Column Jan Roos: Hoe kan het dat krantencolumns vol staan met het verhaal dat alles de schuld is van blanke mannen?

In zijn column voor deze week breekt Jan een lans voor artikel 1 van de Nederlandse grondwet, die regelt dat niemand in het land gediscrimineerd te worden. Het is de beste bescherming tegen willekeur van een meerderheid. Extreem-links lijkt het nu te willen loslaten. Jan: “Daarmee zal het recht van de sterkste gelden. En dat, lieve mensen, zal het einde betekenen van de rechten van alle minderheden. Want blank/autochtoon/hetero is ondanks alle haat nog steeds de grootste en sterkste groep. Dus kies maar.”

Ik ben blij met onze Grondwet. Dan bedoel ik vooral artikel 1. Pim Fortuyn wilde die ooit afschaffen, maar ik ben voorstander van het gelijkheidsbeginsel. Het houdt bepaalde gevoelens in het hok, maar het toont ook aan dat andere gevoelens niet deugen. Dat moet ik uitleggen. Artikel 1 is het meest misbruikte artikel van onze grondwet. Het wordt namelijk standaard van stal gehaald om discriminatie tegen te gaan, maar wordt ook ingezet om discriminatie te promoten. Absurd en ironisch tegelijk.

Sylvana Simons, de mascotte van onweldenkend Nederland, noemde haar partij ooit zo. Daarmee wilde ze aantonen dat een ieder, dus ook zij en haar “One flew over the Cuckoo’s Nest”-brigade gelijk is aan de rest. En zoals elke kapotte klok twee keer per dag de juiste tijd aangeeft, had Simons in deze groot gelijk om haar partij zo te noemen en gelijke behandeling te eisen. Ho ho ho, Jan Roos. Doe jij nou een Wilfred Geneetje? Je geeft Pim Fortuyn ongelijk en Simons gelijk. Is je een baan bij de NPO aangeboden? Probeer je het weer goed te maken met je extreemlinkse familieleden? Of heeft jaren van demonisering je eindelijk doen beseffen dat de witte vlag de enige remedie is? Nee, jongens. Allemaal volmondig neen.

Artikel 1 houdt de meerderheid in bedwang en geeft minderheden de mogelijkheid. En daar ben ik groot voorstander van, want in mijn ogen heeft iedere legale inwoner van dit prachtige land dezelfde rechten en plichten. Juist dat artikel ontslaat niemand van zijn taak. Ondanks dat ik bij de meerderheid hoor, blank/autochtoon/hetero ben ik blij dat juist de grondwet minderheden gelijkwaardig maakt. Het darwinisme wordt daarmee bedwongen. Tot zover mijn vriendelijke uitleg.

Mijn onvriendelijke uitleg dat het ook het Nederlandse volk beschermt tegen extreemlinks, en dus ook daarmee de overheid en haar mediamaatjes. Want hoe is het mogelijk dat er wordt geëist dat er meer kleur in reclames komt dan nu? Vrijwel elk merk is al ultra-multiculti bezig, als je de advertenties moet geloven. Dusdanig dat het helemaal geen enkele afspiegeling van de bevolking geeft. Misschien in de grote steden, waar al die reclamemakers wonen, maar voor de rest van het land, zo’n 80%, is dat dus geen doorsnede.

Of wat te denken van vacatures van de overheid, waar specifiek gevraagd wordt om donker gekleurde mensen, homoseksuelen of vrouwen. Dus waar de autochtone, blanke, hetero man niet eens op mag reageren. Dat is puur ongrondwettelijk. Want wij zijn toch allemaal gelijk? “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.” Dus waarom wordt er dan wel “positief” gediscrimineerd? Dat mag niet.

Hoe is het toch mogelijk dat columns in landelijke dagbladen worden volgetikt met het verhaal dat werkelijk alles de schuld is van blanke mannen? Waarom worden mensen die er voor uit komen niet links te zijn gedemoniseerd en het hen onmogelijk gemaakt ooit nog een baan te krijgen bij de overheid of in de media?

Nu weer wil de open inrichting die onze hoofdstad is mensen weren op grond van hun huidskleur, geslacht en geaardheid om hun ambtenarenpoel diverser te maken. Minimaal dertig procent mag niet blank, man en hetero zijn. Die eencelligen doen net alsof dat geen enkel probleem is. Of dat geen discriminatie betreft. Maar niets is minder waar. Juist artikel 1 geeft mij het recht om aan te tonen dat ik zwaar gediscrimineerd word. Dat de meisjes (m/v/x) van de media en politiek dat niet begrijpen is waar, maar uiteindelijk zal de rechter beslissen dat hiermee mijn rechten iedere keer geschonden worden.

En oh ja, we kunnen het inderdaad ook losgooien. Daarmee zal het recht van de sterkste gelden. En dat, lieve mensen, zal het einde betekenen van de rechten van alle minderheden. Want blank/autochtoon/hetero is ondanks alle haat nog steeds de grootste en sterkste groep. Dus kies maar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. Duidelijk

  Iedereen is niet gelijk, iedereen is gelijkwaardig, etc uitgezonderd.

 2. Dirk Derksen

  iedere” legale inwoner van dit prachtige land dezelfde rechten en plichten”

  Helaas zijn het de plichten waar de (Niet westerse) allochtoon weinig mee op heeft.

  Het gelijkheid-beginsel zorgt ervoor dat een allochtoon die een plastic pasje met naam en foto (paspoort) heeft, medezeggenschap heeft over een land, waarmee bepaalde grote groepen allochtonen alleen een financiële binding hebben in de vorm van het sociale stelsel. Het probleem wat ik hiermee heb is dat de allochtoon mee kan bepalen hoe de autochtoon moet leven, zonder dat ze daadwerkelijk verplicht worden mee te doen in de westerse beschaving met de daarbij behorende cultuur. Laat ik het geloof nog maar even buiten beschouwing.

  Dankzij de blanke man hebben we een vooruitstrevende cultuur, waar mening land nog een voorbeeld aan zou kunnen nemen.

  1. Gerda2

   Ook de dubbele paspoorten eruit.

 3. Original NL

  Ja Jan, het gesticht dat vroeger nederland heette is gevuld met linksrot patienten.
  Goed dat er nog mensen als jij zijn die zich tegen dit gevaarlijke virus verzetten.

 4. Maris Copoolse

  Het zielige gejammer van de boze blanke mannen op dit blog is best wel aandoenlijk.

  Ik kan er ook wel om lachen. De olifant die jammert door een muis te zijn verkracht.

  1. Duidelijk

   etc?

  2. Original NL

   Gelul..idd..gelul.

  3. Nexit218

   @maris
   Beste, word jij nou niet moe van jezelf? Is der niet ergens een leuke linkse site dat je kan gaan volgen ofzo. Al die moeite die jij neemt om te reageren heb je niks beters te doen? Echt serieus probeer je mensen te bekeren of is dit echt alleen maar bedoeld om te laten zien hoe superieur jouw linkse standpunt is? Of word je stiekem ontzettend geil als mensen boos op je worden? M.v.g

   1. Original NL

    Vooral blijven voeren Nexit..dat vindt hij fantastisch….
    Ik niet!! En jij toch ook niet….??

    1. Nexit218

     Snap gewoon oprecht niet dat je je tijd doorbrengt op een site waar je klaarblijkelijk het niet mee eens bent.

     1. Maris Copoolse

      “Snap gewoon oprecht niet dat je je tijd doorbrengt op een site waar je klaarblijkelijk het niet mee eens bent.”

