financial Times, zei vandaag in tv-programma Buitenhof dat er een fikse rekening aan zit te komen. En die moet, hoe men het ook wendt of keert, door middel van belastinggeld worden betaald. Dat gaat pijnlijk worden!

Per land verschilt de verwachting van hoe groot de economische schade straks zal gaan zijn. Zo werd de Italiaanse premier Conte als optimist gezien toen hij van een verwachte krimp van 9,5 procent sprak. In Nederland dacht men dat 7,5 procent krimp straks goed mogelijk kan zijn. De boodschap is duidelijk, dit wordt echt een flinke klap!

Dat de belasting omhoog moet is ook begrijpelijk, economieën ‘overleven’ nu middels geleend geld. Wolf denkt echter dat de rente nog wel jaren laag blijft, dus landen zouden meer schulden aankunnen. Volgens mij is het vragen om problemen, want als om één of andere onvoorziene situatie de rente wél stijgt, dan hang je.

En rente hangt voor een deel af van kredietwaardigheid, plat gezegd: de mate van vertrouwen die men er in heeft dat het geleende geld door het land kan worden terugbetaald. Maar als allerlei bedrijven (ondanks de steun) toch kopje onder gaan, krijg je die mensen dan weer snel genoeg aan het werk? Stel dat het coronavirus nog een paar keer groots uitbreekt en het land om de haverklap wekenlang plat legt. Op een gegeven moment wordt het overeind houden van sommige horecabedrijven dan wel héél duur. En dat is slechts één sector. Die mensen krijgen waarschijnlijk nooit op tijd nieuw werk, misschien zelfs ook niet als ze worden omgeschoold.

Dus ergens zullen er bedrijven omvallen, komen er te weinig nieuwe bedrijven voor terug en raakt de arbeidsmarkt overspoeld met werkzoekenden. Een deel kun je omscholen, maar dat geeft ook geen garantie op werk. Het zou zomaar kunnen dat de overheid dan dus ineens minder belastinginkomsten binnenkrijgt, meer uit moet geven voor de groeiende groep werklozen én ook nog de knip moet trekken voor omscholing. Het klinkt haast als een recept voor grote publieke werken: mogen we met z’n allen straks zonnepanelen installeren in ruil voor minimumloon of voedselbonnen! Haha, nee zo erg zal het niet worden. Maar dat er ingrijpende veranderingen in de samenleving aan zitten te komen, is overduidelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Bullshit16

  Ja en dat allemaal door rutte en zijn koozoten als het goed gaat met Nederland dan moeten wij bezuinigen en als het slecht gaat moeten we ook bezuinigen kortom we moeten altijd bezuinigen is het niet voor die gelukszoekers dan moet brussel weer miljarden en anders wel voor die feestvierende landen maar ja rutte doet het toch goed

  1. Alfred Bentinck

   “als het goed gaat met Nederland dan moeten wij bezuinigen en als het slecht gaat moeten we ook bezuinigen kortom we moeten altijd bezuinigen”

   Het moet niet gekker worden!

   🙂

  2. Toverkol

   Je hebt gelijk bullshit, ik vind dat we voor miljarden hulp vaN de Italianen horen te krijgen. Zij hebben tot 7x meer spaargeld, en hun nationale bank tot 4x meer goud dan ons. Daarbij komt dat zij nog nooit hebben bezuinigd.

   1. Alfred Bentinck

    “ik vind dat we voor miljarden hulp vaN de Italianen horen te krijgen.”

    Zo is het, laat hullie eerst zelf maar is gaan betalen!

    🙂

   2. Antihedo

    Italië is een netto betaler. Het best bewaarde geheim van Europa.

  3. Antihedo

   Niet zo slap lullen. Commentaar leveren is gemakkelijk. Een sluitend uitgewerkt alternatief ontwikkelen is wat moeilijker. Dat is tante Thierry en Greet in ieder geval nog nooit gelukt. Ook in de coronacrisis zijn tante Thierry en Greet het grotendeels met het kabinet eens. Leuk om te zien dat ze dat wanhopig proberen te verbergen.

