Amsterdam gaat niet preventief fouilleren! Halsema: ‘te weinig draagvlak’ – Gewoon bang om racist te worden genoemd!

Preventief fouilleren is alleen in Amsterdam kennelijk ‘omstreden’. Dus zonder ook maar een ziel wat te hebben gevraagd, gaat het plan nu van de baan. Al die burgers die wat anders beweren, moet je gewoon negeren. Halsema is gewoon bang dat fouilleren zal leiden tot beschuldigingen van discriminatie en racisme. Nee, dan liever de hele stad onveilig!
Preventief fouilleren heeft volgens meerdere onderzoeken (van 2009 en daarvoor) best draagvlak onder de burgers van Amsterdam. Daar ligt het dus niet aan. Het is puur een kwestie van angst, door wat er nu gaande is. Er was eerst namelijk een behoorlijke meerderheid voor, juist vanwege de hoeveelheid geweld in die stad.

Maar stel je toch eens voor dat een agent nu zomaar iemand gaat fouilleren. Dan kan diegene zich zomaar verzetten of ‘racist!’ roepen. Nou je kunt je het drama wel voorstellen denk ik. Dat moeten we niet willen met z’n allen.

En daarom heeft Halsema alvast gezegd dat er niet genoeg draagvlak voor is. In de gemeenteraad dan, want daar weegt een potentiële beschuldiging van racisme kennelijk zwaarder dan gewapende burgers door je stad hebben lopen. Iets wat nu praktisch een gegeven is, omdat ze in het nieuws kunnen lezen dat er niet preventief gefouilleerd zal gaan worden.

Dus krijgen we straks verhalen over overvallen op kleine winkeltjes te horen? Of over jonge mannen die tijdens uitgaan worden neergestoken? En laten we af en toe een liquidatie niet vergeten! Nou dan kunnen we met een gerust hart slapen, wetende dat er geen racistische motieven vanuit de politie een rol hebben gespeeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. fusilier

  Amsterdam, het Sodom en Gomorra van Nederland.

  1. CLoVis

    
   Gewoon een open inrichting;
   het tehuis voor alle verwarden…

   Misschien een woonadvies voor @lamlul?

  2. RvdBe

   Er is te weinig draagvlak onder de criminelen en hen die ze beschermen, nee idd dan moet je het niet doen.

 2. Response

  Dit extreem linkse college met GL voorop helpt A’dam beetje bij beetje naar de gallemiezen. Het toepassen van wet en regelgeving, handhaven etc. past zo niet bij deze linkse bestuurders behalve als het ze uitkomt.

 3. Bullshit16

  Is dat mens nog burgemeester
  Ik dacht altijd dat een burgemeester onafhankelijk en neutraal moest zijn dat is dus niet zo die linkse ratten hebben zo zijn eigen regels
  Net zo als onafhankelijke journalisten moeten ook neutraal zijn.helaas ik moet je teleurstellen die zijn er ook niet meer net zo als onderzoeks journalisten zijn er ook niet meer ze dansen mee met de linkse kliek als je als journalist een andere verhaal vertelt wat de waarheid is dan word je uitgekotst genegeerd of ontslagen dat is bedroevend.als journalist zou je je moeten doodschamen en je geen journalist meer moeten noemen maar noem je je zelf een beunhaas die verhaaltjes en leugens verspreiden onder de linkse vlag
  Kijk de documentaire van martijn poels op ongehoord wat martijn zegt heb ik altijd al gezegd er zijn geen journalisten meer het zijn beunhazen

 4. Maris Copoolse

  Halsema heeft niet veel keus; er is in de Gemeenteraad geen draagvlak voor die maatregel. Ze kiest dus eieren voor haar geld.

  1. Bullshit16

   Maris
   Wat ben jij een zielige nutteloos verstandlooze figuur

  2. combat le pelicule

   Halalsema is ambtelijk ongehoorzaam, en dient per direct ontslagen te worden en jij hebt je bek vol van regeltjes en rechtsstaat….

  3. Start

   Het is mij een raadsel waarom je reageert op enzovoort, heb je dan zo’n hekel aan jezelf?

  4. CLoVis

   @lamlul

   Natuurlijk,

   als het je uitkomt
   hou je je aan de wet en aan de regels,
   en anders
   ‘ben je niet van plan om te handhaven’.

   Het besturen ab libitum.

 5. ervi

  Amsterdam krijgt wat het verdient. Gemeenteraadsverkiezingen.
  Of zouden Amsterdammers niet nadenken voordat ze een hokje rood maken?

  1. Willem Bever

   Ik ben bang van niet
   🙂

  2. RvdBe

   Geloof niet dat er veel Amsterdammers zijn die iets om hun stad geven.
   Carte blanche voor criminaliteit en racisme dat is wat ze willen.