      Ik kan niet zo goed begrijpen wat voor lol er is te beleven op een site waar iedereen het met je eens is.

   2. Maurits Dekker

    Het enige dat Maris nog een beetje vreugde verschaft in zijn miserabele leven is het zieken op fora waar hij niet thuis hoort.
    Ook is hij een fervent aanhanger van de moordenaar van Pim Fortuyn, getuige zijn oproep “Volkert waar ben je?” Waarmee hij een oproep deed om een politicus te vermoorden.

    ~maris~

    1. Maris Copoolse

     “getuige zijn oproep “Volkert waar ben je?” ”

     Die oproep deed ik nooit en zal ik nooit doe. Als je een smerige moordenaar oproept om je politieke doel te bereiken ben je een idioot.

  4. Oepsie

   Ach gossiepossie, daar is het nationaal geweten weer. Probeert zijn leeg leventje af te sluiten met een droom, om, (al was het maar een keer) een klopje op de schouder te krijgen. Aandoenlijk, dat wel!

  5. Appelstroop

   Als je zo hoog op de morele troon zit als Maris, heb je geen argumenten meer nodig.
   Feelings > Facts.

  6. Mart

   Maris…..muizen hollen de kaas uit,,,,en ineens flikkerd die inmekaar,en niemand had het in de gaten en keek echt in de proviantkast.

  7. Maurits Dekker

   Maris heeft altijd natte dromen over verkrachtingen.

 5. Adriaen van Bergen

  Zo sprak ik wel eens een kraker, die anarchie wilde, net als BLM.
  Toen zei ik ook tegen hem dat dan het recht van de sterkste ging gelden en dat ik hem zonder pardon op zijn … kon slaan.
  Had ie nog nooit aan gedacht.

  1. Beukman

   Het is een misverstand dat anarchie “het recht van de sterkste” behelst, @Adriaen.

   1. Oepsie

    Hee! daar is de volgende ‘schijthuis filosoof’ ook weer. We hangen aan je lippen, oh, grote meester. Kom op vertel en verlicht ons.

    1. Original NL

     Q…Kom op vertel en verlicht ons…
     Zijn batterijtje is leeg..dus de verlichting is uitgevallen.

 6. Ooggetuige

  Jan Roos geeft z’n eigen draai aan artikel 1: dat gaat namelijk niet over legale inwoners van Nederland, maar over “Allen die zich in Nederland bevinden”. Dat is wel even wat anders.
  Verder is de opdracht van artikel 1 niet gericht tot reclamemakers, maar tot de overheid. Het staat Unilever of de Rabobank vrij om zoveel of zo weinig divers te zijn in hun reclames te tonen als ze willen. Als ze meer diversiteit laten zien, is dat niet vanwege de grondwet, maar omdat ze verwachten dat de kassa daardoor vaker rinkelt.
  En dan de invulling van vacatures door de overheid: daar is artikel 1 nou bij uitstek wel op van toepassing. En als we weten dat er door discriminatie in het verleden sprake is geweest van ongelijke behandeling van gelijke gevallen, dan is er maar één weg vooruit: zorgen dat die situatie zo snel mogelijk ongedaan gemaakt wordt. Positieve discriminatie is daarbij een prima middel.

  1. Maris Copoolse

   Mooi betoog, Ooggetuige. Eens!

   1. Original NL

    Gelul ×2= Duo gelul!

   2. ikweetwatikwil

    Dus discrimineren mag als je er maar positief voor zet. Aldus ooggetuige.

    Ja,,, zo lust ik er ook wel één.

  2. Blitzkrieg

   Ooggetuige :
   Quote : “En als we weten dat er door discriminatie in het verleden sprake is geweest van ongelijke behandeling van gelijke gevallen, dan is er maar één weg vooruit: zorgen dat die situatie zo snel mogelijk ongedaan gemaakt wordt.”
   Als bedrijf bepaal je toch zeker zelf wie je in dienst neemt, joh wat mij betreft beredeneer je met je onderbuik. Bij de ene kan je een beter gevoel hebben dan bij de ander, daar is niks discriminerends aan. Erger word het als een ander voor jou wel eens even gaat bepalen of je wel of niet discrimineert – iets dat alleen jij kan weten – en bepaalt dat jij moet gaan discrimineren vanwege één of ander vermeent onbalance.

   Discrimineren is tegen de grondwet, zo simpel is dat; er bestaat niet zoiets als “positieve” discriminatie.

   1. Maris Copoolse

    Als moet worden geconstateerd dat allochtonen of vrouwen worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt is het de taak van de Overheid daar iets aan te doen. Een voorkeursbehandeling kan een instrument zijn en geen rechter heeft ooit geconcludeerd dat dit is strijd is met de Grondwet.

    1. Blitzkrieg

     Maris Copoolse :
     Quote : “Als moet worden geconstateerd dat allochtonen of vrouwen worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt is het de taak van de Overheid daar iets aan te doen.”
     Ten eerste is je stelling in de vorm van als… dan…, wat mij betreft wordt aan de conditie niet voldaan en is de daaruit volgende consequentie dan dus ook niet van toepassing. Ten tweede, hoe bepaal je of allochtonen/vrouwen worden gediscrimineerd? Vrouwen maken statistisch gezien hele andere keuzes als mannen doen, discriminatie is zeker in specifieke situaties niet te beoordelen; laat staan voor een buitenstaander!!!

     1. Maris Copoolse

      In dat geval doet Blitzkrieg er goed aan even naar de feiten te kijken: racisme en discriminatie is in Nederland een keihard feit.

      Racisme en discriminatie in Nederland: dit zijn de cijfers
      ht*ps://nos.nl/l/2336228

     2. Blitzkrieg

      Maris Copoolse :
      Quote : “In dat geval doet Blitzkrieg er goed aan even naar de feiten te kijken: racisme en discriminatie is in Nederland een keihard feit.”
      Ik heb een prima leven zonder de leugens van de NOS, toch bedankt.

  3. Dirk Derksen

   “En als we weten dat er door discriminatie in het verleden sprake is geweest van ongelijke behandeling van gelijke gevallen, dan is er maar één weg vooruit: zorgen dat die situatie zo snel mogelijk ongedaan gemaakt wordt. Positieve discriminatie is daarbij een prima middel”

   Ahum, dus door geleden onrecht, is het toegestaan onrecht toe te passen?
   Dus als ik beroofd ben, is het gerechtvaardigd dit ongedaan te maken door iemand anders te beroven? Tja, de logica van links is soms moeilijk te bevatten.

   1. Ooggetuige

    Nee Dirk Derksen: als het systeem zo is ingericht dat steeds dezelfde groepen “beroofd” worden en steeds dezelfde groep er met de buit vandoor gaat, dan is het nodig dat systeem zo aan te passen dat de lusten en lasten eerlijker verdeeld worden. Dat gaat niet door af te wachten of de rovers eens een keer wat willen inschikken.

    1. Dirk Derksen

     “als het systeem zo is ingericht”

     Neen ooggetuige. Het systeem is niet zo ingericht. Er vanuit gaan dat er gediscrimineerd wordt op afkomst is onzin.
     Positieve discriminatie wordt ingezet om de verhouding van de maatschappij terug te brengen in bedrijven en instanties. Daarbij wordt uitgegaan dat minderheden per definitie gelijke kwaliteiten bezitten.
     Dit is echter onzin. Met name allochtonen zijn over het algemeen lager opgeleid, waardoor ze slecht vertegenwoordigd zijn in het hogere segment. Daarbij sluit de cultuur die zij prefereren vaak niet aan bij de Nederlandse cultuur, waardoor er minder eensgezindheid is, en zij daardoor minder goed in een bepaald team passen.

