Chaos in VS compleet: branden rondom Witte Huis. Rellen veroorzaken gigantische sloopzucht

De chaos in de VS is compleet, gisteren vonden er grote demonstraties plaats rondom het Witte Huis. Bij vredig demonstreren bleef het helaas niet. Historische kerken werden gevandaliseerd en in brand gestoken, en men probeerde zo veel mogelijk schade aan te brengen rondom het Witte Huis. Wat begon als een vreedzame beweging rondom George Floyd is een pure haatprotest geworden van groeperingen zoals Antifa. Wat een treurnis. 

Het fenomeen ‘anderhalvemetersamenleving’ kent men op dit moment niet in de VS. De onrust is gigantisch, en stad na stad wordt geteisterd door hooliganisme en barbarisme, meestal aangewakkerd door lieden die zich scharen onder de noemer ‘Antifa’.

https://twitter.com/JanPostmaUSA/status/1267341483486609408?ref_src=twsrc%5Etfw

Wat in Washington nog redelijk rustig begon is uiteindelijk uitgelopen in massale rellen en burgerlijke ongehoorzaamheid. Historische panden en locaties waren vaak het slachtoffer van de vernielzucht van de demonstranten.

Inmiddels is het nu al zes nachten op een rij onrustig in de VS. Gisteren heeft Trump nog gezegd dat de organisatie Antifa hier schuldig aan is. Zij stoken de demonstranten op, en zorgen voor de gigantische destabiliserende factor die keer op keer uitmondt in plunderingen en geweld.

https://twitter.com/hashtag/AntifaTerrorist?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ondertussen kan men de Nederlandse equivalent van BlackLivesMatter – en mogelijk wat zotten van Antifa- later vandaag op de Dam verwachten. Laten we hopen dat we de (etnische) spanningen vanuit de VS niet naar Nederland importeren. In kleine mate gebeurt het al, maar we moeten er niet aan denken dat we zo extreem verruwen als in de VS.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

108 reacties

 1. EvertB

  De sukkeltjes van Farmers Defence Force zijn hier nog lieverdjes bij qua geweldsuitspattingen.

  1. Klaas de Witt

   Nee inderdaad, misschien is het tijd om hier op dagelijkse basis een boertje dood te knijpen. Komen ze wellicht ook eens zo pittig in actie.

   1. Weerwoord

    Welja, schilder maar weer een deugd af als ondeugd. Lekker makkelijk.

 2. Lugor

  Bart brabbelt: Ondertussen kan men de Nederlandse equivalent van BlackLivesMatter – en mogelijk wat zotten van Antifa- later vandaag op de Dam verwachten.

  Een oordeel over de deelnemers aan deze demonstratie kan men beter achteraf geven.
  Misschien zijn het wel gewone bezorgde Amsterdammers.

  1. Peetjoh

   Ja lugor bezorgde Amsterdammers. In jou ogen in de mijne zijn het gore linkse anarchisten. Waarop geschoten mag worden want we kunnen er vanuit gaan dat ze niet meedoen in de maatschappij.

   1. Lugor

    U lijkt mij uitermate geschikt voor een functie bij de Amerikaanse politie.

   2. Blaxican

    Alle mensen op zon manier over 1 kam scheren is funest voor de hele tegenbeweging die vanuit een gegronde reden ontstaan is. Het feit dat er foute lieden bij komen die gaan rellen en daardoor het totaalbeeld van de demonstratie onderuit schoppen, is zonde en bespeelt de opinie van gemiddeld Nederland op zon manier dat het een ijzersterk wapen is om demonstraties te ondermijnen. Plus roepen dat er op een bepaalde groep mensen geschoten mag worden altijd gevaarlijk en een slippery slope is. Zou je jezelf ten alle tijden verre van moeten houden, al is het alleeb om je eigen menselijkheid intact te houden.

  2. Steiner

   “Misschien zijn het wel gewone bezorgde Amsterdammers”
   Zoals het collectief Kick Out Zwarte Piet en Black Queer & Trans Resistance NL???

  3. JochemX

   @Lugor, onze broeders die alles jatten en het overige in de fik steken zijn volgens mij ook gewone bezorgde Amerikanen.

 3. Meriadoc Brandebok

  Trump strompelt van het ene naar het andere fiasco. Hij kan de zware crisissen maar niet aan. De coronacrisis is niet opgelost of de volgende crisis dient zich aan.

  Er is een zwarte te veel neergelegd door een halve nazi in een politiepak. Dat zet natuurlijk kwaad bloed.

  1. LifeBuddy

   Hier hebben we maria ,het aftreksel van Lodewijk Weer, de Professor van de Weetnikskunde. De democratische Burgemeesters strompelen van het ene naar het andere Fiasco, want Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de stad. Je zegt ”Er is een zwarte te veel neergelegd” zulke uitspraken komen bij sLinkse nazi’s vandaan.

