Doodeng! Nu.nl censureert erop los: alle meningen die niet pro-BLM zijn worden WEGGEHAALD

Nu.nl is een privébedrijf. De eigenaren en redacteuren kunnen dus doen en laten wat ze willen. Maar wij van rechts mogen dan wél commentaar leveren op wat ze doen — en duidelijk maken dat ze keihard liegen als ze zichzelf een neutrale, objectieve nieuwsdienst noemen.

Nu.nl heeft vandaag een artikel gepubliceerd waarin uitgelegd wordt dat er vanaf heden flink gecensureerd gaat worden bij artikelen en reacties over Black Lives Matter en racisme in het algemeen. De nepnieuws-website zet vol in op BLM- en ANTIFA-propaganda. Een ieder die daar tegen in gaat is niet langer welkom.

Eerst stelt Nu.nl dat er mensen zijn die roepen dat er meer blanke Amerikanen gedood worden door de politie dan zwarte Amerikanen. Dat moge dan wel waar zijn, zegt Nu.nl, maar dat is logisch. “Volgens de American Census Bureau (het Amerikaanse CBS) is 72,7 procent van de Amerikanen wit, en slechts 12,7 procent zwart.” Dus ja.

En dan zijn we er nog niet. “Om een eerlijke vergelijking te maken, is het dan ook belangrijk om de cijfers van politiegeweld tegen de bevolking af te zetten. Zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Centers of Disease Control and Prevention dat zwarte mensen relatief twee keer zo vaak worden gearresteerd als witte mensen,” aldus Nu.nl dat huilt dat het bij gewelddadige misdaden zelfs 3,6 keer zo vaak is.

Door alleen naar de totaalcijfers te kijken zonder te kijken naar de relatieve cijfers kan er dus een vertekend beeld ontstaan. Daarom zullen wij reacties die misleidend zijn filteren.

Maar wacht eens even. Er worden meer zwarte daders gearresteerd… omdat er relatief meer zwarte daders zijn. Het is helemaal niet relevant in dit opzicht dat zwarten maar 13% (of daaromtrent) uitmaken van de bevolking. Het gaat erom wat hun aandeel in de criminaliteitscijfers is. En die is, helaas, veel groter dan je zou denken als je naar de bevolkingsstatistieken kijkt. Daarom worden er relatief meer zwarte misdadigers opgepakt.

Kijk maar naar deze informatie uit 2016. En kijk goed naar de cijfers, he. Want in absolute aantallen worden er wel degelijk meer blanken opgepakt. Alleen relatief zijn het er minder… wat natuurlijk komt doordat er relatief meer zwarte daders zijn. Of, anders verwoordt: omdat er

En hier zijn de cijfers uit 2018. Wat je ziet is dat in absolute aantallen er voor elk belangrijk misdrijf meer blanken zijn opgepakt, behalve voor moord, overvallen, en illegaal gokken. Dit komt doordat — niet schrikken — er nu eenmaal niet alleen relatief, maar ook absoluut meer moorden, overvallen en aan illegaal gokken verbonden misdaden gepleegd worden door zwarte daders.

Dat mag je dus niet zeggen van Nu.nl. Feiten en cijfers doen er niet meer toe. Als er meer zwarten (relatief of absoluut, daar goochelen ze ook flink wat mee) gearresteerd worden is dat per definitie racisme. Punt.

En de gestoorde linkse nepjournalisten waren nog niet klaar. Oh nee. Ze gaan vanaf nu ook alle opmerkingen weghalen over “All Lives Matter.” Want:

Natuurlijk doen alle levens ertoe, maar toch dekt die term niet de lading volgens BLM-activisten… Hoewel ‘All Lives Matter’ dus niet per se kwetsend bedoeld hoeft te zijn, merken we dat het wel vaak de discussie op NUjij ontspoort en het racismeprobleem bagatelliseert. Daarom worden deze reacties voortaan verwijderd.

Dit is absoluut geschift. All Lives Matter mag niet omdat linksextremistische, zwart-racistische mafketels die term niet leuk vinden. Zij bepalen wat er gezegd mag worden.

Nu.nl gaat dus helemaal mee in de BLM-propaganda.

En dan, tenslotte: reacties waarin gerept wordt over het strafblad van George Floyd — die overigens ook stijf stond van de drugs toen hij gearresteerd werd, en zich verzette tegen zijn aanhouding — zijn óók niet welkom.

Het klopt dus dat Floyd een strafblad had, en dat mag worden aangekaart op NUjij, maar dan moet het wel relevant zijn in de discussie. George Floyd is niet een boegbeeld van Black Lives Matter geworden vanwege zijn leven, maar vanwege zijn dood. Reacties waarin de dood van Floyd wordt goedgepraat vanwege zijn strafblad zien wij als kwetsend, en worden dus niet geplaatst.

Nogmaals, Nu.nl en NUjij mogen doen en laten wat ze willen. Maar dan moeten ze wél ophouden met zichzelf te presenteren als een objectieve, neutrale nieuwswebsite. Want deze censuur bewijst dat het honderd procent een BLM-website is; een website van, voor en door gestoorde linkse activisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Start

  NU.nl? Wat is dat?

  1. Blitzkrieg

   Start :
   Quote : “NU.nl? Wat is dat?”
   Overbodig!

 2. Blitzkrieg

  Schitterend, de totale paniek heeft toegeslagen.