 6. LifeBuddy

  Het licht wordt steeds Groener voor de maffia. De veiligheid van burgers en kinderen is nu erg in het geding. Het wordt nu wel Hoog tijd, dat we de bezem Door nederland halen.

  1. Maris Copoolse

   Halsema was een voorstander van preventief fouilleren maar heeft onvoldoende draagvlak in de Gemeenteraad.
   Wat kan ze anders doen dat het besluit nog een tijdje uitstellen en kijken of het op een later moment wel kan?

   1. Start

    Etc?

   2. combat le pelicule

    Halalsema is een ambtelijk ongehoorzame weiger burgemeester die per direct ontslagen te worden, namelijk niet geschikt..

  2. Bullshit16

   Lifebbudy
   Ik maak mij meer zorgen voor mijn kinderen dan voor mij zelf
   Ik weet ik heb geen macht ik probeer mensen wakker te maken en daarom zeg ik voordurend ik kijk geen staatsomroep en staatszenders meer ik kijk NAAR jensen.nl blue tiger studio of café weltschmers of COMMONSENSE tv oorlog reeds verloren of FVD journaal dat zijn partijen die staan voor Nederland de rest zijn landverraders
   Ik kom heel vaak en het buitenland ik schaam mij dat ik zeg dat ik een Hollander ben wand een nederlander mag niet meer bestaan denk hier over na wand de eu neemt ons identiteit over

   1. LifeBuddy

    bullshit, daarom ben ik Blij dat we niet alleen Geertje Wilders hebben , maar ook DDS, Jensen ,FVD, Ongehoord Nederland, enz. Steeds meer mensen gaan inzien dat we hier Niet meer Leven ,maar Geleeft worden.!

   2. Antihedo

    Volgens mij ben jij helemaal geen Nederlander maar een Pool die betaald wordt om hier te reaguren en slecht Nederlands spreekt.

 7. Vrijedenkert

  Bevolkingssamenstelling Amsterdam:Ruim 50% van de bevolking had twee ouders die in Nederland waren geboren, terwijl 49,5% ten minste één ouder had die in het buitenland was geboren (In heel Nederland respectievelijk 80% en 20,6% in 2013). Ruim 30% van de bevolking bestaat uit mensen met een “niet-westerse” migratieachtergrond, in heel Nederland is dat ruim 10%(Wikipedia)
  Dat was in 2013 dus daar komen nog een hoop nieuwe mensen bij met migratieachtergrond en een hoop illegalen van ‘We are here’ en andere.
  Als je daar preventief gaat fouilleren ben je ook zonder etnisch profileren gelijk fout bezig volgens het nieuwe globale gelijk van ultra-links en anarchistische groeperingen want dan scoren de minderheden gelijk hoog in de statistieken en dus fout volgens links want discriminatie…

  Links heeft vooraf ook onderling bekokstooft dat Halalsema mocht blijven om kritisch Nederland en politiek-rechts dwars te zitten ondanks aantoonbare fouten!
  Mischien wel een akkoordje met Halalsema, jij schaft preventief fouilleren af en jij mag aanblijven als burgemeester, wie zal het zeggen…
  Ook willen bepaalde partijen niet dat preventief fouilleren ingevoerd wordt want stel je voor dat er teveel criminelen van een bepaalde groep of achtergrond worden gepakt dan loopt hun idyllische multiculturele natte droom gevaar!

 8. George D

  Halsema, We gaan het boerka verbod niet handhaven. Ik ga na een ongelofelijke blunder c.q. schoffering van de corona maatregel, niet aftreden. Ik ga geen burgemeester worden, schreef ze zelf in haar boekje. We gaan niet preventief fouilleren. Tel de missers en de leugens. En daar is Halsema. Burgemeester van onze hoofdstad. Wat een enorme misser is deze vrouw op die positie.

 9. Roshen

  Slap artikel van Wout Willemsen. Slappe rechtse riool journalistiek heet het. Preventief fouilleren is terecht van de baan en heeft niets met angst te maken.

 10. Sando

  wat een wijf echte NSBer||

 11. combat le pelicule

  akwasi roept op tot geweld, de media?! ja die is angstvallig stil natuurlijk.

  Halalsema is een ambtelijk ongehoorzame weiger burgemeester die per direct ontslagen te worden, namelijk niet geschikt..

 12. O.k.

  Halsema bukt graag voor iedereen

 13. Shadow1100

  Ik begrijp het wel van mevrouw Halsema. Stel ze voert preventief fouilleren in dan kan haar zoontje zo weer gepakt worden met een vuurwapen op zak………..

 14. polleke67

  Wat is dit nu weer voor gekkigheid? Als ambtenaren (gemeenteraad en/of burgemeester) niet het beleid willen uitvoeren van de regering, dan moeten ze gewoon ontslagen worden. Heel simpel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.