  2. Rene van der Grijp

   Maria Brandgeit zwelgt in Trumphaat en is daardoor niet meer in staat de zaken objectief te beoordelen.

   Van hem geen woord over de misdaden van antifa en de onschuldige blanken die zeer bruut zijn gemolesteerd.

   Veel lager kan je niet zakken, maar gisteren zat hij weer vooraan in de kerk.

 4. Rammstein

  Drie en een half jaar lang hebben de Democraten/Antifa/Soros alles uit de kast getrokken om Trump weg te krijgen c.q. zijn herverkiezing te voorkomen.

  Wat er nu gebeurt is de apotheose.

  1. Lugor

   Oh, dus eigenlijk handelde die van doodslag beschuldigde politieagent in opdracht van Democraten/Antifa/Soros om zodoende dit geweld uit te lokken.
   Het is duidelijk.

   1. Rammstein

    Nee sukkel, elke aanleiding was goed.

 5. Peetjoh

  Tis een beetje hetzelfde als hier met Marokkanen. De zwarten zijn oververtegenwoordigd in het criminele wereldje. Daardoor zijn ze steeds de pineut. En dan klagen over racisme maar dat is het niet. Zorg ervoor dat er eens een heel jaar geen negert iets verkeerd doet. Dan vallen er ook geen slachtoffers. Maar das een utopie natuurlijk want ze kunnen zich nou eenmaal nooit gedragen.

  1. combat le pelicule

   Het gaat natuurlijk niet om de criminaliteit, het gaat hier om blanke politiemensen die onnodig zwarte mensen doodmaken en dat ook nog eens op film staat..
   Je hebt de moorden op de filmpjes wel gezien toch?

 6. Meriadoc Brandebok

  Deze rellen brengen de schrijnende incompetentie van een wankelende, zwaar gedemoraliseerde Amerikaanse regering genadeloos in de schijnwerpers. Deze regering moet aftreden en nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven.

  1. Kretoloog

   De grefo Brandebok heeft de geest gekregen (het is tenslotte Pinksteren).

   Hij spreekt in tongentaal en profeteert over de verkiezingen in de VS. Rationele mensen weten dat die al een eeuwigheid geleden gepland staan voor november 2020, over 5 maanden dus.

   1. Lugor

    Pavlov is trots op u.

    1. Kretoloog

     St. Laurens is niet trots op u.
     Want de frikandellen die u bakt, zijn niet te vreten!

     1. Lugor

      Gekke Gekko doet ook een duit in zijn patatzakje.

     2. Blitzkrieg

      Lugor :
      Quote : “Gekke Gekko doet ook een duit in zijn patatzakje.”
      Het versje van de frikandellen bakker! Vraagje? Doe je er ook een huppeltje bij?

  2. Steiner

   Het lulletje van DDS misbruikt het nieuws weer eens voor zijn eigen onnozele agenda.Tijdens het presidentschap van o.a Obama waren er ook enorme rellen n.a.v. overmatig politiegeweld tegenover zwarten.

 7. Ritter

  Allerlei extremistische groepen zoals Antifa, BLM en lokale opportunisten die gratis een televisie willen scoren zitten achter de rellen.

  De protesten vinden vooral plaats in steden die worden bestuurd door de Democratische partij.

  De media en Hollywood scharen zich achter de protesten en hitsten de (vooral jongeren) op om te gaan protesteren.

  Feiten doen er niet meer toe.

  Er word gesproken van anti-zwart politie geweld. Maar de feiten laten iets heel anders zien.
  =======================

  Volgens de Federal Crime Statistics is 12 procent van de door geweld om het leven gekomen blanken gedood door de politie. Bij zwarten is dit slechts 4 procent.

  Er is geen sprake van ’een oorlog tegen zwarten’. Zwarten worden verhoudingsgewijs niet vaker doodgeschoten door de politie. Er zijn gewoonweg vaker confrontaties tussen zwarten en de politie, omdat in de VS de zwarten zeven keer vaker misdrijven plegen dan blanken.

  13 procent van de bevolking is zwart, maar zwarten zijn betrokken bij 26 procent van de misdrijven waarbij wordt geschoten door de daders. 52 procent van de moorden wordt begaan door zwarten. In New York zelfs 75 procent van de moorden en daar is 23 procent van de bevolking zwart. In vergelijking: in New York is 39 procent blank en die zijn slechts voor 2 procent van de moorden verantwoordelijk.

  In de 75 grootste Amerikaanse gemeenten maken de zwarten 15 procent van de bevolking uit en ze zijn verantwoordelijk voor 62 procent van de roofovervallen en 57 procent van de moorden. Het is dus evident dat de politie verhoudingsgewijs vaker moet optreden tegen zwarten en daar zijn nu eenmaal risico’s aan verbonden. Dat desondanks ze relatief gezien minder vaak dan blanke daders door de politie worden gedood, bewijst hoe zorgvuldig de politie is om discriminatie of racisme te vermijden.

