Dictatoriale coronawet van alle kanten afgeschoten! Nederland zou veranderen in politiestaat

Minister De Jonge moet zijn teksten razendsnel aanpassen om de Tijdelijke Wet Maatregelen covid-19, ook wel de ‘coronawet’ genoemd, alsnog op 1 juli van kracht te laten worden. Zoals het er nu uitziet lijkt het wel een wet uit Chinese koker! Moet je kijken wat er allemaal instaat!

De tijdelijke noodverordeningen van afgelopen maanden, die in het leven zijn geroepen om de corona-uitbraak te bestrijden, moeten wat betreft het kabinet in wetten worden gegoten. Hiermee zou men in de toekomst betere juridische onderbouwing creëren voor toekomstige maatregelen. Maar…

“In de wet staat bijvoorbeeld dat het verboden is om op straat geen veilige afstand tot anderen te houden (de 1,5 meter staat er niet letterlijk in), dat het verboden is om op bepaalde openbare plekken te zijn, dat het verboden is een evenement te organiseren, dat het kabinet hygiënemaatregelen verplicht kan stellen en dat het kabinet bepaalde beroepsuitoefeningen mag verbieden. Ook kan het kabinet met de wet nieuwe ministeriële regelingen uitvaardigen.”

Hiermee zou de overheid praktisch vrij spel krijgen in het geval van vermeend gevaar. In het geval van een tweede coronagolf snap ik het, maar wat dat betreft gaat het nu ook goed (genoeg), dus dat gaat al niet echt op. Het kabinet zou ineens hele gemeentebesturen en de Tweede Kamer buitenspel kunnen zetten! En of iets goed, fout, proportioneel of excessief is gedurende die maatregelen, dat bepalen zij op dat moment ook helemaal zelf.

Dus ja, niet zo gek dat dit voorstel is afgeschoten. Maar ik maak me nog meer zorgen over iedereen die aan die tekst mee heeft gewerkt en dit durfden in te dienen. Zouden Wilders of Baudet eens moeten voorstellen, dan stond Nederland allang in brand!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. lotje

  Dit zijn ook een achterlijke verstandloze randdebielen.

  1. hans-e-pans

   Minister Hugo de Jonge is van het CDA, toen zijn God bij ieder hersens uitdeelde stond Hugo de Jonge schijnbaar helemaal achteraan zodat hij maar weinig hersens heeft gekregen.

   CDA een politieke partij op/uit Christelijke grondslag, een van de 10 geboden zegt “Hebt u naaste lief als u zelve”, maar dat heeft Hugo de Jonge waarschijnlijk nooit geleerd of hij is het alweer vergeten.

  2. Antihedo

   En dan te bedenken dat het niveau hier nog lager is.

   1. Hardline

    Zonder U gaat het niveau sterk omhoog

 2. RPML

  Fnuikend is zeker ook -en hier niet vermeld- dat het RIVM bepaald of de situatie aanleiding is om deze wetten in- of uit te schakelen; het RIVM waarvan inmiddels wel vaststaat dat deze aan kokervisie lijdt en bovendien keer op keer bewezen heeft verkeerde inschattingen te hebben gemaakt. Daarnaast is men niet bereid fouten toe te geven en te herstellen, zie het artikel van Maurice de Hond van vandaag.

  1. Meriadoc Brandebok

   Jij lijdt aan kokervisie en je maakt zelf foutieve inschattingen.

   1. RPML

    Iets concreter graag, aan alleen maar wat roepen bewijs je niets

   2. Original NL

    Q….het RIVM waarvan inmiddels wel vaststaat dat deze aan kokervisie lijdt en bovendien keer op keer bewezen heeft verkeerde inschattingen te hebben gemaakt………..
    Fantasietje is echt van mening dat de rivm niet constant achter de feiten aanliep…de realiteit is, zoals zo vaak bij zijn fantasietjes, anders.

  2. Rammstein

   Het is inderdaad een ernstige misstap om een adviserend lichaam dat geheel buiten de parlementaire contro*le opereert, volledige bevoegdheid te geven inzake te nemen landelijke maatregelen.

   Daarmee is de democratie buitenspel gezet. En Rutte lijkt die ‘noodtoestand’ maar al te graag te handhaven.