     1. Ooggetuige

      Dirk Derksen tuigt een redenering op met als kernwaarden afkomst, hoger opgeleid en “het hogere segment”. Daarmee ontwijkt hij de realiteit. Ook hoger opgeleide allochtonen vissen achter het net. Maar in andere segmenten geldt natuurlijk precies hetzelfde: keer op keer toont onderzoek aan dat degenen die niet in het straatje passen van degenen die de buit verdelen, met 10-0 achterstaan. Dat geldt voor allochtonen, dat geldt voor vrouwen.
      En dat van die cultuur? Dat is precies het probleem: daar wordt vaak een nummer van gemaakt, juist als excuus om allochtonen, vrouwen etc. buiten te houden.

     2. Dirk Derksen

      “juist als excuus om allochtonen, vrouwen etc. buiten te houden”

      Jij noemt het een excuus, het zijn feiten. Eenieder voelt zich meer op z’n gemak met gelijkgestemden. Het zijn met name niet westerse allochtonen die dankzij het vastklampen aan eigen cultuur minder snel in aanmerking komen doordat ze slecht geïntegreerd zijn.
      Vrouwen daarentegen kunnen zeker een meerwaarde zijn in dat hogere segment. Helaas voor hen heeft de natuur bepaald dat carrière en een gezin nou niet de beste combinatie zijn om een 40 urige werkweek en diverse internationale connecties te onderhouden. Ze bezitten zeker wel de capaciteiten om het niveau te waarborgen, maar zijn niet altijd volledig inzetbaar. Denk je dat de werkgever hierop zit te wachten?

      Het zijn mensen zoals jij die de realiteit niet onder ogen komen.

 7. Beukman

  @Jan Roos beweert:
  Ik ben blij met onze Grondwet. Dan bedoel ik vooral artikel 1. Pim Fortuyn wilde die ooit afschaffen.

  Roos blijkt wederom slecht geïnformeerd te zijn. “pim” heeft nooit beweerd dat hij art. 1 van de Grondwet wilde afschaffen. Dat maakten zijn tegenstanders er destijds van, maar dus ook een deel van zijn fans.

  Wat wilde de goddeloze kale dan wel? Hij pleitte ervoor om art.137 WvS af te schaffen, dat discriminatie en belediging verbiedt.
  Maar helaas weten een paar halve of hele garen het verschil niet tussen de Grondwet en WvS.

  1. Maris Copoolse

   Correct, Beukman, maar Fortuyn veroorzaakte die verwarring indertijd wel zelf:

   h*tps://www.maximfebruari.nl/teksten/Fortuyn_en_artikel_1_van_de_Grondwet#0

   1. Beukman

    Juist.
    Uit het stuk van Februari blijkt dat behalve Roos ook een paar journalisten van linkse periodieken hun huiswerk niet hebben gedaan.

    Maxime schrijft, en terecht:
    Het gaat me niet om de oude koe van artikel 1. Het gaat erom dat je ook over tegenstanders de waarheid moet schrijven. En dat kennelijk niet alle hogeropgeleiden dat belangrijk vinden. Wat zei Timothy Snyder ook alweer? „Zonder waarheid is er geen vertrouwen, zonder vertrouwen is er geen rechtsstaat, zonder rechtsstaat is er geen democratie.”

    1. Blitzkrieg

     En nu Maris weer… #OME-WILLEM

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Het gaat me niet om de oude koe van artikel 1. Het gaat erom dat je ook over tegenstanders de waarheid moet schrijven. En dat kennelijk niet alle hogeropgeleiden dat belangrijk vinden. Wat zei Timothy Snyder ook alweer? „Zonder waarheid is er geen vertrouwen, zonder vertrouwen is er geen rechtsstaat, zonder rechtsstaat is er geen democratie.””
     Perfecte omschrijving van Nederland :
     1. Fake-news en censuur waren nooit hoger als nu #NOS
     2. Niemand heeft meer vertrouwen in Rutte, #KICKOUTRUTTE # MALIEVIELD #BOEREN #VISSERS #VIRUSWAANZIN #NEDERLANDINVERZET #WAKKERGELUID
     3. Nederland is al heel lang geen democratie meer, de machtswellustelingen doen wat ze willen, en hoeven nergens meer verantwoording voor af te leggen. #CORONA #GRONDWET #KOZP

   2. combat le pelicule

    Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
    Toch goed dat er een God is.

    ~maris~

    Volkert, waar ben je?
    ~maris~

 8. Piet Klein

  Nederland is een niet racistisch land. De meeste mensen in Nederland zijn tegen racisme. Dat kan je eenvoudig meten met een opiniepeiling, een hogere score op een opiniepeiling is nagenoeg niet mogelijk. Hoe kan het dan dat er toch behoorlijke groep zich gediscrimineerd voelt. Dat kan door deze ervaring te classificeren. Je zou drie typen kunnen onderscheiden. (1)Echte discriminatie. Degene die discrimineert vindt de donker gekleurde mede mens minderwaardig en bijvoorbeeld bij een sollicitatie kiest deze persoon voor een blanke persoon. Deze discriminatie komt zeer weinig voor. Waar het wel voorkomt is naar PVV-ers. Als PVV-ers solliciteren bij rechtbanken, gemeenten, veel scholen of OP1 dan moet ze zorgen dat het niet bekend is want dan missen ze de baan. Maar donkere mensen komt deze vorm van discriminatie maar heel weinig voor. (2) De tweede vorm van discriminatie die gevoeld wordt is de segregatie. Dat komt enerzijds om dat er verschil is een kwaliteiten. Dat is dezelfde reden waarom de meeste basketbal teams die er toe doen zwart zijn. Er kan een mismatch zijn in aansluiting. Dat overkomen ouderen die solliciteren in een jong team, conservatieven die solliciteren bij ruim denkend team. Als je bijvoorbeeld de uitstraling hebt van een conservatieve moslim en je solliciteert in een team waarin ook homo’s en lesbiennes werken dan zal het sollicitatiegesprek er niet over gaan maar de kans dat je de baan krijgt wordt klein. De segregatie werkt ook wanneer het minder scherp is. (3) Derde reden is onvoldoende besef over de eigen kwaliteiten. Het verschil tussen de verwachting en het feitelijk resultaat van de eigen ambitie wordt geweten aan racisme. Men heeft het gevoel dat het gebrek aan de gewenste positie veroorzaakt wordt door racisme maar dat is niet het geval. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die het goed doen, Ali B, Najib, Humberto Tan en velen anderen, zij weten de kansen te pakken die Nederland biedt ook omdat ze kwaliteiten hebben, maar ook omdat ze zoeken naar de kansen. Iedereen in Nederland is tegen racisme. We hebben een virtueel racisme in Nederland. Groepen die denken racisme te bestrijden versterken de segregatie hetgeen negatief werkt. Iedereen is tegen racisme en wat nu gebeurt is het polariseren, verdelen, velen krijgen een onterecht racisme verwijt. Hier wordt iedereen droevig van. Het is betrekkelijk eenvoudig op te lossen door te starten met het vast stellen dat iedereen tegen racisme is, dat we niet met elkaar hoeven te vechten, dat we samen zoeken naar hoe we het beter kunnen doen, bijvoorbeeld door bureau waar je terecht kunt als je het gevoel hebt niet aan de bak te komen. Laten we dan ook een PVV team bij OP1 benoemen zodat ook dat programma meer kleur krijgt.