  De overgrote meerderheid van vermoorde zwarten werd door zwarten gedood. Op 6000 door geweld gedode zwarten in 2014 werden er 120 gedood door de politie.

  1. Beukman

   @Ritter
   Het kan geen kwaad om een aanvulling te geven op dit eindeloos door jou gerecyclede verhaal: armoede en ongelijkheid zijn vermoedelijk de belangrijkste determinatoren, niet huidskleur.

   channel4.com/news/factcheck/factcheck-black-americans-commit-crime

   Peilingen wijzen uit dat Trumps aanhang onder de zwarte bevolking maar klein is. Dit terwijl hij had beloofd president voor alle Americanen te zullen zijn: opnieuw een belofte dus die hij niet waarmaakt.
   Donalds eigen racistische verleden zullen zijn populariteit weinig goeds hebben gedaan.

   1. Rammstein

    Lullen als Beukman, kent u die uitdrukking?

    1. Beukman

     Is dat vergelijkbaar met rebbelen als Ramstein?

     1. Rammstein

      “Dit terwijl hij had beloofd president voor alle Americanen te zullen zijn: opnieuw een belofte dus die hij niet waarmaakt. Donalds eigen racistische verleden zullen zijn populariteit weinig goeds hebben gedaan.”

      Hoe beoordeel je zelf dit stupide gelul? Het klinkt erg ten einde raad en met de haren erbij gesleept – jij weet het ook niet meer en schiet dus maar in oeverloos gelul als Brugman, pardon Beukman.

     2. Beukman

      Natuurlijk zal je zeggen dat het gelul is, @Rammstein. Je meta-taal geeft echter een heel ander signaal: je weerlegt mijn beweringen niet.

   2. Ritter

    @Beukman

    Het grote probleem in de zwarte gemeenschap zijn de een ouder gezinnen.

    Ongeveer 70% van de zwarte families hebben geen vader.

    Daardoor is er geen structuur en gaan de kinderen op straat zwerven.

    Ook de gewelddadige rap en gang cultuur speelt een rol in het gedrag van Afro Amerikanen.
    ================

    Protest in Santa Monica, California draait uit op plundering
    ht*ps://twitter.com/BillFOXLA/status/1267195940324044800

    1. Beukman

     Het grote probleem in de zwarte gemeenschap zijn de een ouder gezinnen.

     En dat hangt weer samen met sociale klasse en sociale en economische ongelijkheid, uiteindelijk terug te voeren tot de slavernij.

     1. Rammstein

      Nee, nog veel verder terug, Beuk! Ten tijde van Jezus werden de zwarten al gediscrimineerd – daar is het begonnen! Daar is die sociale achterstand gestart en zijn de eenouder-gezinnen norm geworden. En dat is in tweeduizend jaar nooit meer goed gekomen! Daar kunnen ze zelf helemaal niks aan doen!

     2. Reinoud van Gelre

      Beukman:

      “…En dat hangt weer samen met sociale klasse en sociale en economische ongelijkheid, uiteindelijk terug te voeren tot de slavernij…”

      Ah, slavernij…
      dus, de schuld van de blanke man?

      Volgens vele zwarten, die niet hun eigen stad plunderen en de vernietiging in helpen, bestaat er geen economische ongelijkheid. Het is, in dit geval, aan de zwarten de keus om gewoon normaal te doen of overal racisme te zien en je opstellen als een één of andere wannabe Malcolm X/Rosa Parks.

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “En dat hangt weer samen met sociale klasse en sociale en economische ongelijkheid, uiteindelijk terug te voeren tot de slavernij.”
      Word je nou nooit moe van al dat ongelijkheidsgepredik? Af en toe wordt het best vervelend. Slavernijverleden?!, vent je blijft wel hangen zeg!

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Steek deze maar in je zak Beukman.
      Martin Bosma (PVV) over racisme bij de NPO
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=MHZF7mVf0sg

     5. Beukman

      Die M.L. King was een aansteller he, @Oorlog, met zijn gebazel over de een of andere droom die ie had gehad. Echt weer zo’n domme neger, om ons daar mee lastig te vallen.

      Hoe naief moet je zijn om geen verband te zien tussen de slavernij en de huidige sociaal-economische ongelijkheid tussen zwarten en blanken? De laatste raciale wetten zijn amper een halve eeuw geleden afgeschaft. In delen van het Zuiden kun je nog steeds maar beter niet komen als zwarte, ik ken helaas verhalen hierover van de eerste hand.

      Inmiddels is een deel van de zwarte bevolking erin geslaagd om zich op te werken tot de middenklasse. Een groot deel echter niet.
      Net als in Suriname destijds veranderde de afschaffing van de slavernij decennialang niets aan de eigendomsverhoudingen tussen blank en zwart: voormalige slaven hadden niets, in tegenstelling tot blanken, die ook al het land hadden.