 2. Pijnstiller

  Begin maar te heffen bij de burgertrutten die Rutte prezen om zijn rampzalige beleid

  1. Alfred Bentinck

   Pijnstiller sluit zich aan bij Tedje van Es: “Laat hullie eerst zelfs maar is gaan bezuinigen!”

   1. werikke

    Wat ben je toch een gore opnaaier. Zou willen dat ik wist waar je woont.wat ben jij een lul.altijd andere mening altijd afzeiken.jammer dat je ouders geen abortus gepleegd hebben.moest ff reageren . Lul

 3. fusilier

  Lekker makkelijk de bevolking steeds verder uitknijpen. Maar de meeste mensen zijn kudde dieren en nemen alles voor lief, met die graaiers uit Den Haag. Hier is geen kruid tegen gewassen . Wie niet horen wil moet maar voelen.

 4. lotje

  En het geld maar weggegeven aan het buitenland en de EU. Goed gedaan Rutte. Achterlijke debiel.

  1. Alfred Bentinck

   Van lotje heeft zijn nickname treffend gekozen.

   1. Pijnstiller

    Aldus Alfred de kindervriend

    1. Original NL

     Alfred heeft geen vrienden aspirientje..!

 5. henk43

  @Bullshit van de gefusilleerde pijnstiller. Eerst waren jullie des duivels dat Rutte geen complete lockdown instelde zoals Thierry en Geert wilden en nu doet hij het weer niet goed terwijl een complete lockdown onze economie nog meer geschaad zou hebben en nog meer bezuinigingen zou veroorzaken .Hij kan het bij jullie ook nooit goed doen.

  1. Bullshit16

   Henk
   Wat een bullshit weer een leugenaar rutte had en januari naar de fvd moeten luisteren maar dat was die landverrader te min die landverrader loopt altijd achter de feiten aan

 6. henk43

  En net zie ik dat ook Lotje een hooggewaardeerde bijdrage geleverd heeft.

  1. Politiek Profeet

   Gelukkig gaan wij al ruim 30 jaar inkopen in duitsland, heeft ons tienduizenden euro,s gescheeld aan belastingen.kwiebus en pinokkio kunnen de touwtyfus genieten….

   1. Rammstein

    Zo is dat Politiek Profeet: het leven in Duitsland is zoveel goedkoper. Niet alleen qua boodschappen, maar ook wat betreft gemeentebelastingen, wegenbelasting, inkomstenbelasting, buiten de deur eten, kleding en noem maar op.

    Met enig leedvermaak kijk ik naar de Nederlanders die alle bezuinigingen en lastenverhogingen steeds weer opnieuw accepteren als een noodwendig gegeven en nooit in opstand komen.

    Dat het ook anders kan bewijst Duitsland op alle fronten. Hier is het beslist niet normaal dat op 1 januari van het nieuwe jaar alle prijzen en tarieven omhoog gaan – in Nederland is dat volledig geaccepteerd. Absurd.

    1. Alfred Bentinck

     “ Met enig leedvermaak kijk ik naar de Nederlanders ”

     Ik benijd de Duitsers, zoals R*mmstein ook bepaald niet.

     1. Jack Flash

      Rammstein is een Nederlander en jij bent strontjaloers op hem bentinck.Haha!

     2. Meriadoc Brandebok

      Kom op, Alfred, Duitsland heeft ons zoveel gegeven. Der Kaiser, de Nazi’s, de euro, enzovoorts.

    2. Pijnstiller

     niet te vergeten het land van absolute vrijheid vwb snelheid

  2. weer woord

   En we hopen van harte dat henk nr. 44 meer inhoud levert.
   Het huidige model is vastgelopen in “zeikwijf” modus..

 7. LifeBuddy

  We krijgen nog meer miljonairs ,anders krijgt het volk te veel macht.

 8. Antiglobalist

  Het wordt tijd voor een waardegedreven economie in plaats van een schuldgedreven economie. Het kaartenhuis zal eens imploderen. Een hernieuwde occupybeweging is hard nodig.