  1. Beukman

   @Piet kleint:
   Hoe kan het dan dat er toch behoorlijke groep zich gediscrimineerd voelt. Dat kan door deze ervaring te classificeren. (etc)

   Ja, dat kan. Je kan het ze natuurlijk ook gewoon vragen. Had je dat al eens gedaan, @Piet?

   1. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “Ja, dat kan. Je kan het ze natuurlijk ook gewoon vragen. Had je dat al eens gedaan, @Piet?”
    Heb ik vaak genoeg gedaan, heb werkelijk waar nog nooit iemand gehoord die zich in Nederland gediscrimineerd voelde. Oh nee sorry dat is niet waar, bij de NOS is iedereen altijd beroepsmatig gekwetst, vooral de blanke deugkneuzen. Verder heb je dan op DDS de eeuwige beroepskneus Beukman die eeuwig gekwetst is en dan natuurlijk de tr0lliaanse strontvliegen die er eeuwig eromheen hangen.

    verdeeldheid is toch zo leuk Beukman? Het is pas feest als iedereen door jouw masochistische spelletjes elkaar de ogen uit steekt.

    #NWO #Antifa

    #IkDoeNietMee

    1. Oepsie

     Nou en of wordt er gediscrimidingest. Ik mag niet komen opdraven bij de Veteranendag, omdat ik dat volgens ‘ die hemmies’ niet ben. Mooi verhaal! Ik heb in mijn VERPLICHTE diensttijd 24 maanden bezig geweest, om die kut Russen tegen te houden, geen slaap geen voer (wel gelachen, maar dat terzijde). Heeft twee jaar van mijn studie en geld verdienen gekost. 323 gulden en een keer oer maand een ‘vrij vervoertje’. En nu er wat te feesten valt zijn wij (de SOSers) niet welkom? Mooi verhaal en racistisch en discriminatoristischgemeenstout
     En de groetjes

     1. Blitzkrieg

      Oepsie : Je hebt helemaal gelijk, ik heb me niet goed uitgedrukt. Want hoewel er niet of nauwelijk discriminatie is tegen de gekleurde medemens, is de discriminatie tegen de autochtone Nederlander nooit zo hoog geweest als nu. Nederlanders staan nog heel erg in de verdedigings houding, omdat ze niet willen discrimineren! Punt is dat de uiting van discriminatie meestal niet van buitenlanders komt maar van blanke identiteitspolitiek verheerlijkende “mensen” als Beukman komt. Ze zijn het gif van deze samenleving!!!

   2. Piet Klein

    Vragen heb ik gedaan en welke antwoorden kreeg jij?

    1. Blitzkrieg

     Nou Piet, ik heb het wel echt vaak genoeg gevraagd, juist aan mensen die ik minder goed ken. Discriminatie is totaal geen issue in Nederland, niet voor mij en niet voor de mensen om me heen.

    2. Beukman

     @Piet
     Jij hebt aan de mensen die zich gediscrimineerd voelen gevraagd waarom ze zich gediscrimineerd voelen. Wat vertelden ze je?

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Waarom deel je niet gelijk even mede wat de mensen om jou heen hierover zeggen? Snap het al, niet teveel van jezelf prijs geven zodat je zelf niet aangevallen kan worden. Indien je nu gaat vertellen dat mensen om je heen zich eindeloos gekwetst voelen, kan je er dan ook gelijk even bijvertellen hoeveel plezier je hier aan ontleende, masochistisch pest ventje?!

      #Antifa

     2. combat le pelicule

      beukhol is geestesziek, laat dat in zijn reacties graag zien, let maar eens op.
      beukhol haalt zijn info van diezelfde nos…

  2. Dirk Derksen

   Goed stuk Piet,

   De ervaren discriminatie door allochtonen is met name type Nr 3. Laat je niet van de wijs brengen door Beukman. Er zij er al meerdere die deze discussie met Beukman zijn aangegaan maar helaas zit hij vast in zijn eigen gelijk.

   1. Blitzkrieg

    Dirk Derksen : Het is inderdaad een goed stuk. Wat betreft Beukman geloof ik niet dat hij vast zit in z’n eigen gelijk. Beukman is niet dom, hij weet precies wat hij aan het doen is; wat mij betreft doet hij dat nog op een technisch goede manier ook.

    Beukman is een slecht mens, die een soort masochistische voldoening haalt uit het mensen tegen elkaar opstoken. Misschien is het beter als ik niet teveel uitwijt, uiteindelijk is hij degene die zichzelf steeds weer tegenkomt in de spiegel; op DDS kan hij zijn slachtoffers vrijelijk uitzoeken, de spiegel is wat dat betreft een grotere klootzak.

    1. Dirk Derksen

     Blitz,

     “Wat betreft Beukman geloof ik niet dat hij vast zit in z’n eigen gelijk. Beukman is niet dom, hij weet precies wat hij aan het doen is; wat mij betreft doet hij dat nog op een technisch goede manier ook”

     Ik kan niet concluderen dat Beuk een slecht mens is, wel dat hij niet in wil zien dat hij uiteindelijk ook zijn eigen ruiten ingooit, betreffende zijn politieke overtuigingen. Ook ben ik erachter dat hij op een manipulerende wijze zijn gelijk probeert te halen, vaak gestaafd met zijn eigen ervaringen, zonder betekenisvolle feiten.

   2. Beukman

    maar helaas zit hij vast in zijn eigen gelijk.

    Is het werkelijk, @Dirk? Omdat ik Piet adviseer om in plaats van heel wetenschappelijk een classificatie te maken van types van racisme, gewoon eens aan de mensen die beweren dat ze worden gediscrimineerd te vragen naar hun ervaringen en gevoelens?

    Ik heb het hier al vaker gezegd @Dirk, maar als we iets willen doen met deze klachten over racisme, dan zullen we eerst eens moeten gaan luisteren en empathie tonen. Defensief gedrag werkt niet; het houdt de wond open, en die zal alleen blijven etteren.

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Defensief gedrag werkt niet; het houdt de wond open, en die zal alleen blijven etteren.”
     Antifa ettert altijd, daarom heeft Trump deze ook op de lijst van terroristische organisaties gezet. Voor terroristisch organisaties heb je geen empathie, die elimineer je.

    2. Dirk Derksen

     “Is het werkelijk, @Dirk?”

     De werkelijkheid is dat allochtonen met de autochtonen in gesprek moeten gaan en daarbij empathie tonen. De gast die van de gastheer verlangt hoe hij het beleid voert…. Bevalt het de gast niet? Zoekt de gast maar een andere gastheer.

     Wat jij zegt is de wereld op zijn kop.

     1. Beukman

      Je basis klopt niet, @Dirk. Begrijpelijk dat alles wat daar bovenop gebouwd is, staat te wankelen.
      Er zijn geen gasten en gastheren; er zijn mensen die in Nederland wonen; ze zijn hier zelfs vaak gewoon geboren net als jij en ik. Ze werken hier, ze gaan hier naar school, ze hebben stemrecht, ze hebben de rechten en de plichten die horen bij het Nederlanderschap.
      Ze mogen dus ook meedenken over hun land, en dit betekent dat we er samen uit moeten zien te komen.
      Ga eens praten met die mensen. Van praten is nooit iemand slechter geworden.