      Upward social mobility is in Nederland, land zonder slavernijverleden, al laag. Waarom zou dat in de VS beter zijn?

      Lullig ook is dat de sociale voorzieningen in America maar weinig voorstellen. Het zijn mensen uit de zwarte onderklasse die aan het rellen zijn geslagen (samen met allerhande loslopend tuig). Door corona zijn velen hun baan kwijtgeraakt, en omdat Donald Obamacare heeft afgeschaft, kunnen ze zelfs geen ziektekostenverzekering meer afsluiten. Ze hebben dus weinig te verliezen.

      ps Ik heb met veel plezier die Kelderpraatjes geluisterd die je me aanbeval.

     6. Beukman

      Martin Bosma (PVV) over racisme bij de NPO
      aldus @Oorlog.

      Lees je even mee, @Meriadoc? Deze bingokaart had je nog niet genoemd. Ik vul je lijstje even aan:

      Je bent geobsedeerd/haat/demoniseert Trump/Wilders/Baudet/Rusland.
      D66/Rutte/Obama deed het ook.
      Je praat overheid/media na.
      Die cijfers/rapporten/polls zijn gefraudeerd.
      De NPO is geen haar beter.

     7. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Die M.L. King was een aansteller he, @Oorlog, met zijn gebazel over de een of andere droom die ie had gehad.”
      Die vent had je een dreun verkocht zodat je twee maanden niet meer kon lopen!

     8. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Inmiddels is een deel van de zwarte bevolking erin geslaagd om zich op te werken tot de middenklasse. Een groot deel echter niet.”
      Wat dacht je van neger president Obama?

    2. Lugor

     Ook de gewelddadige rap en gang cultuur speelt een rol in het gedrag van Afro Amerikanen.

     Om nog maar te zwijgen over de goddeloze, verderfelijke losse heupen van Elvis.

   3. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “channel4.com/news/factcheck/factcheck-black-americans-commit-crime”
    Alleen het feit al dat er ge-fact-checkt wordt geeft al aan dat het omgekeerde waar is.

    Quote : “Peilingen wijzen uit dat Trumps aanhang onder de zwarte bevolking maar klein is.”
    Nee hoor, Trump is ook onder de zwarte bevolking hartstikke populair. Er zijn verschillende statistieken die aangeven dat de verhouding tussen de rassen onderling sterk zijn verbeterd onder president Trump; logisch want hij doet niet aan identiteitspolitiek.

    1. Reinoud van Gelre

     Blitzkrieg:

     “…logisch want hij doet niet aan identiteitspolitiek…”

     Nee, misschien niet, aangezien er behoorlijk wat zwarten in het kamp van Trumpie zitten.
     Maar je snapt wel dat de tenen van sommige slachtofferzwarten een behoorlijk stuk langer zijn geworden. Obama was (ook een soort van) zwart dus dat was goed. Maar vervolgens wordt deze zwarte president vervangen door een blanke zakenman die niet helemaal lekker spoort. Tja, dan is het voor de zwarten(En hun, vanuit blanke schuld handelende, antifa) 1+1=2…

     1. Blitzkrieg

      Reinoud van Gelre :
      KONING TRUMP – DE JENSEN SHOW #99
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=9A8sz2qMBb4&t=805

      Kijk even naar “State of Race Relations”.

    2. Beukman

     According to a recent NBC/Wall Street Journal poll, Trump has a 14% approval rating among black voters with every 8 out of 10 African Americans stating that they are uncomfortable with the possibility of him getting re-elected for another four years.

     Dit is van nog vóór corona losbarstte.
     Donalds hoop is dat Joe er de komende vier maanden een potje van gaat maken.

     blackenterprise.com/trumps-approval-rating-with-black-voters-may-be-higher-than-you-thought/

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Donalds hoop is dat Joe er de komende vier maanden een potje van gaat maken.”
      Geen zorgen, de vieze vunz heeft connecties met alfred.

  2. Marija

   Duidelijk !

 8. Meriadoc Brandebok

  Nu geeft de Amerikaanse regering opdracht grof geweld in te zetten tegen de burgerbevolking. Pure repressie is het enige dat rest als men wanhopig om zich heen slaat.

  h**ps://www.twitter.com/GravelInstitute/status/1266929927116468225

  1. JochemX

   Nee Bokkie, de overheid moet beslist geen geweld gaan gebruiken, laat de achtergestelden nog maar even doorgaan met hun vreedzame demonstraties.

   1. Meriadoc Brandebok

    JochemX, heb je het filmpje gezien?

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Ja, ik heb het filmpje gezien. Wil je zo vriendelijk zijn mij uit te leggen wat hier voor vreselijks gebeurd? Waarschijnlijk zal ik geen antwoord krijgen, omdat ook jij zal moeten toegeven dat er eigenlijk niks bijzonders te zien is op het filmpje.