  1. Pijnstiller

   Het kaartenhuis is al geïmplodeert.
   De hele Europese economie wordt meegezogen in een sinkhole die Zuid-Europese economie eigenlijk is

 9. Willem Bever

  Als er meer geld moet komen…(wat klaarblijkelijk in het geheel niet zo nodig is gezien de landen met extreem hoge schulden en teruglopende belastingdruk bv Italie,,,is mi niet gezond maar toch) ….dan moeten de bedrijven die nu profiteren van het nederlandse belastingparadijs voor bedrijven “gevestigd” in NL maar een xtra duit in het zakje doen.
  En wellicht met terugwerkende kracht zo wordt de burger in nl ook continu gepakt

 10. feitelijk

  hahahahahaha , wat denk je dan ? Elke overheid heeft geen inkomsten. De overheid verkrijgt inkomsten door zijn burgers te belasten. Als de overheid dus sinterklaas speelt mag de burger de zwarte piet krijgen en draait op voor alle kosten.

  In het tempo waarin de Haagse idioten nu uitdelen zijn we voor minimaal de komende 10 jaar de sigaar.

  * 14 miljard naar de EU
  * 10 miljard naar de stikstof fabel
  * minimaal 1000 miljard naar de energie transitie
  * De belofte om de zorg op te waarderen , 1 tot 2 miljard (peanuts in het plaatje)
  * 100 miljard naar de stijging der oceanen
  Wat gaat die belachelijke steunpakketten in het corona verhaal kosten ?

  En de brave hendrikjes slapen vrolijk verder en betalen braaf de rekening .

  Dit land is doodziek

 11. Cootje

  Wat onderbelicht is dat Nederland een top narcoticastaat is waar vele direct of indirect van profiteren , in de Brabantse en Limburgse steden worden uitkeringen extra aangevuld , onder de zelfde vlag zijn er namaak spullen , illegale sigaretten fabrieken , btw fraudes, uitbuiting Oostblok personeel , de wapenhandel in Nederland is van een ongekende kwaliteit , dan heb je nog de plofkraken specialisten, en aan de onderkant de berovingen en diefstallen criminelen , verder springt er in Nederland de witte boorden criminaliteit er uit , maar die zitten al in de bovenwereld, behoor je niet tot deze hier genoemde mensen , zul je waarschijnlijk net als eerder het gelach moeten betalen , en kan u tegen een van u partners zeggen , je mag weer direct of indirect een jaar lang aan het werk voor vadertje staat , is legale prositutie

  1. Cootje

   Prostitutie

 12. Rene van der Grijp

  Wanneer komt dit volk in opstand?

  1. Heinz

   Goeie vraag, maar ik weet zeker dat u niet meedoet. U roept maar wat.

 13. Cootje

  Het gaat precies uitkomen mij voorspelling onder schatte Corona gevolgd door een zeer zware recessie , en die gaat zeer zwaar worden in de wereld en zeker in Europa , van de Nederlanders die geloven in het polderen wordt niets verwacht , maar de sociale onrusten gaan zich ontplooien in zuid Europa , en die gaan het ondemocratische gedrocht de Europese unie slopen, dan komt er een harde brexit , en Erdogan kan in een zware recessie in eigen land geen gastheer blijven voor de vluchtelingen en zet de grens wagenwijd open , en dan is de kermis echt clompleet

  1. Heinz

   Maak je niet druk @Cootje.

 14. C.A.Barstow

  Rutte is een rover en een misleider.
  Hij sluist liever miljarden euro’s weg naar zijn verachtelijke fascistoïde linkse bazen in Brussel dan dat hij de Nederlandse bevolking ontziet en er weer bovenop helpt.
  Hij is dus ook nog een land en volksverrader.

  Stem FvD/PVV.

 15. Heinz

  Daar heb ik alle begrip voor. Veel geld is er is opgegaan om de de pijn en schade enigzins te verzachten. Dat moet terugkomen, logisch. Dus belastingen verlagen is niet de oplossing.

