De PVV wil antwoorden! Leger en marechausse moeten helpen schietgeweld in Almere tegen te gaan

De PVV in Almere wil dat er harde maatregelen worden genomen om de vele schietpartijen in de vinexstad te beteugelen. Daarbij zou D66-burgemeester Franc Weerwind volgens de PVV de hulp moeten inroepen van het leger en de marechaussee.

Gisteravond vond er in de vinexstad opnieuw een schietpartij plaats. Daarbij viel een zwaargewonde. Sinds begin april hebben er al acht schietpartijen plaatsgevonden in Almere. De lokale PVV-fractie eist nu dat D66-burgemeester actie onderneemt om ervoor te zorgen dat de geweldsuitbraak helemaal onbeheersbaar word.

De PVV denkt dat de enigecmanier is om het geweld nog een halt toe te roepen, de inzet van het leger en de marechaussee is. Die zouden de stad, die steeds vaker wordt gezien als afvoerputje van Amsterdam, weer in het gareel moeten krijgen.

Het is een triest verhaal, maar ooit was Almere een stad vol met toekomstmogelijkheden. Jarenlang zwak burgemeesterschap van Annemarie Jorritsma en haar opvolger Franc Weerwind hebben er simpelweg een zooitje van gemaakt. Of de stad nog valt te redden met de inzet van soldaten, valt dan ook nog te betwisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Fe

  ach frank weerwind , volg zijn cv even en je ziet direct met wat voor klaploper je van doen hebt

  1. lotje

   Gebeurd niet. Een D66 burgemeester geilt net als de rest van D66 en GroenLinks op geweld

 2. Lugor

  Off topic:
  h**ps://www.geenstijl.nl/5153807/thierry-baudet-deelt-kranten-uit-in-den-bosch/

  Dag 1,5 meter
  Dag hypocriete Baudet.

  1. Antihedo

   Dat is toch geen nieuws. Nanninga heeft in Amsterdam het hoogste woord tegen homogeweld en hun Europese bondgenoten zijn antihomo. Gaat lekker zo.

  2. Original NL

   Nee hoor sukkel…..hij doet een halsemaatje…

  3. Start

   Zuigkok?

  4. lotje

   Hoezo hypocriete Baudet? Rutte wil 1,5 meter en Baudet niet. Ben jij ook al zo’n linkse sukkel die niet weet waar het over gaat en alleen maar wat schreeuwt.

   1. Antihedo

    Niet weten waar het over gaat en dan wat schreeuwen is de essentie van deze site. Het zou niet eerlijk zijn als alleen rechts dat mag.

    1. Fe

     wie is er rechts dan cock ?

  5. CLoVis

    
   Als @lamul ‘de voorste’
   ook maar één misleidend artikel weet te vinden
   kraait het haantje weer victorie.

   Denken is echt niet aan jou weggelegd
   nietwaar?

 3. Dirk Derksen

  “Almere een stad vol met toekomstmogelijkheden”

  Maar toen werd het volgepompt met allochtonen.

 4. Vrijedenkert

  Het leger inzetten voor politietaken is natuurlijk onzin, dat gebeurt alleen bij calamiteiten, terreur of rampen!
  Maar Marechaussee die de politie regelmatig assisteert in dit land is wel een optie!
  Marechaussee die ook deels ME-taken uitvoeren en DSI beide deels militair deels politie zijn beschikbaar voor de politie en AT.
  Laatst nog heeft de Marechaussee ook de politie ondersteund in mijn gemeente bij een dreigende vechtpartij wat gelukkig allemaal goed afliep…

  Er waren te weinig agenten beschikbaar in de regio daarom moest Marechaussee assisteren en daar zit ook het probleem, te weinig surveillanten, agenten en recherche, te weinig technische en forensiche capaciteit en ook te weinig it-specialisten en online rechercheurs.
  Er moet meer geïnvesteerd worden in veiligheid dus in politie, dit willen oplossen met allemaal goedkopere onderbetaalde en inder goed opgeleide stadswachten gaat niet werken!

  1. Fe

   ?

   1. Fe

    hulptroepen zijn toch onderweg ?

   2. Fe

    wapenstok voor de boa en gaan met die banaan

 5. Henk Albarda

  Tot mijn grote genoegen blijft de PVV volhouden. Niet zwijgen omdat ‘het toch niet zal helpen’ maar de echte vraagstukken benoemen zoals ze zijn, zelfs als er jaren niets wordt gedaan.
  Ook de FvD en PVV bespottelingen hier zijn zich bij de PS in 2019 kapot geschrokken dat zovele kiezers het ineens zo oneens kunnen zijn met de geweld stimulerende partijen Groen Links en D66 die zij als helden zien, ik doel op Beukman (die uitgesproken supporter van geweld tegen iedere rechtse gedachte is, Lodewijk veelnaam, zelfde, AnnetKlaver, die geweld tegen Joden specifiek stimuleert, etc.)
  Ik ben bang dat komende TK door de corona onzin te vroeg komt om een deur in het kartel open te krijgen, maar in heel Europa wint rechts terrein en beginnen burgers te zien wat een ellende links heeft aangericht.

  1. Maris Coppoolse

   Het is inderdaad prettig dat het geschreeuw van Wilders geen effect heeft.

   1. Antihedo

    Zijn ondermijnende rol tijdens de Coronacrisis kan ook niet iedereen waarderen.

 6. 56RdK

  Inderdaad Kenneth, zwak en vooral dom. kortzichtig burgemeesterschap wat volstrekt, volstrekt VVD-eigen is.

  Maar inzet van leger en de militaire politie is inderdaad geen optie, als zij dat gajes overhoop zouden schieten worden zij en niet dat gajes wegens ongeoorloofd geweld veroordeeld.

  Nee, voor effectieve aanpak dient er eerst heel andere politieke wind in dit land te gaan waaien en wel op alle terreinen (ministeries, scholen, universiteiten e.d.)

  Dus laat dat gajes elkaar maar uitmoorden en laat de politie er vooral geen aandacht aan geven. Want die zijn volgens het heersende deug racistisch, lopen alleen maar etnisch te profileren, hé.

 7. rujoleki

  Almere was een fijne stad om te wonen.
  Het begon zo goed maar alle burgemeesters hebben stuk voor stuk hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk allochtonen naar Almere te verhuizen. Het resultaat is te zien op de markt. Vreselijk, je voelt je een vreemde in eigen land met al die hoofddoeken..Ook hebben we in Almere de zogenaamde apenheul (Daar staan en hangen al 25 jaar zwervers ,spuiters daklozen enz allemaal zwart. Heel veel overlast maar burgemeesters kijken weg. De burgers van Almere stemmen al jaren op de gevestigde partijen die al jaren niets doen. Dus het zal alleen maar nog meer verloederen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.