     Heb je dit filmpje gezien?
     h**ps://twitter.com/ElijahSchaffer/status/1266948486848749570

     Misschien is ook even verstandig om te reageren op de beelden waarop te zien is dat een blanke wordt doodgetrapt omdat hij zijn winkel wil verdedigen.

     1. combat le pelicule

      Dat zal een politiek correct antwoord worden, zo van, ik ben tegen geweld bladiebladiebla maar niets over ik veroordeel dit gedrag van de zwarte maar het is toch de schuld van die blanke die lokt het uit, zoiets

     2. Blitzkrieg

      combat le pelicule : Ze gaat helemaal niet antwoorden, de politie duwt wat mensen omver dat is alles; omhooggevallen boa’s in Nederland zijn nog aggresiever. Ondertussen worden er wel hele steden platgebrand! Wat gaat ze nu helemaal zeggen? Ik zal je zeggen wat, “helemaal niks”.

     3. Meriadoc Brandebok

      “Wil je zo vriendelijk zijn mij uit te leggen wat hier voor vreselijks gebeurd?”

      Nee.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Nee.”
      Goedzo je kent je plaats, houden zo!

  2. Rammstein

   Maria, je Trumphaat en Amerikahaat zijn ziekelijk. Ga er eens over praten met een goede psycholoog.

   1. Kretoloog

    De schijnheilige grefo Brandebok is totaal gehersenspoeld. In zijn jeugd door de ouderlingen. Op volwassen leeftijd door het deugvolk van christelijk links.

    Maar een echte grefo weet: De overheid draagt het zwaard niet tevergeefs.

    Bespottelijk dat Brandebok een gelegitimeerde overheid het recht ontzegt om zijn eigen burgers te beschermen tegen rellende, plunderende en brandstichtende bendes. De aanleiding (dode bij arrestatie) is nooit goed te praten, maar de tegenreactie is 1000x erger.

    Overigens: afgelopen week heeft de Nederlandse politie 2 mensen doodgeschoten. De ware toedracht zullen we nooit te weten komen, want het staat niet op film. Maar een tegenreactie is hier niet gekomen.

    1. Rammstein

     Eens.

    2. Blitzkrieg

     Kretoloog :
     Quote : “Bespottelijk dat Brandebok een gelegitimeerde overheid het recht ontzegt om zijn eigen burgers te beschermen tegen rellende, plunderende en brandstichtende bendes.”
     Nou dat is het zeker, je moet het eens horen als er in Nederland hetzelfde gebeurd tengevolge van een islamitische aanslag.

   2. Meriadoc Brandebok

    Je hebt er een te pakken van de bingokaart, Ramm.


    Je bent geobsedeerd/haat/demoniseert Trump/Wilders/Baudet/Rusland.
    D66/Rutte/Obama deed het ook.
    Je praat overheid/media na.
    Die cijfers/rapporten/polls zijn gefraudeerd.

    Jokers die je overal kunt inzetten.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Jokers zijn bij jou niet nodig. Als je ze niet gebruikt kan je ze later inwisselen tegen extra punten.

 9. Mar

  Met dank aan Bart, die mij via een link op het spoor zetten van dit filmpje:

  h**ps://twitter.com/eelcobvr/status/1267335406825222144

  Agenten zijn inmiddels ontslagen.

 10. combat le pelicule

  Chaos in de VS, wat dacht men van de farce in Nederland

 11. ikweetwatikwil

  Die agent ,die welbewust zijn knie op de nek van de Zwarte man drukte en ondanks waarschuwingen van omstanders, bleef drukken ,is een moordenaar en moet een levenslange straf krijgen.

  Maar dat de Zwarte bevolking , zo uit zijn dak gaat, valt niet te begrijpen. Roven, plunderen en de boel in brand steken. Daarmee verspelen ze wel de sympathie die je voor hen voelt. Het is bij de beesten om af al dan niet opgejut door antifa

  1. combat le pelicule

   Jarenlange racisme misschien de aanleiding? boeren in Nederland staat het water ook aan de lippen, maar in Nederland is het zo dat je niet je frustraties mag tonen, blijkbaar..
   Overigens ben ik tegen geweld maar dit gebeurt niet van de 1 op de andere dag natuurlijk..

  2. Beukman

   Dat doet “de Zwarte bevolking” niet.

   1. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “Dat doet “de Zwarte bevolking” niet.”
    Doe es knuffelen met oom antifa.

    1. Beukman

     “De zwarte bevolking” zit thuis, @Oor. Vaak ook nog noodgedwongen vanwege corona.

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Oh dat is waar ook, het corona virus is zwaar racistisch en alleen de zwarte bevolking zit thuis.

     2. Beukman

      Loop je te tr0llen, @Oor, of moet ik je even uitleggen waarom relatief veel zwarten harder zijn getroffen door corona dan blanken?

