Arie Boomsma reageert op column Youp van ’t Hek, maar ziet ironie van eigen uitspraken niet in

Het is haast onvoorstelbaar wat zich hier voltrekt! Arie Boomsma werd  door Youp van ’t Hek een ‘deugneus’ genoemd vanwege zijn steun voor een boycot van Veronica Inside. Boomsma nam dit keer de moeite om te reageren en laat zien dat hij een balk van hier tot ginder in z’n oog heeft zitten. Hartstikke leuk om dat eens te ontleden!
De totale droplul Norbert ter Hall ging alle adverteerders af om te vragen waarom ze nog steeds een podium wilden blijven bieden aan iemand die racisme en haat verspreid. Want dat is hoe linkies de beperking van vrijheid van meningsuiting tegenwoordig verpakken. Zelfs Youp van ’t Hek ging dat te ver en maakte (ook) de vergelijking met de NSB. Arie Boomsma behoorde wat Youp betreft ook in datzelfde kamp.

Boomsma wikkelt zijn reactie nog in een leuke ‘gelukkig mag je alles zeggen in dit land’ maar dan komt al snel de aap uit de mouw:

“(…) maar stelt dat het mag om ’mij, en andere mensen die hun mond open trekken als er iemand racistische dingen roept, een NSB’er te noemen’. „Het kan zijn dat de ironie in die opmerking je ontgaat. Een wit, rechts deel van de samenleving dat moeite heeft met minderheden vanwege huidskleur of geaardheid. Witte mensen die wild om zich heen smijten met termen als ‘deuger’ en het Duitse ‘Gutmensch’.””

Er is zeker iemand die de ironie compleet ontgaat Arie, en Youp is het niet!

Boomsma verwijt de cabaretier mensen op die manier de mond te snoeren. „Daarna samen hopen dat mensen met een ongemakkelijke mening voortaan zwijgen uit angst om besproken te worden, overspoeld met woede die in de meeste gevallen eigenlijk ergens anders vandaan komt.” Hij laat weten het er niet bij te laten zitten. „Maar weet je, als iedereen zwijgt uit angst ervan langs te krijgen, verandert er nooit iets. We kunnen die bepaalde periode in onze geschiedenis er nog wel even bijhalen, toen er ook zo gezwegen werd terwijl de minderheden ervan langskregen, maar dat is te makkelijk. En toch reageren vandaag. Makkelijk is meestal niet de juiste weg.”

“Een wit, rechts deel van de samenleving dat moeite heeft met minderheden vanwege huidskleur of geaardheid.” Lekker frame Arie! Ga nog een stap verder en noem ze fascist, xenofoob, racistisch, nazi’s of verzin een andere leuke term om te “hopen dat mensen met een ongemakkelijke mening voortaan zwijgen uit angst om besproken te worden, overspoeld met woede die in de meeste gevallen eigenlijk ergens anders vandaan komt.”

Hoe krijg je het voor elkaar om te denken dat al die ‘witte mensen’ moeite hebben met iemands kleur of geaardheid? Kan het niet iets te maken hebben met het feit dat een BLM of een KOZP hun gelijk direct opeisen en alles en iedereen eigenlijk van racisme beschuldigen als ze niet direct meegaan in hun verhaal?

Dat is volgens mij het probleem namelijk, die houding van: ‘Zwarte Piet moet weg of je bent racist’. En: ‘Je hebt de vrije keuze om zelf te bepalen hoe Zwarte Piet veranderd gaat worden, als ‘ie maar veranderd wordt. Dát is waar men een hekel aan heeft gekregen. Nul discussie over Zwarte Piet, maar ‘dit kan echt niet meer’. Nul discussie over racisme en discriminatie, maar ‘er moet wat veranderen’. En Arie doet doodleuk mee, want hij als ‘witte man’ weet niet hoe het is om racisme te ervaren. Want witte mensen hebben kennelijk andere hersenen en totaal geen inlevingsvermogen, of zo.

Leuk om te zien dat Arie een koekje van eigen deeg krijgt. Al ziet hij het natuurlijk vast weer anders en is Youp straks ook een boze witte man die tegen gelijkheid en verandering is. Boomsma zal wel double down gaan en keihard blijven deugen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Oepsie

  Het is eindelijk tijd voor dat stukje Griffotuig, genaamd Boomsma, om uit de kast te komen. Het is duidelijk een relnicht!

  1. AntiChrist

   Hij heeft als homo een jaren vijftigje gedaan.
   Je gaat trouwen en je bent af van dat gezeur, elke zaterdagavond doe je de ronde …..

  2. Cootje

   Is hij homo dan ? , of misbruikt in een van de kerken ? Maar geen vriend van Derksen ? Of is het de vele Nederlanders die nog gek zijn op de echte zwarte piet met die mooie gouden oorbellen ?, en vind boomsma die niet mooi ? Gelukkig mag hij homo wezen , en andere mensen nog gek op zwarte piet

 2. AntiChrist

  “Een wit, rechts deel van de samenleving dat moeite heeft met minderheden vanwege huidskleur of geaardheid.”