   1. Blitzkrieg

    Rammstein :
    Quote : “Daarmee is de democratie buitenspel gezet. En Rutte lijkt die ‘noodtoestand’ maar al te graag te handhaven.”
    Mensen lijken nog steeds te denken dat het allemaal maar tijdelijk is; het systeem in China is zeker ook allemaal zeer tijdelijk?

    1. RPML

     Zelfs de Volkskrant is zeer kritisch, de bedenkers van deze wet kunnen wat mij betreft met directe ingang op non-actief gesteld worden. Ambtenaren met het empatisch vermogen van een amoebe horen niet op dergelijke posities.

     h++ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/grote-zorgen-over-spoedwet-corona-terug-naar-de-tijd-van-willem-i~b67b3650/

     1. Meriadoc Brandebok

      RMPL heeft het over andermans empathisch vermogen.

      Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

     2. RPML

      Nou, heb je toch nog een leuke dag dankzij mijn bijdrage… of is dat te empatisch gedacht?

     3. Maris Coppoolse

      In het Volkskrantartikel wordt het RIVM niet eens genoemd. RPML snapte het weer eens niet.

      Overigens ben ik het zeer eens met een kritische beoordeling van deze wetgeving. Ik denk dat de Kamer dat ook zal doen.

  3. Maris Coppoolse

   Het RIVM bepaalt natuurlijk niets. Het kan hoogstens bepaalde maatregelen adviseren. Alleen de Regering kan tot bepaalde maatregelen besluiten.
   Als je dit onderscheid niet goed kunt zien kom je dom over.

   1. Arbeider65

    Juist en dat schijnen sommigen hier niet goed te snappen.

 3. Bullshit16

  Inderdaad als dit van fvd of pvv geweest was dan had je annetje en brenda moeten horen nu komt het van die dwaas de jonge nu zie je ze niet

  Die de jonge is een staatsgek die moet en de gaten gehouden worden als het aan hem ligt dan was Nederland al een dictatuur en geloof mij we zijn er niet ver meer van af

  Mensen stem niet meer op deze DEBIELEN en zeker niet op dictatuur 66 en je ziet pvda kan er ook wat van
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Antihedo

   Dictatuur? Thierry en Geert hebben het minste met democratie van alle lijstrekkers. Die hebben de meeste dictatoriale trekjes als proberen de media de mond te snoeren.

   1. Bullshit16

    Antilope
    Wat een bullshit je lijkt annetje of brenda wel

   2. Petrazoveel

    Dan wordt het nu tijd dat jij de partijprogramma’s eens grondig doorneemt!

   3. Henk Albarda

    Als u met uw hoofd diep in het groen links en d66 zand blijft zitten, bent u analfabeet. U hoort dus uit deze samenleving verwijderd te worden.
    De afgelopen 18 maanden werd bij tal van gelegenheden bewezen dat groen links vod NRC, links populistische volksmenner Volkskrant en NPO (Buitenhof) hun boekje ver te buiten gingen en directe leugens in hun artikelen hadden staan.
    Die vodjes publiceerden de leugens in notabene The Lancet, waarvan vorige week bleek dat de publicatie op verzonnen leugens gebaseerd was.
    Buitenhof werd zelfs door de links activitische d66 rechter veroordeeld voor het parafraseren van niet bestaande uitspraken. De rechter was zo bang voor zijn eigen partij dat hij Buitenhof geen straf op durfde te leggen.
    En nu nog eens wagen te beweren dat het niet nodig is de MSM de mond te snoeren.

 4. Yoyo

  Nog meer redenen dit kabinet genadeloos af te serveren! Nederland word nou eens wakker!
  Stem Pinokkio Rutte weg!!

  1. Pauline Kummer

   @Rabbit…Ik heb alle vertrouwen in Rutte. Als het publiek zich aan de richtlijnen houdt is er niets aan de hand. Maar ga je zoals ik hier op DDS vaak las “ik ga me eige gang” dan is het hek van de dam.

   1. Bullshit16

    Pauline
    Blijf lekker en huis en geloof verder die landverrader rutte en die staatzenders

   2. Niemandalletje

    publiek, richtlijnen en hek, dam….. goede woordkeuze.
    Alleen klopt je moraal dan niet meer.