     2. Dirk Derksen

      Jahoor Beukman,

      De hier geboren allochtonen zijn 9 van de 10 keer opgevoed door immigranten, die hun ‘roots’ nooit hebben losgelaten waardoor ze hun eigen cultuur hebben meegenomen en doorgegeven aan hun ‘Nederlandse’ kinderen.
      Ze kennen feilloos hun rechten, maar plichten zoals fatsoenlijk bijdragen aan de Nederlandse cultuur en dus ook maatschappij is enigszins wat op de achtergrond verdwenen.
      Indien ze volledig meegaan in de Nederlandse cultuur met de daarbij behorende normen en waarden, dan pas zijn het voor mij Nederlanders, en behoren ze tot de gastheren.
      Allochtonen (gelukzoekers) die amper Nederlands praten mogen hier stemmen, zonder daar ooit iets voor terug te doen, dankzij het sociale stelsel, zeg maar vangnet.

     3. Beukman

      @Dirk
      In Frankrijk doen ze (op papier) aan assimilatie; wij in Nederland doen aan integratie.
      In tegenstelling tot assimilatie is er bij integratie ruimte voor een culturele groep om de eigen normen en waarden te cultiveren, voor zover deze niet in strijd zijn met de Nederlandse wet.

      Nu beweer jij dit:

      Indien ze volledig meegaan in de Nederlandse cultuur met de daarbij behorende normen en waarden, dan pas zijn het voor mij Nederlanders, en behoren ze tot de gastheren.

      Dan vraag ik: welke Nederlandse cultuur, @Dirk? Bij welke Nederlandse cultuur moet je horen om jezelf “gastheer” te mogen noemen? Zijn Surinamers “Nederlandse cultuur”? Volendammers? Marokkanen? Wie bepaalt er eigenlijk wat dat is: “Nederlandse cultuur”? En wat zijn de criteria? En, hoe vul je in wat jij noemt: plichten zoals fatsoenlijk bijdragen aan de Nederlandse cultuur?

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Wel veel vragen voor iemand van de Antifa. Gewoon mond dicht, niemand vraagt jou iets over cultuur.

     5. combat le pelicule

      Beukhol moet zich aanpassen en niet zo zeiken…
      beukhol is een geestesziek ventje let maar op mijn woorden…

     6. Dirk Derksen

      Beukman,

      Hierbij de gemiddelde definities van normen, waarden en cultuur. Nou mag jij van mij dit tot een geheel gaan puzzelen, tbv je antwoord. Succes! 👍

      Normen;
      Een norm is een manier van doen die volgens algemene opvattingen geldt als normaal.
      Tevens is het een concreet vastgestelde waarde die de standaard als referentiepunt geeft.

      Waarden;
      Een waarde geeft aan wat men wenselijk vindt.

      Het woord waarde wordt vaak samen met het woord normen gebruikt. Toch hebben deze twee woorden een heel andere betekenis: normen zijn richtlijnen in een samenleving, terwijl een waarde gaat over datgene wat wenselijk.

      Cultuur;
      Cultuur of beschaving is het geheel aan gewoonten en (gedrags)regels dat bij een volk of stam hoort. Cultuur omvat de gewoonten en gebruiken waarover een volk in het land zelf beschikt (of die een volk meeneemt uit het land van herkomst).

      Ps. Even voor de goede orde, dit is mijn visie, niet die van de regering of de wet.

     7. Beukman

      @Dirk
      Je schrijft dit:
      Cultuur of beschaving is het geheel aan gewoonten en (gedrags)regels dat bij een volk of stam hoort. Cultuur omvat de gewoonten en gebruiken waarover een volk in het land zelf beschikt (of die een volk meeneemt uit het land van herkomst).

      Dat is een mooie definitie, die de diversiteit van een cultuur benoemt. Dan zijn we het denk ik wel eens. De mensen die klagen over discriminatie behoren gewoon tot onze cultuur. Ze zijn dus geen gast, en hebben net als jij en ik het volste recht om te klagen.
      Of daar dan ook iets mee wordt gedaan, is uiteraard punt 2.

     8. Maris Copoolse

      @Beukman, ik betwijfel of Dirk (en l naderen hier) bij hun voorstelling van de Nederlandse cultuur de door jouw genoemde diversiteit betrekken. Als men spreekt over de Nederlandse cultuur wordt s gedoeld op de cultuur die er was voordat allochtonen die mede gingen kleuren. Men spreekt dus feitelijk van een sub-cultuur die krampachtig tracht de feitelijke, empirische, diversiteit te ontkennen dan wel analytisch buiten haken te plaatsen. Dat die aldus analytisch onderscheiden cultuur allang niet meer bestaat wordt evenzeer ontkend.
      Dit gegeven verklaart de vervreemdende discussie die je hier met Derksen tracht te voeren.

     9. Beukman

      @Maris
      Als Dirk het eens is met zijn eigen definitie,

      (Cultuur omvat de gewoonten en gebruiken waarover een volk in het land zelf beschikt (of die een volk meeneemt uit het land van herkomst)

      dan volgt daaruit dat hij toch is teruggekomen op dat eerdere verhaal van hem over gasten en gastheren.
      Hopelijk gaat ook hij eens in gesprek met gekleurde Nederlanders over dit heikele onderwerp.

     10. Maris Copoolse

      Eerste zin moet luiden: ‘
      @Beukman, ik betwijfel of Dirk (en anderen hier) bij hun voorstelling van de Nederlandse cultuur de door jou genoemde diversiteit betrekken.

      Excuses.

     11. Dirk Derksen

      Beukman,

      “Cultuur omvat de gewoonten en gebruiken waarover een volk in het land zelf beschikt (of die een volk meeneemt uit het land van herkomst)”

      In combinatie met

      “Een norm is een manier van doen die volgens algemene opvattingen geldt als normaal*.
      Tevens is het een concreet vastgestelde waarde die de standaard als referentiepunt geeft”

      normaal*

      De definitie van normaal

      Normaal is datgene wat door de meeste* mensen geaccepteerd wordt of dat wat de meeste mensen doen. Het wijkt niet af van de gangbare praktijk, ofwel iets verloopt volgens de regel. Wat precies als normaal wordt gedefinieerd hangt dus af van de omstandigheden en is vaak cultuurgebonden.

      De meerderheid in Nederland zijn autochtonen.
      De grootste cultuur is de Nederlandse cultuur gevormd door autochtonen (gerelateerd aan de westerse beschaving).

     12. Beukman

      Probeer je er maar niet uit te draaien, @Dirk. Het zinnetje of die een volk meeneemt uit het land van herkomst staat er niet voor niets.

      Daarom nogmaals mijn advies: ga gewoon eens praten met de mensen over wie we het hier hebben; doe onderzoek en stel je open. Defensief gedrag werkt niet; het houdt de wond open, en die zal alleen blijven etteren. Anders zouden we nog kunnen gaan concluderen dat jouw bewering dat ik vast zou zitten in mijn eigen gelijk op jouzelf van toepassing is.

     13. Rammstein

      Beukman schijnt maar niet te kunnen bevatten dat er talloze mensen zijn die geen enkele zin hebben in dat manipulerende gezeik van zwarte mensen en dus ook geen empathie daarvoor voelen of de behoefte hebben om met die chanteurs in gesprek te gaan.

      Deze aangestoken brand dooft vanzelf weer uit. Net als me-too. Alleen halfzachte eitjes die met hun tijd geen raad weten -Beukman dus- blijven dooremmeren over compassie en dialoog. Fuck it.

