Burgemeester New York gaat beeld president Roosevelt weghalen! Trump: ‘Belachelijk, doe het niet!’

De Democratische burgemeester van New York, Bill de Blasio, wil het beeld van president Theodore Roosevelt verwijderen. Het iconische beeld, van Roosevelt ter paard, staat voor het Natuurhistorisch Museum. De ophef is schijnbaar groot, want naast een Roosevelt ter paard staan ook een inheemse Amerikaan en een Afrikaanse man afgebeeld. Voor de Democraten is dit duidelijk een teken van koloniale onderdrukking

De beeldenstorm in de Verenigde Staten gaat gestaag verder, in New York zijn ze nu zo diep gezonken dat een beeld van een voormalig president willen verwijderen. Het herschrijven van de geschiedenis door de linkse activisten gaat op deze manier sneller dan verwacht.

Burgemeester De Blassio zei gisteren dat hij het voorstel steunt om het beeld te laten verwijderen. Want het beeld laat duidelijk zien dat er sprake was van ‘raciale inferioriteit’.

“zwarte en inheemse mensen afschildert als onderworpen en raciaal inferieur.”

Ondertussen moet Trump helemaal niks hebben van deze ‘historische vernieling’. Trump is van mening dat de linkse meute alleen maar uit is op controle, en dat is nu juist iets wat Trump weigert hen te geven.

“De losgeslagen linkse meute probeert onze geschiedenis te vernielen, onze monumenten, onze prachtige monumenten, te ontheiligen, onze standbeelden neer te halen en iedereen te straffen en te vervolgen die niet voldoet aan hun eisen voor absolute en totale controle. We gaan daar niet in mee”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. bandini

  We zijn hard op weg naar burgeroorlogen en revoluties; geen ontkomen meer aan!!

  1. henkie

   De meeste van die rechts extremistische fascisten (waar ik, zeggen ze, er ook een van ben) gaan 1 keer in de vier jaar naar de stem bus, brengen hun stem uit, en gaan daarna weer 4 jaar lang duimen draaien.

   Sommigen proberen de anderen de ogen te openen voor de waarheid, maar nog steeds is het voor de gewone man bijna onmogelijk zijn mening te verkondigen zonder te vrezen voor gevolgen. 50 jaar hersenspoeling van de massa, we leven in een fascistoide samenleving in naam een democratie.

  2. Bullshit19

   Ja bereid je maar voor op de amagedon

 2. fusilier

  Bandini . Prima toch,kunnen wij voorgoed afrekenen met die linkse idioten.

  1. Lugor

   Heeft u al een idee hoe u zich gaat losrukken van uw beeldscherm om uw fantasie te gaan verwezenlijken?

   1. Hardline

    en daar is de laffe Lugor weer

 3. plakband

  En weer heeft Trump gelijk.
  Van links komen geen constructieve ideeën.

  1. hans-e-pans

   Deze president Roosevelt heeft een feit dat in zijn nadeel werkt, hij was Republikein.

   Die burgemeester van New York Bill de Blasio is Democraat en dat is voor hem alleen al een reden om het standbeeld te laten verwijderen.

  2. Chauvinist

   Idd. van links komen alleen destructieve ideeën. Met name gericht jegens de blanke mens…

 4. werkloze generaal

  Lachwekkend die sukkelige linkse racismeroepers.

 5. Winfrida

  Het Vrijheidsbeeld kan ook wel weg! Dat is ver te zoeken.

 6. Steiner

  Misschien wordt het eens tijd om een stel van die zwakke democraten te verwijderen.

 7. Mar

  Het American Museum of Natural History in New York heeft zelf verzocht om het beeld daar weg te halen.

  h**ps://www.amnh.org/exhibitions/addressing-the-theodore-roosevelt-statue

 8. Adriaen van Bergen

  Hoeveel negers en indianen kwamen er naar dit museum?

 9. henkie

  Die burgemeester moet zijn broek op de knieen laten zakken, diep voorover bukken en zich laten gang-bangen door iedereen die er maar overheen wil. Dat is maar een heel klein stapje verder.

 10. Beukman

  Het is inderdaad een pijnlijk en ronduit racistisch standbeeld. Meer geschikt voor in een museum.