   3. Blitzkrieg

    Pauline Kummer :
    Quote : “@Rabbit…Ik heb alle vertrouwen in Rutte. Als het publiek zich aan de richtlijnen houdt is er niets aan de hand. Maar ga je zoals ik hier op DDS vaak las “ik ga me eige gang” dan is het hek van de dam.”
    “Ik ga m’n eigen gang”, dit is wat ze de vrije samenleving noemen en dat is nu precies wat er op het spel staat.

    1. Dwight Tralee

     Als het opzettelijk gebeurt om dwars te liggen en te provoceren schiet de vrije samenleving er helemaal niets mee op.

     1. Start

      Enzovoort?

 5. Blitzkrieg

  Wout Willemsen :
  Quote : “In het geval van een tweede coronagolf snap ik het”
  Dan zijn we het ze met elkaar oneens.

 6. combat le pelicule

  Tja eigen schuld, onze privacy wordt ons afgenomen en heel Nederland (gezonds weldenkende mensen uitgesloten) vindt het prima, lekker makkelijk contactloos betalen, ah prima als ze via een wet je pc hacken, vingerafdrukken bij aanvraag van een paspoort, overal waar je komt moeten ze wat van je, winkels met camera’s, straten vol..
  Appjes die je volgen, appjes die mensen de mogelijkheid geven om anderen te verraden, verplicht vaccineren, enz enz, het gaat steeds verder, nu word het afgeschoten maar het punt is dat er überhaupt over word nagedacht om een wet te maken die het mogelijk maken om mensen letterlijk op te leggen wat wel en wat ze niet mogen…

 7. ervi

  Het bij de wet toekennen van staatsmacht is een basisprincipe van een fascistiche dictatuur.

  1. ervi

   fascistische

 8. JFU

  Dit was al vanaf het begin van de corona crisis de bedoeling. Bevolking monddood maken door enorm veel angst aan te jagen, de 1.5 meter in te voeren, die dus nooit meer weg gaat, verdeeldheid zaaien door tegenstrijdige uitvoering van de noodwet, de corona app invoeren die dus verplicht gaat worden, en intussen de democratie totaal om zeep helpen, en handhaving door de bewapende BOA orde diensten, die hun frutraties uit kunnen leven op de bevolking. Ziet er goed uit voor de toekomst.

  1. RPML

   Volgende stap is het nationaliseren van bedrijven. Op dit moment worden gezonde bedrijven beconcurreerd door zwakke en door de corona-regeling Staats-afhankelijke en -gefinancierde bedrijven. Deze hollen de gezonde bedrijven uit door deze oneerlijke vorm van concurrentie waardoor ook de gezonde bedrijven eraan gaan door gebrek aan opdrachten. De communistische staat met een plangeleide economie is dichterbij dan men denkt…

 9. Original NL

  Olongren is er weer als de kippen bij als zij de bevolking vrijheden kan ontnemen..met d66 op weg naar de Nederlandse Democratische Republiek.

  1. Dwight Tralee

   U bent heftig geobsedeerd door mevrouw Ollongren om haar hierin te betrekken.

   1. Start

    Enzovoort?

   2. Fe

    ppfffff schuilnaam 338 van ons haagse wonder

 10. JBoul

  “in het geval van een tweede golf snap in het”… Spoort de schrijver van dit stukje wel?

 11. Maris Coppoolse

  Als je wetgeving die zorgvuldig wordt getoetst door Tweede en Eerste Kamer en Raad van State ‘dictatoriaal’ noemt ben je wat mij betreft gewoon dom.

  1. RPML

   Als je je wat breder zou informeren vanuit je door Google geblindeerde woning had je kunnen lezen dat het juist aan die zorgvuldigheid ontbreekt omdat men deze wet al 1 juli 2020 wil laten ingaan en kamerleden zich hier juist over beklagen omdat hierdoor geen sprake kan zijn van zorgvuldigheid. Je bent wel vaker slecht geïnformeerd, dus verbazen doet mij een dergelijke reactie niet.