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Loop je te tr0llen, @Oor, of moet ik je even uitleggen waarom relatief veel zwarten harder zijn getroffen door corona dan blanken?”
      Doe maar niet, onze gekleurde medemens zou zich door je beledigt kunnen voelen.

  3. JochemX

   Is het medisch rapport al gepubliceerd? Zwak hart of zo? Durven ze niet.

 12. AnnetKlaver

  Chaos in Nederland is toch de natte droom van de rechtse reaguurder.
  Links is niet via de democratische weg te verdrijven, dus…

  1. ikweetwatikwil

   Het lijkt mij eerder dat het een droom van u is AnnetKlaver. U bewandeld de stiekeme weg zodat het lijkt of uw tegenpartij schuldig is.

  2. Bolland

   @Annet Klopt Rechts doet niet anders dan demonstreren, van Baudet en Wilders is bekend dat ze fel voorstander waren van Pol Pot Mao en Stalin, ook waren beide heren betrokken bij een aanslag bij toenmalig staatssecretaris Aad Kosto, sneden benzineslangen door bij de Shell, en hielpen de moordenaar van een niet welgevallig politiek tegenstander door hem a te tippen, en b van rechtsbijstand te voorzien

   Rechts behoort gedemoniseerd, belachelijk gemaakt en als ze dan nog niet willen luisteren eventueel omgelegd te worden

  3. Blitzkrieg

   AnnetKlaver :
   Quote : “weg te verdrijven” 🙂

 13. Meriadoc Brandebok

  Lees hier over de bittere armoede in de VS.

  h**ps://wouldbechef.be/nieuws/er-ligt-in-amerika-nog-een-andere-bom-onder-de-samenleving/

  1. JochemX

   Bokkie, daar heeft Oblaba ook weinig aan gedaan. Met 20 tekstschrijvers kwam hij alleen maar tot veel geblaat en weinig wol.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, Obama heeft het wel geprobeerd, maar de Republikeinse elite, zeg maar dr ultra-rechts versie van de VVD, heeft hem te veel tegengewerkt. Men heeft bijna al zijn sociale hervormingen geblokkeerd.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     Quote : “Ja, Obama heeft het wel geprobeerd, maar de Republikeinse elite, zeg maar dr ultra-rechts versie van de VVD, heeft hem te veel tegengewerkt. Men heeft bijna al zijn sociale hervormingen geblokkeerd.”
     Ik noteer, Obama heeft geen reet voor elkaar gekregen.

   2. Weerwoord

    Met dank aan een weerspannig Congress.

  2. Bolland

   @Meriadoc :584.000 huishoudens, 7,9 procent van alle huishoudens in Nederland, leven in armoede. Dit blijkt uit een rapport van het CBS. Ondanks de economische groei van de afgelopen jaren, is het aantal mensen dat in armoede leeft de afgelopen drie jaar gelijk gebleven.

   Gaaf land

   1. Meriadoc Brandebok

    De situatie in de Verenigde Staten is duidelijk erger, dus je kunt inderdaad stellen dat Nederland een “gaaf land” is, Bolland.

    1. Bolland

     @Meriadoc duidelijk volgens wie?

     “Ondanks de economische groei van de afgelopen jaren” dat is waar t om gaat, in de wetenschap dat Shell 0,0 winstbelasting betaald…

     Daarbij straatarm in Rotterdam, is net zo min leuk als straatarm in Chicago

 14. Winfrida

  Afgrijselijk wat er daar gebeurt. Elkaar maar ophitsen en de vele gewonden. Als het overslaat naar Europa, wie is er dan verantwoordelijk voor? Wij hebben geen daadkrachtige president als Trump.

  1. combat le pelicule

   “Wij hebben geen daadkrachtige president als Trump.”

   Dat klopt, wij hebben een schijtluis…

  2. Weerwoord

   Pfff flauw hoor, alsof wij hier geen regeringsleiders hebben die het leger kunnen inzetten.

   1. combat le pelicule

    Winfrida weerwoord

 15. Heinz

  Trump zou wensen dat ie was afgezet. Met de wereldwijde aversie rond zijn persoon heeft hij zichzelf de das omgedaan om te kunnen aanblijven. Met hulp uiteraard.

  1. JochemX

   Zichzelf??

  2. Blitzkrieg

   Heinz :
   Quote : “Trump zou wensen dat ie was afgezet. Met de wereldwijde aversie rond zijn persoon heeft hij zichzelf de das omgedaan om te kunnen aanblijven. Met hulp uiteraard.”
   Wat lul je nu dom, Trump is in oorlog en juist daarom is hij president geworden. Je redeneert als een garnaal wist je dat?

 16. Drollevanger

  Krijgen we door dit soort incidenten straks een wereldwijd verbod voor agenten om gekleurde medemensen te arresteren?
  Straks kunnen we maarzo bericht krijgen dat het gekleurde medemens een hartkwaal had, waaraan hij is gestorven.
  De beweerde dader zit in de bak. Een rechter moet nog oordelen over zijn schuld.