     14. Maris Copoolse

      “dat er talloze mensen zijn die geen enkele zin hebben in dat manipulerende gezeik van zwarte mensen”

      Sterker, er zijn mensen die volledig van de leg raken als zwarte mensen hun mening geven.

     15. Rammstein

      Copoolse ontgaat geen opmerking van mij op dit blog. Hij is een van mijn trouwste volgelingen.

      Prettig om gelezen te worden en reacties te ontvangen. Iets inhoudelijker zou prettig zijn maar tot het onmogelijke is niemand gehouden. Zeker niet als je zo ver heen bent door seniliteit en dementie.

     16. Beukman

      Beukman schijnt maar niet te kunnen bevatten dat er talloze mensen zijn die geen enkele zin hebben in dat manipulerende gezeik van zwarte mensen en dus ook geen empathie daarvoor voelen of de behoefte hebben om met die chanteurs in gesprek te gaan.

      Aldus @Rammstein.

      Rammstein is inmiddels zo vervreemd van de Nederlandse werkelijkheid, dat hij niet meer ziet dat er wel degelijk een beweging gaande is naar géén apengeluiden in stadions meer, geen arbeidsdiscriminatie op grond van huidskleur/achternaam, geen gepest van zwarte mensen meer als zouden zij Zwarte Piet zijn, en een kleine verandering van Piet, die helper van Sinterklaas.

      Er is nog veel te doen, en met het afbouwen van het etnische profileren door de politie moet zelfs nog worden gegonnen, maar zoals het Nederland van 1980 niet was zoals het Nederland van 1930, zal ook het Nederland van 2030 niet zijn zoals het Neerland van 1980.

     17. Dirk Derksen

      Beukman,

      Ik draai mij nergens uit. Met de Nederlandse cultuuur refereer jij aan een ontwikkeling van de afgelopen 50 jaar. Het simpele feit dat de Nederlandse cultuur zoals ik het heb uitgelegd, door dik 75 procent van de Nederlanders (autochtonen) wordt gebezigd, betekent dat dit de Nederlandse cultuur is.
      Dat betekent niet dat er ook subculturen in Nederland zijn. Maar deze zijn zoals jij al aangaf gerelateerd aan de landen van herkomst Van de allochtonen.

     18. Maris Copoolse

     19. Maris Copoolse

      @Beukman,

      Er staat vandaag een interessante beschouwing van John Gr*ay in het NRC over het anti-racisme. Het verwoordt deels mijn toenemende zorgen over die beweging. Zijn historische vergelijkingen zijn ook ongemakkelijk.
      Ben benieuwd naar jouw beoordeling van dat stuk.

     20. Rammstein

      Nee hoor jongen, je hebt groot gelijk. Ga maar lekker door met je wanen en je linkse opblazerij. Over een half jaar weet niemand weer waarover je het hebt.

      In Nederland is nauwelijks racisme en zeker geen institutioneel racisme. Zolang je daar niet achter bent heeft praten met jou geen enkele zin. Succes verder!

     21. Beukman

      Met de Nederlandse cultuuur refereer jij aan een ontwikkeling van de afgelopen 50 jaar.

      Als je werkelijk je toevlucht wil nemen tot stropoppen om je gelijk te krijgen, @Dirk, zal je eerst nog wat aan je techniek moeten werken. Ik heb nergens beweerd of gesuggereerd dat ik de ontwikkeling van de afgelopen halve eeuw bedoel. Cultuur is een dynamisch iets, en voortdurend aan verandering onderhevig, terwijl er tegelijk iets van een basis is die iets minder veranderlijk is.

      Neem Zwarte Piet. Ongeveer een eeuw geleden verscheen ie in het straatbeeld naar Sinterklaas. Hij leek toen nog veelal op een schoorsteenveger, met wat zwarte vegen, zoals deze foto laat zien.

      historiek.net/wp-content/uploads-phistor1/2018/10/Sinterklaas-en-zwarte-piet.jpg

      Terwijl in de VS de golliwog, de karikatuur van een zwarte, regelrecht racistisch was omdat degenen die ermee belachelijk werden gemaakt en vernederd gewoon ook in dat land woonden, had Nederland dit probleem niet: wij brachten zwarten elders tot slavernij, exploiteerden, verkrachtten en vermoordden ze, onder andere in Suriname. In Nederland waren er maar weinig zwarten. Die klaagden overigens wel – al in 1927 verscheen er een zwarte havenarbeider voor de rechter nadat hij iemand een dreun had verkocht omdat ie het zat was om steeds voor Zwarte Piet te worden uitgemaakt – maar de echte protesten kwamen pas los naarmate er meer zwarten in Nederland kwamen wonen.

      Neem Surinamers. Je kan framen wat je wil, het zijn gewoon Nederlanders met dezelfde rechten als jij en ik. Goed geïntegreerde mensen die ook belasting opbrengen. Velen van hen ervaren ZP als kwetsend, en zouden graag zien dat er een paar kleine veranderingen plaatsvinden aan het betrekkelijk nieuwe fenomeen ZP.

      Ga gewoon eens met die mensen in gesprek, @Dirk. Ik als blanke kan het jou wel proberen uit te leggen, maar de betrokkenen zelf kunnen het veel beter. De wereld verandert. Accepteer dat gewoontes komen en gaan.

     22. Beukman

      @Maris
      Gevonden! Ik lees het later vandaag, en kom er nog op terug.

    3. Dirk Derksen

     Beukman,

     Jij bent het product van de multikul die zijn oren laat hangen voor de mening van minderheden, en hier ook nog gehoor aan wil geven. Uiteraard heeft iedereen recht op een mening, maar de een democratie houdt in dat de mening van de meerderheid bepalend zou moeten zijn met in acht neming van de mening van minderheden.

     Zwarte piet is hierin inderdaad een mooi voorbeeld. Vanaf dat negers zijn begonnen met protesten, heeft de NOS langzaam een verandering in gang gezet zonder gehoor te geven aan de mening van de meerderheid. Dit is niet democratisch besloten, maar opgelegd. Als jij een voorstander bent van een democratie heb je zwarte Piet te respecteren, net zoals ik de gelukzoekers accepteer, en daar faliekant op tegen ben.

     1. Beukman

      Ik ben het produkt én een drager van de Nederlandse cultuur, @Dirk. De Nederlandse cultuur is steeds multicultureler aan het worden. Hieraan debet zijn een paar eeuwen kolonialisme.

      Negers protesteren al sinds 1927 tegen ZP. De NOS heeft begrepen dat een kinderfeest geen kinderfeest is als een deel van de kinderen én hun ouders worden gepest omwille van dit feest. De NOS keert dus liever terug naar de oude traditie van de roetveegpiet, en steunt het nieuwe gebruik van de regenboogpiet. Niks nieuws onder de zon: het Sinterklaasfeest verandert voortdurend van gedaante, en is een afspiegeling van de voortdurend veranderende normen en waarden.

      Naarmate meer autochtone Nederlanders in aanraking komen met de multikul en zodoende beter het standpunt van bijvoorbeeld zwarten beginnen te begrijpen, accepteren zij beter dat verandering de manier is om zoveel mogelijk kinderen mee te laten delen in het Sinterklaasfeest. Inmiddels zijn er amper nog blanken die de ZP uit de jaren 60 en 70 accepteren, met rode lippen, oorbellen, kekke pakkies en met een Surinaams accent, terwijl ze zich ook nog eens heel dom gedragen. Kennelijk snappen ze nu dat een dergelijke karikatuur niet meer van deze tijd is.