  1. Politiek Profeet

   Als smerige onderkruiper ambtenaartje moet je meehuilen met de wolven…heinszzzz.
   Daarom kan je nooit serieus genomen worden…door echte nederlanders…wel door jetten en zijn holmaatjes….

   1. Alfred Bentinck

    Politiek Profeet lijkt te worstelen met zijn homoseksualiteit. Dat is nergens voor nodig.

    1. fisufisu

     achmed alfred zal geen kans voorbij laten gaan om zijn toch ziekmakende fetisjen te promoten

     1. Alfred Bentinck

      Daar hebben we de volgende patiënt.

      Sterkte jongens.

     2. fisufisu

      Ik heb x op x gelijk, sterker nog, achmed alfred jodokus bevestigd zijn zelfbeeld gelijk even…

     3. Rogul

      Hee, vuistfuckertje, waar is je anuspartner Maks? Nog niet gezien.
      Ik vind jullie zo’n leuk stel samen.

     4. fisufisu

      Even de andere nick erbij om zijn ziekmakende hom*/ped*seksuele sympathieën hier rond te bazuinen, het is een gilles de la touretachtige fetisj geworden..

   2. Ab Infinitum

    U begrijpt toch hopelijk wel dat de behandeling en verpleging veel geld kost. Leest u geen berichtgeving? Weer nieuwe besmetting, meer zorg, meer kosten.

 16. Happytissue

  Goh, onverwacht. In juni gaan er ook een hoop mensen de laan uit, sowieso iedereen met onbepaald contract en die te oud zijn, lees 20 jaar.

  1. Politiek Profeet

   Tja, pinokkio en zijn roverskliek doen het volgens de npo en de linkse kliek toch goed?
   Of is e.e.a. toch gebaseerd op gebakken strontlucht?

 17. LifeBuddy

  Er zijn honderdduizenden buitelanders met AOW en WAO naar hun eigen kalifaat vertrokken en de meeste zijn al Overleden, maar trekken nog steeds iedere maand de AOW en WAO uitkering waar ze Geen recht meer op hebben en waar wij als hardwerkende voor moeten Zweten. Dan zijn er nog honderden advies bureaus die het sLinkse kabinet van advies voorzien.[ Dat noemen we vriendjespolitiek. Dat gaat al honderden miljoenen schelen.

 18. M. Brandenburg

  “Dat de belasting omhoog moet is ook begrijpelijk, economieën ‘overleven’ nu middels geleend geld.”

  Erhm nee iedereen met gezond verstand weet, dat wanneer het water aan de lippen komt, dat men eerst in de uitgaven gaat snijden, bijbvoorbeeld eerst stoppen met met het opvangen en financieren van gelukszoekers, vervolgens ga je keihard snijden in de subsidies, je gaat zorgen dat iedereen zijn eigen broek gaat ophouden. Vervolgens ga je zorgen dat warmegevoelensclubjes, gaan leven van donaties en niet van belastinggeld. Je gaat strenger toeziernop geldstromennaar het buitenland, dus ook bij Western Union, beide nationaliteiten registren, waar men nu naar familie in het buitenland op de tweede nationaliteit anoniem geld kan sturen, ook die tweede nationaliteit gaan registreren en bijhouden, zodat perfect in kaart wordt gebracht waar al die uitkeringstrekkers dat geld vandaan halen om naar familie in land van herkomst te sturen.Het enige dat nog geld ontvangt is dat wat de nationaliteit en eigen waarden ennormen beschermd, wat dat niet doet krijgt geen cent meer. We gaan ook stoppen met al dat geld naar de Staatsomroepn waar ze meer dan 800 miljoen ontvangen en de inkomsten van de ster hebben, ogfhet een of het ander, omroepen die niet perfect kunnen aantonen (Vara) wat zij met eigen geld financieren en wat met subsidies worden direct gekort voor het bedrag dat zij uit hun eigen middelen ophalen. Al die bedrijfjes die nu worden opgericht om meer geld op te halen worden verboden en de staatsomroepdient alles in eigen beheer te produceren. Dat wat uitbesteed wordt mag niet meer kosten dat wat in eigen beheer met stricte salarisregels kan worden geproduceert. iemand die belastinggeld ontvang dientniet meer dan tweemaal modaal te ontvangen. En zo zijn er heel veel zaken meer denk aan de E waar flink het mes in gezet kan worden, zoals geen afdracht meer aan de EU wat met de haven wordt opgehaald. Wanneer we hiermee beginnen dan kunnen die belastingverhoginen nog even de koelkast in. Mooit begin zou zijn, dat wie gebruik wil maken van een uitkering eerst vijf jaar onafgebroken in een fulltime baan moet hebben gewerkt. Nieuwkomers geld tien jaar. Uitkeringen naar het buitenland worden gestopt, iommer verdragen zijn niet in marmer gebeiteld, wat is aangegaan kjan ook ongedaan worden, landen die niet meer helpen met het terugnemen van hgelukszoekers ontvangen geen centmeer, en geldstromen daar naartoe worden belast met 10%