 17. Drollevanger

  De VS moeten een voorbeeld nemen aan Z-Afrika. Dat is bevrijd en nu zijn de zwarten daar de baas.
  Sorry, doe dat ook maar niet, Z-Afrika is nu 1 der meest criminele landen op de wereldbol.

 18. Rosasolis

  De onrust in Amerika is al weken geleden in Amerika steeds meer gegroeid, toen het aantal Corona ziekten dagelijks enorm werd toegenomen…terwijl Trump geen enkele landelijke beleid had. En bovendien veel kritiek gaf via Twitter tegen gouverneurs en burgemeesters van vele staten, die een strenge beleid snel invoerden. Miljoenen Amerikanen hebben familie leden, vrienden en collega’s nu al verloren aan deze virus.
  Narcist leider Trump heeft duidelijk laten zien, hoe weinig hij aan de bevolking van zijn land heeft gedacht…alleen aan wat HIJ wil. Zo ging het voor 3 1/2 jaren door. Dagelijks worden belangrijke medewerkers ontslagen, en ook misbruikt hij Twitter om zijn tegenstanders uit te schelden. Behalve de corona zijn miljoenen Amerikanen ziek en kregen geen zorg!, werkloos, en dakloos. De armsten en kanslozen onder de bevolking zijn miljoenen kleurlingen….De waanhoop en frustratie blijft groeien samen
  met alle ellende en verdriet.
  Dan alweer wordt een kleurling zonder wapen door een politie agent bewust gedood,
  terwijl getuigen zeiden dat hij steeds herhaalde: “stop, ik kan niet ademen”. Drie andere politie agenda stond erbij en deden helemaal niet tegen hun collega die zijn knie in de keel van deze man bleef drukken…totdat hij dood was. Dit vreselijke actie werd “de druppel dat zorgde dat de hele emmer” van frustratie en verdriet overliep.
  Genoeg is genoeg geweest. Er moet nu een einde aan het politie brutaliteit komen,
  geen racistisch discriminatie meer, en een einde aan het slechte beleid van Trump komen. Helaas is Amerika meer dan ooit te voren een zeer geisoleerde land.
  De Trump relaties met buurlanden Canada en Mexico zijn bijzonder slecht. Ook zijn relaties met de EU zijn verslechterd.

 19. Bes Tolen

  Vooral links verhindert de waarheid. Niet alleen links want ook rechtse lieden beschermen hetzelfde al te vaak. Dat allemaal gaat gepaard met blijvend opgevoerde emoties. Het is de westerse wereld, die deze foute structuren kent. Dat geeft leugens, bedrog, ophitsing en laster door bepaalde groepen, die zich gevrijwaard denken te weten om dat te kunnen doen omdat ze zich maatschappelijk onaantastbaar en beschermd voelen. Maar dat kan best eens een misrekening worden. Want ook de politiek geïndoctrineerde plunderaars, rellenschoppers en dat soort meer kunnen wel eens het idee krijgen, dat ze al jaren besodemitterd worden hun leermeesters. Ik denk dat daarvan werk gemaakt moet worden.

 20. Bes Tolen

  Lugor, want zijn dat Amsterdammers? Wonen die allemaal in Amsterdam?

 21. Fe

  De familie van de dode moet zich wellicht kapot schamen voor hun ras en de gevolgen van hun uitspraken.

  Het plunderen moet toch gewoon kostte wat het kost gestopt worden. Dit gaat werkelijk nergens meer over. Overigens in een land met zoveel vuurwapens en het recht je spullen te verdedigen vraag ik me af waarom er geen doden vallen tijdens het plunderen

 22. Bes Tolen

  Rosasolis het zou al schelen als u meer in verhoudingen dacht of te wel zou kunnen rekenen. De VS tellen 330 miljoen mensen (en dat is bijvoorbeeld nog altijd vijf keer zo veel als Engeland, een land waar ook geplunderd wordt). We worden allemaal besodemieterd en het zou maar eens afgelopen zijn maar ik denk dat over wie dat doen we het nooit eens zullen worden.