      Een functie van democratie is inderdaad het beschermen van de positie van minderheden. Uit de aard van de zaak betekent dit dat de dominante cultuur dan soms ietsiepietsie zal moeten inschikken. Zo gebeurt dat al eeuwen in ons mooie land, en zo zal het nog eeuwen gebeuren.

     2. combat le pelicule

      “Ik ben het produkt én een drager van de Nederlandse cultuur,”

      Nee hoor, dat ben jij helemaal niet, jij wenst de Nederlandse cultuur de nek om te draaien, de multiculty is mislukt en jij bent daar het levendige voorbeeld van.

      beukhol is overigens ook geestesziek, let maar op mijn woorden…paulientje

     3. Dirk Derksen

      “ietsiepietsie zal moeten inschikken”

      Dat is ook gebeurt met zwarte piet. Geen oorbellen, geen felrode lippen, geen Surinaams accent en het is een kindervriend geworden.
      Maar dat was niet genoeg. Ook de zwarte schmink moest eraf. Het is het volledig aanpassen en niet een ietsiepietsie…

      Jij bent voor selectieve democratie, alleen wanneer het jou goeddunkt. Het perfecte voorbeeld waarom links veracht wordt op door rechts en op DDS.
      En er zijn nog veel meer voorbeelden van, die komen vast nog wel ter sprake in de aankomende discussies.

     4. Beukman

      Maar dat was niet genoeg. Ook de zwarte schmink moest eraf. Het is het volledig aanpassen en niet een ietsiepietsie…

      Dat valt wel mee, @Dirk. Als Piet maar niet meer wordt gezien als een karikatuur van een zwarte, is het verder prima. Dus roetveeg net als in 1920, en/of iedere kleur behalve zwart.

   3. henkie

    Waarom is er geen onderzoek / enquete onder authochtone Nederlanders en of die discriminatie en rascisme ervaren en zo ja hoe en hoe erg?

    1. henkie

     Ik durf te beweren dat er al 50 jaar institutionele discriminatie en rascisme plaatsvindt tegen witte mensen, die vooral hun bek moeten houden.

  3. henkie

   50 jaar Institutionele Racisme ;

   – Veelvuldig als ik op straat liep werd ik gepasseerd door een jongeling die mij onvriendelijk aankijkt en eenmaal voorbij worden verwensingen gepreveld en gespogen.

   – Opgeschoten jongelingen komen 3 rij dik op je af, kijken dreigend, willen dat je er op gepaste afstand omheen loopt

   – Lopend op het voetpad komt een scooter met een tweetal van die jongelui. Bij mij aangekomen wijken ze uit en proberen mij in de bosjes te drukken.

   – In de tram moest je onfatsoenlijk en/of intimiderend gedrag tolereren van deze jongelui

   – In een bomvol tram, het gaat te ver, zit er zo een (jonge)man op de leuning van de zitting, met voeten op de zitting waartussen hij op de zitting spuugt. Ik spreek hem erop aan, waarna ik na uitstappen word achtervolgd trap op tot over het peron van achter mij hoor ik zijn bedreigingen dat ik een mes in me rug ga krijgen.

   – Erg druk in de trein, veel mensen stappen uit, met zijn allen snel snel de trap van het peron af. Ik was schijnbaar niet snel genoeg, continue in de rug geduwd en gestompt. Ik duwde terug, vervolgens leek ik in de boksring te staan en moest ik allerlei boksstoten pareren. Gelukkig een derde persoon deed deze figuur stoppen.

   – bij de bakker kwam ik op voor mijn beurt; “mevrouw neem me niet kwalijk, ik ben aan de beurt”. Haar antwoord; “Wacht maar tot wij hier in de meerderheid zijn”.

   – Op straat heerste subtiele discrimminatie en intimidatie, je werd tenauwernood getolereerd.

   Ik kon nergens terecht met mijn ervaren en ondervinden van discriminatie en rascisme, sterker nog mijn gemeente en overheid deden/doen aan institutionele. systematische en systemisch discriminatie, en ik heb mijn bek te houden.

   Dit waren de jaren 80-90 in Amsterdam Osdorp.
   Ik ben weggevlucht, vluchteling in mijn vaderland.

 9. plakband

  De situatie in NL begint te lijken op Rwanda anno 1994.
  15% machthebbers (Tutsi’s) onderdrukten 85% van de bevolking (Hutu’s).
  Dat werd een flinke massamoord die 100 dagen duurde.
  Dus….., flink blijven pappen en nathouden.

  1. Oepsie

   ss

 10. Winfrida

  Ik voel mij ook wel eens minderwaardig en dan geef je anderen wel eens de schuld. Maar om een hele samenleving daardoor aan te vallen, gaat wel heel erg ver!

 11. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Bedenk dat Nederland nog niet zo lang als beschaafd land doorgaat met een koloniaal bestel en een koningshuis dat alleen door roof , moord en onderdrukking bestaansrecht heeft. Tot aan de dag van vandaag nemen we genoegen met een koningshuis dat louter bestaat uit nazaten van SS ers en fascisten en moeten we kletsen als Brugmann om ons koloniaal verleden goed te praten. Een koningshuis met een koning die niet tot tien kan tellen alleen als het om eigen gewin gaat. Denk aan de Noordelijke provincies waar de mensen tot voor kort nog in plaggehutten woonden etc. etc. Nee de Nederlander is arrogant en laf en durft gewoon niet te stellen dat je je als buitenlander van welke kleur of afkomst dan ook je je te gedragen hebt. Doortrekt als je gescheten hebt op de pot en niet je vuile poten op tafel legt. Ook dien je met je tentakels van onze rouwen en kinderen af te blijven. Maar te veel Nederlanders zijn ongeletterde boertige nitwits zoals veel reaguurders hier op DDS… Niet te redden !

 12. GKoppels

  Ik probeer Roos een beetje te begrijpen. Maar hij maakt het mij wel moeilijk.
  Ik neem slechts één stukje, vooruit twee stukjes uit zijn tekst:

  “Sylvana Simons, de mascotte van onweldenkend Nederland,”

  Roos geeft mij de indruk dat hij een groot voorstander is van Nederland en daarmee van een goed gebruik van de Nederlandse taal. Dat kan een boude redenering zijn, dat besef ik. In ieder geval: Roos zou moeten kunnen weten dat in het Nederlands ‘mascotte’ een verwijzing is naar een voorwerp. Wil Roos met bovenstaande aantonen dat hij de taal van zijn geliefde land niet beheerst? Of ligt er een andere bedoeling achter de regel? Ik weet het niet.
  Dan het onderdeel “onweldenkend Nederland”. Wat bedoelt Roos hiermee precies? Wie behoren tot “onweldenkend Nederland’ en waarom? Behoort hij zelf tot de groep “weldenkend Nederland”? En waarom? Waar ligt precies de scheidslijn? Ik kan er wel naar gissen. Maar ik Roos niet erg duidelijk op dit punt.

  Een tweede stukje dat zijn voor mij onbegrijpelijk betoog:
  “Nu weer wil de open inrichting die onze hoofdstad is mensen weren op grond van hun huidskleur, geslacht en geaardheid om hun ambtenarenpoel diverser te maken. Minimaal dertig procent mag niet blank, man en hetero zijn. Die eencelligen doen net alsof dat geen enkel probleem is.”

