Daar gaat het toezicht! Illegale prostitutie steeds vaker in woning of Airbnb

Terwijl Amsterdam discussieert over een soort eroticacomplex om eindelijk van de Wallen af te kunnen, blijkt zich een heel ander probleem voor te doen. Door Airbnb is prostitutie weer verder afgezakt naar de onderwereld. Geen toezicht, geen veiligheid en geen echte oplossing.
Nederland is rijp voor meer smerige criminaliteit. Met diensten als Airbnb is het ontzettend makkelijk geworden om prostitutie aan het zicht van de politie te onttrekken. Geen Wallen waar je perse naartoe moet. En je hoeft ook niet opzoek naar een louche heroïnehoertje ergens achter in een steegje, alleen om maar niet gepakt te worden door de politie. Tegenwoordig kan dat gewoon bij mensen thuis!

Het is nog niet zo ver dat de criminele onderwereld een Tinder-app-voor-hoeren heeft ontwikkeld, maar het komt wel in de buurt. Kennelijk is het namelijk weer lucratief om Oostblokmeiden deze kant op te lokken met een leuk baantje, om ze vervolgens via Airbnb te laten misbruiken door vunzige lui met volle portemonnees.

En zie dat maar eens te pakken te krijgen. Iemand die een paar dagen z’n huis verhuurt als seksplek en daarna weer even ‘dichtgaat’. Je hebt maar een paar van dat soort lui nodig die hun huis even aanbieden (en geld ontvangen). Vervolgens verkas je de hele operatie en verdwijn je weer uit het zicht. En ik vraag me ook af of er echt een degelijke oplossing voor te vinden is, zonder meteen over te gaan op paardenmiddelen als het controleren van iedere Airbnb…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Cootje

  Volgens mij is Nederland met een top politie team , met top gevangenissen, met top bestuurders , met een al jaren lang een top premier , met top instellingen als het CBR het UWV en de belastingdienst een uitstekende locatie voor die vakbroeders , er lopen nog maar 15000 veroordeelde los met meer dan 4 maanden gevangenisstraf , en met top belastingbetalers wordt het aardig in stand gehouden , en het WODC brengt wetenschappelijk het juiste informatie en het juiste rapport aan , met de juiste komma,s op de juiste plaats . De beginnende ondernemers zien kansen

 2. 1010

  tja , logisch toch. Wederom een legaal beroep gecriminaliseerd door de witte boorden criminelen.

  Vervolgens zeuren dat we geen toezicht kunnen houden als het ondergronds gaat

 3. Morgan4321

  Weet deze preutsert niet dat prostitutie legaal is in Nederland? De meeste dames in deze situatie zullen geen belasting betalen en dat is natuurlijk hoogst illegaal in dit land, maar dat is dan ook het enige. Moreel zijn ze daarvoor nog lang niet zo erg als al die brievenbus BV’s in Nederland die winsten wegsluizen.

 4. Brenda Welsh

  DSS vraagt naar oplossingen bij de lezers, grappig. Nou barst maar los, premie bij de bel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.