‘Antifa is linkse zooi, redeloze destructie, razernij tegen de samenleving. Femke Halsema piest in hetzelfde potje!’

Macro-econoom Frits Bosch ziet de huidige gewelddadige onlusten in de Verenigde Staten en denkt daarbij aan de Amsterdamse Studentenopstand van 1968 die hij zelf gadesloeg. Hij ziet parallellen: “Antifa is dezelfde linkse zooi die ik in Mokum meemaakte,” vindt hij: “redeloze destructie, razernij om de samenleving kapot te maken.” En onder Femke Halsema sluit ook het Amsterdam van 2020 zich weer aan bij deze destructieve beweging.

Wat er in de VS gebeurt is voor mij zeer herkenbaar: 1968, de Studentenopstand. Van 1968 tot 1976 studeerde ik aan de UvA en had ik een appartement aan de singel. Ik heb toen het vechten tegen de politie, het kapotmaken van wegen en etalages, de rookbommen en de gewelddadige Lange Mars door de Instituties van nabij meegemaakt. Wat er nu in de VS gaande is heeft niets met de moord op George Floyd te maken, maar alles met pure linkse fascistoïde destructie. De familie van Floyd vraagt te stoppen met het geweld. Ze gaan gewoon door. President Trump begrijpt goed wat de wortels zijn van dit protest. We moeten hem steunen.

Rechtsfilosoof Paul Cliteur stelt: “Eén van de grote problemen van onze tijd – een probleem dat filosofen, politici, intellectuelen en geëngageerd schrijvers zou moeten bezighouden – is de haat jegens de westerse cultuur, de occidentofobie. De westerse cultuur, tot ontwikkeling gekomen in het oude Griekenland, het oude Rome, vermengd met christelijke elementen in de middeleeuwen, tot een herleving gebracht in de renaissance en geseculariseerd in de Verlichting, is de bron van democratie, rechtsstaat en mensenrechten. Het is wat wij ‘zijn’. Of waar we ‘vandaan komen’. Het is de voedingsbodem voor de waarden die in grondwetten en verdragen worden uitgedragen. Het is waar onze ‘kernwaarden’ vandaan komen.”

Maar die cultuur wordt aangevallen, niet alleen door de ideologie van terroristen, maar ook door ‘onszelf’. Wij, nuttige idioten, wij zijn gaan denken dat die eigen cultuur ‘relatief’ is, immers alle culturen zijn gelijk. We zijn gaan denken dat we niet meer van ‘wij’ mogen spreken, want dat is immers ‘wij/zij-denken’. Die occidentofobie, die haat jegens wat we zijn, maakt ons zwak en kwetsbaar. Cliteur zegt dat ter bestrijding van occidentofobie zou een groot cultuuroffensief nodig zijn. Je zou dat zelfs als een expliciete doelstelling van de EU of van de Raad van Europa kunnen zien. Maar de EU denkt nu dat ze ‘islamofobie’ of ‘racisme’ moet bestrijden. Maar vanuit het Europees mensenrechtenperspectief zou men ‘islamofobie’ of ‘religiofobie’ als een uiterst rationeel en wenselijk verschijnsel moeten waarderen.

Volgens Cliteur is de afkeer van het Westen een groot probleem. En die afkeer van de westerse cultuur is tegenwoordig zo wijdverbreid binnen Europa dat het gevaarlijke vormen aannemt. Een cultuur kan namelijk niet voortbestaan als een groot deel van de bevolking die cultuur haat of daarvan een disproportionele afkeer heeft. De bestuurlijke en intellectuele elites in het westen zijn totaal verziekt geraakt door occidentofobie. De EU moet dus in actie komen met een goed doordacht programma om onze culturele zelfmoord tegen te gaan. Misschien nog niet de occidentofobie zelf strafbaar maken, maar dan toch het aanzetten daartoe. Eerder voorlichting op scholen over de zegeningen van de westerse cultuur. Het presenteren van statistieken waaruit blijkt dat in de westerse cultuur mensen rijker, gezonder en gelukkiger zijn dan in niet-westerse culturen.

Cliteur meent dat dit ook de reden is waarom mensen uit niet-westerse culturen naar het westen komen en niet omgekeerd. Maar toch wordt in het Westen ook voortdurend de occidentofobie aangewakkerd door de beklemtoning van de mindere kanten van de westerse cultuur: nadruk op slavernijverleden, kolonialisme, twee wereldoorlogen et cetera. Er wordt volgens Cliteur door de occidentofoben geen middel geschuwd om de haat jegens het Westen aan te wakkeren.