  Black lives matter… Yes and white lives just as much; eat that you sucker.

  1. Gerda2

   Angsthazen zijn het.

   1. Gerda2

    Niet alleen angsthazen, maar ook de grootste censuur deugers.
    Eenvoudig gezegd, een stelletje hypocrieten, die niet anders dan halve waarheden/ leugens verkondigen.

 3. Ritter

  NU is berucht voor haar censuur en om haar linkse richting.

  Er is zelfs een tijd geweest dat de comment sectie gesloten was. Later is het weer geopend onder strenge voorwaarden.

  Feiten die tegen een artikel gaan die NU heeft geschreven worden verwijderd.

 4. Ritter

  Afro-Amerikanen komen veel meer met de politie in contact omdat ze bij veel criminaliteit betrokken zijn en vaak gewelddadig zijn.
  ==========
  Zwarten vormen 14% van de Amerikaanse bevolking, ten minste 54% van de 17.000 moorden per jaar wordt door zwarten gepleegd.

  De meeste daders van geweldsmisdrijven in de VS zijn zwart, hoewel zij slechts 14% van de bevolking vormen, maar de meeste doden door politiekogels zijn blank.

  Uit onderzoek blijkt dat blanke agenten eerder geweld gebruiken tegen blanke criminelen dan tegen zwarten uit angst te worden beschuldigd van discriminatie.

  ht*ps://denieuwezuil.nl/oorzaak-amerikaanse-politiegeweld-racisme-of-criminaliteit/

  1. Henk Albarda

   Ritter, mooie reactie. Nog een aanvulling, het overgrote deel van de zwarte doden door criminaliteit, valt doordat Zwarte bendes voortdurend met elkaar in oorlog zijn en elkaar om zeep helpen.
   Tevens heeft nu.nl de cijfers zo geparafraseerd dat ze eruit hebben gehaald dat ook relatief meer blanken slachtoffer vallen van zwarte agenten dan zwarten door blanke agenten.
   Logisch, links moet het steeds nadrukkelijker van leugens hebben en heeft in beroepsleugenaar rutte een prima medestander gevonden.

  2. Mar

   Bonte verzameling schrijvers daar bij die Zuil

   Dit is een bijdrage van Mat Herben

 5. Adriaen van Bergen

  Zelf kom ik daar al jaren niet meer.
  Het gekke is, je mist er niets aan.

 6. Vrijedenkert

  Even een reactie bij nu.nl:

  “Een hulde aan NU.nl dat jullie je niet uit gemakzucht neutraal opstellen, maar jullie verantwoording nemen voor waarheidsvinding door je objectief op te stellen. Niet alleen in jullie berichtgeving maar zelfs bij de commentaren.
  Zo hoort het. Klasse.”

 7. Bullshit16

  Dat gebeurd al langer alles wat links niet past word verwijderd kijk alleen maar naar YouTube hoeveel daar tegenwoordig word verwijderd
  De overheid werkt er maar al te graag aan mee kijk maar naar ollongren die dictator

 8. Vrijedenkert

  “De protesten zijn ontstaan als reactie op het feit dat zwarte Amerikanen disproportioneel vaak te maken krijgen met politiegeweld en racisme”

  Ook dit zinnetje is mij een doorn in het oog, en als je het aandeel van deze bevolkingsgroepen in de criminaliteit, misdaad en geweld niet meeneemt in cijfers dan krijg je inderdaad disproportionele aantallen.

  Oorzaak dat deze mensen vaker in aanraking komen met politiegeweld en waarom dat mensen uit bepaalde groepen veel vaker worden gearresteerd wordt simpelweg maar even aan de kant geschoven en wat men heeft uitgespookt doet blijkbaar niet(meer) terzake!

 9. Vrijedenkert

  Dit wordt gewoon de nieuwe trend wat betreft de globale deugcensuur!

  Zaken zoals oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit en misdaad mag straks niet meer benoemd of vermeld worden of meegenomen worden in cijfers en statistieken…

  Dat is wat nu.nl en anderen willen bereiken.

 10. Shadow1100

  Uit wraak heb ik gisteren alle dorstende plantjes in mijn tuin water gegeven, behalve de afrikaantjes……..

  1. Vrijedenkert

   LOL:) Dat zal ze leren…

 11. Vrijgevochten

  Vreemd die linkse trappen steeds heftig om zich heen en bij rechts, Krijgen wij nog geen konijn buiten

 12. peter450

  Sinds je bij NU.nl niet meer mocht reageren op het klimaat en CO2 had ik het helemaal gehad met dit soort dictators. Sorry anders kan ik het niet noemen. Ze strelen de stelling dat recht heb op een mening maar ze moeten het er wel mee eens zijn. Communisten zijn het.

 13. Rene van der Grijp

  De VVM is bij links in slechte handen.

 14. Neko-

  Ik had er nog een account… stond al op het punt die de nek om te draaien toen klimaatverandering en de invloed van de mens daarop vorig jaar ebruari niet meer betwist mochten worden…

  Dit is de druppel. Account verwijderd.

  Nu.nl is de naam objectief niet meer waardig. Je mag er alleen commentaar geven als dat ‘meehuilen met de wolven in het bos’ is.

 15. 1000

  censuur is ook hier een feit.

  nu punt nl is een voorgekookt manipulatie blogje voor de reclame inkomsten

  Als je kunt nadenken heb je daar niets te zoeken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.