Belastingdienst wéér in de fout, gedupeerde ouders wederom slachtoffer

De Belastingdienst krijgt het maar niet voor elkaar wat betreft die toeslagenaffaire. Gedupeerden hebben ten onrechte te horen gekregen dat ze niet in aanmerking kwamen voor compensatie. Het speciale onderdeel bij de Belastingdienst dat ervoor moest zorgen dat de afhandeling in goede banen werd geleid, leidde de boel dus in slechte banen
Oops! I did it again…
De Uitvoerings- en Herstelorganisatie Toeslagen (UHT, ja echt) heeft verkeerde gegevens verstrekt aan gedupeerde ouders. Dit was nou juist de afdeling die eindelijk de boel nog enigszins netjes af moest gaan zien te wikkelen. Maar nee hoor, gewoon wéér wrijven in die inmiddels enorme donkere vlek.

Van Huffelen
Staatssecretaris Van Huffelen ging bij het debat over het functioneren van de Belastingdienst diep door het stof. “Dit had niet mogen gebeuren. Dit is een ongelooflijk valse start en ik ben er ontzettend boos over,” aldus Van Huffelen. Nou mooi, maar daar kopen die gedupeerden natuurlijk niks voor. Het gaat hier namelijk niet alleen om mensen die duizenden euro’s kwijt zijn maar verder een leuk leventje hebben of zo. Sommige van die levens zijn behoorlijk ontregeld en krijgen nu, wederom, een trap na. Weer met de neus op de feiten gedrukt, tussen de zwart- en later witgelakte dossiers die ze de vorige keer in ontvangst mochten nemen.

Omtzigt is woest
“Dit kan niet. Er wordt informatie achtergehouden voor de commissie van wijzen. Ik verwacht persoonlijk handgeschreven excuses van medewerkers van de Belastingdienst. Ik ga dit niet meer meemaken,” aldus CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. De Belastingdienst is volgens Omtzigt echt alle vertrouwen bij de gedupeerden kwijt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. halo1

  Leuk allemaal.. maar wie gaat dat tekort aan belastinginkomsten betalen? Alleen de super-braven … want de anderen krijgen het voordeel van de twijfel.. de belastingdienst gaat zich koest houden ..frauderen gaat echt lonen.

  1. combat le pelicule

   Frauderen? deze mensen zijn geen fraudeur, sommige hebben alles verloren, sterker nog zelfs 1 persoon heeft zichzelf van het leven berooft..

 2. Maurits Dekker

  Bij de belastingdienst is het al sinds mensenheugenis een chaotische janboel.
  En onze regering had het lumineuze idee om deze chaotische bende ook nog te laten functioneren als instantie voor de toekenning van zorgtoeslag, huurtoeslag enz.
  Een klein kind kon voorspellen dat dit ontzettend mis zou gaan.
  Alleen onze regering kon dit niet.
  Zij hebben dus nog minder capaciteiten dan een kleinkind.

 3. 1000

  Nog meer krankzinnigheid van toeslagen en kortingen invoeren. Vervolgens de uitvoerder dan afstraffen bij fouten terwijl de politiek verantwoordelijk is voor de jaarlijkse janboel aan regeltjes en aanpassingen

 4. Original NL

  Jammer..dacht misschien is de hollandse manier van belastingen invorderen iets voor de zuidelijke eu landen..die geld te kort komen terwijl het eigen vermogen per inwoner hoger is dan hier, of zelfs hoger dan in merkelland.
  Miljoen, Miljard, Biljoen… bijdrukken die poen.
  ( ECB spreuk)…We are sooo fucked!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.