  1. Politiek Profeet

   Vunzige pinokkio en kwiebus….LES 1 ECONOMIE…..leer stom tuig….. je kunt nooit meer uitgeven dan wat er binnenkomt….achterlijke gebakkies…

 19. fisufisu

  Tuurlijk, ipv eens goed tentmeesterschap te voeren zullen ze dit absoluut misbruiken om nog meer geld van burgers te stelen..

  1. Ab Infinitum

   Ze kunnen nooit meer stelen dan wettelijk is vastgesteld. Daar zijn de belastingschalen voor.

  2. Alfred Bentinck

   ‘goed tentmeesterschap’

   Jij komt er wel, lieve schat.

   1. Maks

    Alfred Anus Bentinck?

    1. Rogul

     Daar hebben we onze potloodventer.

     Gezellig.

     1. Rogul

      Hoe gaat het met het bipsgaatje, beste man? Nog steeds ongemak?

     2. Maks

      Roggelzuiger?

     3. Maks

      Alfred Roggel Anus Bentinck?

 20. Henk Albarda

  Bentinck en Brandebok, jullie als beroeps leugenaars en voorstanders van dictatoriaal communisme hebben hier nog nooit zinnig commentaar geplaatst.
  In januari dit jaar vroegen FvD en PVV een debat over corona aan. Logisch dat je dan ook een plan van aanpak indient. Het houden van een debat werd weggestemd door de coalitie partijen en links.
  Rutte wacht 6 weken, en aangezien het geheugen van Bentinck en Brandebok max 2 weken is, zijn jullie alles wat langer geleden is dan 2 weken, inmiddels vergeten.
  6 weken na de debat aanvraag komt rutte met maatregelen die grotendeels gelijk zijn aan het voorstel van FvD en PVV.
  Inmiddels ligt de economie bijna 3 maand plat, overbodig. Nu kondigen Bentinck en brandebok aan dat ze de belastingen graag hoger willen.
  Historische stommiteit, eerst klimaat onzin van tafel, totale immigratie stop, en effectieve hulp aan heel klein en klein MKB.
  Bentinck en brandebok, nooit eraan gedacht dat met nog hogere belastingen straks jullie vriendjes rutte en rosenmoller of bij TK 2021 maar zeker bij TK 2025 worden weggejaagd?

 21. Paardenmiddel

  Als je een inkomen hebt van 13.000 euro netto pm, dan voel je een paar honderd niet. En rutte heeft geen vrouw en/of kinderen. Het salaris is helemaal voor hemzelf. Nu een getrouwd stel met 2 kinderen, die moeten rondkomen van 3500 pm. Dan is dit de genadeslag.

 22. StanleyC

  Ach ja, het volk krijgt de leider die ze verdienen. Jullie moeten je niet zo laten opnaaien. De tijd die je op dit forum besteedt, kun je beter weiden aan het genereren van meer inkomsten. De regering gaat je niet redden, ook Geert, Thierry of Jesse niet.
  Problemen kunnen niet opgelost worden op hetzelfde niveau van denken waarop ze zijn gemaakt. Albert Einstein

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.