Ach wat leuk! Lokale Amsterdammer deed aan etnisch profileren en vindt het tijd voor een Islam Museum in Nieuw-West

We doen gewoon alsof er niks aan de hand is in Amsterdam! Deze meneer stond volgens mij als één van de eersten op de Dam voor de antiracismedemonstratie en dacht: waarom gaan we niet een stap verder? Het is hoogtijd voor een Islam Museum, want andere culturen zijn ook wel belangrijk!
Er moet een dependance van het Stedelijk Museum komen, dus waarom geen Islam Museum? Parijs en Marseille hebben allebei een museum met de focus op de kunst en cultuur van de moslimwereld, dus waarom niet ook eentje in Nieuw-West?

Met 158.000 inwoners, die voor meer dan de helft ‘niet-westers’ zijn, zo weet deze etnisch profilerende Amsterdammer ons te vertellen, is het natuurlijk een buitenkans om daar gewoon een dik Islam Museum neer te kwakken! Want wat werkt integratie nou beter in de hand dan objecten, verhalen en andere culturele uitingen, die je aanspreken op een bepaalde identiteit waar je in Nederland nog wel eens moeilijkheden mee zou gaan kunnen krijgen?

En hoewel het jammerlijk is dat dat de realiteit is, is het ook om andere redenen een nogal dubieus idee. Die mensen zijn hier gekomen en het werkt voor iedereen het beste als ze fatsoenlijk integreren. Waarom wil je hun cultuur hier actief naartoe halen in de vorm van een museum? Ik zet geen vraagtekens bij de waarde van een Islam Museum, daar valt namelijk genoeg interessants over te vertellen. Maar hij wordt eigenlijk gezegd: ‘ik zie veel moslims in die wijk, zet er een Islam Museum neer, vinden ze vast leuk!’ En dát kan niet de bedoeling zijn. Zetten we dan ook een boeddhistische tempel bij iedere snackbar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. plakband

  Weer zo’n initiatief waar anderen de portemonnee voor moeten trekken.

 2. Maurits Dekker

  Behalve mohammedanen komt er niemand in zo’n museum kijken.
  Is dus niet rendabel te maken.

  1. Original NL

   Maris wel hoor..die is er niet uit te slaan.

 3. Jack Flash

  Hoeveel doden er inmiddels zijn gevallen plus het aantal bedreigde en gevluchte Joden worden ook vermeld en weergegeven in het museum?
  Dan vind ik het een goed initiatief.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Oh shit!!!!!

  The Green Mile is op Veronica te zien…met die enorme grote Neger die (onschuldig) ter dood veroordeeld is.

  Daar zal wel weer opspraak van komen na meneer Derksen z’n mening.

  Als dit waarheid word, wat ik denk…dan is het einde zoek in Nederland.

 5. John F...

  Zeker ach wat leuk…
  Messteker in Leeuwarden is kansenparel.
  Op Dumperd te zien in filmpje.

 6. NoDoubt

  Het zal wel een takkyya museum worden want er zal vast niet verteld worden dat Mo meer dan 800 mensen heeft vermoord. Dat IS gewoon dezelfde levensstijl als MO nabootst. Dat de islam een sekte is. Dat niet-moslims tweederangsburgers zijn. Dat democratie en gelijkheid verboden zijn. Zullen ze ook vertellen dat er 10.000 no-go’s zijn? Dat je geen vrijheid van meningsuiting hebt want dan ben je islamofoob. Vertellen ze ook dat de moslims heel intensief met de top van de Nazi’s hebben samengewerk tegen de Joden? Ik denk dat ze dat allemaal niet vertellen in dat museum. Het wordt een nepnieuws museum want ik denk niet dat Ollongren daar de waarheid toelaat.

 7. Neutral

  Ik ben benieuwd hoe ze dan de balans proberen te houden tussen de verschillende stromingen in de islam.

  Lijkt mij interessant om wat meer te leren van het Kharidjisme, hoe de Griekse filosofie in het Moetazilisme zit, Qadarisme wil ik wel wat meer over weten, en hebben we in Nederland iets als een Volksislam?

  Zo veel dingen die je zou kunnen leren in een goed opgezet museum, maar ja, ik ben neutraal, en ik ben bang dat het door 1 persoon opgezet wordt die al het andere negeert en alleen zijn versie van de waarheid gaat promoten.

 8. RobVerhoeven

  Een aantal jaar terug is er al eens een zg reizende tentoonstelling gestart van de vroeg Arabische/islamitische ‘beschaving’ waar vooral de wetenschappelijke ontdekkingen van deze ‘beschaving’ waar we nu nog profijt van hebben, centraal stonden!
  De bedoeling was dat deze tentoonstelling heel Nederland zou door reizen en overal enkele weken te bezichtigen zou zijn. Het begon in Rotterdam maar moest na een week al gesloten worden want wat bleek; alle claims van die wetenschappelijke ontdekkingen waren al lang geleden ontzenuwd als leugens!

  De islam heeft die wetenschap gestolen door gestolen wetenschappelijke werken van vroege beschavingen te laten vertalen naar het Arabisch (meestal door Joden, want die beheersten meerdere talen) en de originelen te vernietigen. Zo lijkt het dus alsof de Arabieren de ontdekkers waren!
  Het merendeel van die ontdekkingen is gedaan door de Grieken en Chinezen!

 9. 56RdK

  Leuk, een museum voor een onbeschrijfelijk wrede, intolerante, dominante en gewelddadig ideologie die gebaseerd is op het vermoorden, verminken, onderdrukken van vrouwen, anders-denkenden, kortom gebaseerd op een satanisch gedachtengoed waar zelfs de nazi’s van de vorige eeuw nog van zouden kunnen leren.

  Ja, Halsema en haar geschifte aanhang in haar gemeenteraad en hun evenzo geschift stemvee zien het vast zitten. Uitnodiging naar huis Den Bosch alwaar ook zo’n familie wereldverbeteraars woont is vast al onderweg.

 10. Aborifa

  Worden in dit museum dan ook de kwalijke kanten van islam getoond? Ik hof ze niet te noemen…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.