   1. Sleipnir

    Het valt ook niet mee wanneer je steeds vanachter de gordijnen moet koekeloeren of er geen racisten je belagen, of die grote neger eraan komt om je wijf vol te blaffen en je weer op zijn tenen moet zuigen.

   2. Maris Coppoolse

    “vanuit je door Google geblindeerde woning”

    Hoe kom je daar in godsnaam bij? Je begint echt steeds verwarder over te komen, RPML.

   3. Maris Coppoolse

    “dat het juist aan die zorgvuldigheid ontbreekt omdat men deze wet al 1 juli 2020 wil laten ingaan en kamerleden zich hier juist over beklagen”

    De Kamer kan een wet die ze niet zorgvuldig acht toch eenvoudig blokkeren? Dat er haast is is begrijpelijk maar de Kamer hoeft zich daardoor niet te laten leiden.

    1. Start

     Enzovoort?

    2. combat le pelicule

     “Dat er haast is is begrijpelijk”

     Ja maris vindt echt dat zo snel mogelijk alle vrijheden die we hebben moeten kunnen beperken middels een wet.
     maris is een imbeciel, en ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen bereid zijn om het gezicht van maris ernstig te verbouwen

  2. combat le pelicule

   Dictatoriale coronawet!

   “Als je wetgeving die zorgvuldig wordt getoetst”

   Wordt de wet door elk gezond weldenkend mens getorpedeerd, maar jij bent ook niet helemaal goed bij je harses, en dat is logisch want je zit de hele dag met je gepekop op je zolderkamertje..

   De coronawet is natuurlijk te achterlijk voor woorden, überhaupt dat er één wordt gemaakt is te zot voor woorden, wie denken ze wel niet dat ze zijn in Den-Haag..

 12. Bon-vivant

  “Zouden Wilders of Baudet eens moeten voorstellen, dan stond Nederland allang in brand!”
  Welnee, dan stond de redactie van DDS hen te overladen met loftuitingen.

 13. Fe

  straks allemaal weer braaf pvda , cda en vvd stemmen

  je zou toch niet durven om voor een tokkie uitgemaakt te worden ?

  stem sociaal , stem PVV

 14. cronewillie@gmail.com

  Hugo de Jonge ook zo,n macht beluste
  griezel zoals er zoveel in die 2e kamer zitten.

  1. Maris Coppoolse

   Hugo de Jonge zit niet in de Tweede Kamer, cronewille. Hij is lid van de Regering.

   1. Start

    Enzovoort?

   2. cronewillie@gmail.com

    je heb gelijk, maar het is 1 pot nat toch!!

   3. Fe

    en de regering zit op mars getuige hun uitspraken en beleid

 15. cronewillie@gmail.com

  Ooooooo Hans, Hugo de Jonge gaat ons
  helpen met een veilige politie staat, voor
  al onze burgers.

  1. Start

   Nu even aan het kijken, tegenwoordig rechtstreeks op Jensen.nl

 16. Adriaanv

  Het wordt tijd dat het CDA de Bijbel weer openslaat. Wie door de Zoon is vrijgemaakt is waarlijk vrij en waar de Geest van de Heer is is vrijheid.
  Vrijheid is een kostbaar goed en deze wet mag van mij in de prullenbak en er nooit meer uit.

 17. Heras

  Komt allemaal bij de VN vandaan. Samen met de WHO en de rijksten der aarde.
  De rijksten zijn door deze crisis nog rijker geworden. De banken hebben er baat bij gehad en de grootste bedrijven.
  De simpelen in den haag zijn de uitvoerende macht: ook rijkelijk beloond.

  O ja, het klootjesvolk. Ja, die gaan het natuurlijk betalen.

 18. AntiPartijKartel

  Onbetrouwbaar mannetje die De Jonge. Stond bij een persconferentie in April te blaten over corona app, appathon enz. Veel ruis om te verdoezelen wat er allemaal fout gaat. VVD is niet echt betrouwbaar, maar pas op voor die CDA politici. Macht ten koste van alles.
  Onbetrouwbaar!

 19. harte385

  Zij die deze wet hebben samengesteld, dienen per direct gedisabled te worden en afgevoerd worden naar veilige plek paar honderd meter onder water stelletje geile macht misbruikers. beter nog gelijk afschieten als ordinaire terroristen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.