Dat verwijt ik ook VVD, met name premier Mark Rutte. In de bijna tien jaar dat hij aan het bewind is heeft hij het ‘tere vaasje’ Nederland kapot gemaakt.  Occidentofobie kennen we ook in Nederland maar al te goed: de gigantische zelfhaat over ons verleden, over wie we zijn en hoe we zo geworden zijn.

Antifa heeft dat verhaal over ons verleden wel: maar dan met een vals narratief. Ik kijk geregeld naar CNN, en zij reppen met geen woord over Antifa. Fox News vertelt daarentegen alles over Antifa. Antifa is dezelfde linkse zooi die ik in Mokum meemaakte. Het is een redeloze destructie, razernij om de samenleving kapot te maken. Femke Halsema piest in hetzelfde potje. Zij is verre van Amsterdams burgemeester. Zij is nog steeds dat GroenLinks-Kamerlid. Ze doet werkelijk alles verkeerd wat je maar verkeerd kan doen. Paulien Krikke in het kwadraat. Halsema moet opstappen. Ze is heel slecht voor onze hoofdstad, voor onze samenleving en voor ons land.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. B. Pascal

  Het is de strijd tussen goed en kwaad.

  Wie God verlaat, heeft smart op smart te vrezen. De atheïst bewijst geen atheïst te zijn, maar gelooft in zijn zelfhaat. Een bewijs dat het Christendom de waarheid is. Immers die beschrijft al 6000 jaar de haat van de mens tot zichzelf.

  1. Reinoud van Gelre

   …120.000 jaar, B. Pascal. Zolang bestaan mensen(H. sapiens) al…😉

   1. Rinus Remstreep

    Aldus alfredje bloksnor Rost van Tonningen.
    De antisemitische p*d0seksueel weet weer een inhoudelijke scheet te produceren.

    1. Reinoud van Gelre

     Als jij denkt dat ik Alfred ben, zit je er mooi naast, Rinus’ondermens’RemstreepTop.
     😁

     1. Rinus Remstreep

      Niet denken maar zeker weten smerige stinktr*l .

     2. Reinoud van Gelre

      Je dat jezelf wel erg voor schut zo, Remstreepsnuiver…

   2. B. Pascal

    120000, lang hoe weet men dat? Is er een geschrift door de mens geschreven of is het het volgende.

    Wij bepalen de oudheid van beenderen aan de hand van de aardlaagoudheid. De oudheid van de aardlaag aan de hand van de oudheid van de beenderen.

    De inschatting van de oudheid doen we op basis van theorie. Een gissing, omdat velen het zo voelen. Evidentie.

    1. Reinoud van Gelre

     Corbon-dateringen, Pascal. Daar zou je iets over moeten gaan lezen.
     Daarna kun je meteen lezen dat jouw achterhaalde woestijnboekje door de eeuwen heen al honderden keren is aangepast en herschreven door vele, vele mensen.
     Dus ja, dan ga ik liever uit van bestaande feiten, dan 1800 jaar oude woestijnpoëzie.

     1. Reinoud van Gelre

      Carbon*

  2. Cycle25

   Atheïst haten zichzelf omdat het sprookje niet door komt ?

   Wat zullen de boekdragers het moeilijk gaan krijgen, volgend jaar de James Webb lancering, en over 4 jaar de E ELT, een telescoop net zo groot als de Amsterdamse Arena.

   Duizenden exoplanets op de gevoelige plaat inclusief het vaststellen van desbetreffende atmosferen.

   Binnen 5 jaar krijgen we te horen dat leven in de Melkweg en elders een doodnormaal universeel proces is, niks bijzonders en overal waarneembaar.

   De volgende opdracht van de religiedragers : Reformeren van de Melkweg, met of zonder inquisitie.

 2. Ooggetuige

  Wat een warrige praatjes van Frits Bosch. Ook het (juridisch) denken over mensenrechten en de bijbehorende afwijzing van racisme en politiegeweld is onderdeel van het westerse cultuurgoed. Het zegt natuurlijk al genoeg dat hij beide begrippen in zijn warrige verhaal niet afwijst, en negeert dat het systematisch behandelen van zwarten als tweederangsburgers ook de samenleving – waarover hij zo bezorgd is – kapot maakt,

  1. Rammstein

   Zwarten worden in Nederland niet systematisch behandeld als tweederangsburgers, warrige Ooggetuige. Dat bedenk jij omdat je links gehersenspoeld bent en Sylvana jouw leidsvrouwe is.

  2. Vliegenvanger

   Trump noemt antifa een terroristische beweging. Moet hem nog gelijk geven ook.

 3. Mar

  Er waren veel teveel mensen op de Dam. Er zijn inschattingsfouten gemaakt.

  Wat wel zo opvallend is dat ondanks al dat linkse tuig op de Dam het niet uitdraaide op rellen, vernielingen, plunderingen, geweld.

  Dat is bij Ajax-supporters feestje wel anders.