  1. Blitzkrieg

   Beukman : kunnen ze je niet beter voor een lange tijd opbergen in de isoleer, een omgeving vrij van allerlei pijnlijke indrukken. Extra dosis haldol voor de betere emotieloze rust!

   PS : Haldol komt ook in mooie blauwe tabletjes.

 11. 1000

  Alsof de verwijdering van een standbeeld de geschiedenis gaat herschrijven.

  Je moet bij de afdeling randdebielen horen om te denken dat je de geschiedenis verandert door de verwijdering van standbeelden , verandering van straatnamen en het verwijderen van gedenktekens. Al deze zaken moet je zien in het licht van de toenmalige levens omstandigheden. Overigens houden zwarte heersers in zwarte landen in Afrika nog steeds zwarte slaven.

  Wanneer komt er opstand tegen de moorden op blanke boeren of is dat geen discriminatie volgens de linkse idioten brigade ?

 12. Adriaen

  Dit is het resultaat wanneer primitieve hominiden de overhand dreigen te verwerven.
  Een trap in het gezicht van een fictieve kindervriend is er niets bij.

 13. Maurits Dekker

  We gaan terug naar de tijd van de barbaren. Beukman voelt zich daar wel bij.

 14. NoDoubt

  Links is in US oprichter van KKK en het in stand houden van de slavernij na 1860. Pas in 1935 stemden ze in dat zwarter stemrecht kregen maar daarvoor hebben ze alles voorkomen om zwarten rechten te geven. Nadat ze stemrecht kregen gingen de hypocriete democraten zieltjes winnen. Heb je dat ooit gehoord van Obama, Jesse Jackson, Ophra of andere democraten? Nazi staat voor Nationaal SOCIALISME, en dus links. I rest my case.

  YT:
  The Inconvenient Truth About the Democratic Party

 15. NoDoubt

  Diezelfde linkse burgemeester heeft zijn vrijheid te danken aan deze man

  1. Bullshit19

   In de war met de andere Roosevelt komt vaker voor

 16. Winfrida

  Dit is een prachtig beeld, het straalt hoop en vrede uit.

  1. Rosasolis

   Winfrida. Ben helemaal met je eens.

 17. Rosasolis

  Laat die oude beelden staan; zij vertegenwoordigen een tijd die allang voorbij is,
  Het beeld van Theodore Rooseveld is helemaal niet racistisch. Hij is afgebeeld met ook
  een inheemse indiaan, en een kleurling> Omdat hij op een paard zit, staat hij veel hoger dan de twee anderen in het standbeeld.
  De Rooseveld familie waren helemaal niet racistisch. Een grote heldin tijdens de 30er jaren was Eleanore Rooseveld, de vrouw van pres. Franklin D. Rooseveld.
  Ik vraag me af, staat er ergens een beeld van deze zeer sterke vrouw, die opkwam voor mensen rechten in het sterk verdeelde, arme Amerika tijdens de 30 jaren, zware depressie tijd. Toen was er een jonge kleurling met een prachtige stem, de alt vocaliste
  Marian Anderson. Die overal verhinderd werd voor solo optredens, alleen om wegens
  haar kleur. Eleanore zorgde dat zij een contract kreeg met de Metropolitan Opera, en
  verder optredens kreeg met koren en orkesten over de hele wereld. Omdat Eleanore bezochte de arme gezinnen in de krottenbuurten van enkele grote steden, werd zij slachtoffer van TBC, en overleed na enkele jaren wegens dit besmettelijke ziekte.

  1. Blitzkrieg

   Rosasolis : De beeldenstorm wordt veroorzaakt door de antifa, die maken alles kapot. Beelden, cultuur en harmonie tussen blank en zwart, alles maken ze kapot. Wij zijn toch die extreem rechtse figuren volgens jou? Kom je nu jammeren omdat je eigen haatzaai clubje alles kapot maakt, ik denk dat het beter is als jij je kop in het zand steekt en naar muziek gaat luisteren.

