Bananenrepubliek! AIVD verzweeg informatie voor toezichthouder, die zegt: ‘niet weer doen hè!’

Het is werkelijk ongelofelijk wat hier gebeurt. De AIVD erkent belangrijke informatie te hebben verzwegen toen ze toegang wilden krijgen tot een ingrijpende bevoegdheid. Dat is gewoon frauderen. De toezichthoudende commissie belde eventjes en nu is alles weer goed: zand erover! Wát een land…
Iedereen en z’n hond kon aanvoelen dat er zoiets stond te gebeuren. Een geheime dienst die voor iedere actie eerst bij een commissie langs moet om goedkeuring te vragen. Natuurlijk gaan die de feiten zo verdraaien dat ze wél toegang krijgen. Dat gebeurt volgens mij overal wel.

Het erge is ook niet dat we dit nu ontdekken, maar het feit dat het zo makkelijk weer afgedaan wordt als iets irrelevants. Hoe ga je van deze alarmbel:

“(…) Toen de AIVD in augustus 2019 om een verlenging vroeg van de bevoegdheden, schreef de AIVD dat in eerdere verzoeken rond die operatie “ten onrechte” informatie was achtergehouden.”

…met prima kritische vragen:

(…) “Hoezo? En is het vaker gebeurd? (…) Met deze informatie was het een heel ander soort verzoek geweest.” De TIB-voorzitter kan niet veel details geven over de casus, omdat het om informatie van de geheime diensten gaat. Wel noemt zij het “zeer waarschijnlijk” dat de TIB “in ieder geval bij een van de bevoegdheden” rond de operatie ten onrechte toestemming heeft gegeven. (…)”

…naar ‘zand erover’:

“We zijn blij dat er openheid van zaken is gegeven. Daarmee is voor ons de kous af. Het moet niet nogmaals gebeuren.”

De AIVD liegt vol in je gezicht, geeft daar later openheid over (dat weet je niet eens want hoeveel is het woord van een leugenaar die eerlijk zegt te zijn nu nog waard?), en ziet daardoor zeker één van de verzoeken daardoor sneuvelen. De commissie en de AIVD zeggen er verder niets inhoudelijks over, maar laten dus wel weten dat er een ‘stevig gesprek’ is geweest.

Het zal je maar gebeuren zeg! Noem eens wat: dat je familie onder valse voorwendselen wordt afgetapt. Kan de AIVD dus gewoon doen door een bullshitverhaal aan de commissie te verkopen, later sorry te zeggen (of niks zeggen) en dan te horen krijgen dat het eigenlijk niet had gemogen. ‘Maar ach, zand erover!’ …What the fuck.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. 1010

  Een bananen republiek met een gevoelloze gorilla aan het hoofd

  korea aan de noordzee

 2. RPML

  Boeven vang je met boeven, verbazen doet het mij niet

 3. Cootje

  Bananen republiek . En welke instelling werkt of deugt wel al 10 jaar onder leiding van Pinokkio . Hij krijgt terecht elke dag de zwarte piet

 4. Bolland

  Je moet als bijstandsmoeder eens werkhuisje verzwijgen…..

  2 maten maatschappij, knielen voor BLM en slaan op viruswaanzin bijv

 5. Willem Bever

  De belastingdienst ook zon fijne instelling; schijt aan de regels

 6. Willem Bever

  Is het RIVM wellicht betrokken geweest bij de dwaling bio-massa

 7. Willem Bever

  oeps

 8. Willem Bever

  Trouwens……….

  Dat betekent subsidie onmiddellijk terugdraaien en terughalen we hebben de poen hard nodig.

  DE (r)ioverheid is niet te belazerd dit kunstje op de burger los te laten

 9. Meriadoc Brandebok

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst wordt door de samenleving onderschat. Het heeft een enorme macht die zich kan uitstrekken tot in alle facetten van het dagelijks leven, en wel om drie redenen:

  1. Door de technologische ontwikkelingen in de afgelopen decennia heeft de AIVD vrijwel onbeperkte mogelijkheden gekregen. De mens kan niet om technologie heen. Om de haverklap wprden we vastgelegd door bewakingscamera’s, we rekenen elektronisch boodschappen af (of bestellen die); we lezen het nieuws op internet, bezoeken sites, regelen onze verwarming via de techniek, halen technologisch geld van onze rekening, voeren onze reisbestemming in de auto in, bellen, chatten, whatsappen. En in elk van die facetten kan de AIVD over onze schouders meekijken. Men kan haarfijn een dossier vastleggen over Jordi uit Barendrecht met zijn vat explosieven in de schuur, of Oleg uit Groningen met z’n foto van Poetin op de muur.
  2. De AIVD opereert in het onzichtbare. Wat weten we nu echt van de AIVD? Ja, we kennen het kolossale, grijze gebouw in Zoetermeer. Maar we weten niet wie het zijn, waar ze zijn, wat ze doen. AIVD-ers zijn onzichtbaar voor de burger. Er is geen democratische contr0le, behalve dat flodderige commissietje en een paar rapportjes. De AIVD-agent zit naast je in de bus, of tegenover je aan tafel. Het schuwt niet de apparatuur van journalisten of hackers leeg te trekken, lekken en klokkenluiders voor de leeuwen te gooien. Er is een binnen en een buiten: er is niemand die iets weet. Lastige vragen worden steevast afgedaan met: Staatsveiligheid, geen inlichtingen.
  3. De instrumenten van de AIVD zijn uitgebreid. Men heeft vrijwel onbeperkte bevoegdheden. De AIVD tapt telefoons, tapt internet, hacked computers, steelt mobieltjes , hacked modems, plaatst afluisterapparatuur, infiltreert, brengt levens in kaart, trekt jihadistische fora leeg, en dat alles zonder dat er een bestuurder of opsporingsambtenaar aan te pas komt.

  Hoe komt het dat de AIVD zo machtig is? Het is vrij eenvoudig: de voorgangers van de AIVD stammen nog uit de Koude Oorlog, toen het gevaar op een Russische invasie realistisch was (Stalin had zulke plannen). In dat stadium was het van belang de staaysvijandige elementen zo spoedig mogelijk op te sporen. De dreiging is tegenwoordig niet minder – al is het dan niet meer van de Russen. De AIVD zit continu in de oorlogsmodus en dan heiligt het doel – het landsbelang en de staatsveiligheid – álle middelen.

  Deze gebeurtenis is dus symptomatisch voor de wijze waarop de AIVD opereert. Als samenleving onderschatten we dit. En zolang de AIVD in handen i s van de goedwillenden, met de nobele motieven om dit land veilig te houden, is er niets aan de hand.

  1. 1010

   enz !

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “En zolang de AIVD in handen i s van de goedwillenden, met de nobele motieven om dit land veilig te houden, is er niets aan de hand.”
   BAM… Meriadoc Brandebok legde nooit eerder zo duidelijk de vinger op de pijnlijke plek.

  3. combat le pelicule

   “Door de technologische ontwikkelingen in de afgelopen decennia heeft de AIVD vrijwel onbeperkte mogelijkheden gekregen”

   Door structureel de privacy van gewone mensen te verkr*chten zal occultje bedoelen..

   “we rekenen elektronisch boodschappen af”

   WE! nee hoor, alles cash, anoniem en onafhankelijke.

   “Men kan haarfijn een dossier vastleggen over Jordi uit Barendrecht met zijn vat explosieven in de schuur, of Oleg uit Groningen met z’n foto van Poetin op de muur.”

   Wat men ook doet is ome piet als verdachte bestempelen omdat achmed 6 huizen verderop een wietplantage had.
   Alle extremen er even bij halen om deze disproportionele privacyverkr*chting te rechtvaardigen.

   De wetgeving gaat veel te ver, je bent als burger potentieel verdacht.

   Daarnaast “trekt jihadistische fora leeg” hele ladingen worden binnen gehaald domoor

 10. henkie

  Mark Rutte van de VVD en regering, meesteroplichter van de firma list, leugen, oplichting en bedrog. Er is een cultuur van leugen en oplichting, het doel heiligt de middelen, opgebouwd in de ministeries en de instituties. Zelfs de rechters staan boven de wet; bij hun geld als zij fraude plegen ;
  “Nee dat is geen fraude, dat komt door perverse prikkels van het systeem”.

  Er is in Nederland een diepe staat opgezet, die zijn weerga niet kent.

  Stem PVV, FvD of SP

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.