  Daar heeft die reli gekkie dan wel weer gelijk in.
  Kijk naar de vaste reli idioten op DDS

  Kan iedereen aanraden de zaterdag editie van de NRC te kopen, al is het alleen maar voor de column van Youp !

 3. Cootje

  Met De moraal ridders is Nederland Gekleurd geworden , hebben de supermarkten hun pakjesfeest en uitpakfeest geïntroduceerd , maar hebben ze hun leveranciers niet in de hand die varkensvlees door de halal sorteren om het verdien model leuker te maken , sjoemelen en verdienen is niet ethischs , maar iemand aanvallen die een mafketel herkend als zwarte piet om de gelijkenis , en de supermarkten hun klandizie met veel tamtam aankondigde maar de uitzending van Zembla over italiaanse uitbuitingen vluchtelingen in de landbouw de uitbuitingen en de mensonterende situaties in de slachterijen gewoon boter op hun hoofd hebben en dadelijk de WK in een apenland vol benutten om te verdienen , dus die Boomsma en die multinationals zijn echte gekleurde moraal ridders

  1. AntiChrist

   Zo zo @Cootje, apenland?

   1. Cootje

    Ik heb foto,s gezien van Qatar dan de mensen als apen werden behandeld uit India, Pakistan , Somalië , Vietnam en nog uit die regio,s maar de moraal ridders en de multinationals komt de kritiek daar op niet uit , die zijn gewend Om met hun zaken over lijken te gaan , kleinschalig ligt Derksen voor de hand

 4. ervi

  Arie Boomsma zou verboden moeten worden.
  De zoveelste fascistoïde klootzak die het deugneuken als verdienmodel heeft.

  1. AntiChrist

   Autodrop zou verboden moeten worden, deugneukers horen er gewoon ook bij 🙂 🙂 🙂

   1. combat le pelicule

    AC sterft 2x

    1. Lotje

     Start?

     1. Duidelijk

      Bloemkist?

     2. combat le pelicule

      ac bloemkist sterft 2x

 5. Janna47

  Geweldige column van van ’t Hek over de deugrukkers (alleen die naam al…..haha)
  Daar heb je als een Boomsmaatje niet zo veel tegen in te brengen….alles wat je daar over zegt….valt in het niet bij deze column.
  Die Boomsma verloochent hiermee zijn afkomst, trouwens met zijn hele gedrag….wat een vals type en dat geeft zich uit als een gelovige…shockerend!

  1. Oepsie

   Lees Jan Dijkgraaf even op THE POST ONLINE, over Ali Bah. Dat is pas lachen!

 6. palko

  Misschien kan die Arie Boomsma nog lijstrukker worden van de Christen Unie (CU), één van de foutste extreem linkse partijen die ons land kent. Dit walgelijk figuur mag van mij ernstig last krijgen van vergeetachtigheid. Waarbij hij binnenkort bijvoorbeeld een keer vergeet wakker te worden.

  1. Lotje

   Als de CU al fout is wat moet Baudet dan wel niet zijn?!

   1. Stanly2000

    Nou Lotje, laat maar eens zien dan!

   2. Bullshit10

    Ja lotje noem eens wat
    Al eerder gezegt omdat fvd voor Nederlanders opkomt

   3. Xander XXL

    Als jij het verschil tussen CU en FVD niet ziet of wil zien zou ik me ook maar niet meer bemoeien met de racistendiscussie want dan weet je het verschil tussen wit en zwart zelfs niet eens.

   4. Aborifa

    Het omgekeerde.

 7. Hamer Sikkel

  Arie Boomsma is een flikker, die levenslang in de kast blijft.
  Toen hij nog bij de EO zat, moest hij zich nog inhouden.
  Daarna is het hek totaal van de dam gegaan.
  Hij ging naar de sportschool, nam tattoos over zij hele lijf, tig oorringetjes
  en poseerde voor het homoblad van Linda.
  Nu komt hij te pas en vooral te onpas op tv om te laten zien, dat hij zo ruimdenkend is.
  Echter; hij gaat niet met andere mannen naar bed, want hij heeft toch een vriendin en dochter.
  Zijn vriend Jan Kooijman is met hetzelfde sop overgoten.