   1. Rosasolis

    Blitzkrieg. Ik betwijfel dat met uw geringe intellect dat uw ooit tot enkele maanden geleden ooit heeft gehoord over “de antifa”, dat voordat Trump deze term heeft doen opblazen haast weinig bekend werd! Oh nee, domme vent, ik ben een zeer sterke
    mens die nooit in mijn leven ooit heeft ”gejammerd”. Ook niet tijdens mijn eerste jaren van vreselijke armoede, als eenzame uitwisseling student in Den Haag.
    Waar ik wel gewaardeerd werd, en door niemand werd verteld, zowel door de
    Kon. conservatorium hooggeleerden en studenten, als de mensen van mijn buurt in een arme wijk dat er bezwaar zou zijn tegen buitenlanders. Toen was het er helemaal niet. Aan het Kon. conservatorium in die heel oude, kapotte na-oorlogse gebouwen was er geen sprake van discriminatie tegen wie dan ook.
    Leer een keer man, iets van het wijsheid van zowel eeuwen muziek als literatuur,
    voordat je als domme hedendaagse schaap je gaat lokken voor extreem-rechts
    alleen omdat je niet verder weet. Omdat alleen die super rechts-extreem lui die dagelijks doorgaan met hun betoog tegen immigranten en kleurlingen…
    Hopelijk zal de tijd komen dat er geen begrip meer is van:
    Rechts of Links. Dat het eindelijk De Tijd is om onze planeet te redden, met al ons kennis en kunsten, voordat wij alle grote kennis voorgoed gaan vergeten,
    en gaan verloren.

    1. Rammstein

     Rosa is boos, ze gaat er helemaal van stotteren.

     Antifa is al jaren bekend hoor, bij iedereen. En nu dus net pas bij het Kruidenvrouwtje uit Den Helder. Ga lekker blokfluiten Roos!

     1. Beukman

      @Rammstein is tegenwoordig een lul, en nog wel een die niet verder komt dan mensen afzeiken.

      Jammer. Ik zal me hem blijven herinneren als een weliswaar licht ontvlambare maar ook vaardige debater. Bovendien had hij een uitstekend algemene ontwikkeling en was zijn Nederlands op orde. Das war einmal.

     2. Rosasolis

      Rammstein. Jammer klootz*k dat u zo dom ben. Antifa is alleen recentelijk door Trump bekend gemaakt. Verder:
      Ik ben geen kruidenvrouwtje uit Den Helder. Hoe dom bent U?!

     3. Rammstein

      Haha, Beuk is ook boos. De zielloze tr0l die van zichzelf zegt dat hij in grijstinten denkt en altijd de nuance zoekt. Rene van der Grijp ontkrachtte dit al veelvuldig. En vanochtend noteerde ik ook dat hij zich helaas voortdurend verlaagt tot het inhoudsloos bashen van iedereen die niet in zijn extreemlinkse straatje past. Dat stak.

      De argumenten en feiten zijn op bij Beuk. Daarom telt hij niet meer mee.

     4. Rammstein

      Roosje: Antifa is al sinds het midden van de jaren negentig een bekend gegeven in Nederland. Vrijwel iedereen weet wat het betekent en onder welke anarchistische vlag de Antifa’s varen. De naam wordt al decennia lang in alle media en journaals genoemd.

      Als buitenlander weet jij dat natuurlijk allemaal niet.

     5. Maris Copoolse

      Ramsteen is slachtoffer van de regressie die je ook bij RPML en René ziet en kennelijk niet te vermijden als je je in de guurrechtse bubbel verschanst.
      Je zag het ook gebeuren bij figuren als Niemoller, Karstens, Duk en Kat zodat ik moet vrezen dat het rechts-populisme het grote risico in zich draagt de geest te vertroebelen.
      Aangetekend moet worden dat hier mogelijk sprake is van kip en ei: wat was er eerder een beperkte geest die gevoelig is voor guurrechtse Bullshit of het guurrechtse gedachtegoed dat onvermijdelijk de geest aantast?

     6. Beukman

      Boos, @Rammstein? Hoe kom je daar nou bij. Of heb je soms een kwaad geweten? Ik stel slechts vast dat je geleidelijk aan het afzakken bent, zoals in je reactie hierboven aan Rosasolis.
      Natuurlijk hoop ik dat je ooit weer de oude wordt, maar ik maak me geen illusies.