  Zure druiven zijn moeilijk te verteren.

  1. Beukman

   @Mar
   Yep.
   De vreedzaamheid van de betoging op de Dam is, hoe ironisch, een doorn in het oog van een aantal van de DDS-ertjes, omdat daarmee hun vooroordelen gelogenstraft werden.

  2. B. Pascal

   Ajax is ook links 😉

 4. Hans NL

  De voorlichting over de zegeningen van de westerse cultuur geven we al tientallen jaren. Als je door cultuurachterstand niet aan kunt haken, steekt jaloezie de kop op.

 5. ikweetwatikwil

  Mee eens Frits Bosch. Alles wat goed voor ons is, alles wat het Westen (onze cultuur) voor ons is moet kapot.
  We moeten een eenheidsworst worden. En hoe die eruit ziet? Maar ik weet zeker dat die mij niet smaakt.

 6. lotje

  Op de terroristen lijst zetten. Zoals Trump het heeft gedaan. Dat zal wel niet gebeuren met deze onderontwikkelde regering die er helemaal niets van begrijpt.

  1. Reinoud van Gelre

   Lotje:

   “…Dat zal wel niet gebeuren met deze onderontwikkelde regering …”

   Dat onze regering een onderontwikkeld zooitje is staat vast.
   Maar heb je die pipo gezien met zijn bijbeltje voor een kerk?! Dan ben je pas onderontwikkeld!

 7. Beukman

  @Frits Boscht:
  En onder Femke Halsema sluit ook het Amsterdam van 2020 zich weer aan bij deze destructieve beweging.

  Wat een kul. Er is tijdens die demo nog geen koffiekopje gesneuveld.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Wat een kul. Er is tijdens die demo nog geen koffiekopje gesneuveld.”
   De oppeppende middelen zaten ook in zakjes dombo!

   1. Beukman

    Nou dan!

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Nou dan!”
     Wat nou “nou dan”, hoe zit het met de mondkapjes dan?

 8. Ritter

  “En die afkeer van de westerse cultuur is tegenwoordig zo wijdverbreid binnen Europa dat het gevaarlijke vormen aanneemt. ”
  ==========
  Waarom is dat zo?

  Omdat die afkeer van de westerse cultuur tegenwoordig onderwezen word op scholen en universiteiten. Er word schuldgevoel aangepraat en de boodschap word meegegeven dat “blank” slecht is.

  Generaties worden met deze afkeer grootgebracht.

  Ook is er een media waarin (vaak verkapte) sympathie bestaat voor linkse activisten. Geweld word dan goedgepraat door deze media.

  In de VS word door zenders als CNN ( een haard van anti-Trump activisme) het geweld goedgepraat en word sympathie met de relschoppers gepromoot.
  ===================

  Antifa-ondersteunende Cuomo van CNN verklaart dat protesten niet vreedzaam hoeven te zijn

  CNN-presentator Chris ‘Fredo’ Cuomo heeft affiniteit met de linkse terroristische groepering Antifa; beweren dat ze een ‘goede zaak’ en ‘moraal’ aan hun kant hadden. Het was dus geen verrassing dat hij op Cuomo PrimeTime van dinsdag nadrukkelijk betoogde dat protesten niet verplicht waren vreedzaam te zijn.

  ht*ps://newsbusters.org/blogs/nb/nicholas-fondacaro/2020/06/02/antifa-backing-cuomo-declares-protests-are-not-required-be

  1. Beukman

   @Ritter
   Het is nuttig om te weten dat The Hill feitelijk een van de partijkranten van Donald is, je zal er dan ook zelden kritische stukken over hem aantreffen.

   Het hoeft daarom niet te verbazen dat dit medium Trumps wankele retoriek inmiddels heeft overgenomen dat Antifa “a terrorist group” zou zijn. Daarmee vervalt de legitimiteit van het hele artikel.
   Dit is wat Cuomo zegt, maar dan in context:

   In the eyes of the law, yes. But in the eyes of good and evil, here’s the argument: If you’re a punk who comes to start trouble in a mask and hurt people, you’re not about any virtuous cause,” he continued. “You’re just somebody that’s going to be held to the standard of doing something wrong.
   But when someone comes to call out bigots and it gets hot, even physical, are they equally wrong as the bigot they’re fighting? I argue no. … Fighting matters, too, there’s no question about that. But drawing a moral equivalency between those espousing hate and those fighting it, because they both resort to violence emboldens hate, legitimizes hateful belief and elevates what should be stamped out.

   1. Ritter

    @Beukman

    Even wat feiten:
    ========================

    Relschoppers en hun enablers beweren dat de huidige rellen gerechtvaardigd zijn door een epidemie van politie-schietpartijen op ongewapende zwarte mannen.