 8. Reinoud van Gelre

  We moeten Arie het allemaal niet kwalijk nemen. Wat hij ook zegt, valt helaas niet serieus te nemen. Ik bedoel: die lange deugerd gelooft namelijk in een fantasiefiguurtje dat van boven op hem neerkijkt. Dan ben je in mijn ogen flink de weg kwijt. 😉

  1. Oepsie

   Dat soort zielenpoten heb ik gelukkig niet meer in mijn omgeving en kennissenkring. Net zoals tattoo mongolen, piercing malloten, haar blondeerders en eigenlijk alle figuren, die, als ze in een spiegel kijken, niet tevreden zijn met wie of wat ze zijn. Zij willen geleefd worden en zich met anderen vergelijken, die het volgens hen beter doen en denken oprecht, dat, dat het juiste leven is, om uiteindelijk zielig en alleen over te blijven. Er zitten een paar van dat soort op dit forum. Heb ik eigenlijk medelijden mee. Maar nog liever kleineer ik ze, want dat is wat ze eigenlijk willen, toch even ‘ik word genoemd’, zoals griffo Boomsma al duidelijk maakte.

 9. Bullshit10

  Ach of je nu arie boomsma heet of een ander naam heeft al die LINKSE BN’ers zijn een pot nat ze pissen allemaal en een pot het zijn allemaal politieke correct klootzakken en youp van hek is niet veel beter

  1. AntiChrist

   Hahahahaha @Bull is ook zo’n geniepige grefo.
   Creatie van L.ugar….
   Het straalt ervan af.

   1. Duidelijk

    ac sterft tweemaal

   2. Bullshit10

    Anti
    Leg uit of kan je dat niet omdat je weet dat ik gelijk heb

 10. Willem Bever

  Dat zelfs gevestigd links zich nu ook gaat uitspreken tegen sommige methodes….en dus klaarblijkelijk vinden dat er grenzen worden overschreden…..is hopelijk de olievlek
  .

 11. JochemX

  De Grootinquisiteur, wat een enge man.

 12. Bolland

  Aversie tegen Boomsma neemt per dag toe, denk dat hij spijt gaat krijgen van zijn misselijke onsportieve actie.

  Een farizeeër ten voeten uit

 13. NoDoubt

  Ik denk dat Boomsma solliciteert voor een plek in de oudjaarsconference. Wat Boomsma vergeet is dat hij niet naar Johan Derksen is gegaan maar naar adverteerders. Dat is het achterbakse van Boomsma. En net als Harlequin die eerst aan Johan moet gaan uitleggen aan het volk dat het om een grap ging, heeft haar advokatenhuiswerk niet goed gedaan, want als zij het programma van VI had gezien, had ze ook de context gezien en had ze zeker geweten dat het een grap was, want iets anders kon je er niet uit opmaken. Met dank aan Genee

 14. observer

  Zwarte piet niet welkom op een sinterklaasfeestje. Racistischer kan ik me het niet bedenken

 15. Bes Tolen

  Een hele mooie, Observer!

 16. Bes Tolen

  Die Arie Boomsma kan niet schrijven dus doet hij er goed aan dat ook niet te proberen. Hij is wel een inclusief denker want hij heeft het over ”een wit, rechts deel van de samenleving”. Maar die samenleving met dat deel bestaat niet. En ”wit” is een term, die niet klopt en met de rest van zijn verhaal aangeeft dat hij een slavenmoraal heeft. Hij kon wel van de EO zijn want dat zijn net Bogomielen. Nou, zoek daarvan eens de betekenis op als je die niet weet.

  1. ikweetwatikwil

   Arie Boomsma en consorten verkondigen op straffe van verraad, luisteren naar ons en je mond houden. Arie bedenk wat judas deed.

 17. Henk Albarda

  Ik ben een blanke man, hetero, en omdat mijn familie vanaf 1672 naar mijn overtuiging een grote bijdrage heeft geleverd aan de opbouw aan het Nederland wat tot 1970 voldeed aan mijn normen en waarden, stel ik dat mijn categorie absolute voorrang moet hebben in geledingen van de Nederlandse samenleving.
  Deze alinea had ik in 1970 niet in gedachten, in 1980 of 1990 of 2000 of zelfs in 2010 nog niet.
  Deze alinea is deel van mijn overtuigingen gekomen nadat ghanese slavenhandelaren (Affryie en gewelddadig racistisch miljonair Akwasi) mijn Nederland zon 10 tot 15 jaar begonnen te beschuldigen van racisme en discriminatie, uitsluitend om zelf belastinggeld in de vorm van subsidie binnen te graaien.

 18. Henk Albarda

  Heeft u ooit een 100 % ‘witte’ mens gezien? NEE.
  Heeft u ooit een 100 % ‘zwarte’ mens gezien? NEE.
  Maar nu een kleine activistische communistische groep negers en blanken mij uitvetert voor racist, heb ik voor hen een diepe minachting en heb voor hen nog uitsluitend de slang term voor neger, u weet welk woord ik bedoel. Ja, de blanke volksverraders zoals Maris Coppoolse noem ik ook laffe neger, racist en anti-semiet.

 19. bandini

  Youp zat er zaterdag een beetje naast: Die NSB-er is niet zozeer een deugneus maar meer een deugkneus!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.