     7. Rammstein

      Sympathiek van je dat je je extreemlinkse buddy zo snel en omstandig bijvalt, Mariska.

      Beukman kan wel wat steun gebruiken: de laatste tijd kan hij het niet meer alleen af. Een humane daad van je.

     8. Rammstein

      Beuk, na afgelopen weekend is de polarisatie in Nederland duidelijk toegenomen, de kloof tussen bevolkingsgroepen breder en dieper geworden en de discussie verhard. Terecht en begrijpelijk.

      Ook hier op DDS is dat te merken. Vanochtend maakte je je opnieuw -en voor de tigste keer- schuldig aan zinloos en inhoudsloos bashen van Wilders. Die riedel kennen we nu wel en vertoont geen enkel grijstintje, hoewel je je daar zo graag op beroept: het was ongenuanceerd, zwartgallig gezeik op niks af. Ik vond het genoeg en zette een streep onder het ‘debatteren’ met jou: het levert niks op en ik heb er tabak van. Zoek het maar uit: je bent gewoon een extreemlinkse lulhannes geworden waarmee geen communicatie meer mogelijk is.

     9. Beukman

      Doorzichtig, @Rammstein. Ik plaatste juist kanttekeningen bij het gebrek aan nuance in de woorden van jouw held dhr. Wilders, die Kaag heel plat
      een Arafat-islam-terreur-lover had genoemd.
      Daarmede hield ik hem een spiegel voor, en jou overduidelijk ook.
      Quod licet Iovi, non licet bovi, zullen we maar zeggen. Jij mij een gebrek aan nuance verwijten? HAHAHAHAHA!

     10. Bullshit19

      Zit je weer aan de Jajem, ouwe zuipschuit

     11. Beukman

      @Shit
      Voor zover ik het weet drinkt Rammstein niet.

 18. fretFred

  Een achterkleinzoon, Theodore Roosevelt IV, zegt het helemaal eens te zijn met de beslissing om dit standbeeld te verwijderen. Hij vind dat het beeld van zijn overgrootvader geen recht doet aan de persoon die hij werkelijk was. Theodore Roosevelt was een grondlegger van natuurbescherming. Nadat hij in 1901 president was geworden, gebruikte Roosevelt zijn autoriteit om 150 nationale bossen, 51 federale vogelreservaten, vier nationale wildreservaten, vijf nationale parken en 18 nationale monumenten op meer dan 230 miljoen hectare openbaar land te stichten.
  Tegenwoordig is de erfenis van Theodore Roosevelt in het hele land te vinden. Er zijn zes nationale parklocaties die geheel of gedeeltelijk aan onze natuurbeschermingspresident zijn gewijd.

  En de regering Trump is kampioen in het vernietigen van de natuur

  Zoals ze voor de Amsterdam Arena toestemming vroegen aan de familie Cruijff om deze om te dopen tot de Johan Cruijff Arena zou het goed zijn dat Trump zijn grote waffel houdt en eerst eens aan de familie Roosevelt vraagt om hun mening.

  1. Winfrida

   Des te meer kan dat prachtige beeld blijven staan, alleen maar goeds.

  2. Beukman

   Juist Fred!
   Overigens mag wmb het standbeeld van Trump gewoon blijven staan:

   patch.com/img/cdn20/users/131055/20160818/121711/styles/raw/public/article_images/slack_for_ios_upload-2-1471536934-8931.jpg

 19. 56RdK

  Standbeelden kan je weghalen, maar een geschiedenis uitwissen kan niet. Daarvan zou je moeten leren. Maar ja, ….

 20. Peet64

  Ik val vaak van mijn stoel van Trump`s opmerkingen en gedrag, maar hoop toch zo dat de democraten de verkiezingen niet winnen.

 21. RvdBe

  Dit speelt Trump enorm in de kaart, een kleine linkse elite die de beeldenstorm verheerlijkt, dit balletje zullen ze nog wel eens smerig hard in hun smoel terug kunnen krijgen.

 22. Maris Copoolse

  Het is vergelijkbaar met de afbeeldingen op de Gouden Koets. Die komen ook niet meer terug.

 23. daswareinmal

  Komt een mooie teddy beer voor terug. Wordt geplaatst door Steiff

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.