  1. Rosasolis

   Bes Tholen. Ik ben geboren en opgegroeid in Winnipeg, Canada Dat 2 uur ligt van de grens met Manitoba Canada, en North Dakota. Als kind leerde ik het buurland Amerika kennen, en ook gedurende jaren later toen ik student in Toronto was. Ik ken het
   denkbeeld van Amerika nog steeds heel goed…Bent u ooit naar dit land geweest, behalve misschien met een vakantie? Inderdaad is plunderen bij ieder land een bekende lastpost, maar in de Amerika van nu is plunderen niet het grootste probleem! Rascisme in Amerika is er altijd erg geweest, maar wordt steeds erger. Trump heeft misbruik gebruikt van een uitspraak van een racist politie hoofd in Miami uit 1967, die verklaarde: “when the looting starts, then the shooting starts”. Dit is een dek middel
   tegen de huidige politie brutaliteit tegen kleurlingen. Zeer zwak en dom van Trump.
   Gelukkig bestaat segregatie al lang niet meer in Amerika, maar de haat en discriminatie tegen kleurlingen is niet weggewerkt. Vooral in de zuidelijke landen.
   Ik zou nooit in deze racist land willen wonen. In mijn oude geboorteland Canada is er geen discriminatie tegen kleurling immigranten uit Amerika, en ik heb op school gezeten samen met kinderen uit de indianen reservaten. Ik heb mijn eind-diploma muziek wetenschap en solo-zang gehaald in Toronto. Twee indianen meisjes waren ook
   op onze eind-diploma uitreiking foto te zien, gekleed in hun native klederdracht. Mijn kamer genoot voor 6 jaar was Noriko, was een zeer getalenteerde meisje uit Japan, die
   violist werd. Zij was er ook op onze eind-diploma foto, prachtig geleed in Japanse kleding dat kort voor ons grote dag bij ons pakket-post arriveerde, versierd met Japanse letters en sterretjes. Het was een grote verrassing voor Noriko, toen zij dit pakket van haar ma had open gemaakt. Maar de kleden paste perfect, en ze zag er
   heel mooi uit, samen met de twee indianen meisjes, en ik in het midden.
   Dit schrijf ik aan jou als voorbeeld dat er in Canada geen racen- discriminatie land is…
   Twee hoog ontwikkelde landen…maar wat een verschil in het denkbeeld van
   maatschappij en samenleving. De veel jongere Canada gaat steeds meer vooruit omdat het goed kan samenwerken met alle landen…behalve met Trump’s
   Amerika.

   1. Niemandalletje

    Laten we het eens bijvoorbeeld over Chinezen en Canadezen hebben, Rosa. Oeps….
    Feit is in elk land bestaat racisme ook in Canada.
    Alleen wordt tegenwoordig helaas te vaak naar die racismekaart gegrepen bij zaken of gebeurtenissen die eigenlijk niets met racisme te maken hebben.

    1. Rosasolis

     Niemandalletje. Waar is volgens u “racisme ook in Canada”? Gaarne schrijven hierover! Ik ben heel benieuwd over wat u kan vertellen over wat ik niet weet over racisme in Canada.

     1. Niemandalletje

      Ten eerste: Leer uw Canadese geschiedenis over Chinezen.
      (In Canada werden net zoals in Australië en in de VS eind 19e eeuw Chinese migranten op hoge schaal gediscrimineerd door bepaalde overheidswetten en massamoorden.)
      Ten tweede: Gebruik Google om te zoeken naar Racisme in Canada jongstleden.
      Meer schrijf ik u hier niet om de reden dat wat ik vertel u toch niet van harte gaat nemen.
      Vandaar, google eens en verbaas u over de jongstleden feiten qua discriminatie en racisme in Canada. (net zoals ik u al eerder schreef die niet anders is dan in andere landen)

     2. Niemandalletje

      O ja.
      Pas eind 20e eeuw werd in Canada de Chinese Canadian National Council opgericht ter bestrijding van discriminatie van Chinezen in Canada.

      Helaas heeft onderzoek (ja, u kunt het makkelijk opzoeken) nu bevestigd dat discriminatie en racisme jongstleden weer behoorlijk de kop heeft opgestoken in Canada vergeleken met de tijd die u beschrijft.

     3. Niemandalletje

      Laat je het nu alweer afweten?
      Wordt wel een gewoonte van je, niet?
      Wil je er over praten? 😉
      Is het negeren of generen?

 23. Bes Tolen

  Rosasolis. In het Nederlands is de betekenis van het woord kleurling: iemand van een gemengd ras. Iemand, die wit genoemd wordt is vanouds een albino. En niet een blanke.
  Dat in het Engels white gebruikt wordt voor blanken is wel verbazingwekkend. Juist ook omdat blank als woord oud Engels is (oud Germaans).

  1. Rosasolis

   Bes. T. In Canada wordt het woord Blank of Blanche gebruikt, of coloured. Canada heeft het niet over wit of zwart, omdat geen mensen of dieren echt wit of zwart zijn. In feite de kleuren wit en zwart bestaat niet. Het zijn dek-kleuren, van wat er achter zit, maar maken niet deel uit van de de bekende primaire kleuren van de regenboog…In Canada is het belang van de kennis van de primaire kleuren heel belangrijk om te tonen,
   dat zowel wit als zwart geen echte kleuren zijn.

 24. Bes Tolen

  Beukman leutert over zwarten. Die zwarten staan onder toezicht van gehaaide tegenstanders van Trump. Die er ook nog aan konden verdienen. Nu ook nog? Daar weet u toch meer van?

 25. Lefty

  Nog even en de VS blazen zichzelf op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.