    Maar zo’n epidemie bestaat niet.

    Dat zwarte mannen het huis niet kunnen verlaten zonder neergeschoten te zijn door racistische agenten. “Het is belangrijk om hier vandaag te zijn omdat we doodgaan”, vertelde een demonstrant aan de Milwaukee Journal Sentinel. ‘Het is een epidemie.’

    Dit wordt niet ondersteund door de gegevens. Vorig jaar werden volgens de database van de Washington Post met door de politie betrokken schietpartijen negen ongewapende zwarte mensen door de politie doodgeschoten, vergeleken met 19 ongewapende blanke mensen.

    De centrale bewering van de verdedigers van de rellen is dat ‘ze ons vermoorden’, dat zwarten worden ‘opgejaagd’ door racistische politied iensten en in gevaar zijn telkens wanneer ze hun huis verlaten.

    De feiten ondersteunten deze claim dan ook niet.

    ht*ps://www.nationalreview.com/2020/06/the-sole-justification-offered-for-the-riots-is-a-fiction/

    1. Beukman

     @Ritter
     Grappig hoe dat anglicisme “enabler” sinds kort opduikt in het populistisch rechtse Nederlandse discours.

     Anyway. Wat “Relschoppers en hun enablers” beweren, zal iedereen een wordt zijn.
     Jouw cijfers geven aan dat er naar verhouding veel meer ongewapende zwarten door de politie worden doodgeschoten dan blanken.

     Maar uiteraard gaat het niet louter hierom. De VS is een door en door racistisch land, waarin zwarten stelselmatig worden achtergesteld.

     Een paar punten uit een artikel over het institutionele racisme in Minneapolis:
     tot 1977 was het zwarten verboden om in bepaalde wijken te gaan wonen, en in hun eigen wijk een huis te kopen. “Zwarte” wijken werden fysiek afgescheiden door snelwegen. Banken verstrekten geen hypotheken aan mensen die in zwarte wijken woonden. Zwarten werden hierdoor veroordeeld om in ghetto’s te gaan wonen.

     Het gevolg: witte Amerckanen aldaar hebben nu gemiddeld tien keer zo veel vermogen als zwarte Amerikanen.

     Die rellen komen dus niet uit de lucht vallen, al rechtvaardigt het racisme uiteraard niet het geweld.

     volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/met-de-rellen-boekt-minneapolis-de-sombere-oogst-van-de-scheiding-tussen-wit-en-zwart~b24e86e4/

     De relatieve armoede leidt tot slechter onderwijs, tot minder mogelijkheden, tot meer criminaliteit, slechtere gezondheid en meer armoede. Racisme is niet simpelweg het gebruik van scheldwoorden. Het is de combinatie en culminatie van al die vormen van achterstelling, die de gevoelens van minderwaardigheid in stand houden.

 9. Drostemannetje

  Mooi verhaal en zo is het.

 10. Fe

  google eens op haar boezemvrindje wijnand duyvendak dan weet je exact waar valsema voor staat

 11. SilverFox

  Paul Cliteur … Dé man die precies begrijpt hoe de vork in de steel zit. Het is helaas lang geleden dat ik op zo’n kort stuk tekst zoveel steekhoudende argumenten heb gehoord.

  Dr vraag is echter; hoe moeten we die problematiek op praktische wijze oplossen ? Je gaat links hier echt niet mee overtuigen.

 12. ManusR

  Black lives matter maar wel 2 dagen geleden een zwarte politieagent doodgeschoten door rioters in St.Louis. Lekker toch die linkse fascisten want dat zijn het, niets minder maar wel meer. Rubberen kogels zijn te goed voor dit zooitje ongeregeld.

 13. Bes Tolen

  Rinus Remstreep. Waarom zou men niet antisemiet mogen zijn? Doordat en de inhoud misbruikt wordt of te wel het begrip zelf en er een expliciet verbod (met meer) geldt, is normale kritiek vrijwel onmogelijk. Tot op de persoon toe. Bovendien is jodendom en christendom met elkaar verbonden en of die verbondenheid maar door iedereen geaccepteerd moet worden, is ook de vraag. Er zijn hier ook veel maatschappelijke vaagheden zoals in de bankenwereld. Hoe is de verhouding van het Vaticaan met (haar?) een bankelite joden bijvoorbeeld? Een belangrijke deel van christenen en joden deugt niet en omdat het dan dadelijk mee om godsdienst gaat, maken ze ook misbruik van hun (zelf of door anderen toegekende) bijzondere positie. Kortom, er is nog een hele rommel aan stellingen, die de samenlevingen belasten. Waar de normale en niet bijzondere wetgeving of bestraffing ten behoeve van uitverkorenen als grenzen moeten dienen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.