  Eencelligen is meervoud, nietwaar? Het enige woord in de regels daarvoor dat ook een meervoudsvorm heeft, is ‘mensen’. Bedoelt Roos dan dat alle mensen eencelligen zijn? Volgens wikipedia bestaat een volwassen mens van 75 kg uit ongeveer 60 biljoen cellen. Wie of wat bedoelt Roos dus met eencelligen?

  Vervolgens kijk ik naar een willekeurige vacature van de gemeente Amsterdam, als voorbeeld: administratief medewerker begraafplaats. Daar staat in de tekst “We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen. Diversiteit is een kracht die we gebruiken om betere resultaten te halen voor de stad. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam, met alle verschillen. Onze vacatures staan open voor iedereen, tenzij in de tekst iets anders staat.”

  Er staat dus ‘open voor iedereen’. Welke mensen zouden, de redenering van Roos volgend, in deze tekst worden geweerd? Mis ik iets? Is er een nieuw beleid van de gemeente waar ik geen weet van heb?

  1. henkie

   @GKoppels

   Het is duidelijk dat het Nederlands niet uw moedertaal is.
   U kunt er niets aan doen, maar u mist het begrip van de derde dimensie van het Nederlands.

 13. NoDoubt

  Het is goed om te zien dat links zich heel goed voelt bij het binnenhalen van immigranten en gemakshalve er geeneen in huis nemen. De criminaliteit explosief toeneemt. Dat vrouwen niet meer alleen over straat kunnen ´s avonds. (Waar zijn die feministen) Dat het land word volgegooid met moskeeën maar links totaal niet ziet dat de democratie tot het verleden tijd zal behoren. Links verschuilt zich achter gematigde moslims, maar dat heeft Mo verboden en kent geen verlichting. Wat zielig dat links dat niet onderzocht heeft, wat een gebrek. Links staat achter BLM maar heeft vergeten te onderzoeken dat BLM een Marxistische guerrilla beweging is. Dat de Afrikanen zelf al de slavernij had ingevoerd lang voordat NL ermee begon. En dat de Afrikanen zelf 11 miljoen Afrikanen slaven heeft buitgemaakt en verhandeld. Dus links zorgt voor de ondergang van onze democratie. Een miskleun van biomassa ondersteunen met Greta Th voorop. Niet weten dat over 20 jaar we een gigantische vuilnis belt hebben van honderden miljoenen windmolens, zonnepanelen en tesla auto´s. Dat is waar links voor staat. Niet snappen dat de multi-cult mislukt is en Halsema de hemel inprijzen terwijl zij zelf haar kinderen van een multi naar witte school plaatste en denkt boven de wet te staan. Ga zo door links, u bent goed bezig en ondertussen wordt de loop naar de voedselbank alleen maar groter. U mag u zelf wel een pluim geven van onvermogen.

  1. GKoppels

   Over ‘geweerd’ gesproken’. Mijn reacties lijken stelselmatig door DDS geweerd te worden. niets rechts genoeg wellicht? Te onweldenkend?

   1. combat le pelicule

    Je gebruikt bepaalde woorden die er niet doorheen komen, woorden als cöntröle, s*ks of h*tler, w.i.m.h.u.t.t.e.n, druks (met een g) dit is even een kleine selectie

 14. A-BBa

  Jan Roos bedoelt het goed maar hij mist het niveau.

 15. denktenk

  Ik krijg ook wel eens een naar racistisch gevoel in mijn onderbuik.
  Vooral na het eten van ZWARTE, of BRUINE BONEN.

 16. henkie

  50 jaar Institutionele Racisme ;

  – Veelvuldig als ik op straat liep werd ik gepasseerd door een jongeling die mij onvriendelijk aankijkt en eenmaal voorbij worden verwensingen gepreveld en gespogen.

  – Opgeschoten jongelingen komen 3 rij dik op je af, kijken dreigend, willen dat je er op gepaste afstand omheen loopt

  – Lopend op het voetpad komt een scooter met een tweetal van die jongelui. Bij mij aangekomen wijken ze uit en proberen mij in de bosjes te drukken.

  – In de tram moest je onfatsoenlijk en/of intimiderend gedrag tolereren van deze jongelui

  – In een bomvol tram, het gaat te ver, zit er zo een (jonge)man op de leuning van de zitting, met voeten op de zitting waartussen hij op de zitting spuugt. Ik spreek hem erop aan, waarna ik na uitstappen word achtervolgd trap op tot over het peron van achter mij hoor ik zijn bedreigingen dat ik een mes in me rug ga krijgen.

  – Erg druk in de trein, veel mensen stappen uit, met zijn allen snel snel de trap van het peron af. Ik was schijnbaar niet snel genoeg, continue in de rug geduwd en gestompt. Ik duwde terug, vervolgens leek ik in de boksring te staan en moest ik allerlei boksstoten pareren. Gelukkig een derde persoon deed deze figuur stoppen.

  – bij de bakker kwam ik op voor mijn beurt; “mevrouw neem me niet kwalijk, ik ben aan de beurt”. Haar antwoord; “Wacht maar tot wij hier in de meerderheid zijn”.

  – Op straat heerste subtiele discrimminatie en intimidatie, je werd tenauwernood getolereerd.

  Ik kon nergens terecht met mijn ervaren en ondervinden van discriminatie en rascisme, sterker nog mijn gemeente en overheid deden/doen aan institutionele. systematische en systemisch discriminatie, en ik heb mijn bek te houden.

  Dit waren de jaren 80-90 in Amsterdam Osdorp.
  Ik ben weggevlucht, vluchteling in mijn vaderland.

 17. 56RdK

  Ja Jan, Pim Fortuyn wilde artikel 1 van de Grondwet aanpassen zodat de islam niet meer als religie kon worden aangemerkt. Omdat de aanhang daarvan de maatschappij verwerpen waarvan ze wél alle geneugten in volle gretigheid opsouperen. Een verwerping die door de gutmensch hier in dit land in alle opzichten wordt geaccepteerd ergo zelfs wordt gefaciliteerd met toelatingen en tevergeefse subsidies. Want de islamiet is minderheid en legt de gutmensch zijn hals alvast in de strop.

 18. Bes Tolen

  Dat we nu met zoveel asielzoekers zitten, is het gevolg van illegale oorlog waarin vrouwen een grote, zo niet de grootste rol spelen. Ze zijn nog christelijk ook. Bombarderen, bevolkingen opjagen. Waarom? Juist dat is hun geloof. Buiten de democratische kaders om wordt zo de wereld naar hun model hervormd. Zo is het toch? En ze krijgen zoals Merkel een dikke plus voor hun beleid. Ja, dan kan Duitsland ook maar beter naar de knoppen. Helaas wij gaan mee.

 19. Bes Tolen

  Ooggetuige, positieve discriminatie is al te vaak een excuus om maar een groep de rechten te ontnemen. Dat gebeurde ook in de Sovjet Unie waar Duitsers van daar op de laagste plaats stonden al dadelijk sinds het begin van het communistisch bewind, dar gebaseerd is op miljoenen doden. Dat telt alleen niet voor de machthebbers in het westen als onderdeel van hun huidige politiek en daarom alleen al is de democratie van nu in de westerse wereld minderwaardig. De communisten zijn salonfähig geworden in de ogen van onze regeringen en politici van nu. Omdat ze aan de goede kant stonden in de Tweede Wereldoorlog. Nou, dat is helemaal niet waar. Want ze waren een groot gevaar voor anderen in verzet tegen de nazi’s. Ook in Nederland. Dat heb ik uit de eerste hand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.